11 november 2008

TISDAGDet blir bättre! Magen kändes bättre imorse och tur var väl det med tanke på röntgen. Jag emlade min "port" och åkte till DT. När jag anmälde mig fick jag veta att det var "övningsdag" och jag skulle få röntgas på akutröntgen. Jag gick dit och satte mig och drack min liter vatten. Brevid mig hade jag en kvinna i 60års åldern som var där för första ggr, vi småpratade lite och hon var nervös för allt som väntade henne. Vare sig man vill eller inte så har man ju kommit en bit och jag kunde lugna henne. Vilket oxå känns helt absurt egentligen! Jag hann oxå tänka att jag e sjukare än dom som kommer hit och akut opereras och sen blir friska, mig kan man liksom inte ens operera?! Efter 1 timme var det min tur. När jag kommer in får jag veta att dom inte sätter nål i portar på akutröntgen?! Va? Men jag är ju rädd och har ju emlat klart allt. Jag blev lite arg för ibland har man inget att säga till om och jag hade inte räknat med att bli stucken. Men de gick väl bra, killen brevid skulle va lite rolig och sa ; -Oj vad många blåmärken du har! Sur så svarar jag;- Det är tumörer! Då vart han tyst! Hihi.... Själva undersökningen gick fort men man vänjer sig inte vid kontrasten. URK!

Jag åkte vidare till boksyster med min proviva soppa. Vi satt i soffan med ljusen tända och regnet som öste ner och pratade. Under tiden får hon sitt samtal och jag förstår att de är beskeden från hennes DT. Hon kommer skrattandes tillbaka och kramar mig = ett bra besked! Det känns så skönt, och jag är sååå glad för hennes skull! Vi åkte upp och mötte Pastor P för samtal. Han frågar en hel del och man får tänka efter och sen pratar vi om det, känns bra. Jag och boksyster lever ju i samma värld och stöttar ju varandra. Vi blev kvar väldigt länge.

Min mage gör fortfarande ont men sakta men säkert känns de lite bättre, måste tänka på kosten nu och vara snäll mot magen!!!

Imorgon kommer Julia, jag ska följa med henne till logopeden. Sen får hon följa med mig till KS för provtagning inför torsdagens behandling! Längtar längtar!!!

7 kommentarer:

Helena sa...

Åh vad skönt att magen mår bättre och vad bra att det gick ok idag trots lite krångligheter.

Haha, så jag ska bli bokkändis ;) Lär ju vara första och sista gången min nuna är med i en bok *fniss*

julia sa...

Vad glad jag blir att din mage känns bättre.
Är det sånt där kontrast du får som de känns som om man kissar på sig?! Första gången ja fick de så sa han bara att ja skulle bli väldigt varm... Å ja trodde ja hade kissat på mig, så när ja satte mig upp försökte ja försiktigt kolla så att de inte va sant! Å då kläcker han, oj då glömde nog säga att de kan kännas som om man kissar på sig!

Hoppas du får en bra kväll.
kramar

2anewlife sa...

Vad skönt att du mår bättre idag. Skönt att din kompis fick ett bra besked, det behöver man ofta när man är inne i en sjukdom.
Bra att du sa till killen, man ska inte vara rädd att säga ifrån.

Hoppas du får en bra dag imorgon.
Kram

Anonym sa...

nu håller vi tummarna för att ditt svar ska vara bra , du finns med i mina "styrketankar" varje kväll, tror ibland att det hjälper, kändes bra att du var hos U idag vid beskedet, du förstår nog bäst hur det känns i den stunden...glad att du känner dig lite bättre idag o hoppas att det går åt det hållet, kör på med Provivan , kram fr. Boksysters ma

KOCKIS sa...

Åh vad skönt att du känner dig bättre och vad underbart att U fick ett postitivt besked från DT'n Nu håller vi tummar och tår att resultatet från din DT är minst lika bra.

Take Care Kockis

Therese sa...

hej!

relativt ny här på din blogg.
ville bara skriva en rad eller två.

upplever många blandade känslor när jag läser det du skriver.
respekt, sorg, beundran, glädje, ilska mm, i en salig blandning.

du får mej att se livet annorlunda..

tänker på dej!

varma kramar till dej i höstrusket!

-Therese

Malin sa...

Jobbigt med allt runt akuten. De borde tänka lite längre tycker jag. Du kunde gott få ha din vanliga rutin istället för att gå ner dit! Dessutom sitta och trösta någon som redan levt dubbelt så länge .. Säger det igen, du är fantastisk! Du öppnar verkligen ögonen på både mig och många andra! Vad glad jag blir att det känns bättre! Fortsätter att hålla tummar och tår, vem vet? kanske det hjälper! Kramiz M