29 januari 2009

TORSDAG

Idag är det äntligen dax för healing igen! Efter alla sjukdommar och elände. Ska bli jätte skönt! I natt har jag vilat en del men att sova är lite svårt ännu. Tar ju ett tag innan morfinet börjar ge verkan. Men allt känns något bättre och kroppen har ju fått lugn.

Det var då inte det lättaste att finna någon resa igår, mycket är slut och när vi hade gjort hela proceduren på nätet gick det inte att slutföra. Får ringa in i idag så allt blir korrekt. Men att bara sitta där och frossa i alla hotell gör mig lyrisk! Julia förstod oxå vad som var på gång och började ropa " bada bada ". Melli kan knappt vänta och kunde inte somna igår utan ville veta exakt när, var och hur!
Min mentor från förr var här igår på middag och det var jätte mysigt att träffa henne. Vi har jobbat ihop tidigare och delat mina unga år! Minnen, jag tycker om att prata minnen, det får mig att förstå vilket underbart liv jag haft ( har! ).

Fick några frågor jag tänkte svara på;
-Hur jag fick / upptäckte mitt melanom?
Jag hade bestämt mig på sommaren 2006 att titta igenom kroppen då jag har en del leverfläckar. Det finns ju en sån där melanomdag som man lätt kan visa upp dom. Jag fick rådet att ta bort ca 10st små svarta leverfläckar runt om på kroppen. Den jag hade på nyckelbenet var rejält svart men inte så stor. Det var oxå den som visade sig vara malignt melanom. Så mitt tips till alla ta den där återkommande dan ( maligntmelanomdagen ) och visa upp din kropp, eller beställ en egen tid. Kan ju faktiskt rädda ditt liv! För man kan nog lätt missa en sån prick!

-Kanal 5 visade ett reportage om bröstmjölk som jag såg.
Jag har lagt in om ansökan från Milles mamma om att jag vill ha en slurk varje dag! Värt att prova!


Sånt här värmer;
Hej på dej!
Tänkte bara säga satt du berör mig, och det är många saker som jag omvärderat i mitt liv pga att jag fastnat på din blogg, jag har slutat röka,utan ens en suck, vem vill slösa ut sitt liv på att dra in gift i lungorna som tar död på en såsmåning.
Och jag har bestämt mig för att vara ytterst försiktigt vid solning, och solkortet jag tänkt köpa för att se "lite fräsch " ut blir icke köpt det lovar jag.
Jag har omvärderat mitt liv, funderar enormt mkt på vad jag vill/kan /ska göra med alla förutsättningar jag har, sånt som jag tagit för givet,men som nu känns osm en ynnest.
Jag har börjat träna. jag är överviktig, och tyckt det varit "jobbigt " att träna...är lat av naturen. Men jag HAR en vad jag vet frisk kropp, och bör ta hand om den på bästa sätt, och dessutom vara tacksam över att jag KAN träna...så på måånga sätt fler än du tror,påverkar du oss här ute i nätet.
Jag har tom svårt med sömnen, kan inte låta bli att tänka på dej och din familj, och hur du är så stark och tar dig an de svåra frågorna, tankarna, kämpar med din livsglädje och får den att lysa igenom allt det här svarta runt omkring..jag är glad att jag ramlade in på din blogg, och hoppas du någonstans kan känna att vi innerligt bryr oss, tänker på dej och kämpar med DEJ.
Många styrke kramar till dej!!!

25 kommentarer:

Mamma Melissa sa...

visst är det härligt att ens skit faktiskt kan bidra till någonting positivt!:.)

För varje förälder som uppskattar sina barn lite mer eller förstår vilket mirakel de är, så känner jag att flickorna inte dog förgäves!

Jag hoppas att delar av dig kan känna någonting liknande. Att det du gör här är värdefullt!

Sabina sa...

Vilket fint mail du fått, kändes som om det kom direkt ur hjärtat på henne och stämmer säkert med hur många känner som läser här. Jag gör det iaf.
Hoppas verkligen att det ordnar sig med en resa, det måste det väl.
Kramkram

Anonym sa...

Hoppas hoppas verkligen att det ordnar sig med resa . Hoppas är för svagt, visst det ordnar sig med resa. Och att de pengar som finns på din fond kommer till användning!

