19 januari 2009

MÅNDAG

Helgen gick förvånadsvärt fort! Vi gick först en promenad för att få lite nytt syre i lungorna. Fortfarande är allt lite svårt att förstå och det gör ont i hjärtat. Annars har ju cortisonet hjälpt trycket i tumören i nacken. Men nu sover jag ju sämre men fick tipset idag att jag får ta cortisonet morgon och eftermiddag, vilket kommer bättra på min sömn. Barnen kom med sin pappa och även min mamma var här, vi pratade och gick igenom lite viktiga saker. Som jag tidigare känt gör vi ju allt vi kan och just nu fyller ju både Julia 8 år 22/1 och Melinda 12 år 11/2. Så nu ska vi försöka fixa nått smått till dom, Melinda hade ju sin önskan; laserdone! Vilket blir perfekt slipper man ju göra nått och det är ju oftast populärt!

Johanna, Isa och M kom och hämtade mig för ett besök i Kungsängen, närmare bestämt Församlingen Arken som har helande möten med självaste Linda ( graaf systrarnas mamma ).
Hallelujah och prisa Jesus och Gud , ta emot det så blir man frälst. Jag har aldrig vart på nått sånt och det var en häftig upplevelse. Jag har ju även en böne duk som jag sover med, man liksom greppar allt och känner " vad har jag att förlora" ??? Inget men allt att vinna! I hela 3.5 timme höll det på.
Hemma hade Henry, Teppo och barnen fått umgås lite och käkat Henrys gudomliga köttfärslimpa. Dom finska grabbarna kommer klara detta galant, det känner jag!

Sov inte mer än 4 timmar men pigg ändå. Vi fick besök av kurator S och det löste en del knutar. Alltid skönt att få nån som kan bena ut lite frågor och hjälpa till med praktiska saker. Fick även ett erbjudande som lockade som även de blir nått till barnen och även många andra! Kändes kul!
Mamma kom och vi åkte för ett besök hos läkaren J.H, han e verkligen lay back.
Mina frågor var;
- Vad händer nu? - Vi ska stråla dig med gamma knivs strålning vilket innebär att man punkt strålar metastaserna i hjärnan ( 3st höger sida, 2st vänster sida ) 1 ggr.
- Tur är att vi gjorde en skallröntgen för 5v sen för nu är dom så små att utgångsläget ser bättre ut, du får ju leva den längre tiden ( 6-7mån ) om det inte infaller några hinder på vägen.
Men resten av kroppen såg rätt oki ut, har fått 1 ny på vänster lunga och väldigt många subkutana ( ytliga ). Men levern oförändrad! Och jag mår ju bra idag! Så resan får bli av efter strålningen som kommer ske inom 10dar. Kändes bra! Vad det gäller andra symtomer så borde jag i dagens läge ej få några ännu! Puh!
Vi gick lättade där ifrån, det var ju i allafall inte värre!
Senare hämtade vi upp Melli och körde henne till psykologen M som jag haft ett samtal med tidigare under dagen för att info om det senaste. Dom fick ett mycket bra samtal, hon har ett förtroende för honom.


Fick nått fint;
"Dö är att flytta från ett hus till ett finare, det handlar helt enkelt om att överge sin fysiska kropp som en fjäril överger sidenkokongen. Livet är att lära och inte förrens vi klara den svåraste av all prövningar, den villkorslösa kärleken, när vi har förstått och praktiserar den är vi redo att lämna detta liv.Fick av Enbart blogg http://enbart.blogg.se
Som du vet är du nominerad till Enbart månadens blogg, anledningen är att du skriver så att det berör. Tävlingen har nu startat. Du kan nu rösta på dig själv som Enbart månadens blogg. Det kan du göra en gång per dag månaden ut. Se till att du får dina vänner och läsare att rösta också. Lycka till och mina varmaste största kramar till dig

19 kommentarer:

Malin sa...

Då blir resan snart med andra ord? Vart tänker ni resa? Så fint skrivet, det beskrev på ett sätt det jag också tror. Mann frågar sig om meningen med allt, och de svar jag får är just att när man är "färdig" i jordelivet, är det dags att gå vidare till något bättre och vackrare.... Kramiz M

Anonym sa...

Din läkare verkar väldigt fin, dessutom låter det ju hoppfullt med strålningen.

Man kan heller inte låta bli att bli imponerad av hur bra allt runt omkring dig fungerar,vilka underbara människor. Tänker lite speciellt på hur Teppo och Henry kan hantera en sån här situation på ett så bra sätt, det måste vara guld värt för dig.

Håller tummarna att ni snart får åka på er efterlängtade resa.

Stor kram!

Jenny (Moas mamma) sa...

Ja vet inte vad ja egentligen ska skriva, men ja vill att du ska veta att mina tankar går till dig och din familj. Och som många säger.. det är en orättvis värld vi lever i.
Kram Jenny

Anonym sa...

Pratade med mamma för en liten stund sedan och helt plötsligt så känner jag ändå att det finns HOPP kvar.. HOPP för att strålningen kan lyckas och tumörerna krymper och försvinner, HOPP om att de andra medicinerna som du fortfarande kan ta gör sitt bästa för de övriga tumörerna och att du faktiskt får vara kvar hos oss ett tag till, HOPP för att eventuellt nya metoder som inte är prövade på dig ännu ska funka, HOPP om att du trots allt känner att kampen är långt ifrån över och att vi alla står och hejar på dig så mycket vi bara kan....

HOPPET är det sista som överger en människa och idag har din läkare ändå lyckats ingjuta mycket HOPP hos alla oss som står vid din sida... Jag kan inte annat än se lite ljusare på framtiden efter beskeden idag...

