7 januari 2009

ONSDAG

Utsikten från PR-Fannys kontor på Riddarholmen. En rolig kommentar från dossyster var att "här kan man väl inte bli utbränd"?? ( med den utsikten samt lugnet på kontoret ) tills en anställd kom och frågade hur gör vi med X han vill inte bli fotograferad pga ögoninfektion? Be honom ta med solglasögon då! Varav ett skratt utbröt bland alla. Nordstedt / Prisma är utgivarna av boken " Livet kan inte vänta" som släpps i April!
Utsikten från Fannys rum blir denna...... En vinter dag som denna är Stockholm otroligt vacker i sin skrud.


I all hast och chock över håravfallet glömde ja ju bort att dom nämnt vid strålningen att jag skulle tappa håret. Speciellt kring tumören då hårsäckarna dör av strålning! Nu har jag tappat allt hår på och kring tumören och det är ju rätt mycket. Dock går de fortfarande att dölja då jag har långt hår och det ligger bakom. Så nu kan jag andas ut lite och hoppas att fallet är så att jag inte tappar mera.
När mamsen hade kommit åkte jag till VC och lämnade mina prover och eftersom jag inte hört nått var dom godkända och jag får min 9 cellsgiftsbehandling imorgon.
Efter det åkte jag till vårt bokförlag med dossyster. Där träffade vi vår PR kvinna Fanny som ska hålla i all press kring boken. Hon har ju fått en del förslag från olika tidningar som vill göra reportage och sen blir vi tillfrågade om vi är intresserade. Vi föräldrar är en tidning som jag tackat ja att göra ett reportage för, speciellt då jag har Julia och känner att det kan ge nått. Annars får jag se hur jag mår och hur det känns. Om man googlar på boken " Livet kan vänta" så ser man hur boken kommer se ut. Mamsen hade gjort plommonkräm till mig så nu ska magen få sig en dos. Tack för de och för att du finns för oss nu!
På eftermiddagen kom E över på en fika men jag satt mest i telefon då alla ansökningar ang Julia ska in nu i Januari. Men nån hade i allfall empatin med sig och lät mig fylla i en ansökning via telefon så det innebär ett mindre besök för mig...tackar! Nu måste jag bara fota Julia nånstans sen är ansökningarna klara att skickas in ( fick även läkarintygen idag ).
Barnens famo ( farmor på finska ) var även här och tog med Julia ut på en promenad. Hon e rolig för hon har alltid så många "bra tips" hon vill dela med sig. Jag lagade en tonfisk röra som vi alla mumsade på till middag.
Nu ska jag gå sjunga Abba- sing star med min dotter som utklassar mig totalt!
Har endast tagit 4 citodon idag och stått ut med lite smärta!
Fick ett mail av en pappa vars 14åriga dotter jag varit dagisfröken till, ett utdrag ur;
PS Bifogar jag ett fint citat jag sparat, speciellt utvalt till dig:
”Varje vecka har två dagar för vilka vi inte skall hysa oro, två dagar som skall hållas fria från tvekan och farhågor. En av dessa dagar är gårdagen, med dess misstag och bekymmer, dess värk och smärta. Gårdagen har för alltid passerat bortom horisonten. All världens rikedomar kan inte göra ogjort en enda av våra handlingar, ej få ett av våra ord osagt. Gårdagen är för alltid borta. Varje vecka har också en morgondag, vars börda ej skall tynga oss, dess stora möjligheter och små prestationer. Också morgondagen ligger bortom horisonten. Men också morgondagens sol skall lysa. Strålande mot en klarblå himmel eller dold bakom en mask av moln – men den kommer att lysa. Och till dess den stiger fram har vi ingen andel i morgondagen. Den är ännu ofödd. Så återstår bara en dag. Idag. Varje människa orkar strida en enda dags strid. Det är bara när vi bär bördan av dessa två fruktansvärda evigheter; gårdagen och morgondagen, som våra krafter sviktar. Det är inte dagens upplevelser som tynger våra axlar mot jorden – det är vår känsla av skuld och bitterhet för vad som skedde igår eller bävan inför vad morgondagen bär i sitt sköte. Så låt oss leva bara en dag i sänder.”
/Okänd
Vad jag blir rörd och glad när jag får sånt!


9 kommentarer:

Yvonne sa...

Öhum, såg att boken hette "Livet kan INTE vänta" och det stämmer ju bättre eller hur? ;)Är med i en bokcirkel på nätet och ska läsa denna sen så fort den kommer ut! Många kramar!

Anonym sa...

Vad glada vi blir att du skriver om boken igen och allt som kommer hända när den släpps.

Stora kramar från Sara, Stefan och Urban som tror på dig.

♥ Sanna ♥ sa...

Kommer du kunna sälja boken genom bloggen?? eller kanske inte ska ta på dig mer kom jag på!!
Inte roligt med att håret ramlar av och framför allt måste det vara läskigt i dessa stora chok som du berättar om, men vad är lite hår om det bara kan bli bättre!!!!
Hoppas du snart har tid för mig och ork mitt i allt..
vore så kul att träffas och bara prata lite om allt och inget...
kramisar...

julia sa...

Små ord som för någon anna blir otroligt betydande!

KOCKIS sa...

En varm kram till dig Sabina.
Sköt om er //Kockis

Matilda sa...

Nu har jag lagt in boken för bevakning på adlibris så jag kan köpa den när den kommer ut!
Kram

Soffie sa...

undrar som ovan här kan man köpa boken av dej genom bloggen?
å du om du vill ha sånna där tofflor klicka på länken Nina i inlägget om tofflorna jag har beställt av henne,
ha en bra kväll min vän!

pc sa...

Det är en klok och tänkvärd text om att leva i nuet, inte bekymra sig för allt som eventuellt kommer eller om det som varit. Jag ser fram emot att kunna köpa och ta del av din bok.

När det gäller håret så kan jag inte annat än säga att det är ju hår som faller. Mer än så är det ej. Låt håret falla och cancern dö, vart hårstrå som faller är en ett hårstrå som gör dig frisk. Ett bra offer tycker jag.

p.s. Du kan nominera dig själv eller någon annan till månadens blogg på min sida. Därefter gäller det att se till att du får så många som möjligt att rösta på just din nominering.

Helena sa...

Jag håller tummarna för att inte mer hår ska försvinna!! Jag vill också köpa boken!

Massor med kramar!