20 januari 2009

TISDAG

Jag och min dossyster med miner som vi alltid lyckas få fram när vi ses! Längtar tills imorn när vi får fika och snacka!
Vill börja detta inlägg med att säga att jag inte finner ord till denna otroliga uppslutning kring min kamp! Ni betyder mycket för mig och jag blir alldeles rörd över att så många stöttar! Tusen tack!

Jag befinner mig i ett konstigt lugn nu. Har pratat med kyrkan idag och fick mina önskemål uppfyllda och känner nu att jag kan lägga det bakom mig och att mina nära nu vet min önskan!

Så mycket av dagen gick åt att fixa och ringa lite samtal! Pratade även en lång stund med min bloggvän från Göteborg om våra olika behandlingar. Känns bra att få reda på lite hur han behandlas därborta. En mycket trevlig prick! Tack för att jag fick bomba dig med frågor!

Annars har vi försökt kolla lite resor och för att de ska passa för alla skulle 6 feb. vara bra. Det ända jag känner är att jag blir lite rädd att jag inte ska hålla mig pigg tills dess , men det finns ju inget i dagens läge som säger att de skulle kunna gå så fort! Så jag ska försöka softa ner lite.

Men längtan är stor att få komma iväg då vädret inte lockar för nån utevistelse och man hungrar efter ljus.
Mamma hämtade mig och vi åkte för att inhandla lite presenter åt Julia. Jag kände att eftersom det inte blev så många julklappar ska jag köpa lite mer nu. Julia är ju dock tokig så det är ju inte så svårt att frossa lite i docksaker. De blev lite av varje! Köpte även två fina minnes lådor som jag ska gömma lite smått och gott i!
På torsdag kommer systrarna och mina föräldrar hit och firar. Ska bli trevligt och jag lovade min stackars gråtande pappa idag att vi ska ha fest och inte prata om nått annat. Han uttryckte de så klart att han inte klarar av att prata om det och det förstår jag!
Imorn skulle Vi föräldrar kommit och gjort ett reportage för boken "Livet kan inte vänta" men ligger tydligen i influensa och då får man hålla sig på avstånd! Men dossyster och Pastor Pär kommer på ett besök!
Henry hade ett bra möte med sin chef och jag tror vi ska få till detta på ett sätt så alla mår bra av det! Alla är så gulliga, hade en vän på besök så då passade Henry på att sticka på lite träning. Jag vet att han helst inte vill lämna mig nu så jag sparkar ut honom lite, tror han behöver det.

Livet går vidare och jag har bestämt mig för att hänga på och ta dagarna som dom kommer. Och just nu mår jag ju bra. Det ända denna kropp proppas med är cortison annars får den vila. Resten av veckan är full med saker och till helgen kommer släkt från Finland på besök. Men precis som jag gillar, när det händer saker!

Jag tänkte på en sak, trots allt som händer så är jag en mycket lyckligt lottad tjej för jag har så många underbara människor runt om mig och känner mig inte ensam.

34 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas ni hittar en helt underbar resa ( om ni inte redan har bokat) Man förstår verkligen vilken härlig, possitiv person du verkar vara Sabina, när man läser bloggen. Hoppas ni får en härlig vecka och helg. tusen kramar från karin

Sabina sa...

Jag sitter trots allt och ler lite när jag läser ditt inlägg (till skillnad från dom senaste 4-5 st inlägg, då jag gråtit högt och länge.), DU är tillbaka, den här starka tjejen som bara vägrar ge upp är här igen. Fantastiskt.

Jag förstår ju givetvis att man inte kan vara på topp med en sån här skitsjukdom, å skulle detta varit jag, så tror jag inte jag hade haft samma styrka som du.

Jag har sagt det förr å säger det igen, DU Sabina är en riktigt kämpe.

Kraaaaaaaaaaaaam

Sus sa...

Åh vad skönt att du har det att slippa tänka på nu då!

Härligt för Henry att komma iväg på träning också!

Vad smart med minneslåda!!!

Jag hoppas att du får det riktigt trevligt med dina släktingar och din pappa!

Det var roligt att snacka med dig!!! Hoppas vi hörs mera!!!

Kram Sus

Anonym sa...

Hej vännen

Hoppas ni får ihop det med resa snart och att du får må så bra som nu ett långt tag till! Du är stark och otroligt beundransvärd.

Miljoner pussar och kramar

Anonym sa...

Så härligt att du har så många omkring dig, att du inte är ensam....

Jag håller tummar och tår för att du ska få komma iväg till ett varmt och soligt land långt borta. Det är ett måste...

Svårt att skriva något meningsfullt känner jag... det är ju bara ord *hmmm*

Du finns i mina tankar dagligen och så kommer det fortsätta att vara...

((STOR KRAM))

memilla sa...

Hej Sabina! Har nu suttit och läst hela din blogg här i soffan ikväll...hittade hit genom Vimmelmamman! Känner just nu en väldig ödmjukhet inför livet och hoppas på ett mirakel för dig!!!
Många kramar från Camilla i Ängelholm.

Anonym sa...