Ang healing hur är det att ha morfin i kroppen när man skall healas. Har i alla fall märkt att de som antidepp medicin inte har samma sinnen tillgängliga. MEN jag förstår att du behöver morfinet mot värken.

Och ang leverfläckar och farliga sådanaså är det många som tror att det är mest ljusa personer som är utsatta. Så är det INTE. Fick i väg en mörk arbetskamrat och hon fick ta bort en ganska så stor bit runt en fläck som sedan kunde utvecklats illa. Fick sedan ett stort tack från henne då jag peppat henne och rekommenderat henne läkare.

Så alla måste tänka på det.

Basaliom är en annan mer ofarlig typ av cancer som i huvudsakligen orsakas av för mycket solande.

Morfinet kan du inte ta det lite tidigare inför kvällen så det verkar när du vill sova.

Önskar dig en lycklig dag som jag vet att du kommer ta till vara.

Och tittar in här senare för att jag är ju så nyfiken om din resa.


Finns det INGEN här som jobbar inom branchen som kan hjälpa dig att hitta rätt!


Precis som sjuka barn kan få hjälp genom "Min stora dag" så borde det finnas liknande för vuxna åtminstone med hjälp att hitta en resa.....Så ni andra läsare här känns uppropet om ni kan hjälpa.

Mycket ostrukturade tankar kommer upp när jag tänker på dig och andra i samma situation.

Jen sa...

Hej,lite skönt att få lite possitiva meddelanden då från läkarna.Herregud säger jag. Det är ju svårt att sätta sig in i din situation, min första tanke för några veckor sen när jag läste var,, vilken tur ändå att hon har en pappa till barnen som är med i matchen. Ja sån var min första reaktion, nu är den mer,,, DÖÖÖÖÖ FÖR I HELSICKE IIIINTE. Kram i massor

KOCKIS sa...

Åh vad härligt att ni kommer iväg. Lämna vardagen bakom er och bara NJUTA av livet. Det är precis det ni behöver. Ta hand om varandra och skapa ännu mera fina minnen. Jag hoppas fortfarande på att nån som läser din blogg ute i stora vida världen kommer maila dig och ha ett mirakel i bakfickan som kommer trolla bort 'skiten'
Take Care Kram Kockis

Anonym sa...

Hej Sabina!
Har du läst om Lorraine Day? Det är en läkare från Californien som botade sig
själv från cancer. Hennes bröstcancer gav metastaser och hon var på vär att dö.

Hon räddade sitt liv genom 10 steg,
bland annat genom att övergå
helt till vegetarisk mat, sluta med
raffinerad socker, dricka mer vatten
osv. Du kan hitta mer information om
henne på internet. Varför inte
försöka att rensa ditt kropp på samma
sätt? Du har inget att förlora, det
handlar inte om något allternativ sätt
utan bara att ge sitt kropp nyttigaste somm finns. Lorraine var emot strålning
och cytostatika som jag tycker är fel.
Men allt annat kan kanske stämma.

Jag beundrar dig!

Hälsningar

Din vän

anna sa...

hej, känns som att hoppet är starkare nu än innan, tänk om dom kan gammaknivs-stråla bort sakerna i hjärnan, då borde det ju öka chanserna till ett längre liv betydligt! jag kan inget om cancer och hur det verkar, men alla knölarna som kommer som ex den i nacken, är den livshotande, eller är det enbart om det kommer på några inre organ som det är fara på färde?

eller är det alla knölar tillsammans som är farliga?

varför får du inte ta avastin/ det andra, utan måste ha ett uppehåll?
känns som om det ger skit-sjukdomen ett fri-spel på något vis, usch tycker man grubblar men det känns ju någonstans att livet är så mkt mer än "tid man har kvar"

livets mysterium ÄR ju större än vad man tror, it aint over til its over...

jag vet inte om du har läst "samtal med gud" böckerna av neale donald walsh?
det är inga kristen-böcker, men ger åtminstone mej ett helt nytt sätt att se på livet och allt vi går igenom.

om du inte har läst någon, skickar jag gärna en till dej, om du vill läsa när du är iväg på semester.

många kramar till dej, och dina ursöta barn och familj.

