22 januari 2009

TORSDAGKVÄLL

Min älskade mamma tog hand om allt idag! En nygräddad paj med sallad, en stor jordgubbs gräddtårta och nybakade kanelbullar bjöds det på. Tusen tack för allt! Linnea i mormors knä! Systersonen Jonathan i full färd med små bilarna, vilken inlevelse han har!
Mina prinsessor! Äntligen börjar en ny barn vecka och det blir mera fest i helgen!

Det skiljer bara 5v mellan Julia och Linnea kusinerna. Julia fick en riktig nappflaska av Linnea!


Julia i full färd med att öppna sina presenter. Kläder är väl inte alltid det roligaste att få men det var ju mammas önskan. Jag hade ju hittat teletubbiesfilmen " läggdags " som Julia önskat sig sen före jul så det blev dagens bästa! Sen fick hon ju en andra massa fina saker! Det var en trevlig fest med mamma, pappa, systrarna, exet och Henry. Så jag känner mig sååå nöjd! Vi hade bara det mysigt.



Hade sällskap av U idag på behandlingen, och då bara sprang tiden iväg. Alltid nått att snick snacka om. Jag fick lite högt blodtryck så behandlingen tog lång tid men hela lyckades droppa in till slut! Efteråt gick jag ner till sköterskan L och fick veta lite vad som gäller framöver;
- 27/1 är det terapikonferans om jag uppfyller dom kriterierna för att få gammaknivs strålas 1ggr ( har ingen aning om vad de är för några ) får reda på det samma em
- jag ska fortsätta med taxol hela tiden
- jag ska förhoppningsvis få tillbaka avastinet ca 6v efter strålningen. Man tog bort det för att förhindra en hjärnblödning. Avastinet har ju stoppat blodtillförseln till tumörerna. Så det känns ju som att de är det som hjälpt bäst. Hon kunde inte svara för hur mycket dom nu växer och förökar sig dom 13v jag står utan! Men hjärnan är det viktigaste nu!
- måste äta cortison hela tiden nu för att minska på trycket i hjärnan.
- ny läkartid den 28/1
- ny taxol behandling 29/1
- ska försöka ta imovane om jag inte kan sova för nu börjar det bli jobbigt! Men varför tar det emot!! Hmm har aldrig varit för sånt och har ett dåligt minne av sömntabletter från en operation då det blev tvärtom. Men känner mig mentalt trött och kroppen behöver ju vila, dock ej skallen som är piggare än någonsin efter dagen högdos. Jag får väl försöka hitta en balans!
Så ser det ut den närmaste tiden. Känns väl rätt oki men oron är ju stor att kroppen inte pallar!
Men vi ska hinna resa, idag har vi kollat och det lutar åt Bahia FelizKanarieöarna. Hoppas hoppas!
" Hopp är som en bevingad varelse som fladdrar i själen och sjunger melodin utan ord, och aldrig stannar upp, och som hörs bäst i stormen"
Fortsätter tacka för alla kommentarer och stödet som värmer i vinter rusket!
Till dig gums!
Hej Isabelle!
Måste bara ge dig lite kred!
Tycker det du gör för din vän är helt fantastiskt, och så öppenhjärtligt och modigt att våga prata om en sån sak som cancer och döden. Hon verkar vara så otroligt stark och öppen med sina känslor. Blir så rörd när jag läste hennes blogg. Men även förbannad. Varför är allt så orättvist?!! Men inte alla som skulle våga ens tänka på att göra det du gör för henne och hennes familj, de flesta stoppar huvudet i sanden när någon hamnar i en sån situation. Jag tror hon är väldigt väldigt glad att ha dig som hennes vän. Skulle jag vara om jag var i samma situation. (vilket man knappt ens kan tänka sig hur det är)
Det är såna som du som gör att man tror lite på mänskligheten igen!
Kram på dig! / Tina.
Ska sätta in pengar, ska bara hitta min bankdosa som jag lyckats städa bort.... men snart så.




15 kommentarer:

Anonym sa...

Så mange nydelige bilder! Vakre barn du har!

Nå krysser jeg fingre og tær for at alt går deres veg! Lykke lykke til!

store klemmer sendes fra meg til deg!

