22 februari 2009

SÖNDAG

Äntligen kom ASIH med morfingelet som jag så förväntasfullt hoppas på ska lindra smärtan. Dom tog även ett blodsocker 8 och ett blodtryck 110/70 så det var ju bra värden. En jättetrevlig finsk dam som även lät Julia vara med. Hon kändes så bra och skönt att dom är så hemma vana.
Ett kort från häromdagen när Mille var på besök. Han har blivit så duktig på att ligga på mage.

Julia med favorit dockan Mille som hon bär med sig överallt. Byter blöja och matar den. Hon tar mammas plasthandskar och leker med. Nu finns det ju gott om material hemma.......






Gårdagen var ganska smärtsam. Även om vi nu har morfingelet så gör det ont. Men jag ska ge det lite tid. Vi kom ut på en promenad och trots att knäna värker så måste jag röra på mig. Vädret var ju så underbart med sol och snö. Sen kom vi in och fick gevalia besök av Pete. Jag var rätt trött så jag små sov i soffan lite. Somnade in ordentligt sen och vaknade mycket piggare. Även Julia sov mellan 14-17. Hon är nog inte helt 100 lite mag problem. Henry hade förberett kvällens husmanskost; köttfärslimpa med rotgrönsaker, gräddsås, tranbärssylt och saltgurka. Kvällens gäster var Jenny och Jonas som kom utan barn. Vi åt gott, pratade allvar och grät en skvätt, skrattade och spelade kort länge! Trevligt att umgås med vänner! Kollade även melodifestivalen och jag var rätt nöjd med bidragen som gick vidare. Vid 01 kände jag att mitt huvud inte orkade mer så då bröt vi upp och jag somnade fort efter det. Vaknade dock bara 2tim senare. Sen hade jag svårt att somna om pga grym värk. Julia vaknade inte helt otippat 05 igen. Men hon leker så snällt i sitt rum så jag vilade lite till. Hon ville inte ha frukost förrens 07.30. Då måste ju jag oxå äta eftersom jag ska ta cellgifterna sen på fastande mage. Kl 9 somnade hon om i soffan då slocknade även jag med och vi sov till 11. Det var helt underbart. Nu är jag människa igen!!!!! Jag sov djupt..... Vi gick ut och fick frisk luft och nu väntar vi på Janne med solist. Ska bli super intressant! Jag hoppas denna dag ska bli mindre smärtsam, att morfingelet och den ökande dosen morfintabl ska ge sin verkan! Magen ska vi inte ens prata om, vilka sura uppstöttningar. Nån som har bra tips mot magkatarr och sura uppstöttningar? Jag tar omaprazol. Sen har jag novalucol men de är så äckligt att tugga.

50 kommentarer:

Anonym sa...

Fråga din läkare om Nexium. Kram, lycka till-

Anonym sa...

Jag har aldrig provat det själv, men en bekant fick rådet att dricka ovispad vispgrädde. Det hjälpte för honom.
Kämpa på du starka människa!
Kramar

T e s s i. sa...

Losec mups finns som tabletter man bara sväljer, alltså slipper man tugga (kräk varning!) eller så finns novalucol som orsllösning (drickvariant)
Hoppas du hittar nått bra som funkar.
Du är verkligen en sann kämpe Sabina, all heder till dig!



KRAM
//Tessi

T e s s i. sa...

Jag kom även på att min mamma tipsade om sötmandel, det ska hjälpa mot sura uppstötningar och halsbränna.

Kram (igen)

Anonym sa...

Hej Sabina!

För mig funkar flytande Gaviscon abslout bäst mot halsbränna. Det lägger sig bra som ett lock och man behöver inte tugga.

Sen är knäckebröd och fil bra också. Hoppas att du hittar något som hjälper!

Kram Sanna

Anonym sa...

Hej Sabina!

Vi känner inte varandra. Jag har följt din blogg ett tag och ville bara lämna ett avtryck. Jag önskar dig allt gott i världen. Hela mitt hjärta hoppas att du fajtas och kämpar på. Jag miste min son i en mopedolycka för två år sedan. Helt plötsligt var Charlie borta och livet blev en berg-o dalbana. Idag har mina känslor för andra medmänniskor blivit så mycket starkare än förut. Jag tänker på dig ofta. På din familj. All min styrka skickar jag till dig, Sabina!
Kram Lotta

Anonym sa...

