3 februari 2009

TISDAG

Fick en fin necesär från FACE av mamma och ett jätte fint halsband från pilgrim av Eva ( min butikschef ) Tack snälla, jag som verkligen gillar hjärtan! Kul att ha nått nytt fint till resan!
Fick även i natt ringa jouren kl 03 för klåda och värk. Men en super trevlig manlig läkare hjälpte mig med dosen. Fick lite sömn efter det.

Hade bjudit in flickorna och deras pappa på frukost då hans kyl och frys ej hade kommit. Jätte mysigt att få fixa en riktigt hotell lyx frukost. Satt länge och åt och sen gick alla åt sitt håll.

Jag hade en tid för cell provtagning på morgonen och tog en skön promenad dit. Knäna är så svullna så det gick inte så fort. När jag låg där så fick jag ju självklart frågan vad dom blåa var för nått! Jag berättade lite kortfattat och barnmorskan blev väldigt rörd och sa att jag var en stark kvinna som kunde se så positivt på tillvaron trots situationen. Hon tom fällde en och annan tår! Oj då, ibland blir jag förvånad att jag kan få en annan person att bli berörd.


Väl hemma hade ja sån energi att jag städade äntligen ur lådan i hallen med paper. Sen kom mamsen och hämtade mig och vi åkte och shoppade lite för resan.
Vidare till ett möte på kortis om Julia. Dom ville veta vad dom skulle säga till Julia sen om mamma. Vi kom fram till att jag blir en ängla mamma som bor i himlen och ser ner på henne.
Sen var det dax för lunch som jag bjöd mamsen på, italienskt. Jag gick även förbi mitt jobb MIX ITsturegatan 20 (tel; 980380 ) i sumpan och hälsade. Hade sett en peak klänning jag lagt undan och den FICK jag! Tack Jessica! Har man vägarna förbi där så är det värt ett besök in, finns så mycket fint ( peak, boomerang, gant, odd molly, inwear m m )
Snabbt vidare till KS och lämna prover och träffa sårsköterskan som visade mamsen hur vi ska lägga om draken när/om den spricker. Vi fick med oss ett helt lager. Fick ju ett jätte bra tips, att lägga på emla salva direkt på draken. Det sved lite men efter en stund bedövade de. Skönt! Så det ska jag börja med. Fick även omläggning på en tumör som blöder på magen.
Träffade läkaren J som gick igenom smärtlindring. Vi ökade dosen morfin och jag fick även furix som ska hjälpa mot all vätska i kroppen. Trots att jag varit så törstig så såg det bra ut.
En mörk fläck på papret var P-LD som nu var uppe i 8. Har aldrig tidigare haft så hög cancermarkör i kroppen. Vilket betyder att den är väldigt aggressiv inombords. Och det beror ju på att jag nu inte står på taxol/avastin. Åhh snälla snälla kropp ge inte upp nu, orka vänta 6v så får du ditt gift igen!
Sista stoppet idag var ju inskrivningen på Sofia hemmet. Möttes av en stilig och elegant neurokirurg. Han förklarade hela proceduren och sa att om 3mån förväntas dom ha krymt och om 6mån KAN dom vara borta! Men jag har ju en aggressiv spridning så dom kan ju även vara tillbaka på nolltid men då fanns det möjlighet att göra om den. Känns helt otroligt! Nu måste jag TRO på det!
Kl. 06 börjar vi imorn och beräknas vara klar 16. Berättar mera då hur det hela gick till och hoppas Henry får ta lite kort!
Tack Anna Jansson från Vetlanda för boken "Samtal med gud-en ovanlig dialog!

47 kommentarer:

T e s s i. sa...

Jag kan inte sluta att förbluffas över hur stark du är och positiv mitt i allt elände. Vi är många, MÅNGA som tänker på Er och hejar på Dig. Ditt öde har berört mig och gjort mig till en mycket mer medveten person, medveten om att livet är en gåva och kan vara alldeles alldeles för kort.


Hatten av till Dig, den starkaste människan jag någonsin "stött" på !

//Therese

Anonym sa...

Syrran,

klart att vi TROR på det - allting som hjälper dig i dagsläget till ett bättre liv är välkommet.

Nu är det bara några få dagar kvar sen får ni åka iväg på er efterlängtade härliga resa. Jag önskar att jag kunde följa med er men just nu är jag super förkyld och ont i halsen så jag hade inte varit något bra resesällskap.

All kärlek och styrka till dig imorgon när du ska besegra Tengil i huvudet - bort ska de..

Tänker på dig !
Puss och kram
Store syster Rosa

Anonym sa...

Tro för allt vad du förmår och hoppas, hoppas. Såklart att du berör, jättemycket!!

♥ Pernill@ sa...

Det finns hopp så länge man tror på det.
Och jag tror på dig Sabina..
Om nån kan så är det du !!!!

Andrummen sa...

Sabina, Sabina...jag ber i aftonbönen att cancern ska ge upp och att du ska få bli frisk...följer din blogg varje dag...tänker så på dig och ber för dig//kram

Anonym sa...