Anonym sa...

Hej mystjejen! Vad glad jag blir. Låter som en mycket härlig dag, trots cancerskiten! Bra att du är igång med din behandling. Hoppas verkligen med dig att kroppen härdar ut tills du får tillbaka avastinet. Hoppas ännu mer på mirakel förstås och att cancern bara ska försvinna ur din kropp och aldrig mer komma tillbaka - till någon!

Härligt att Julia blev så glad för sin teletubbiespresent (och sin nappflaska) och att du lyckades hitta den! Jag bytte bajsblöja på min systerson idag och tänkte då på att jag höll en bra present till Julia i handen... Tror dock inte du skulle uppskatta den presenten så mycket.

Hoppas du får sova! Ge sömnpiller en chans. Du behöver säkert inte en hel eftersom det mest verkar vara sjäålva insomnandet som är jobbigt? Ta en halv och prova en natt. KRAM min kära!

Anonym sa...

Vad härligt att födelsedagen blev så härlig och lyckad!
Jag hoppas du vågar ta sömntabletterna även fast det känns jobbigt. Det är ju kortisonet som förstör din sömn men som också gör så gott i annat. Jag förespråkar att man måste vara rädd om sin sömn och kanske ibland ta en sömntablett eftersom jag vet att det är så läkande för kroppen och bra sömn möjlig gör att man kan ha en bra vaken tid. Du är värd den bästa sömnen och den bästa vakna tiden! Kämpa och fortsätt se allt så vackert som du gör. Du lär mig se små ögonblick i vardagen och du lär mig inte ta dem för givna. Du är så stark!Tusen styrkekramar.

Fia sa...

Jag vart så väldigt berörd av din sida att jag bara är tvungen att lämna en rad. Du kämpar på hårt o de e grymt av dig vi stöttar dig de lovar jag. jag håller både tummar och tår för dig. Hade en kompis som gick bort i canser tumör -99 och de sista han tappade va humöret och hoppet han gav aldrig upp han va alltid go o glad du verkar vara lik honom. han levde flera år med tumörer fast läkarna gav honom inte mkt tid. Kämpa på bara tjejen vi hejar hela vägen. Carpe Diem hopaps att du kommer iväg till värmen. Kramar Fia

Anonym sa...

Åh vad härligt att dagen blev bra =) Och vilka underbart fina bilder!!!!
Många varma kramar =)

Anonym sa...

Hejsan!
Vilken trevlig dag ni verkar ha haft. Ser jättemysigt ut. Måste säga att det är kul att bankkontot växer. Jag håller tummarna för er att det växer ännu fortare och mycket mycket mer. Vet du, på tal om Immovane. Du kan ju pröva att bara ta en halv först så får du se. Har för mej att man blir ganska trött av dom dagen efter. Jag fick det en gång när min syster och hennes son gick bort och jag blev helt slut efter. Fick konstig smak i munnen också har jag för mej. Men det är ju inte säkert att du får det för den sakens skull. Ha nu en trevlig helg med familjen. Kram på er alla och kämpa på.

Fia sa...

Sluta aldrig hoppas
Sluta aldrig be
Sluta aldrig drömma
Under kan ju ske.

Du kämpar som satan, du kämpar som få, du kämpar om livet något vi andra aldrig kan förstå. Vi kan känna med men aldrig som du därför en eloge att du orkar och står ut. Vissa tror att man inte har ett val men man kan ju alltid ge upp och sluta kämpa gör aldrig de för vem vet rätt som de e har läkarna ett nytt svar. Önskar dig allt gott önskar alla dina väner allt gott de e satan svårt och ingen kan förstå varför just du varför nu. Kämpa stå emot vi hejar vi firar varje dag med dig. Se nu till att komma iväg till värmen de kommer att bli underbart. Va i väg med en vän som gick bor i tumör i huvet bara några veckor efter att vi kom hem den resan glömmer jag aldrig och jag är honom evigt tacksam för allt han lärde mig om att ta vara på varje dag och att aldrig ge upp. Hoppa satt du får sova gott inatt och drömma sött så du kan fortsätta din kamp och aldrig ge upp.