Jag är också en av alla som dagligen läser din blogg. Jag beundrar ditt mod och din styrka. Jag hoppas och tror att vi alla som läser får en annan syn på livet. Man ska aldrig gnälla över småsaker. Jag hoppas att du får vara med länge till, med din styrka är inget omöjligt.
Många kramar från Uppsala

Anonym sa...

Zantac tar iallafall jag mot det sura..
Din livshistoria är enormt rörande och jag förstår inte hur du lyckas hitta det positiva i tillvaron trots allt elände.
Det beundrar jag dig för! Kämpa på!
Många energifyllda kramar till dig från mig!
//Pia

Anonym sa...

Jag kan ju inte tjata om hur duktig och stark du är och vilken inspiration du ger vareviga dag så idag får du bara en helt enormt skitstor kram från en människa du inte känner och aldrig har träffat. Internet är märkligt!

Anonym sa...

För mig hjälper lingonsylt. Lingon innehåller ett ämne som liknar det de stoppar i alla tabletter och medel mot sura uppstötningar, det smakar ju långt ifrån så äckligt som alla tabletter och fungerar för mig alldeles utmärkt när jag får det pga läkemedel jag tar.

Brukar räcka med en matsked lite då och då så försvinner halsbränna, sura uppstötningar och taskig mage nästan som i en grisblink.

Vet inte om det fungerar för alla, men det kan ju vara värt ett försök i alla fall för lingonsylt brukar de flesta ha hemma.

Anonym sa...

Hej!
pepcid duo brukar hjälpa mot min magkatarr, finns att köpa på apoteket, blåbärssoppa är också värt att prova.
Kram!!

Anonym sa...

Önskar dig en mildare smärtsam dag, hoppas att gelen gör susen...

Kram Jenny

Anonym sa...

Hej Sabina!
Som tips mot uppstötningar så är Silicea kiselgel något som hjälper mig. Naturlig kisel som "kasplar in".

Önskar dig all lycka och den styrka du behöver - nuet är det vi har.

Kram / Kamilla

Anonym sa...

För mig fungerar Gaviscon tuggtablett bäst och snabbast. Brukar ta två på en gång.

Håller tummen för att morfingelet ska ge dig bra smärtlindring så att all energi får gå till att hålla dig stark till Uppsalagrejen!
Kramar fyllda med energi till dig!!!
/Anna

Anonym sa...

Vilken underbar styrka du har! Läser här dagligen! Detta klarar du!!

Anonym sa...

Hej! Camolox, vet ej rikitgt hur det stavs.. Det verkar direkt..
Kram

Anonym sa...

Hej Sabina! Hittade din blogg igår.. Och jag har inte kunnat släppa dig ur mina tankar.. Skulle vilja ge dig en STOR kram!! Min make var 4tim från att gå bort, i somras.. Benröta och blodförgiftning, som slutade i en akut underbensamputation.. Vi har haft flera bakslag sen dess.. med bla ännu än till blodförgiftn. mm. Om du orkar, är du mycket välkommen att besöka min blogg: http://www.smaragdalena.blogspot.com som handlar om både sjukdomar och lättsammare saker.. KRAM PÅ DIG! / Smaragdalena

Elisabeth/Milli sa...

Hej Sabina

Jag har följt din blogg ett tag nu och jag måste säga att du ser verkligen livets små guldkorn även om du har det tufft i vardagen. Kämpa på :)

Mot magkattar brukar fint bröd funkar bra och att dricka proviva. Finns i massor av goda smaker. Min favotrit är skogsbär.

//Elisabeth

gissan sa...

Min far har i alla tider tagit en kaffesked med Bikarbonat mot sura uppstötningar och magkatarr. Du vet sån man hittar i kryddhyllan i vanlig speceriaffär...
Testa... Borde vara ofarligt.
För övrigt...en STOR KRAM till dig Sabina.
//Gissan

Anonym sa...

Testa ett par teskedar bikarbonat som du sväljer ned med vatten.
Säger som någon sa före mig,internet är fantastiskt.Det känns som en ynnest att få dela dina dagar.Du får en bamsekram från mig.

