4 januari 2009

SÖNDAG

M visade sina konster hur man bowlar bäst! Faktiskt riktigt roligt när man väl får in tekniken. En och annan strike får jag briljera med att jag satte. Men lite otippat så vann H med några futtiga poäng!
Snygga sexiga skor! Sköna är dom i allafall. Man glider inte av banan med dom.....

Vi fick ju en utmaning av grannarna E & P i buzz. Och vi fick stor stryk, P vann alla fyra omgångar och stormästaren H är slagen.... Men för min del gör det inget jag gillar konceptet spel, snacks och umgås. Och sen får man ju skratta, en viktig ingrediens i mitt liv nu. Vi får nog kräva revansch snart.
Jag fick en frågan om hur jag tycker jag blivit bemött inom sjukvården, hmm. Jag upplever nog att dom är rädda?, fega? eller att dom helt enkelt inte vet vad dom ska svara. Jag tycker att den sköterska jag fått på melanom mottagningen försöker sitt bästa på att svara på alla frågor jag har medans läkarna inte säger mycket. Jag har ju hela tiden sagt att jag hellre vill veta. Imorn ska jag träffa läkaren och grilla henne på vad hon tror. Men jag tror absolut att man inom vården måste bli bättre på att ta hand om patienterna vid sådana tillfällen. Jag träffade ju den stackars mannen på 75 år som kände att han inte fick nått stöd alls och han var jätte rädd! Dom gånger jag frågat läkarna märker jag att dom inte vet vad dom ska säga, då undrar jag ju om dom inte vet eller om dom inte vågar säga sanningen. Förstår att det kanske inte är så lätt att ta ifrån en 34 åring hoppet om livet! Jag har ju en kurator jag träffar och jag pratar väldigt öppet med mina nära och kära om tengil. Mig kan man fråga precis vad som helst, har inga problem att prata om det. Magen tar enormt mycket stryk av alla citodon, är det någon som har nått bra husmors tips mot hård mage???
Ska försöka locka med mannen ut på en promenad nu trots -10 som termometern visar nu. Ikväll kommer barnen till oss eftersom dom är lediga från skolan imorn sen åker dom tbax på kvällen. Nu har ju allt hunnit lagt sig lite, vart osams med Melli förra veckan då hon är så trotsig mot allt nu och det skapar dålig stämning här. Men det hör väl till.......
Tjingeling!


15 kommentarer:

Anonym sa...

Hej där!

Bowling kan vara riktigt trevlig - ibland...Själv är jag mer eller mindre uppvuxen i en bowlinghall och känslorna för bowling är väl därför si så där. :/ Numera kan jag dock gå och slå några serier men innan kände jag anti-bowling liksom.
Jag har ätit Citodon i kanske 14 år till och från men har inte haft problem med hård mage. Be svärmor laga den där goda katrinplommonsoppan kanske? Det är väl det snabbaste sättet att få lite hjälp mot hård mage? ;) Eller stoppa i dig några katrinplommon om dagen? ELLER lite lakrids?
Det var mina tips.

Ha en skön söndag - kram!

Sara sa...

Hej! läser din blogg varje dag och förundras över din kraft och din lycka i det lilla vardagliga trots din svåra sjukdom. Jag arbetar med människor som har cancer och jag tror som du skriver att läkarna är rädda och inte riktigt vet hur dom ska tackla din önskan om exakt vetskap. Dels för att det finns patienter som säger innan att de vill veta allt och sedan blir sanningen för svår för dem att hantera men dels också för att de ibland inte vet. Det händer så mycket, behandlingar som man inte vet riktigt hur de ska verka och framsteg inom forskningen hela tiden. Inom din sjukdom har det ju skett stora framsteg de senaste åren. Att man kan leva så pass mycket längre med en spridd sjukdom och ha en hög livskvalitet.

Själv undrar jag hur du upptäckte ditt maligna melanom från början. Var satt det? Eller började det som en spridd sjukdom direkt så att du hittade en svullen lymfkörtel? Har du opererats? Hoppas du orkar svara.

All kraft och styrka jag kan känna önskar jag dig/Sara

Anne sa...