Fick din hemsida mailad till mig av en granntjej som lekt med din lillasyrra när hon var liten flicka, och jag kan inte sluta läsa den. Du är den starkaste människa jag någonsin "mött" och jag hoppas och tror på högre makter som ska hjälpa dig att besegra din sjukdom!!

Massa kramar från Lena

Anonym sa...

En jättekram från mig,kommer att tänka extra mycket på dig imorrn!

Kram/Åsa

Anonym sa...

SABINA, imorgon har vi tankarna hos dej, sen har ni er resa på Fredag att se fram emot då får ni några sköna dagar tillsammans, förhoppningsvis med lite annat att tänka på än denna fö......de sjukdom, vi önskar dej allt gott, VARMA KRAMAR från Dossysters föräldrar.

Anonym sa...

En blandning av olika ingredienser och både bra och dåliga besked i dag minsann. Bäst av allt är den stiliga läkaren som inger hopp. Ingenting är faktiskt omöjligt, det känns bra.

Hur går det med AB? Ska du blogga för dom? Jag tycker det...

Tänker på dig ständigt hjärtat!
Kram.

Anonym sa...

Jag känner så mycket för dig och din familj,jag har gått igenom samma strid då jag blev änka och min man avled i malignt melanom.
anna

Anonym sa...

Sabina..imorron finns du lite extra mycket i mina tankar..Varma Kramar Fia

Anonym sa...

Samtal med Gud- böckerna är sååå bra! Jag har läst dem alla och finner en sådan styrka av att läsa dem! Har haft många aha-upplevelser med dem i mina händer. :-) Du är underbar - Sabina! Jag följer din kamp och tänker ofta på dig. Kramar!

Anonym sa...

sabina - du är min hero!!
Jag läser din blogg varje dag.
Vet ej om jag missat men varför måste man göra uppehåll m cyton?
Skönt att barnens far har flyttat närmare dig.
Kram A

Anonym sa...

Styrke kramar.
Mona

Anonym sa...

guuud va gripande det lät när du skrev mammaängel,jag kan och vill inte fatta att du inte ska finnas här ,fy f****n vad arg och lessen jag är ,
du låter så stark,
jag håller tummarna nu alla jag har +tårna att det ska gå bra imorrn,
kram till dej min vän!

Anonym sa...

Hoppas och tror så mycket jag kan, håller alla tummar och tår! Man kan inte göra annat än att förundras över vilken fantastisk människa du är.. du är så stark, helt underbar. Hoppas ni får en jättemysig resa tillsammans, njut så gott det bara går!

Kramar

Anonym sa...

Tanker pa dig i morgon. Tusen kramar. Dossyster

Anonym sa...

Gumsan!

Du är väldigt stark, jag beundrar dig.
HÅLLER TUMMAR allt vad jag kan i morgon för att det skall gå bra för dig. Med andra ord blir det inte mycket gjort i morgon när tummarna är upptagna.

Kramar från Lottas mamma Ann-Britt

Anonym sa...

Gumsan!

Du är väldigt stark, jag beundrar dig.
HÅLLER TUMMAR allt vad jag kan i morgon för att det skall gå bra för dig. Med andra ord blir det inte mycket gjort i morgon när tummarna är upptagna.

Kramar från Lottas mamma Ann-Britt

Anonym sa...

Tänker extra på dig i morgon.
kram.

Anonym sa...

Tänker på dig ofta och sänder ofta styrketankar till dig....

Och i morgon kommer jag tänka på dig hela dagen ....

skänker dig ännu mer styrka ....

Anonym sa...

Sabina, i morgon är en sån dag när jag och alla som läser din blogg kommer att ha dig ännu mer i våra tankar... Stora kramar och varma tankar
/Kerstin

Anonym sa...

Lycka till imorgon & hoppas behandlingen ger Tengil vad den tål (& mer därtill)

/KRAM & STYRKA

Anonym sa...

Du berör varända dag. Lycka till i morgon.
Kram

Donna sa...

Jag tror och vet att du kommer att klara det här Sabina,håll ut hjärtat!!

Anonym sa...

Du kommer självklart finnas i mina tankar i morgon Sabina, liksom alla dagar numera.

Jag tittade först i dag på webb-TV-inslaget om dig och blev helt chockad. Det är en sak att läsa det du skriver. Det berör oerhört men ändå känns det lite abstrakt på något sätt med cancer. Det finns ju liksom inuti. Trodde jag. Tills jag såg inslaget. Det går ju inte blunda för sin sjukdom med dessa yttre bevis hela tiden på att sjukdomen är där.
Det måste vara så fruktansvärt.

Varma kramar
Jessica

Anonym sa...

Godmorgon!

Skall hålla tummarna för dej i dag så du bara får positiva besked. Ha en bra dag. Kram Lillan

Anonym sa...

