28 januari 2009

ONSDAGKVÄLL

NU STICKER VI IVÄG PÅ RESA! Jag fick både ok för gammaknivs strålning den 4/2 och resa samma vecka! UNDERBART! Lyckan är total. Jag är en envis och bestämd kvinna! Men läkaren G var väldigt bra idag, han förklarade och lyssnade.
Mina metastaser i hjärnan ligger i allafall så bra till att jag får gammaknivs strålas 1ggr till att börja med på Sofia hemmet. Man skruvar fast huvudet i en hjärnställning och sen strålar man bara metastaserna. Och det mest positiva är att man hoppas på att dom ska försvinna! Trodde inte ens det var möjligt. Så klart kan de kommer flera igen för att spridningen finns men de viktiga är att de finns ett HOPP! Sen gör vi utvärdering efter men går strålningen bra är det inte omöjligt att man kan sätta in taxol/avastin om ca 6-7v. Jag frågade vad som händer under den tiden, vilket är omöjligt att veta så jag måste ha tro på att min kropp inte sviker mig under tiden. Vet ju att jag hela tiden får nya men förhoppningsvis orkar kroppen stå emot. Mina värden är ju helt ok och det är ju oerhört positivt! Mina cancermarkörer är höga men de va ju ingen nyhet för jag har ju fått så många nya tumörer. Och nu tänker jag bara tänka ljust!
Nacktumören beter sig tydligen helt normalt. Strålningen dödade alla celler som nu måste komma ut. Så den kommer spricka när som helst och pga infektions risken hjälper man inte till utan väntar tills de sker. Jag vågar inte ens tänka på hur det kommer bli men den kommer blöda rejält. Så nu är även hemsjukvården inkopplade när detta sker. Förmodlingen släpper ju trycket då. Jag fick i allafall med mig fyra olika tabletter och hans roliga kommentar var att nu är du en knarkare ( med glimten i ögat såklart ). Samt att tar du allt det där så kommer förmodlingen ditt hjärta stanna! Nu känner ju inte han mig så bra att han vet att jag är ju emot allt sånt egentligen men vill ha valmöjligheter när smärtan är som värst. Känns som det kommer funka med en starkare morfin morgon och kväll varje dag och sen en svagare att ta till upp till 3ggr/dag vid behov. Vi börjar så här! Jag var så glad för dom andra beskeden att jag biter ihop nu!
Hann med en lunch på radiumhemmet med dossyster med man och även Å. Dossyster http://ulricasboxofchocolate.blogspot.com/ fick inte så bra besked idag men får hålla sig till hennes DT med svar är klart innan hon får klarare besked. Tur är att även hon ska få komma iväg på resa och det tror jag gör henne gott! Tillsammans får vi kämpa!

Nu ska resan bokas, väntar på syster bara!!!

Vill man, så kan man.
Hoppas man, så blir det så.
Drömmer man, så lyckas man!
Drömmer och förhoppningar håller oss vid liv, och genom att ge upp hoppet (vilket jag inte tycker att du gör) så förlorar man all sin kraft.
Så jag vill bara säga:VÅGA TRO, VÅGA HOPPAS, OCH SIST MEN INTE MINST VÅGA ÖNSKA!
Hoppas att du får ett långt, lyckligt och friskt liv.
/ Anna.THej gumman!
Jag är så ledsen för dig. Jag vet flera trogna bloggläsare som vill skicka dig en present, hälsokostpreparat eller blomma. (Och som redan bidragit med en liten peng på ditt reskonto) Söker på nätet men vi finner ej din adress. Förstår om du inte vill lägga in den - det finns väl en del knäppgökar irrandes runt även i K. Finns det någonstans vi kan nå dig med snälla kort och saker?
MvhKarin
Svar; Maila mig ( anna.n74@hotmail.com ) så skickar jag adressen där!

Kramiz till alla underbara här och där!!

39 kommentarer:

Borthy sa...

Jag blir jätteglad när jag läser ditt inlägg idag! Vilka sköna besked och du sprudlar av kämparanda och positiv energi! Jag är så glad! Må tumören i nacken spricka nu även om det blöder en stund! Nu ska den väck! Du klarar det gumman!

