20 oktober 2008

MÅNDAGKänner mig GLAD! Läkarbesöket gick bra och vi är nöjda! Hon sa att det är svårt att hitta ett cellgift som biter på alla tumörer ( insidan & utsidan ) och detta som jag får biter på dom på utsidan, därför får jag ju på insidan. Men jag har ju inte fått några på organen och det tyckte hon var positivt. Samt att dom höjer dosen även denna v så nu ska jag få 100mg! Jag ska göra en ny röntgen om ca 1månad och efter det gör dom en utvärdering. Det vi hoppas på nu är att få stopp på spridningen och det kan man se då! Så summa av kardemumma är att det ser ljusare ut samt som hon pratade om livskvalitet. det har jag ju nu. Jag frågade om man kunde ta bort tumörerna på ryggen men då måste man hålla upp beh i 2-6 v så det va uteslutet, den i nacken kan man stråla men de är tveksamt om det hjälper. Så vi låter det vara nu, jag mår ju ändå bra och har ett fåtal biverkningar som jag kan stå ut med. Nu vågar man liksom tänka på resan, julen och kanske tom Livet kan inte vänta- releasen i Mars. Och jag fick positiv reaktion på att så smått börja träna, hon ville inte att jag skulle köra kondition och trötta ut mig men lättare styrka funkade bra! Känns skönt med tanke på att jag är så svag och verkligen vill bygga upp lite. Men samtidigt ska jag bromsa mig för jag vet hur jag är....... vill gärna köra på 5ggr/v. Jag ska köra lördagar till att börja med. Vi diskuterade suget oxå man får av kortisonet men hon tyckte jag ska vara glad att jag har aptit samt att jag har lagt på mig vilket bara gör en gott! Hmm nåja jag har bestämt mig för att inte tänka på det och ha ångest över vikten nu.
Barnen har varit så underbara i helgen och vi har haft så mysigt, jag älskar att ha dom hos oss. Men tiden går fort, alldeles för fort. Henry jobbar sent idag men middagen är redan klar ( en persisk gryta med saffrans ris ) han lagade igår, så jag kan ligga kvar här i soffan. Är super trött i kroppen idag. Var hos min nygamla vän grannen E och åt goda kanelbullar ( om jag ändå kunde låta bli ) och pratade om barn, sambo och livet! Mysigt i höstrusket!

13 kommentarer:

Katja sa...

Skönt att det gick så bra hos doktorn!

Mysig utflykt vi gjorde igår då, Bollstanäs-Kista via Ekerö med ett kort stopp;)

Kram

Anonym sa...

Hej Sabina
Blir så glad att läsa att du känner dig positiv och att behandlingen ger resultat. Fortsätt med dom positiva tankarna dom är också läkande för hjärta o själ...
Ha en superbra kväll
Hälsningar U

Helen sa...

kramar om dig

//en bloggvän

Malin sa...

Skönt med lite positiva svar, och bra att du har aptit! :) Mysigt med bullkalas också, det var du allt värd! Kramiz M

Sanna sa...

Skönt att läkar besöket gick bra, Hoppas att din ork känns bättre och att du tar hand om dig så gott det går vet hur du känner med att man borde låta bli men inte kan!! Men du SKA äta för att orka med!!
KRAM
Sanna

Anonym sa...

Älskade vän!
Vaddå.. och kanske tom Livet kan inte vänta- releasen i Mars...
Ta bort det där "och kanske tom...
Du är med!

Eloge till din läkare som sa åt dig att inte träna så f-bannat mycket. Förstår du inte vilket dåligt samvete du ger oss friska som knappt orkar gå till bussen. Ligg hemma och käka bullar tycker jag!

Kurator/Författare S

Julia sa...

Vad glad jag blir av att läsa detta inlägg, att det verkar vara ljust trots allt =)
Jag hoppas de fortsätter på samma väg!

Skönt att få köra igång med träningen lite smått, men va försiktig bara! Jag tror att du å ja e lika tärningsgalna båda två! Och får man väl börja träna vill mna ju köra gärnet...

Många tankar till dig.
Kramar

Efwa sa...

är inte här o läser varje dag, vi har haft några tunga dagar här hemma också, men blir ju så glad när jag ser dina framsteg!!

tänkte bara lägga in en länk här till en underbar låt m Björn Skifs, jag är lite kluven till den så antingen gråter jag tills ögonen blöder eller så känner jag bara ett stort lugn när jag lyssnar, hoppas du tycker om den också!

Håll mitt hjärta
http://www.youtube.com/watch?v=LOj2owkg7S0

kramen

Kockis sa...

Vad BRA att det går åt rätt håll! Ta en dag i taget och se det ljusa livet har att ge. Hm jag vet att det är höst, båsigt och jävligt men det finns ju ljuspunkter iaf =)

Take care Kram kockis

Anonym sa...

Hej syster yster,
jag har inte skrivit på länge..
Ville bara säga att jag är så glad över att det går framåt så mycket. Jag tycker du känns så mycket piggare nu. Kul att vi kan träna lite också :)
Jag var så stolt över dig när du kämpade dig igenom bodypump passet! Du orkar ju mer än mig!!
Och ta ingen dina år när du hållit igen och njut av bullar och kakor. Vikten kan du tänka på senare...

Ha det så bra idag!
Vi hörs.
Puss puss o kram kram

Johanna

En häxa på vift sa...

Lite positivitet är alltid bra, det hjälper en framåt.
Härligt att läsa ett inlägg som utstrålar sån positiv energi överhuvudtaget.
Ha en jättebäst dag!!!
Kram
Nettan

Malin A sa...

Åhhhh vad underbart att allt känns bättre!!!!!!!!! Vilka fina bilder du lagt up =) Vi ses o hörs, ville bara säga ett snabbt hej. Pöss på dig från mig!

Sus i dus sa...

Hej!
Jag har börjat läsa din blogg och är väldigt glad att du har en så positiv inställning! Det kan man komma långt på!

Vad bra att läkarbesöket också gick bra!
Ville bara säga att:
Du är verkligen en positiv tjej med skinn på näsan!

Kramar Sus