Du finns i mina tankar varje dag. Du har påverkat mitt liv så mycket! Jag försöker verkligen leva livet till fullo och vara glad och tacksam och lycklig över allt jag har. När jag läser allt du skriver så blir jag så imponerad av dig. Du är så stark, och om det är någon som kan klara av det här så är det du!
Men jag måste bara fråga, är det så att alla dina tumörer kan vara borta om sex månader? Det låter ju helt fantastiskt! Jag ska be för dig varje dag att du och din kropp kommer klara av det!!!
Massor av styrkekramar!!

Anonym sa...

stort lycka till! jag tänker lite extra på dig idag!
/elin

Anonym sa...

Alla tummarna hålls för dig idag! Hoppas strålningen går superbra.

Stor kram!

Anonym sa...

Hej Sabina

Ja beundrar dig så, och önskar att er resa blir så bra som möjligt, att bara komma hemifrån till ett annat klimat gör nog att det känns bättre, och att få vara med sina nära o kära. Vilka arbetskollegor du har, fina människor.
Ja vill bara säga lycka till med resan.
Kram Jenny

Åse R G:sson sa...

Hoppas allt flyter på bra idag och får effekt!

Anonym sa...

Tänker extra mycket idag och önskar dig allt väl....snart får du njuta av värme tillsammans med familjen!

Anonym sa...

Såklart du ska tro på det!!! Tron kan försätta berg, och det kan absolut inte vara din tur nu, aldrig i livet, med din kämparanda.. Fina saker du fått, du är mer än värd dom... kramiz m

Anonym sa...

Tänker på dig idag! Tänk va mycket du har fått gå igenom! Det är egentligen helt ofattbart.. Och så är du såå POSITIV. Blev glatt överraskad när jag pratade med dig sist, även mamma sa det. Du är verkligen helt otrolig. Du är min storesyster :o)

Jag är så stolt över dig!

Anonym sa...

Oj, hann med att gå in till dig och kommentera innan jag läst mina egna kommentarer. Det där med länkningen var ingennting, om du bara visst vad mycket jag önskar att jag kunde göra för dig. Hela din person berör, något så kollossallt, inte bara mig, som du märker, så jag ändrar den lilla dikten jag tidigare skrev, så den gäller från oss alla här i bloggvärlden:
***************************
Om det tändes en stjärna varje gång VI tänkte på dig
Skulle natten vara ljusare än dagen
****************************

Jag håller ständigt mina tummar och tår för dig, och tror och ber fortfarande om mirakel och positiva besked! Kramiz M

Anonym sa...

Klart vi tror att det finns en lösning! Att du ska hänga kvar här med oss andra länge till! Don´t give up!! Varma kramar

Anonym sa...

Hej sabina. Håller tummarna hårt att allt ska gå vägen.Härligt att du fick tipset om emla salvan. Jag tänker på dig och skickar styrkekramar i massor. Kram karin

gissan sa...

Jag håller tummarna jag åxå för att din kropp håller ihop... Vad mer kan man göra..?
Har skickat dig ett paket idag och de lovade att det skulle vara framme i morgon. Hoppas det!
Kramar till dig.
Gissan

Anonym sa...

TÄNKER PÅ DIG O DIN FAMILJ!

Anonym sa...

Jag beundrar din styrka!
Att du orkar..
Jag har följt din blogg ett tag.
Jag miste min 17-åriga son i leukemi för 4 1/2 månad sen.
Kram till dig, Minna

Pebbles95 sa...

Kramar!

Anonym sa...

Många kanske tror att du har blivit den goa fina människa du är efter du drabbats av sjukdom. Men jag träffade dig långt innan på öppna förskolan där vi båda gick med våra barn. Redan då utmäkte du dig =) alltid gullig och pratade med alla och det betyder så mycket när man är ny.Och redan då tänkte jag Gud vilken energi den tjejen har. Du var alltid på G, skulle alltid göra något efter. Vi mötte dig en gång på MQ när du jobbade där flera år efter och du kom fram på en gång och gav både mig och min man en stor kram fast vi knappast känner varandra, frågade om barnen osv.. Hoppas allt går bra idag Sabina. Tänker alltid på dig. Kram Linda

Anonym sa...

Hoppas att allt gick bra idag!
Kollar till dig ofta här på din blogg. tråkigt att se att ditt cancervärde hade stigit. Men som du vet är vi många som håller alla tummar vi har för dig.

Kram Jessica

Anonym sa...

DU berör mig i vartenda inlägg du skriver!!! Och jag är säker på att de inte bara är jag som känner så...!!!
Hoppas allt går bra imon...
Många kramar

mammamillis sa...

nejmen kära vän är du förvånad över att du berör? jag gråter varje dag till din blogg och önskar jag hade något bra att skriva till dig. det enda jag kommer på varje gång är att meddela att jag tänker på dig och försöker få positiv energi av din blogg omän det är tungt. jag önskar att energin når dig. massa massa goa krámar.

mammamillis sa...

nejmen kära vän är du förvånad över att du berör? jag gråter varje dag till din blogg och önskar jag hade något bra att skriva till dig. det enda jag kommer på varje gång är att meddela att jag tänker på dig och försöker få positiv energi av din blogg omän det är tungt. jag önskar att energin når dig. massa massa goa krámar.