Big mama sa...

Underbart mail. Men så känner nog många av oss som följer din blogg, för du påverkar! Mina vuxna barn som sprungit på solarier har fått veta allt jag läst på din sida, och även om de säger att dom inte vill höra så märker jag att solariet inte hägrar lika mycket längre. Tack vare dig! För hade jag inte hittat dig ute i cybervärlden så hade jag inte sagt nåt till dom. Tack för att du är så öppen med vad som händer med dig och din familj! Det är en osjälvisk handling som kommer många till nytta!! Karmizar!

Rumpflugan sa...

Åhh vad skönt med alla positiva besked!

ulle sa...

Vilket fint brev! Det stämmer även in lite på hur mina tankar är när jag läser din blogg. Speciellt det där om att sluta röka. Varför i herrans namn håller jag på att förstöra mig själv?? Kanske jag nu kan ta steget att sluta tack vare dig. Kramar

Anonym sa...

Hej igen!
När de tog bort fläcken på ditt nyckelben hur "djup" var den. Visste du redan då att cancern var spridd till lymfkörtlarna eller var du liksom "friskförklarad" efter operationen? Hur var det att leva med den oron om du redan visste då att risken var stor att det var en spridning. Anledningen till detta är att min kompis man precis nu i våras fick malint melanom som spridit sig till en körtel. Han ser sig själv som frisk men det känns som det bara är lugnet före stormen. Hur hanterar man detta?

karin

Malin sa...

Vilket fin mail! Tro många, genom att läsa om din kamp, börjat tänka om, börjat förstå att vi har ett liv, och det har vi bara till låns.. Healing är underbart, speciellt änglahealingen, har du provat den? Hoppas det ordnar dig med resan! Kramiz M

Jenny sa...

Hej Sabina

Tack för besöket:o) Jag blev så glad när jag såg att du lämnat ett spår:o)

Hoppas ni hittar en bra resa och kommer iväg snart, det kommer göra er gott hela familjen.

KRAM!

Stora lilla j sa...

Klänningen blir färdig nu i helgen! ;-) Förresten, hör av dig ang bröstmjölken!

Helene sa...

Hej! Jag har lite frågor som jag funderar över och jag tror att du sitter inne med svaren. Knölen du har i nacken är det en tumör? jag fattar det som att den växer och att den kommer att spricka? Har du fler sånna på kroppen? Du säger att det blossat upp fler tumörer... hur ser dom ut? hoppas det är ok att man frågor.

Jag är otroligt imponerad över dig och din kamp. Tänker på dig ofta. Kram kram

Tina sa...

Hej Sabina!

Du berör mig så otrolig mycket! Jag har gråtit, skrattat och funderat då jag läst din blogg. Min man har under hösten genomgått en operation där han tagit bort en elakartad tumör, och går just nu igenom en strålbehandling. Han har goda chanser att slippa återfall. Tyvärr är det ju inte så för alla, för dig... Jag vill skicka dig en stor kram, ett tack för att du delar med dig av dina tankar och erfarenheter. Jag önskar dig ALL LYCKA OCH EN UNDERBAR RESA!!! Och minns - en person är aldrig helt borta förrän den sista som minns den är borta. :-) Du har många som älskar dig och genom dem lever du vidare.

Kramar / Tina

Lena sa...

Vad skönt att det kommer positiva besked. Lycka till med att hitta just DEN resan.
Kram
Lena

Anonym sa...

Gumme, gumsan vad GLADDDD jag blir att du kan få komma iväg på en resa. Hoppas ni hittar något mysigt ställe att åka till.
Hoppas att den där dumma tumören i nacken försvinner snart så du kan få sova bättre än vad du gör just nu.
Det är väl perfekt att utnytja Lottis bröst ta bara inte Milles plats vid bröstet, Hi,hi.
Om du tror att det kan hjälpa och om Lotta har så det räcker så är det ju toppen. Undrar hur det smakar säkert inte gott men du får väl hålla för näsan när du dricker av mjölken.
Gumman, du är helt underbar. Tänk att du har påverkat så många människor och till och med fått en del att ändra på sina liv. Det måste kännas stort.
Jag tycker du skall känna dig väldigt stolt över det.