Anonym sa...

Ja, vad säger man. Det är svårt att veta hur man reagerar i din situation. Det känns spontant som om jag skulle ha kastat in handduken. Jag är livrädd för allt vad sjukhus, tandläkare osv heter. men kom man dit där du är idag så biter man nog bara ihop och kör vidare. Jag önskar verkligen dig och din familj All Lycka framöver. Jag kommer följa din kamp och hålla alla tummar för dig.
Många bamsekramar Anna-Lena

Anonym sa...

hej sabina. silicol tycker jag är bra. hälsn karin

Anonym sa...

HEJ LILLA GUMMAN! VILKA FINA BILDER DU HAR PÅ VÅRAN LILL PRINS MILLE!! VA MYSIGT NI FICK IGÅR KVÄLL, SKÖNT ATT DU HANN SOVA LITE INNAN! MIDDAGAR MED VÄNNER ÄR DET BÄSTA JAG VET!!VI SKA VARA SÅ GLADA FÖR ALLA VÅRA KOMPISAR,VI FIRADE MATTE IGÅR MED 10 KOMPISAR MED BARN VI VA 20 ST Å DET VA BARA NÅGRA AV ALLA VÅRA VÄNNER, TÄNKTE HELA KVÄLLEN PÅ HUR MYSIGT DET ÄR ATT UMGÅS MÅNGA, VI TOG EN SKÅL FÖR DEJ O LIVET,BARNEN HADE JÄTTE KUL!!MER SÅNT...HÅLL UT NÅGRA VECKOR TILL.. HÅLL UT..LIVET VÄNDER I APRIL..KRAM L.O.T.T.A

Fresia sa...

Sabina, vet inte om ngn redan tipsat om detta med jag tycker det går bättre att tugga på Gaviscon. Godare än novalucol, bättre effekt.

Anonym sa...

Hej Sabina!
Vill skicka lite hälsningar till dig från Dalarö.
Jag tänker på dig väldigt mycket och mina egna problem blir futtiga i jämförelse. Det är så lätt att klaga över småskit (fast det FÅR man oxå göra).
Jag tyckte det var urjobbigt att skotta en massa och när jag kom in och läste om hur ont du haft så blir skottandet väldigt enkelt. Hoppas att du har en bra söndag och att du inte har så ont.
Många kramar till dig, du vardagshjälte och kämpe.

Lotta sa...

Jag har tyvärr inget bra tips mot magkatarr, fick det själv första gången när jag var 4 år. Det är fruktansvärt jobbigt. Kanske medicinerna som gör att du får det? Proviva eller yoghurt/fil brukar jag ta tillsammans med mina mediciner, ger ett ganska bra skydd i magen.

Gud vad sugen jag blev på köttfärslimpa nu!!!!! Va jätte längesen jag åt det... lät så gott med alla de tillbehör ni hade :0)

Många styrke kramar får du från mig, beundrar din kämparglöd som bara den!!!

Anonym sa...

Sabina, du imponerande kämpe.
Här har du en till som följt din blogg och kamp ett bra tag men inte skrivit något förrän nu. Jag är själv en s.k överlevare, även om den sorts cancer jag hade inte är någonstans i närheten av det du går igenom och kämpar mot. Du har så många som står vid din sida, kända som okända och det måste vara en ljusglimt mitt i eländet. Jag vet hur mycket minsta lilla hälsning och ord betydde för mej när jag var sjuk så jag kan bara tänka mej hur mycket styrka det ger dej att dina läsare hör av sej till dej! Hoppas så, för din och din familjs skull, på den där forskningsgrejen du skrev om! Kramar i massor, Anki

Anonym sa...

Hallå!
Följer din blogg vareviga dag och gråter en skvätt tillsammans med dig och dina tankar, och ler även när jag ser er fina familjesammanhållning. Jag arbetar som sjuksköterska och har lite tips till dig vad gällande sura uppstötningar! Det finns ett läkemedel som heter Andapsin, ganska stora tråkiga tabletter som funkar kanon på de flesta. Be att få dem utskrivna. Man sväljer dem hela!!! Så du slipper tugga skiten!!!! ÄCKLIIIIISH annars...
Du ör värd varenda sekund av välbefinnande och kunde jag så skulle jag ta smärtan ifrån dig en stund så att du åtminstone fick ha en smärtfri dag....
Kämpa på! Jag tror inte på HAN däruppe men jag ber för dig ändå.... Nån jävel måste vill ändå lyssna???
KRAMar i massor från mig!