Helen sa...

detta är så glädjande
Sabina , kämpa kämpa snälla kämpa vi här ute hjälper dig och säkert dom där "inne" också.
Ser vilka pengar du har fått in, kanon, åk iväg och njut, bara njut...
fina, fina du
kram och kärlek och vänskap
// Helen i Skåne

ulle sa...

Vilket härligt besked ändå. Så skönt att ni kommer iväg på er resa och hoppas den blir alldeles underbar!

Anonym sa...

HÄRLIGT SYRRAN !!!!

Yiihoooo nu ska de där jävlarna i huvudet få så de försvinner för alltid. Fasiken va kul att du får både strålning och resa samma vecka och det är ju redan NÄSTA VECKA...

Nu får du komma äntligen komma iväg och hämta nya krafter och ny ork för att orka bekämpa de nya som kommer medans du står utan avastin.

Jag VET att du klarar det här för du har verkligen styrkan, viljan och kämparglöden för att orka hela vägen fram.

HEJA HEJA HEJA HEJA

Med kärlek övervinner man allt - mina varmaste kramar och all kärlek till dig, syrran

puss och kram
från Rosa i Trosa

julia sa...

Jag hoppar av glädje här hemma för din och din familjs skull!!!! Vad skönt att du fått klartecken för resan nu, åhh ja blir så glad!!!!
MÅnga kramar

Minna Reyes sa...

Vad roligt att ni kommer iväg?!
Dom här beskeden är bra och bättre kommer det att bli,det är jag säker på för så länge du tror så finns hopp...Din vän Mimmi

Anonym sa...

Åh vad glad jag blev över dina bra besked idag! Håller givetvis mina tummar så hårt jag kan för att den där strålningen ska gå riktigt bra och ta bort de där metastaserna och för att tumören i nacken ska spricka så det lättar på trycket!

Många kramar

Nikki

Anonym sa...

Hej Sabina,
Vad härligt att du får komma iväg på resan! Hoppas ni får jättetrevligt. Såg du möjligtvis programmet om amning på kanal 5 igår? Där var en man som botat sin prostata-cancer genom att dricka bröstmjölk!! Jag googlade på "bröstmjölk vid cancer" och jepp, läs själv, kanske nåt för dig o testa?? Låter kanske lite absurt men jag ville bara tipsa dig om det..
Ta hand om dig!
Kram Lena

Jenny sa...

Ååååh, vad underbar läsning. Jag är så glad för din skull för dessa besked att mina tårar rinner av glädje! Så länge det finns liv finns det hopp!

You go girl!!!

KRAAAM!!!

Anonym sa...

SÅÅÅ underbara besked du kommer med idag! Låter ju helt annorlunda än dom du levererade sist...

Var inte rädd för att använda av mediciner som gör dina dagar bättre. Prova dig fram till rätta doser och sorter som passar dig! Vad har du att förlora?
(Sen ska du veta att det är skillnad på "knarkare" och "knarkare" - när sjukdom som din sätter in då är alternativen få och du har RÄTT till att lindra och få bra dagar hur du/man än gör!)

Kram!

Anonym sa...

Gud så underbart besked....du skall tro att det finns många som tänkt på dig idag! Kanske är det alla våra ljusa tankar den goda energin som samlas hos dig och gör dig stark!

Vad jag unnar dig och din familj resan.speciellt med det väder vi har nu. Och med ljus och värme blir du starkare....

Denna gråa dag blev genast så mycket ljusare när jag läste ditt inlägg!

kram till dig

Jessica (ryans mamma) sa...

Vad härligt att resan blir av och så snart med!! det kan ni verkligen behöva! Hoppas nu bara att du hunnit få bra smärtstillande så du slipper ha ont på resan.

Kram Jessica i skåne

Anonym sa...

HÄRLIGT, glädjande ord!! Sabina,åh, vad glad jag blir för er skull att ni kommer iväg snart också. VARM KRAM från värmen ni snart också möter...Lotta

Anonym sa...

Älskade dotter, glädjetårar riktigt sprutar när jag läser din senaste inlägg, den utstrålar äkta finska sisu eller hur!
Det ska bli underbart att komma iväg och skämma bort dig och barnen. Få sol och värme som ger kraft att kämpa vidare när vi kommer hem.
Jag kan bara säga att mina böner blev hörda idag, ödmjukaste tack!
Kram från mamma

Gissan sa...

