13 januari 2009

TISDAG

På st Görans ortoped mottagning jobbar världens bästa Mats, Julias favvo. Han har tagit hand om Julia i 5 år nu och har så himla go med henne. Här prövar vi ut en ny korsett till henne då hon har skolios i ryggen.
Mormor följde med som stöd och tur var väl det när det visade sig att jag var tvungen att akut röntga mig. Jag har köpt en pojk docka till Julia i julklapp för att lära henne skillnaden på pojke och flicka, vilket jag fick tydligt klart för mig idag att hon vet.
Det sitter en man brevid oss i väntrummet och Julia pekar;
- Vad heter hon??
- Det är en pojke, säger jag
- Då har han en snopp eller??? frågar Julia
- Ehh, ja svarar jag generad.

Vi inser att det kommer dröja så mormor kör Julia till skolan och kommer tillbaka.
Eftersom läkaren inte visste om det låg nån nerv i kläm var hon tvungen att ordinera en magnetröntgen för att veta hur hon ska smärtlindra mig. Efter 3 timmars väntan fick jag äntligen komma in. Magnetröntgen innebär att man åker in i ett rör, man ligger fast på britsen med en nackskena. Sen låter det som 10 stora hackspettar hackar sönder sten eller nått. Tumören brände rejält med de var bara att bita ihop, i 60 min. Otur nog glömde jag bort att meddela fritids att jag var försenad så Julia fick vänta en lång stund. Efter totalt 6 timmar på KS åker jag trött hem.
När jag kom hem ringde sköterskan och sa att det inte var nån neurologisk skada eller nån nerv i kläm för då skulle de tydligen göra fruktansvärt ont. Eftersom jag tycker att det gör fruktansvärt ont vill jag inte ens föreställa mig hur de då skulle kännas????? I vilket fall som helst en lättnad!
Jag fick inte riktigt förklarat om det är nån spridning eller om det beror på strålningen men jag skulle fortsätta med morfin tabletter. Men ska ju tillbaka torsdag för DT röntgen.
Hon var dock lite bekymrad över behandlingen. Hon sa att de hade vart så lyckat om jag inte fått fler tumörer för dom stora har svarat så bra. Men hon sa att de knepiga med malign melanom är att den har flera ansikten och sjukdomen är nyckfull. Man vet inte hur de utvecklas men de ser väl inte så bra ut för mig just nu!
Tack underbara mamsen för sällskapet!!

12 kommentarer:

En häxa på vift sa...

Får man svära? För fy fan vad du får stå ut med mycket! Jag lider i magnetkamera men det är ju ändå bara nåt så världsligt som lite klaustrofobi. Kan inte ens föreställa mig hur det skulle kännas med en värkande tumör i nacken dessutom.
Hoppas morfinet tar bort värsta värken ialla fall och att kvällen blir hyfsat bra

Kram!

Anonym sa...

ÅH! Jag har tänkt på dig hela dagen och hoppats på det bästa. Du är världens bästa mamma som fixar, ordnar och donar så med dina små döttrar samtidigt som du kämpar med dina egna krämpor av det värsta slag. Du har all min respekt girl!

*kramar*

Ellinor sa...

Har tänkt på dig idag o undrat hur allt gått. Önskar så att det vore annorlunda. Att du slapp värk o oro. Slapp den jäkla sjukdomen. Blir så frustrerad över att inte kunna göra nåt för dig. Men jag kommer aldrig förlora tron eller hoppet!
Många många styrkekramar från mig!

Anonym sa...

Stackars dig.....Hoppas det ska gå att ordna så att du slipper gå runt med sån hemsk värk, och man blir ju inte direkt alert av morfintabletter heller. Förstår att du har det tufft nu...
Önskar dig allt gott
//U

Anonym sa...

tänker på dig och tycker du är fantastiskt beundransvärd. cancer sucks!!!!! kram anna

locotown sa...

Vad tråkigt att det är så mycket smärta, men jag håller tummarna att det snart vänder! Sen är du sååå stark som tar hand om dina tjejer samtidigt i all denna kaos...

Du fixar det här!

Kram.

julia sa...

Du är en sann kämpe!!!!
kramar

Christel sa...

Ja, vad kan man säga? För jädrigt.

skickar en varm varm kram

jenny sa...

Godnatt kramar från mig till dig.
Hoppas vi ses på tor hos L.Kan vi behöva.kram Jenny

Kajsa sa...

Det är så orättvist. Jag vill bara att du ska må bättre! Håller tummarna för dig! Kramar

Malin Löf sa...

Vad stor hon har blivit lilla julia hon e stora tjejen snart.
Tänker på dej. kram

Mamma Melissa sa...

Vilken tuff korsett, ser ut som om det är rymdmotiv på -spaceat! Hon kommer ju att bli värsta rymddrottningen nu, kan köra rymdskepp och spränga kometer och hälsa på utomjordingar!:.)

Två saker är aldrig kul... ha ont och att vänta när man har ont... usch, vilken tur att du har din mamma till hjälp!