Anonym sa...

Hej, låter som att ni har haft ett bra kalas, vi har också haft det min äldsta dotter fyller också år idag.Jag såg att du skulle till KS den 28/1 jag har också en läk tid då,kl.13.00, ska ta prover en timme innan,om du är där vid den tiden kanske vi kan träffas.
Ta en tablett så du får sova ,vet att du inte vill men kroppen behöver nog det,kram från Åsa

Anonym sa...

Hej!
Ville bara ge mig tillkänna, för jag vet inte vad jag ska säga eller så.. Du verkar vara så stark och jag får tårar i ögonen av dina ord... Ser på min son som snusar brevid här och det stinger till i hjärtat, jag kan inte ens försöka förstå udden av hur det känns för dig!!
Du berör mig...

Kram Mia

Anonym sa...

Hej,
Det finns en bok som heter Tala med himlen av james van prag. Den är helt fantastisk för alla i såna här situationer. Bara ett tips.
Kram

Anonym sa...

Sabina, tack för att du orkar svara på frågorna, det kändes bra att få veta, man undrar ju lite hur allt funkar. Ang sömntabletter så är jag ingen expert, men har tagit ngn gång pga värk, bla. stilnoct och man blir otroligt "bakis" och groggy dagen efter och det vill vi INTE du skall bli-dagarna skall vara bra-Viktigt! Om jag får lämna ett råd så har jag fått utskrivet en allergimedicin som heter Atarax som funkar som sömnmedel och lite rogivande, den blir man inte alls påverkad av dan efter tycker jag-kolla med din doktor om detta är ngt du kan ta, kanske inte med tanke på att den jobbar med kroppens försvar, men det kanske finns liknande lite mildare prep. Och, skit nu i tankar som-"man skall inte ta preparat för sånt", jag är oxå sådan eg, kroppen skall sköta sig själv etc. men nöden har ingen lag, för som sagt, du måste vila oxå för att orka med detta racet. Sen på resan kan du vara uppe dygnet runt om du vill:):) Ta hand om dig nu & Stor kram & styrka!

Anonym sa...

Tack för att du svarade=)
Jag blir så rörd av dig och ditt liv och tårarna bara trillar=,(
Hoppas på att ett mirakel ska inträffa som kan vända allt för dig!
Hoppas att resan blir snart=)
Kramar Maria

Anonym sa...

Vill bara lämna en fredagshälsning till dig/er!
Vilken fin födelsedag Julia verkade ha igår. Dina tjejer är så fina men det vet du ju redan om. ;)
Hoppas du får lite vila nu så du orkar med mer födelsedagsfirande i helgen. Glöm inte att ta det lugnt mellan varven.
Vad tror du om att göra lite lugnare aktiviteter på kvällen typ börja skriva lite texter till dina tjejer, läsa något trevligt, antingen bok eller tidning? Eller lyssna på en ljudbok medans du kopplar av? Allt för att kroppen ska varva ner innan du somnar för du verkar ha mycket runtomkring dig?

Stor kram! // Titti

En häxa på Vift sa...

Vilka härliga bilder på födelsedagsbarnet. Hon är jättefin i rosa, verkligen. :)

Vad gäller Imovane, det är ju en insomningstablett,inte nån regelrätt sömntablett så jag tycker absolut du ska ta en om du har svårt att somna. Det har jag fått göra mellan varven som lider av kroniska insomningssvårigheter.

I övrigt, jag är fortfarande helt tagen av beskedet du fått och kan inte föreställa mig den ångest det måste innebära för er alla även om det är så in i nordens strongt av dig att fortsätta kämpa så bra.
Du är värd alla rosor som finns

Många kramar

Anonym sa...

Hej!
Har läst din blogg ett litet tag men inte lämnat något avtryck.
Svårt att hitta ord, allt känns så banalt och futtigt.

Vill skicka styrka och glädje i massor till dej dina nära och kära.

Tycker du är en otrolig människa.
Din blogg berör och ger styrka åt oss som befinner oss i olika liknande situationer, har själv en nära anhörig med cancer.

STOR KRAM Gullan