Hej Du!
Vad gäller det där med vården så är bemötandet nog nära kopplat till det du sa ang ålder. Vem vill ta ifrån någon hoppet om livet??
Jag har träffat EN läkare som faktiskt sa nåt tänkvärt. " Tror att det kan vara ett uttryck för den vanmakt man känner som läkare - att inte kunna ge svar för att man inte vet eller för att man själv blir berörd men inte kan visa det pga yrkesplikten man har". Tror faktiskt på henne - det måste vara samma vanmakt som vi känner...
Magnesium är väldigt bra mot trög mage. KÖp det på hälsokosten. sen får du testa dig fram till rätt dos. Jag tar 300mg/dag. Drick mycket vatten - minst 2 l /dag.
Kramis
A

Jennie sa...

Visst är det kul at spela spel, vi har wii hemma nu och det är så kul!! Provade rockband hos Ts syrra i går..så kul!!! Vi spelar också många vanliga spel och kort, man får många skratt!!
Angående magen så finns det en gröt, molinogröt som är bra för magen. Googla så får du recept!!
Kram och hoppas vi ses på msn i veckan!!

Anonym sa...

Mogna päron och BLÖTLAGDA katrinplommon (vattnet är viktigt också) är ett litet tips...skönt att du försöker vara positiv, det är starkt gjort <3

Christel sa...

Det finns dom som säger att Pajalagröt ska vara bra. Finns recept på nätet.
Jobbigt med trög mage. Hoppas ngt tips hjälper.

LOTTA sa...

Hej gumman! Pepparkakor e ju perfekt el lakrits läkerol....ska baka mjukpepparkaka till dej i morgon..kram kram L.O.T.T.A

julia sa...

Gud vad kul med bowling =)
Ja, läkarna/sköterskorna vet nog inte hur dom ska bete sig eller hur de ska svara på saker, rädda för att säga minsta lilla ord fel. Ja säger alltid till läkarna att ja vill att dom talar om de möjligheter som finns och de spekulationer de har, för de är faktiskt min kropp de handlar om.
Hoppas kvällen blir bra!
kramar

Patricia sa...

Allt sockerfritt godis som man ska äta när man går ner ivikt... Är det inte laxerande nog.. Läkerol som är sockerfria. Coca Cola light eller zero säger vissa. Allt värt att prova. Lycka till! Kram Patricia

Kajsa sa...

Håller tummarna för dig idag när du ska till läkaren.

Kul att ni har spelat spel och haft roligt :)

Kramar

Anonym sa...

Hej Sabina,,jag citerar Anna Wahlgren " 11åringen kan vara mycket provocerande, för att inte säga odräglig. 11åringen kräver motstånd och ger sig inte förräns han får det. Åldern brukar kallas slyngelåldern" Låter härligt va?
Fast det står ju possitiva saker oxå såklart om 11 åringar. :-) Men 10 års åldern var en sån lugn och skönt och harmonisk ålder så man blir nästan lite förvånad när dom börjar sätta sig emot :-)
Lycka till idag!
Kramar Emils mamma Malin

Therése sa...

Hej! Tänker så på dig även om jag sällan lämnar kommentarer här. Önskar dig lycka till idag och hoppas att du får ett bra samtal med din läkare. Kram!

2anewlife sa...

Tänker på dig idag och håller tummarna.

det var länge sedan jag bowlade nu men det är ju riktigt kul. Halva nöjet är ju att ta på sig de urfula skorna :)
jag brukar alltid på en härlig träningsvärk efter bowling, måste vara muskler man inte använder ofta.

Kramar i massor.

peter pc carlsson sa...

Bowling är kul, riktigt kul, synd att man spelar det så sällan. Nästa gång får du se till att sl än fler strike så att du vinner :-)

Du har ju redan fått massor av tipps på hur man hanterar hård mage. Om du som jag vore intollerant mot mjölk protein ja då skulle du dricka ett glas, det sätter garanterat fart på magen. Kaffe som är riktigt starkt fu kar också liksom en snus på morgonen.

Bortsett från det så vet jag inte mer än det som skrivits ovan.

Anonym sa...

Fant din blogg nå i dag og ser at det er lenge siden du skrev noe. Mange varme tanker fra Kristine