Men gud vad roligt, Sabina!
Jag börjar mer och mer tro att du kommer, som helt friskförklarad, att sitta och läsa din blogg om ett antal år och fundera tillbaka på denna tiden.
Detta klarar du!
Go girl!
:)
Jag håller på dig.
Sabina vs Cancern
1-0 i denna ronden.
:)
Kram till dig och tänk BARA på resan och hur härlig den ska bli.
Kram Gissan

Isan sa...

Härligt besked! Och härligt inlägg!! Du är min förebild Sabina! Ditt sätt att ständigt se glaset som halvfullt är så otroligt inspirerande och jag tror att det hjälper oerhört mycket, både när det kommer till din fysiska hälsa och din psykiska.

Och nackknölen är snart all världens väg hoppas vi!!

Kärlek i massor!

Anna T sa...

Heja Sabina!! Du kommer klara det här!! Vad var det jag sa(skrev i förra inlägget hihi)

Du ska veta att du har min respekt till hundra procent, det som du gör, och så som du lever - att du bara orkar vardagen beundrar mig!

En annan klagar över en lång dag på jobbet/skolan, och känner knappt någon ork, vi kan lära så mycket ifrån dig.

Härlig med positivitet i inlägget, väntade bara på det! Visste att det skulle komma! :D Du fixar det här!

Söt unge som klistrade in det jag skrev sist i dagens inlägg!

Och kom ihåg:

VILL MAN, SÅ KAN MAN
HOPPAS MAN, SÅ BLIR DET SÅ
DRÖMMER MAN, SÅ LYCKAS MAN!

upprepa det för dig själv! Det här måste bli bra!

en miljon kramar!!!!!!!!

Anonym sa...

HAPPYNESS!!!!!
Vilket härligt besked-att det finns hopp för de där jädrans hjärnmetastaserna att fara åt pipsvängen.
Res o njut tillsammans med din fina familj.
Kram A

Anonym sa...

Underbart! Ett positivt besked! Tappa aldrig hoppet o tappa aldrig tron!
Mirakel sker som ingen kan förklara.. så fortsätt hoppas o tro för det är vi många kring dig som gör!
kram

Anonym sa...

Vad bra nyheter, roligt att läsa............Härligt med resan också, hoppas ni får det underbart!
Kram U

Rosvikstjejen sa...

Härligt!!!!!!
Idag fick vi veta att en annan mamma på jobbet har fått en tumör i hjärnan. Den är nu nästan borta efter strålningen. DET FINNS HOPP!

VAd glad jag blir att ni tar er iväg på en resa.

Kramisar

Anonym sa...

Å vad härligt att resan blir av!
Var ska ni resa?

En fråga om du orkar/vill svara, annars skiter du i det =)

Tumören i nacken, hur stor är den?
Sitter den lixom utanpå eller inuti nacken?

Kram Camilla

Christel sa...

Fantastiska Sabina, underbart att höra.
Jag tror som man tidigare skrivit i din blogg att du är mångas förebild. Din kraft, din styrka, äkta finsk sisu skriver din mamma och hon har rätt.

Kan bara ge dig en STOR varm grattiskram

Sabina sa...

Härligt att höra Sabina. Helt fantastiskt.
Du ser nu får du tillbaka för att du kämpat så bra=)
Jag är så glad att tårarna rinner nu, glädjetårar=)
Kraaaaaaaaaaaaaaaam

Anonym sa...

Grattis till resan! Hoppas pengarna du fått in räcker en liten bit ialafall :) blir det två veckor? vilka följer med?
kram/I

Soffie sa...

men ååå vilka härliga besked resan ååå va skoj,
å om metastaserna går bort guuu va bra,
håller alla tummar å tår för dej,
massa kramar skickar jag här,
Min dotter Jennifer hade scolios å hade korsett i 1,5 år det va en jobbig tid men det förhindrade iallafall att hennes rygg kröktes mer,
kramar

L sa...

