4 oktober 2008

LÖRDAG


Gårdagen blev väl inte riktigt som jag hade tänkt mig! Innan Henry kom hem igår låg jag & Julia och myste i soffan, min andning blev sämre och sämre. Ringde onkologjouren för säkerhet skull och berättade hur jag kände, undrade om jag kunde ta flera betapred. Men hon ville att jag skulle komma in för en koll, jag förklarade att jag haft liknande symtomer och hade ingen lust att tillbringa 5tim där igen. Hon lovade att jag inte skulle hamna på medicin utan skulle säga till i luckan att jag pratat med henne. Åt lite middag och begav mig sen av till KS. Fotografen U hängde ju så klart på! Även min goa vän Jie jobbar ju där så jag hade gott om sällskap. Men väl framme i luckan i lucka fick jag ändå höra att man måste gå via medicin. Suck lurad! Blev uppkopplad på EKG, puls och blodtryck ( 154/92. ) Fick frågan om jag hade så stora blåmärken och födelsemärken men jag talade om att det var hudcancer, sen kom ett flertal till in och ville titta då de är så ovanligt! Efter ett tag kom Underläkaren M ( riktig pudding född-81 ) och frågade lite frågor och sa att man måste i såna här lägen utesluta att det inte rör sig om något medicinskt. Han har väl förmodligen en massa standard frågor han måste ställa men jag tycker den här är så lustig att svara på; - Är du förövrigt frisk? HMM kan man vara det?? Nåja fick även ta prover ur min port för första ggr och trots att de sticks är det betydligt bättre än armen. Efter ca 3tim väntan kom onkologjouren tillslut. Hon sa att alla prover såg bra ut ( de visste jag ju redan ) och att jag skulle få stanna över natten för observation men jag hade redan förberett mitt tal så jag sa bara att jag kommer tillbaka om det blir värre och tar mina betapred hemma. Hon sa att det var OK men att jag måste tillbaka om det blir värre. Men det blir liksom inte värre än att jag har ett rejält tryck och andnings besvär och jag vill ju bara påpeka då så att det är ofarligt. Frågade även om mina yrsel attacker som kommit flera ggr under dagen fick då som svar att det kan vara kristaller i öronen. Konstigt har aldrig hört talas om det men skulle höra av mig till öron! Vill som sagt bara kolla att det är ofarligt, dom här biverkningarna kan jag leva med för jag MÅSTE ha min taxol behandling! Hemma vid 23 och varvade ner framför TV, Henry hade hållt ställningarna hemma med barnen, som sov sött! Och lagat sin goa kalops som stod och kokade på platten ( underbart att killen gillar att laga mat! )

Idag hoppas jag Mille vill komma ut, längtar så! Annars tänkte vi ut och pröva Julias nya cykel och få frisk lyft.

3 kommentarer:

Patricia sa...

Sabina. Kristaller i öronen är jättevanlig!! Inget att oroa sig för. Första gången jag hörde det så tänkte jag att läkarn var en häxa och inte läkare!! =) Sköt om dig!
Kram om
Patricia

Helena sa...

Nämen usch, roligare fredagskväll kan man ju ha. Håller tummarna för att du mår bättre snart så det går att fortsätta behandlingen utan problem!

Ha en mysig helg!

Kram

Anonym sa...

Älskade vän!
Jag kan lova dig att gårdagen blir ett uppslag och rubriken är klar.
anmstVill bara infa lite att fredagen tillbringade jag och Stefan några tmmar på förlaget, bl a med visning av tänkbar lokal för releasparty!
Håll i hårt nu Sabina för det här blir stort och du och dina boksystrar är helt fantastiska
Håll i och om Henry också! Han är bra.


Kurator/Författare S