Har suttit och läst dina senaste inlägg och det är verkligen jätte tråkigt att läsa att det har tagit en sån vändning!
Tänkte på en sak till minneslådorna du köpt, kanske du ska skriva ett långt brev var till dem om dina tankar, känslor m.m. Kanske göra en video hälsning till dem var som de kan ha att titta på en tid framåt?
Kan inte ens föreställa hur du måste känna inombords att behöva planera inför döden.
Beundrar hur du skriver i bloggen. Hoppas att du och din familj kommer iväg på er resa snart. Som du skrev vad är 110 milj mot hälsan och livet?
Kram till dig
Jessica

Anonym sa...

HEJ GUMMAN!! Va skönt att du är så pigg o kan hitta ett sätt som gör att dagarna flyter ganska bra och inte bara tråkigheter!Du har ju kommit upp i blondin bellas antal besökare per dag om inte mer!! Det e ju dej personifierad..allt du gör gör du i 190!! Du skulle bli politiker du skulle ha många anhängare eller en egen kyrka..haha kommer ihåg när du sökte jobb på krogen Bel Ami (hette den så) du övertygade dom att du kunde sköta beställningar o så o att du jobbat på krogen tidigare..vilket du inte hade men du fixade de ändå, inte rädd för att ta i o kasta dej in i nya miljöer o träffa nya människor du e ju så rolig!!Du bangar inte för nått!!!Rädda flickor får inte kysse snygga killar;Det stämmer så bra på dej!! ÄR DET NÅGON SOM SKA VA ME OM ETT MIRAKEL SÅ ÄR DET DU!!!! Vi hörs imorgon pullan! kram L:O:T:T:A

Anonym sa...

Vad skönt för er att komma iväg lite!!!! Det är ni alla så otroligt värda!!!!
Tänker på dig.
kramar

Anonym sa...

med tårar iögonen har tittat igenom din blogg.... lite fort men jag kommer tillbaka......... de var lite mycke att smälta på en gång........ kan inte ens tänka mig hur du måste känna när jag känner som jag gör......jag kommer att lusläsa vartenda ord du har skrivit o vad du kommer att skriva...........

önskar dig allt gott o de märks att du har en riktigt stor krigare idig... så kämpa på

bamse kram

stora lilla j sa...

Härligt med resan! Skönt att fira och ha fest BARA, och låta andra tankar vila litet, tror jag.

Visst kan jag sy en i stl 140! Maila mig gärna med litet materialönskemål och så, så fixar jag det! storalillaj@gmail.com

Kram,

Hilla

Anonym sa...

Matte hälsar så mycket glömmer de hela tiden!! Han sa att du skulle lägga i små lappar med kloka råd på vägen o att dom ska vara hand skrivna för då får man känslan att det är du som säger det! fint tänkt tycker jag! Vi kan sitta ner tillsammans om du vill ha hjälp med det..puss L:O:T:T:A

Anonym sa...

Å vad jag beundrar din styrka! Tänker på dig ofta och är in på din blogg flera ggr per dag . Hoppas ni hittar en resa och att du får mycket värme och ljus. Kram Pernilla

Vida sa...

Vet du vad.. den ängeln och min andra skyddsängel (en manlig med massor av kraft) är båda dina om du vill ha dem.. du hittar dem i min meny. För en skyddsängel kan alla behöva.

En minneslåda är en bra idé till tjejerna och jag tycker att det är stort att du kan se det positiva också mitt i allt...

Varm kram från Liv

Vida sa...

En sak till.. vet inte riktigt hur jag ska formulera det här och tvekade först för jag vill inte att du ska missförstå mig. Avslutade idag läsningen av Louise L Hays bok som heter du kan hela ditt liv. Det finns en affirmation där som hon använde när hon använde när hon själv hade cancer.

Jag vet inte vad du tror på och jag vill inte tvinga på dig något som du kanske inte vill ha eller som kanske känns okänsligt med tanke på vad du går igenom och det besked du fått... men om du vill ha den så skriv en rad hos mig så skriver jag den hos dig. Och om inte så har jag full förståelse för det.

Varm kram från Liv

Anonym sa...

Herregud, vilken oerhört fantstisk människa du verkar vara... Trots allt du går igenom, hittar du ljusglimtar och är positiv både i ditt senaste inlägg och hos komentarerna du lämnat hos bloggvännerna! Är det någon som ska få vara med om ett riktigt mirakel så är det du... Kramiz M

Vida sa...

Såhär lyder den för cancer:

Kärleksfullt förlåter jag och befriar mig från allt i det förflutna. Jag väljer att fylla min värld med glädje. Jag älskar och bejakar mig själv.

Det finns även en för tumörer:

Kärleksfullt befriar jag mig från det gamla och vänder min uppmärksamhet mot denna nya dag. Allt är bra.

Det går ju att ta båda tillsammans. Louise rekommenderar att man säger dem så ofta som möjligt och gärna högt när man kan. Hon pratar i ett annat sammanhang om 3-400 ggr per dag.. det låter mycket men om man gör det då och då under dagen så tar det faktiskt inte så lång tid.

