18 december 2008

TORSDAG KVÄLL

Mitt liv hänger på att dom fattar rätt beslut här! Idag hoppade jag på en läkare ( som var med vid besöket sist ) och frågade henne lite saker. Hon svarade med att säga att dom ska försöka göra allt för att få bort/krympa nacktumören och att avastinet gör sig bra i min kropp.
Julia var så himla duktig idag, första ggr hon inte gråter, skriker och man får hålla fast henne. Hon låg och sa "Julia duktig" och det var hon, en stolt mamma och mormor. Det såg dessutom väldigt bra ut, vilket är en glädje då det inte är så lätt att borsta hennes tänder jämt. Dom är verkligen proffs där på eastman och man får sånt bemötande som man alltid borde få överallt. Mamma körde mig till KS och sen lämnade hon Julia till skolan. Tack för hjälpen!


En modig tjej!


Jag hamnade i samma rum som en väldigt ensam man som var otroligt pratsugen. Visserligen hade jag glömt min bok men det blev för mycket. Som tur är hittade jag cancer syster A i rummet brevid. Hon har ett sånt härligt leende och jag blir glad när jag ser henne. Vi snackade på om allt mellan himmel och jord. Tror jag ska fixa ihop en liten fika med Ulrica oxå, den trion blir det nog galet mycket skratt utdelat. När jag åt min lunch i fika rummet möte jag en annan ung tjej med livmoderhals cancer och hon uttryckte sorgen över att förmodlingen inte kunna få barn. Alla har vi våra livsöden som är sorgliga på sitt sätt. Tiden gick fort trots att gifterna var försenade 1 timme, så sammanlagt blev de 4 timmar idag.
På väg hem stannade jag på biblioteket och lånade en drös böcker till mig, Melli och Julia;
*Adjö då , pappa! / Desiree Kemi-Wikzen
*Barn som sörjer / Claudia Jewett Jarett
*Du, barnet och sorgen / Theresa Huntley
*nära döden, nära livet / Kati Falk-Ami Lönnroth
*Döden boken / Pernilla Stalfelt
och sist men inte minst efter att ha sökt med ljus och lyckta i bokhandlar men inte funnit;
*Adjö, herr Muffin / Ulf Nilsson
Hoppas det är någon som e bra och ger oss lite stöd och begrep om hur vi ska hantera denna situation.
Imorgon väntar barnens avslutning, Julias kl 10 och Mellis kl 14. Munskyddet på och en snabb vistelse för min del. Jag ska ju inte få behandling nu men ska ju strålas och vill icke bli sjuk.
Sen till alla underbara kommentarer och mail ni skickar till mig, TACK det värmer så mycket!


8 kommentarer:

Jennie sa...

Duktiga söta Julia!!!Snart ska Teah till tandläkaren och jag hoppas hon öppnar munnen..hon hatar att gå dit!!
Miss u much!!!!! Styrke kramar!!!

Sabina sa...

Men vilken jätte duktig tjej. Guldstjärna till henne=)
Kramkram

julia sa...

Vad skönt att tandläkarbesöket gick bra!!! Hoppas avslutningarna blir trevliga imon =)
Många kramar

Anonym sa...

Dossyster har "Adjö herr Muffin" vet det för jag har köpt den , den är jättefin men lite sorglig, Du kan väl låna den av henne om Du inte får tag på den, Tänker mycket på Dej å hoppas att ni får en fin Jul trots allt, varm kram fr. Dossysters mamma

Anonym sa...

Mina tankar går till dig i jul./Magnus

Soffie sa...

så duktig tjej å hennes mamam med:O)
kramar till er båda!

ullis sa...

Julia lilla prinsessan då.. Vilken tapper tjej!!

Massor av kramar till er båda!! Hoppas att du ska må någolunda bra efter behandlingen & kunna vara med tjejerna på deras skolavslutningar!

Saknar er sååå mycket!!

Kram ullis

peter pc carlsson sa...

jag tror inte att jag skulle klara av det du gör. att läsa böcker för barnen om döden. Förstå mig rätt, det är fantastiskt, bra och det hjälper dem med att vara beredda om det skulle ske. Men det låter så tungt.

Jag hoppas innerligt att ni lånar och läser dessa böcker helt i onödan.

Tänker ofta på dig och dina barn, hur ni lever och hur svårt det måste vara.

Stor julkram till dig.