Många värmande och stärkande kramar till dig älskade lilla syster från din stora syster

Helena sa...

Du är helt fantastisk!!! Har sagt det förut men säger det igen. Håller tummarna för att ni snart får komma iväg på er resa och bara njuta av varandra!

Kram Helena

tiindra sa...

Jag har varit in här tidigare i höstas och lämnat avtryck...din 11 åriga dotter har samma namn och ålder som min ena dotter....
Jag beundrar din styrka mitt i allt elände...Men man kanske får en inre kraft för att orka vardagen och få den att fungera så bra som möjligt för alla parter..
Hoppas du får en underbar resa....

Britt Heidi sa...

Mine ord blir fattige, men jeg kjenner som deg; det ER håp! Man må aldri slutte å tro!

Jeg har selv mistet min mamma i canser og jeg skulle ønske at vi hadde klart å ta de samtalene på forhånd som er vanskelige når man vet at ens mamma skal dø. Jeg skulle ønske jeg hadde sagt alle de tingen jeg ville si, spurt om alt jeg lurte på og at vi hadde klart å tilbringe enda mer tid sammen når det gikk mot "aftens".

Jeg kommer til å følge deg videre og håper håper håper dette skal gå bra. Og om det ikke skulle gå bra så håper jeg at dere klarer å gjøre det beste ut av tiden som er og at dere tar de samtaler som jeg unngikk fordi det føltes vanskelig der og da!

Masse varme hjerteklemmer fra meg til deg!

Britt Heidi sa...

Håper det er okei at jeg linker til din blogg i min! Si ifra om det ikke er ok så fjerner jeg den:)

Varme klemmer igjen fra meg til deg!

l.o.t.t.a sa...

jag har va varit så orolig hela dagen!Det är ju så skönt med dej du kan alltid se den där lilla tråden o lyckas hålla kvar i den o helt plötsligt så finns det något att binda upp sin tro på! Hoppet är det sista som överger en o det är väl tur det!Nu kan vi andas lite igen o ni ska kunna planera en skön semester..då har du något att se framemot o ha tankarna på..än har inte Tengil vunnit o inga piroger ska här bakas!!!!haha

Sabina sa...

KLART du ska ha min röst, så det är gjort nu, jag har röstat å tänker så göra en gång om dagen, bara så att du vet=)

Skönt att känna att grabbarna kommer klara av barnen, det måste ju vara en liten lättnad iaf.

6-7 månader, usch, vad ska man säga, det är på tok åt helvete för lite. Faaan.

Klart du ska göra allt som står i din makt om det så är bönemöten el dukar, bara kör på.

Tänker på dig jätte ofta, du berör så mycket.

Kramar till dig.

Isabelle sa...

Här är förresten direktlänken till din nystartade facebookgrupp: http://www.facebook.com/group.php?gid=45054074580

KRAM! Isabelle

http://blondibarcelona.blogg.se sa...

Det är med stor glädje som jag läser att du tycker orden som jag skrev i kommentaren är fina. Det är svårt att bara klampa in i någons liv och att försöka göra det med smak. Att vara till det stöd som du behöver.

Det är med större glädje jag läser doktorns ord. Lite positivt ändå, kan hjälpa så att du får vara med om födelsen av den nya familjemedlemmen.

Sänder regniga men positiva kramar från barcelona
agnetha

Siw sa...

Men! Du är ju stört skön i allt elände med din mening där i bloggen.
"Vi gick lättade där ifrån, det var ju i alla fall inte värre!"
Helt underbart!!!
Många kramar
Jag röstar varje dag

Isabelle sa...

Jag håller med Siw - du ÄR störtskön! :^)
Jag röstar också varje dag!

Anonym sa...

Hej Sabina,
hörde nyligen ett föredrag om gammaknivsstrålning (en svensk uppfinning förresten) och den är tydligen otroligt exakt och effektiv. Jag håller alla tummar att det går vägen, att medicinerna gör det de ska, att din kropp tar emot, att din själ får ro och kraft på samma gång.
Jag tror på goda tankar, det finns en enorm kraft i dem, i synnerhet när så många människor riktar dem åt ett håll - ditt.
Nu är nu.

Varma kramar från Elisabet i Sigtuna

Malin sa...

Jag vet inte hur jag hamnade här, men du har sannerligen berört mig Sabina. Ända in i själen.

Jag önskar dig och din familj all lycka i världen.

Anonym sa...

Sabina! jag stod och hejade och gapade som vanligt när Olivia spelade match och får då höra om det fruktansvärt orättvisa som händer dig! Vill bara sända dig med familj VÄRLDENS STÖRSTA BAMSEKRAM SOM GÅR från Paddan o Olivia.

PS Tänker på dig mycket och ÄNNU EN BAMSEKRAM TILL

Jonna sa...

jag berättade om dig för min man, då berättade han en fin sak nämligen att han känner till en som fick en dödsdom, du har sex månader kvar att leva, han lever än idag, detta hände för 21 års sedan. Jag har hopp för dig! Det kommer att gå. Röstar på dig varje dag i månadens blogg, vill verkligen att du skall vinna, du behöver det!
Ta hand om er Kram!

Anne sa...

Mina tankar går till dig även idag och jag vet att man vill hålla det positiva hoppet igång. Fortsätt att göra det!

Hopp är till för att vi ska orka vilja leva även om det ser väldigt mörkt ut.

Så jag hoppas att det ändå finns en vändning och att under kan ske.
Vi är många som är med dig hela tiden, det vill jag förmedla.

Många skickar energi till dig och det kanske inte du känner direkt men din själ tar in allt!

Varm styrkekram till dig!