22 december 2008

MÅNDAG

Mina fina julklappar från dossyster, hon vet precis vad jag gillar.........glitter shimmer! Och TE såklart. Nu får jag luska fram vad hon kan gilla?? Tack snälla! Idag har jag hunnit med ett samtal hos Kurator S. Vi kom fram till att jag mår rätt bra psykiskt just nu, jag förklarade att jag känner mig avtrubbad ( känslolös ). Vilket iofs är skönt för det är jobbigt att gå och må dåligt och ha ångest. Det svårar är nog att dom runt om mig inte har kommit lika långt som jag. Vi beslöt oxå att jag ska vänta med att läsa böckerna om döden för barnen. För just nu ska vi ha jul, vi tänker inte på annat förrutom att vi ska ha kul.

Möte upp dossyster och hängde på henne i hennes slutspurt av julklappshandling. Sen åt vi lunch och fikade lääänge. Skönt att hon känner som jag , vi mår bra just nu och ska rida på den vågen för snart kan det ändras. Vi har oxå bestämt att vi ska kunna skratta och skoja om situationen ibland, så det varvas med djupa allvarliga saker. Jag har ju turen som har henne som ligger steget före mig och då kan jag alltid rådfråga henne.

Jag har tagit citodon idag med och lagt om mina 4 tumörer som blöder.

Här doftar karjalan paisti ( karlensk gryta ) en finsk jul delikatess som min ukko lagar! Nu dax för cityakuten och lussekatt.......

5 kommentarer:

Ulrica sa...

Ja, just det, det blev ju ingen lussekatt för dig vid vårt fika idag! Men det kanske funkade lika bra med en chokladmoussebakelse? Jag dricker ur min mugg i morgon till frukost... Hoppas strålningen går bra. Tänker på dig. Kram. Dossyster

julia sa...

Hoppas att du får en kanon jul, alltid skönt att ha någon att fråga och prata med som vet lite hur saker och ting kan kännas, man behöver inte förklara utan kan bara säga de man känner.
Kramar i mängder.

Anonym sa...

God Jul!!!!!!!!!!!!Hoppas du och familjen får det jättebra...
hälsningar U

Anna sa...

Vill önska er en riktigt riktigt God Jul!

Stor Kram!

Mamma Melissa sa...

Inne under kategorin "Till Gabrielle, Antonia och andra barn" så ligger det sagor om änglar och Himlen, men utgångspunkt från att få barn att börja fundera kring döden och utveckla ett naturligt förhållningssätt till döden, sorgen och graven. Kanske kan det vara något att börja med? Sagorna är ganska busiga. Rekommenderar Sagan om Himlen och änglarna som handlar om vad som händer med en människa när den dör.

Men du får allt hänga i ett tag till så du kan läsa sagorna med dem;.)