26 december 2008

FREDAG

Perfekt att det var en grön växt dossysters mamma kom med i en fin krona kruka!
Min julklapp från Henry, ett elektriskt fotbad. Så skönt att få ta hand om mina trötta fötter.
Några bilder på tumören i nacken. Tänkte även visa några bilder på en hud tumör men Henry tycker dom är lite för mag starka så jag låter bli. Idag har det gjort rejält ont och spänt i tumören. Har fått ta många värktabletter för att stå ut.

Julia kom till mig vid 06 och vi somnade om till 09. Helt otroligt skönt! Dagen löpte på och Julia lekte och jag låg i soffan och kollade TV. Helt plötsligt kände jag lukten av rök, gick ut i köket. Där stod det lågor på spisplattorna!!! Julia hade tänkt att laga hamburgare, ost och tomat till mig, men hon visste inte att det inte funkade så bra med plast mat. Faktiskt första ggr hon sätter på plattorna så där. Läskigt!! Jag ringde brandis direkt och frågade om röken var farlig, vi gick ut och fick vädra ut hela lägenheten. Plast lukten var riktigt stickande. Grannen kom och ringde på, trodde de berodde på röken men han hade blomman från dossysters mamma. En grön växt i en häftig kruka likt en krona. Tack snälla!
I allafall fick vi stå ute en stund tills de mesta av röken försvunnit. Julia förstod inte vad hon gjort och jag kan ju inte skälla ut henne direkt. Hon förstår tecknet för fel så det gjorde vi. Jag måste ha bättre koll och defenitivt kolla upp om man kan fixa en spärr till spisen. Det otäcka var att inte brandvarnaren gick igång, det måste vi kolla upp genast.
Mamsen kom mitt i allt och hade med sig lunch och fika ( mjuk pepparkaka och lussekatter ) och hjälpte mig fixa iordning köket. Smärtan gör att jag måste ligga i soffan och ta det lugnt.
M & M kom förbi, dom hade oxå lussekatter med sig...........
16 kommentarer:

julia sa...

Jadu, du är beundransvärd!!!

Oj då, varit en händelserik dag då, skönt att allt gick bra till slut men alltid otäckt med eld... inget att leka med alls...
Hoppas du får en underbar helg!
Kramar

Rubin sa...

Tänker på dig och hoppas hoppas att allt går bra!!! Följer din blogg från Chile och skickar här lite sol och värme.
Miljoners kramar
//EVELYN

Borthy sa...

Det känns naturligtvis svårt att se bilderna på dina tumörer, de blir ju då så verkliga även för oss....
Det känns ändå okay att se dem även om jag önskar att de inte fanns och du var frisk.

Angående spisen. Måste väl bara vara att montera på en timer?
Läskigt med brand, usch och fy, man får hjärtat i halsgropen.
Jag glömde kaffebryggaren på häromdagen och brände knäcken en annan dag så jag skulle nog också behöva lite timer på saker och ting... Nu ska jag läsa vad du hittat på i jul. Kram

Anonym sa...

Hej Sabina..ville bara skicka en god fortsättnings-kram! Läbbigt med spisen...men det gick ju bra, eller hur!
Ta hand om dig, vännen.

KRAM Lotta M

Mamma Melissa sa...

Hm, jag som alltid trott att det går bra att laga plastmat... åh, barn...

Tyvärr brinner inte bara plastmat... sojakorv och smör brinner bra, hårfön mot plastgolv är också en höjdare men bäst är nog alla dessa torrkok... vädra och ställ in ättika så skall lägenheten bli som ny ;.)

Ang sömntabletter så tycker jag att det varierar... nu tar jag ju det starkaste som finns typ... och beroende på hur länge jag har fått sova så blir jag olika trött på dagen, efter att ha tagit dem...

Det rekommenderas 7-8h sömn och sover man så mycket så är de rätt ok... men sover man fem timmar... inget bra.

Tack för kommentarerna! bara bockar och bugar för att du tar dig tiden!

Anonym sa...

Hej!

Whow läbigt med spisen...som sagt det har hon ju aldrig gjort. Kanske inspererad av Henrys kok?

Vad fina barnen är (även du) Melli är ju så lik dig!! Super fint kort på Julia vid klapp öppningen.

Sköt om dig kramar....a

Patricia sa...

Se till att få en spisvakt genom hjälpmedelscentralen ni har som stöd för Julia!! De bör du kunna få av dom!! Tur de gick bra! Sköt om er så gott de går!! Kram om!

Anonym sa...

En stooor kram till dig Sabina.
Jobbigt för dig med huvudvärken.
Hur många ggr behöver du stråla detta i nacken? Det måste gå bra o att du får må bra under tiden.
Kramiz...Stina

Sabina sa...

Oj jösses vilken tur att ni märkte det så fort som ni gjorde.
Läskigt.

Din tumör i nacken ser ut att göra riktigt ont och jag hoppas innerligt att den ska försvinna med din cellgiftsbehandling. Tänker på dig och skickar massor med försvinnfortdummatumörkramar-
//S

Big mama sa...

Det verkar som om du har det fullt upp hela tiden. Oroligt det där med spisen, men det måste väl finnas nån sorts spärr som man kan använda sig av. Tumören i nacken ser inte rolig ut. Lider med dig och tycker att du är en fantastisk person som trots allt orkar, och som orkar visa ditt liv för oss andra som tänker på dig! Kramar!

Anonym sa...

Ta hand om dig......
//U

En häxa på vift sa...

Nämen fy, inte konstigt att den där tumören gör ont! Tycker du är otrolig som kan hålla så glatt humör ändå.
Ja, det där med spisar och plast fick jag känna på när min minsting drog igång spisen och en plastbrödkorg smälte. Sjukt är att jag stod bredvid för jag höll på att skrubba köksbänken och hade bara ställt korgen på (den då kalla) spisen... helt plötsligt luktade det bränd plast och som det rök! Usch... fick göra som du och öppna upp och vädra rejält men det tog några timmar innan lukten gått ur.

tess sa...

Hittade din blogg via en annan... kommer följa din kamp...

Tess

Jenny Moas mamma sa...

Hej Sabina

Är inne och läser en del på din blogg, vill även tacka för dina kommentarer på Moas blogg, det är helt ok för vår del att du lägger upp en länk om vår Moa.

Vill önska dig all lycka till med din egna kamp, vi som står brevid och ser på lider med er.....

Tusen kramar till dig Sabina

Från Moas Mamma Jenny

Fie sa...

Nu har jag läst från början o hit. Kan inte låta bli tårarna rinna. O känna sådan kraft att vilja stötta men inte veta hur man ska göra. en kram iaf och ett stort hopp. Du e inte ensam om din kamp vi alla tror på dej. Ha en fin helg

JG sa...

Hej, jag beklagar verkligen. det här är en tuff kamp för oss som har det här eller varit med om det. Jag själv fick beskedet att jag hade en hjärn tumör vid balanssinnet som var 2 cm i december 09. men jag opererades ganska fort och den var inkapslad men nu efterbehandlingen efteråt är fruktansvärd. Det här trodde man inte att man skulle hamna när JGman snart ska gå ut 9an..
Jag ber för att allt ska gå bra med dig Sabina. Du klarar det här, me knows it fast jag inte känner dig.
Fuck cancer!
// Jg