Jag önskar dig och din familj allt gott inför er resa.

Tusen varma kramar till dig, dina flickor och Henry.

Lottas mamma Ann-Britt

Anonym sa...

Va glad jag blev när jag läste idag!! Vi ger inte upp vi inte. Nu har vi också bokat resa - va härligt vi ska ha. Längtar redan!
Hoppas att healingen gjorde dig gott idag.

Puss o puss
Jag älskar dig!
Lillesyster

Soffie sa...

men å vad härligt att du kom iväg på healingen gjorde gott för dej !
hoppas nu att ni hittade en resa å ni åker snart till värmen,
kram

mathilda sa...

Hej kära du! jag lider med dig. jag känner inte din smärta elr din sorg, men jag vet verkligen hur din familjs sorg är. För 2 månader sen gick min pappa bort i cancer.. han hade i gall-gången som spred sig till levern,skellettet och sen överallt.. han fick diagnosen i maj. Min mamma och pappa är skilda, han hade en ny flickvän som även hon gick bort i cancer i sommras med hudcancer.. vad är chansen att båda i en familj får cancer som ej grå att bota? Jag vet verkligen att du har de jobbigt. jag minns varje stund me min pappa och jag saknar han otroligt mycket! jag var me han in i de sista och jag älsakde verkligen honom... jag skriver inte för att be om tröst, utan bara ett stöd för dig och din familj för jag vet vad ni går igenom tillsammans. Ett helvette. Men somsagt, lev för stunden! sluta aldrig tro. Jag rekomenderar verkligen en bok till dig som du borde läsa : 90 minuter i himlen. du måste läsa den! Finns bara att beställa på internet, den är en otrolig insperation, jag gav pappa boken.. men han hann inte läsa den för de gick så snabbt på slutet för honom... men jag vet att han läser den uppe i himlen med hans flickvän. Och kom ihåg; allt har en mening oavsett om man inte förstår den just nu..
Jag tror på dig! du är stark glöm aldrig de!
skriv gärna tillbaka :)
Mathila_165@hotmail.com
// kram Mathila 15 år

Jenny (Moas mamma) sa...

Hej Sabina

Tack för ditt värmande mail, du är helt fantastisk.
Hoppas nu att resan blir av, vi skulle också vilja resa men inte lätt alltid.

Vi ska iväg i helgen till Borås och ha det bra, med bad, gillning och bara umgås med kompisar, men ja kommer att följa dig där också.
Hoppas ja får läsa att resa kommer inom kort.
Tusen kramar till dig från mig

Sus i dus sa...

Ja jag lovar att jag ska berätta hur det går med boxningen! Jag ska på en intro dag nu den 3/2 och sedan har vi bestämt att vi kör i gång om två veckor!

Lite nervöst men jag är ju van men ovan om du fattar vad jag menar..

Hoppas att healingen gjorde dig nytta!

Vart reser ni nu då? Gud vad skönt ni kommer att få det!
God mat och bara få umås med de sina!

Kramiz Sus

peter pc carlsson sa...

Hoppas verkligen ni hittar en underbar resa och att du kommer att kunna njuta av den. Du kommer att vara med i mina tanker, eller om det nu är så att jag är med dig när jag tänker. I vilket fall så hoppas jag att du/ni får en underbar resa.

Anneli sa...

Hej försökte skicka mail till dig men jag vet inte om det fungerade eller om du nu fått en massa.

Hittade dig inne hos Vimmelmamman.
Det lilla jag har läst här inne hos mig, berör mig väldigt mycket.
Här sitter man och gnäller över reumatism, som inte ens är i närheten av vad du går/gått i genom.
Sjukt att man gnäller så fort där är en fis på tvären, medans andra genomgår ett helvete rent ut sagt.

Fattar inte hur livet kan vara så jädrans orättvis för vissa.
Vi är lika gamla och har ju hela livet framför oss.
Vem fan är det som väljer ut att vissa ska må skit? Är det gud? Isf så tror jag inte på honom alls.
Usch för honom!! Jag blir så ledsen och arg!

Jag önskar dig en trevlig resa och jag sänder dig miljontals strykekramar,både till dig och din närstående.