12 december 2008

FREDAG


Helt oki natt får jag väl säga! Magen gör rätt ont och ansiktet röd blommigt av cortisonet. Känner precis som Helena sa i "himlen kan vänta" att cortisonet förstör kroppen så mycket! På tal om det satt vi som fast klistrade igår och det var sorgligt, speciellt med tanke på att det kommer vara min vardag en dag! Så nu gäller det verkligen att ta vara på tiden som man har här och nu!
När Julia åkt skyndade jag mig till strålningen. Jag fick pröva ut min fixkudde och göra en DT för att se precis var jag ska strålas. Samt tatuera in små märken vilket gjorde lite ont! Mamsen var med som stöd, tänk att man aldrig växer ifrån att ha sin mamma med sig! Och lite nybakade piroger och saffrans skorpor hade hon med sig! Super gott! Nu ska jag få behandling nästa vecka och sen blir det uppehåll 2v för strålning 23/12 9.30 samt 30/12. Känns helt ok och jag hoppas att den ska krympa och sluta ömma.
Efter det mötte jag upp Lotta och barnen i sumpan, vi gick till Mixit ( sturegatan 20 ) där dom har massor av fint, speciellt mitt favvo märke Odd Molly ( se bild ). Sen inhandlades lite från My Home, ett hjärta med lite blommor i och små ljusglas på en trä bläck ( se bild ). Shoppingen avslutades med lunch på Åhlens. Men jag beställde wok och fick nån äcklig räkröra och ris??? För mig är det inte wok! Så jag gick och frågade. Då fick jag ett surt svar att så serverar vi minsann wok, då sa jag att eftersom jag tom bett att få kolla att hon då inte kunnat nämnt det då! Känns skönt när man kan säga till folk när man ej är nöjd!!! Dagens goda gärning!
Hämtade Melli från skolan och åkte och köpte lite fredags mys till Idol finalen. Julia är på kortis till söndag fm och Melli ska få ha sin mamma helt för sig själv, ska tom få sova tillsammans hela helgen. Henry har åkt till Borlänge över helgen på minnesstund då hans farbror hastigt gått bort i hjärtinfarkt.


9 kommentarer:

KOCKIS sa...

Vad mysigt med lite egen mammatid =) Hoppas strålningen gör det den ska nu!! Annars ska den få på moppo!! Sköt om er och ha en underbar helg Kram Kockis

Anonym sa...

Har sett att du också gillar Odd Molly, det gör jag med. Underbara kläder som inte går att motstå. Såg också senaste avsnittet med Himlen kan vänta, sorgligt. Alla borde vi leva här och nu, ta hand om varandra och bry oss om varandra för vi vet aldrig vad som väntar oss. Önskar dig en trevlig helg//U

Stellan sa...

Ja, det var ett starkt program igår med fokus på Helena och Henrik, starkt av Helena att hon beslutade att lägga av med cellgiftsbehandlingen, vet inte om jag klarar ett sånt beslut, men jag förstår henne nu efter min andra cellgiftsvecka, det är inget liv man har efter en sådan 5 dagars kur.
Såg du också förhandsglimt på nästa program när Helena står på startlinjen i tjejmilen eller ngt annat liknande motionslopp. Otroligt!!!

Elin sa...

Hej! Råkade hitta din blogg precis och blev så glad! Jag fick malignt melanom när jag var 17 år. Är precis som du, att jag älska(de) solen och solarium och hade väldigt lätt att bli brun. Men 2007 förändrades allt. Där mina leverfläckar en gång satt har jag nu stora breda ärr istället som påminner mig om hur underbart livet är och att man ska uppskatta det så länge man får behålla det! Idag är jag frisk men oron finns kvar hela tiden. Ser fram emot att titta tillbaka och följa din blogg! =) God jul och Gott nytt år på dig! //Elin

Anonym sa...

Godmorgon Sabina, så mysigt att du orkar ta barnen i dag.
En riktig date;-) Emil höll på och fixade i ordning sig i gårkväll, shamponering och inpackning inför den stora dagen. Han luktar såå gott.
Syns snart!
Kramar Malin

Soffie sa...

hejhopp,
å jag kollade oxå in Himlen kan vänta det är du som tipsade om det,
sitter å gråter varendaste gång å nu när den tjejens hjärntumör fortsätter att växa är det så hemskt att hon bara ska vänta in döden,
tycker du är så otroligt stark med barnen,
vad skönt att din mamma va med som stöd hoppas strålningen tar dör på varendaste cancercell,
kramen å hoppas du haft en fin lucia

julia sa...

Ja himlen kan vänta ger en verkligen flera tankeställare...
Hoppas att din tumör krymper nu så att den inte e i vägen så mkt...!!!
Många kramar

Helen sa...

Vill bara ge dig en lucia kram
Kram från Helen i Skåne

Borthy sa...

Jag har inte tittat på det programmet än. När går det? Fast det kan jag ju kolla upp.
Jag förstår att man vill ha mamma med sig men det måste också vara väldigt tufft för henne, att se sin ditter vara sjuk. Starkt av henne att vara ett så starkt stöd!
Hoppas att duu snabbt blir bättre av strålningen och att bhandlingen inte blir så jobbig. Du är så otroligt modig! Kram