Anonym sa...

Hoppas innerligt att morfintabletterna funkar bättre nu.... Önskar ja kunde ta smärta ifrån dig.. Många varma kramar

Herr o fru Lundin sa...

Många förslag har redan lämnats för att lindra dina magbesvär - själv har jag inga - råd alltså... Skönt att du fått sova någorlunda inatt! Kramar i massor!!!

Anonym sa...

Hej Sabina! Blir så imponerad av din framåtanda o att du försöker se allt från den positiva sidan hela tiden! (förstår såklart att det finns nästan lika mkt av den andra sidan också..) Det har blivit till en daglig vana att hälsa på hos dig..o mitt i allt elände i din värld(ibland gråter man när man läser) blir man ändå glad över att du verkar vara en sådan "genomgo" person..o är det nån som ska klara Tengil så är det DU!!
Kram Camilla

Anonym sa...

Jag har väldiga problem med uppstötningar och allt som hör där till..

Nexium funkar bra, det är samma som du har kan man säga, fast ett annat och mkt dyrare märke, men som jag sett att andra skrivit så är gaviscon SUPER..

har följt din blogg ett tag nu, jag hoppas och håller tummarna att den nya behandlingen fungerar.. =)
Må det gå fort tills du blir bättre..

Anonym sa...

Hej där!

Det bästa du kan få är NEXIUM. Det är det starkaste preparatet på marknaden s a s.
Det är klart du kan testa olika "naturmedel" och mildare varianter av magmediciner men när man har typ diafragmabråck så är det just NEXIUM som man får.

Kram - kämpa på!

Anonym sa...

Hej Sabina!
Måste få säga att jag beundrar dig som kämpar! Jag pratar om dig o visar din blogg för alla mina vänner o bekanta. Åh vad jag hoppas att den nya behandlingsmetoden fungerar o ger dig liv! Mirakel kan ske!!! Sluta aldrig att hoppas! Jag vill ge dig tips om INSIDE som finns på apoteket, brustabletter, lite lite vatten o en tablett, ta som en shot! Fungerar mot magkatarr, illamående, baksmälla. Jag använde det sist när jag var magsjuk. Styrkekramar till dig! /Jeanette

Anonym sa...

Det här är första gången jag läser din blogg. Det är även första gången jag läser någonting liknande.. Egentligen vet jag inte vad jag ska skriva; men din kamp berör mig oerhört -det gör på riktigt ont i mitt hjärta att läsa allt det du skriver, och tårarna slutar inte rinna. Varför ska livet vara så orättvist?! Ge inte upp, under kan visst ske -och jag kommer skänka dig & din fantastiska familj minst en tanke varje dag.
/Helena

Lisa sa...

Sabina! Idag var första gången jag läste din blogg och jag kan säga att det jag läst kommer att förändra mitt liv för alltid. Det kommer inte att gå en dag utan att jag tänker på dig och din familj. Din blogg berörde mig så otroligt mycket och jag hoppas såklart att jag får läsa den läääänge läääänge till! Jag vill önska dig, din familj och dina nära och kära allt det bästa, all styrka och all kraft! Ta hand om varandra! Ni finns i mina tankar.

tatta sa...

En tesked bikarbonat eller matsoda som vi säger här i Finland,som man rör ut i ett glas med vatten.
Man ska röra länge så att det löser sig ordentligt.
Sen är det bara att dricka det!
Jag använder inte det men gubben min behöver alltid nu som då dricka ett glas!
Han säger att det hjälper direkt!
Hoppas du får hjälp!
Många kramar från Tarja

Marre sa...

Hej Sabina.
Jag följer din blogg rätt regelbundet och förundras över din styrka att fortsätta bloggandet. Kanske ger det dig styrka men det ger verkligen andra personer perspektiv på saker och ting. Så tack för det. Jag tipsade om Emlan förut och har väl inget direkt bra råd till magbesvären - olika medel fungerar olika bra på olika personer. Men om Morfingelen vill jag säga att det kan fungera bra - oftast på "öppna" sår då det lägger sig ,liksom, på allt. Om du hellre vill att det ska ligga och kyla lite kan du be dem från ASIH att testa att spruta Morfin på Aqua-cel och lägga på såren - låt dem inte snåla på smärtlindringen där. Draken bär bekämpas med eld!
Kram - Marre

Sara sa...

