24 september 2008

ONSDAG
Just nu är det boken "Det var det fräckaste" som gäller vid läggdags! En rolig bok om en bajs korv, mycket roligt tycker Julia!Hur var det med minnet nu??? Gick upp till VC för omläggning och provtagning. Vi började med provtagningen som blev svår. Jag e rädd och svårstucken så det blev 5 olika stick innan blodet rann till. Gjorde fruktansvärt ont men dom va så gulliga och gjorde så klart sitt bästa. Kanske bättre åka den extra svängen till KS där dom faktiskt är proffs! Sen har en liten tumör börjat blöda och den sitter på vårtgården intill bröstvårtan hmm inte så skönt. Dessutom är ju sjuksköterskan en man på ca 30, pinsamt värre men men jag är ju totalt utlämnad ändå.Förresten hans sista dag på VC så jag önskade honom lycka till, han var mycket go och empatisk. Insåg då att jag glömt remissen hemma och fick då gå hem igen, visserligen fint väder men jag e ju sååå trött. På väg hem blev jag sugen på lite frukt och gick in för att handla det, väl framme i kassan hade jag ju självklart ingen plånbok med mig.....suck bara att gå hem igen och tillbaka. Sen blev det soffan för hela slanten. Kl 15 kom en handläggare för hemtjänsten förbi. Vi diskuterade mina ev behov och jag kommer få hjälp med städningen 1ggr/varannan vecka. Skönt för jag är sååå trött och orkeslös hela tiden. Men det är klart det känns jobbigt att vid 34års ålder behöva hjälp av hemtjänsten, trodde det skulle vara i 80års åldern först. Blir nog bra! E kom förbi för en snabb fika och Julia var även idag på gott humör när hon anlände. Sköterskan ringde för att kolla att proverna var på G till dom, men inget röntgen svar hade hon. Börjar kännas riktigt tungt nu för man pendlar mellan hopp och förtvivlan hela tiden, vågar inte ta ut något i förskott. Jag är bara så rädd att det inte ska se bra ut och då vet jag att jag kommer känna mig sjukare. Mitt mål just nu är ju att få fira jul med min familj!! Att vakna upp varje morgon och hitta ett sätt att förhålla sig till detta liv jag lever är svårt extremt svårt. Känner mig riktigt nere idag. Har dock bestämt mig för att jag vägrar bli bitter och arg, vore så slöseri med tid, tid som jag inte har!!! Gäller bara försöka vara stark och se det positiva jag har. MINA UNDERBARA BARN som ibland är jobbiga men som är så härligt glada och goa trots allt som händer runt omkring. Jag kan inte göra annat än att be om ett positivt svar!! Nu ska jag hugga in på Henrys finska fisksoppa med finskt rågbröd...mums! Imorgon ska barnen till sin pappa och en barnfri vecka börjar.....
Tack igen alla i min omgivning som ger mig sånt stöd i denna tunga väntan och som förgyller min vardag med det lilla extra!!!

15 kommentarer:

Malin sa...

Om en droppe vatten var en kram,
skulle jag ge dej havet.
Om ett moln var en puss,
skulle jag ge dej himlen.
Och om kärlek var värme,
skulle jag ge dej solen.

ÄlsklingsSabina! Det finns inga ord i världen för att säga till dig hur himla stark du är!!!! Jag är såååå stolt över dig!!!! Jag vet att du kämpar, tänker positivt och gör ditt bästa i alla lägen!!! Fortsätt att tänka positivt, allt kommer bli bra, Jag tror på dig. Du är världens bästa Sabina!!!!!!

Sofia B sa...

Du är så otroligt stark Sabina. När jag läser ditt inlägg blir jag alldeles tom i kroppen samtidigt som jag avundas din styrka o på ditt sätt att tänka. Jag håller alla tummar jag har att provsvaren är positiva.

Kram

L.O.T.T.A sa...

Glöm inte lilla Emla plåstret tills imorgon,det kanske hjälper lite...Fan va tid det ska ta o få ett svar!!! Nu får G allt ta o rappa på lite! Va kul att ni fått ett förlag till boken,grattis!!! Vilket relice party!!! Jag bokar golden...vi ses imorgon bitti, jag tar me någoy gott till fika,ingen fasta den här gången!! Shit nu e idol...haha kram Lotta

Pernilla sa...

Åå vad du är stark. Och att du orkar skriva allt är fantastiskt.

Tack för att du delar med dig!

Tankar till dig vännen.

Kramar

Sabina sa...

Jag vet inte vad jag ska säga. Självklart så måste du tycka att det är förjävligt, tugnt å hemskt. För det är det.
Du är så stark som orkar vara positiv.
Håll ut och vi alla önskar dig ett bra svar.
Kramar till dig

Helena sa...

Jag tycker att du är så otroligt inspirerande och stark. Du kommer klara mycket mer än julen, det vet jag!

Tack så jättemycket för dina uppmuntrande ord, betyder mycket för mig!

Anonym sa...

Hej Sabina!
Jag håller också tummarna för provsvaren.
Valeska

ullis sa...

En stooor god natt kram till dig..

Vännen, vissa dagar behöver man få vara ledsen..
Tillåt dig att vara det..
Jag tycker att du är helt fantastisk med ditt glada humör och ditt stora hjärta...
Vissa personer berikar verkligen andras liv genom att bara finnas till...
Precis en sådan person är du...

Hoppas att behandlingen går bra i morgon... Tänker på dig extra mycket...

Många kramar från mig, Conny och barnen...

Ulrica sa...

Jag vet, vännen, jag vet.
Boksystrar forever. Kramar.

Anonym sa...

Tror på dig.

Bok- och KuratorSara

Anonym sa...

My Long love...bra dagar kommer...a

En häxa på vift sa...

Alldeles tveklöst en kamp mot klockan och den kämparanda du visar är inspirerande. Jag vet inte så mycket om cancer ska erkännas men din blogg berör, var nog mest det jag ville säga. Jag blir ledsen då jag läser för i min värld är du alldeles för ung för att drabbas av sånt här skräp, och jag tänker inte ens försöka påstå att jag har den blekaste aning om vad ni går igenom för det har jag inte. Hade jag ett magiskt trollspö så skulle jag trolla bort det onda åt dig.
Hoppas den här dagen blir jättebäst ialla fall
/Nettan

Anonym sa...

Det var det fräckaste är favoritboken även i vårt hem. kämpa på och tack för att du delar med dig. //E (ett nytt bloggfan)

Anonym sa...

"..Gjorde fruktansvärt ont men dom va så gulliga och gjorde så klart sitt bästa....Förresten hans sista dag på VC så jag önskade honom lycka till, han var mycket go och empatisk."

Jag har läst onsdagens text minst tio gånger. Att orka tänka som du gör i den oerhört påfrestande situation du befinner dig i, är nästintill ofattbart. Skulle du bli bitter och arg så är det ok för mig.
Jag säger det igen; den som ger han får. Jag hoppas innerligt att jag kan ge dig och din familj något lite. Jag ser fram emot en God Jul!

Bok- och KuratorSara

Anonym sa...

Min kära dotter!
Du ska veta att jag är stolt över din styrka och mod samtidigt som jag skulle vilja lätta din oro, förtvivlan och ångest.Om det finns en Gud, måste han höra mina böner om att ta bort det onda och göra dig frisk.Och Sabina, vi kommer ha det finaste jul nånsin med dig och din familj. Hoppas du får positiva svar från röntgen och att behandlingen idag går bra, du har en underbar stöd med dig.
Styrke kramar från mamma