Varm kram från Liv

Anonym sa...

Hejsan!

Vad fint du ordnar för dina nära och kära. Ni är verkligen värda en resa allihopa och jag håller tummarna för att du ska vara riktigt pigg under tiden. Skönt för dej att du kan ha denna positiva inställning just nu. Jag hade nog aldrig klarat det, men som sagt, kämpa på tjejen. Du fixar detta. Kram

Anonym sa...

hihi....om du bara visste hur gärna och ofta du finns i mina tankar!! Måhända har du rätt!! Gonattkramix // Malin

Anonym sa...

Du är verkligen beundransvärd i din kamp.
Många kramar Jessica

Helena sa...

Skönt att läsa dina positiva tankar igen Sabina, du är en verklig kämpe!

Ang din fråga, vi åker till Tenerifa den 22 mars. Hoppas ni hittar något som blir kanon där i början av februari!

Kram

Anonym sa...

Skönt att du känner dig pigg och kan planera roliga saker.
Kram!

Anja sa...

Hej !
Hittade din blogg på en annans blogg o kunde då inte låta bli o läsa din.
Jag tycker du är en otrolig kämpe som ser ljust på livet, trots att du fått motgångar.
Känner för dig o din familj.
Det där med minneslådor år en fin sak, såg en film för ett par år sedan, var oxå en ung mamma som var sjuk o skulle lämna 2 små barn.
En sak som hon gjorde var att: hon skrev födelsedagskort till sina barn ett antal år framåt, så på deras födelsedagar så fick de dem.
Tänk så mycket glädje det kan bli av att få en sån uppvaktan på sin dag även om saknaden är enorm.
Själv jobbar jag inom onkologin på en cyt.mott. så jag vet hur betydelsefullt det är att vara steget före sina nära o kära även om det är hårt. Man gör en sorts avslut även om det inte är över.
Hoppet har man ju alltid kvar o det kommer man ju långt på.
Tänker på dig o din familj

Anonym sa...

Hittade precis in här och har läst ikapp mig i din blogg.
Det som slår mig är hur positiv du verkar vara. Du verkar vara jättestark och ta din kamp på bästa sätt. Självklart kommer jag att fortsätta följa och, om än bara genom datorn, försöka stötta dig och din familj på vägen! Hoppas att du känner dig pigg när det är dags för er resa.

KRAM!

Anonym sa...

Sabina du är underbar. Har en medkänsla och en närvaro som få lyckas få om vi så lever i hundra år. Det är bra att du ändå känner dig lyckligt lottad. Men de som verkligen är lyckligt lottade är vi som på olika sätt får följa dig.

Tack för allt du ger, för att du är.

Svar: Vet inte vad det är för insamling som din vän har så jag kan inte svara. peter.carlsson@sensus.se

Anonym sa...

Fantastiskt, du är så kraftfull och full av energi, jag är mållös av beundran och måste säga att jag tror inte det är många som skulle vara så sansade och insiktsfulla i en situation som din. Du kommer vara lika pigg den 6 feb.don´t worry, så får ni en toppen härlig resa tillsammans!

Ha d fint!

Anonym sa...

Skönt att se att resan närmar sig + att du får lite roligt i helgen. Umgås och må bra är ju en stor hjälp på vägen.

Vill bara säga igen; jag beundrar din styrka och ditt POSITIVA tänkande.

Jag har "bokat" boken på Adlibris också, ett underbart initiativ av er.

Stor kram!!!

Anonym sa...

CARPE DIEM...ta vara på dagen...
kram och styrka
Helen i Skåne

Anonym sa...

Du är en underbar människa som ser ljuset....hela världenskulle vara befolkade av sådan som DEJ!!

Du har massa trevligheter att se fram mot släktbesök födelsedag för dotter resa...

Och för din skull så vill jag solen skall sola lite starkare varje dag nu för att ge dig kraft.

Sänder dig alla styrkekramar jag kan!

Anonym sa...

Hejsan!
Nu har jag satt in 300:- som ett litet bidrag och jag hoppas många andra kommer att göra detsamma så att ni får en riktigt skön och härlig resa tillsammans. Kram

YVONNE sa...

Hej!

Kom in på din blogg via vimmelmamman.

Tänker på dig, har själv haft en mamma som fick cancer. Kommer att följa din blogg i fortsättningen.

Kram
Yvonne

Jill Wegerup sa...

Hittade hit från Sabina. Hon länkade till dig då hon beundrar ditt mod och jag kan bara hålla med. Jag önskar dig och de dina allt gott och tror på den kärlek som finns mellan er. Den är starkare än allt. /Jill

lotta sa...

gud vad jag gråter.
vet inte riktigt vad jag ska skriva. livet är så skört.
jag tänker på det ofta. alla borde tänka på det och ta hand om varandra lite extra. tänka lite större men glädjas över det lilla.
livet är orättvist många gånger. fint att du känner dig lycklig över alla runtomkring dig.
kommer att följa din blogg framöver. hittade hit genom en länk i en väns blogg.
kramar

lotta sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.