Hejsan! ytterligare en av dem som du inte känner men som följer din blogg. Första gången jag läste den idag, tårarna rinner ner för kinden! Livet är bra orättvist! Det är svårt att hitta ord och veta vad man skall skriva. Men jag kände att en kommentar är det minsta man kan göra när du delar med dig av ditt liv.

Du är en stark kvinna och en underbar mamma!!! // Sara

Suss sa...

Gokväll..

Jag är inne och läser din blogg varje dag. Hur du och dina tjejer och man kämpar och kämpar.
Jag säger som alla andra, du är en fantastisk och stark kvinna!

Jag beundrar dej och din personlighet.
Du gör en stor skillnad i människors liv genom att skriva om ditt liv, både sorg och smärta och även glädje och hopp.
De flesta av oss som kikar till dej på bloggen kan aldrig föreställa oss hur det är. Tack för att du delar med dej!

Mot sura uppstötningar, Gaviscon! Smakar rävgift men funkar och håller i sej betydligt längre än Rennie osv. De tycker jag man får knapra på i ett. Det är som bikarbonat, fast kanske lättare att få i sej än en sked bikarbonatpulver =)

Håll i dej Sabina.
Jag önskar dej all lycka och hoppas innerligt du tar dej förbi Tengils klor.

Kram
/Suss i ett översnöat Norrland=)

Anonym sa...

Hej hej!! Min pappa säger alltid att man ska ta lite bikarbonat och vatten och svälja ner, detta ska tydligen hjälpa. Hoppas att det hjälper dig med!

Kram från Linda i värmland!!!

Anonym sa...

Sabina, här kommer hälsningar till Dej o familjen från Dossysters föräldrar, vi är med Dej i tankarna VARJE DAG, Stor Kram till Er, hoppas nu att allt ska gå "vägen" med den nya behandlingen och att Du ska få må lite bättre framöver. KRAMAR OM !!

Alexander Wemmerdahl sa...

Hej Sabina!

Du kan be din läkare skriva ut T.Andapsin, detta är en tablett som har en "gel värkande" effekt i magsäcken. Du tar tabletten ca: 30 min före måltiden, då lägger den sig som ett gele i hela magen och på så vis kan inte magsaften tränga upp då gelen ligger över. Hör av dig om du behöver mer tips! Lycka till!

Alexander Undersköterska

Anonym sa...

Ta dubbla losec i några dagar, det hjälper.
Kram

Anonym sa...

Hej!

Har nyss hittat din blogg och vill bara skicka en varm kram och en famn full av beundran för DIN och din familjs kraft.

Jeanette

Anonym sa...

Hej Sabina!

Omephrasol brukar faktiskt vara himla bra, men jag ska ge dej ett superäckligt råd som min mormor alltid gjorde.....och det dagligen kan jag säga. Hon tog en tesked med ren bikarbonat och så tog hon en skvätt vatten efter. Nu vet jag inte om hon tog en full tesked, men jag tror det. Det är väl någon gammal huskur kan jag tro. Pröva om du vill. Det kanske är bra. Ha det gott och hoppas du kryar på dej snart. Kram

Anonym sa...

Tänker på dig och de dina!

Anonym sa...

Jag tycker personligen att novalyzid är det bäst! är dock värre att tugga än novalycol men jag har hört att det finns i vätskeform!

Toffs sa...

Jag måste hålla med alla här ovanför, du fångar oss alla med ditt livsöde. En rekommendation för att skapa balans i magen är att dricka aloe vera. för mig har det hjälpt otroligt mot sura uppstötningar eftersom ph-värdet blivit mer normalt efter att jag började. kolla efter kvalitetsstämpel om du skulle ut och leta bara, för det finns mycket som inte är så bra som det kunde vara därute på marknaden...

Anonym sa...

Du är så stark sabina...som sjuksköterska rekommenderar jag Nexium.....kram Cassie