Vad härliga besked! Kunskap är makt och att veta vad som kommer hända härnäst gör ju bara det att man kan slappna av lite, att de kan ta bort de onda i hjärnan är ju fantastiskt, och jag hade missat att du strålat nacken, nu är ju oxå den snart borta, när du säger spricka så blir man ju lite orolig, måste man inte sy ihop där då? jag hoppas du får den bästa hjälpen med det, och jag instämmer i tidigare inlägg, ta medicinen som håller smärtan stången, du gör ingen en tjänst genom att gå och ha ens småont, tar på krafterna enormt och de behöver du nu, väntar med spänning att få höra vart resan går!!
Kram & styrka

Helena sa...

Åh vad härligt att läsa det här inlägget, sa jag inte det igår att smärtan skulle försvinna snart, hoppas den spricker snart, snart!!

Big mama sa...

Vilket underbart inlägg. Glada nyheter, underbara nyheter. Hoppar i soffan för att jag blir så glad för din skull. Vart kommer resan att gå då? Kramizar!

Sanna sa...

Lilla Sabina slängde mig in i datorn nu efter jobbet måste kola hur det gått för dig..åh vad skönt att du fick mer smärtstillande o ATT DU SKA RESA blev så glad, kändes som jag vunnit på lott av ditt inlägg, hoppet finns o du är en toppentjej med jäklar anammma i dig..- go girl du är bäst du rockar du är toppen, stora varma kramar jag tänker på dig varje dag//Sanna

Jessica sa...

Vad skönt med bra besked! /Kram Jessica

Anonym sa...

Åhhh, så glad jag blir för er skull!!! Härligt att ni fått klarteckan för resan, men även det positiva beskedet angående hjärntumörerna - hoppas, hoppas att de lyckas få bort alla!

Du är så snäll som låter oss vara med på din kämpar-resa, som alltid så hoppas jag att du ska överbevisa statistiken - för din kämparglöd är så STARK.

Hoppas ni får det riktigt fint på resan och att du får än mer krafter.

Stor kram!

Anonym sa...

Ord är överflödiga... Jag blir så glad när jag läser ditt senaste inlägg! Underbart att ni får resa iväg!!Härligt,härligt!!
Kram
Kerstin

Anna T sa...

Sabina!! Jag såg ett program igår på kanal5 om ammning, i programmet så var det en äldre man med som hade fått diagnosen cancer för cirka 8-10 år sedan, och hans värden hade gått ner till normalnivå när han drack bröstmjölk (2 ggr i veckan som jag förstod det, och han blandade ut det med frukter o yoghurt, så att det blev en smoothie) och jag tänkte bara tipsa om detta. Kanske låter sinnesjukt, men om det fungerar så är det kanske värt det?

Vet dock inte vart man får tag på bröstmjölk, men internet leder ju vägen till det mesta!

Bara ett tips så att du är medveten om alternativet (hur sjukt det än låter!)

Hoppas på att du blir bättre, du är den första jag tänker på när jag vaknar på morgonen! Hoppas du blir bra!!!!!!

Tusen kramar!

Anonym sa...

Tänker på dig.
Ber för dig i min aftonbön.
Du skriver så klokt.
Många kramar från Milli

Pia mamma med mera sa...

Du är verkligen värd denna resa och jag hoppas att den blir alldeles alldeles underbar!!! vart bär det iväg då? kramar P

Siw sa...

ÅH Hoppas, hoppas att styggingarna försvinner av strålningen. Jag ska hoppas varje minut åt dig.
Kram

JULIA sa...

Hejsan! :)
Läste att du skulle göra fotoböcker, och jag kollade nyss min mejl, hade fått ett mejl ifrån "Fujidirekt" om just fotoböcker, därifrån kan du beställa fotoböcker ifrån 149kr. Tänkte bara tipsa om det, om du inte redan bestämt hur du ska göra dom, kan ju iaf gå in o kika. :)

Sen hoppas jag verkligen att du blir bättre snart! <3
Ta hand om dig, och ha det så jätte jätte bra utomlands!
Tänker på dig!

Mamma Melissa sa...

Åh, mitt i allt så känns detta skönt och positivt!

Bara att få hoppet! Hoppet är värt så mycket i en sjukdomssituation!:.)

bara det gör kroppen starkare och gör att du kommer slåss som en tokig mot galna, onda prickar och knölar!