19 mars 2009

TORSDAG

Två små utslagna prinsar i soffan ( med en utslagen Lina kanske oxå? hihi )
Gårdagen började ju så bra! Vi bestämde oss för att ha Julia hemma för en extra ledig dag! I hela tre timmar pratade kuratorn och jag om allt mellan himmel och jord. Julia fick väl halva tiden, då hon aldrig kan vara tyst ( hmm brås på sin mamma?? ) Efter lite lunch så bar det iväg till Uppsala för att träffa plastikkirurgen som utfört ingreppen. Men innan dess dumpade vi av Julia hos sin " ukki " ( morfar på finska ) så hon skulle slippa försöka vara tyst och sitta still. Lite skillnad på vädret mot förra onsdagen då vi körde i snökaos. Har haft ont idag, tycker att det kan vara så skillnad från dag till dag. Men det blir nog bra att få förbaden utbytta och kolla att allt står rätt till. Hade bestämt mig från förra onsdagen att inte låta dom göra nått utan smärtlindring. Så när det vart vår tur så sa jag det, hon reagerade med att dom aldrig ger sånt utan det får man själv göra innan. Läkaren kom i allafall in och tittade på såren och sa att det läker jättebra. Men ja får inte lov att resa nånstans dom närmaste 3v pga infekt. risk och om det händer nått. BYE BYE Milano / Sardinien den 25/3. Men ska jag vara helt realistisk så orkar jag nog inte det. Trodde aldrig det skulle ta så lång tid att läka ihop eller att jag skulle vara så svullen och ha svårt att gå. Tillbaka till omläggningen, hon fick ta bort stycknen på ryggen och lägga om rumpan utan bedövning men när vi kom till nacken sa jag blank NEJ! Efter mycket om och men hämtade hon en från nån annan avd. som gav mej pyttelite morfin i porten. Kunde lika gärna varit vatten för jag kände allt och skrek rakt ut, så dom fick knappt avsluta de. NÄÄ tacka vet ja ASIH som inte låter en lida........och nästa onsdag är jag sjuk när jag har nytt återbesök. Allt som allt tog det 2.5 timmar utan bilresa!!! Med värk utan dess like och rödgråten hoppade jag in i bilen och sov nästan hela veckan från Uppsala till Stockholm.
Tjejmaffian med två prinsar anlände vid 18 med en massa go mat och Jenny hade gjort till min beställning en lite syrliga citron kaka med glass som var super, duper gott! Jag var väl inte världens roligast sällskap igår, trött och nedstämd av all smärta. Men vi har alltid lika trevligt när vi ses och skrattar mycket. Jag var tvungen att bryta upp rätt tidigt pga av ögonen svek mig och jag var såååå trött. Henry avlöste tjejerna i dörren och vi hann inte byta många ord innan jag sov, hann med ett samtal med dossyster och vi kunde konstatera av vi blåser av vår Hilton frulle imorn tills vi mår bättre men en liten fika hinner vi med.
Sen väntar ju detta efterlängtade ultraljudet på syster ysters bebis i EM. Veckorna går fort och tjejerna kommer ju hem idag. Har sovit bättre i natt då soffan faktiskt är skönare sitta upp i. Men mycket morfin går det åt..........
Blombud från Eva och Jessica från jobbet "MIX IT" man tackar och bokar!!!!

43 kommentarer:

Anonym sa...

Fy fasen vilken smärta det måste vara i såret i nacken, måste ju kännas bara någon blåser på det. Hajar inte att de kan tänka tanken att göra det utan bedövning, idioter, men de har aldrig varit patienter själva.
Hoppas dagen blir mysig.
Kram

Anonym sa...

Men va i hela friden???Gav de dig inte smärtlindring??FY FAN säger jag bara!vad är det för etik och empati att göra på detta viset?Nej ta och berätta för chefen till denna människa som lät dig vara utan relevant smärtlindring!KRAM

CA sa...

Vad du är tapper Sabina, hoppas att din smärta försvinner snart!!! Kramar/CA

Anonym sa...

Kämpa Sabina!!
massor av kämpakramar och pussar/Lottie

Anonym sa...

Du är sååå duktig som klarar av allt detta, hoppas verkligen att du får bättre smärtlindring nästa gång - det måste väl gå att lösa?!

Hoppas ultraljudet går bra för din syster.

Stor kram!
/Locotown

Anonym sa...

Jag fattar inte varför de är så restriktiva med smärtlindringen. Är det för att de helt enkelt inte är "vana"? Men de borde ju ha kunskaper om vad patienterna måste stå stå ut med!

Tråkigt med resan, men bra att du samlar krafter nu tills mördarcellerna ska komma.

Tjejmaffian låter underbar!

Kramar!

m i l l a h . s e sa...

Varför ska det vara så svårt att ge en patient lite smärtis...?
Herregud! Nä, stå på dig, du ska inte behöva ha ont i onödan!

Kram på dig!

Anonym sa...

God morgon! Så bra att gårdagen var slutade bra iallafall! Underligt att de inte kan smärtlindra! Jag opererades förra sommaren x 3 pga läkarslarv och höll på att dö av detta. När de skulle dra dränaget, efter den tredje och största operationen, bad jag om smärtlindring. Fick nåt litet plutt och det gjorde så ont att om jag nångång ska opereras igen så ska jag sövas! Jag blir så förbannad att man "sparar" in på sådana självklarheter! Undrar en annan sak. Hur gjorde du när du la in din slide show? Jag har gjort en och sparat, men kan inte få in den nånstans?! Vore tacksam för råd angående detta. ha det gott kära du. kram

Min Gröna Täppa sa...

Jag förstår inte, det borde vara en självklarhet att få smärtlindring!! Du har väl tillräckligt med smärta och obehag i alla fall!!

Ta hand om dig och de dina!

Styrkekramar!!

Anonym sa...

Men hallå... Ingen smärtlindring?! Uselt! *Crap*.

Kram

Anonym sa...

Fan va arg jag blir att de först inte ville ge smärtlindring, helt galet. De borde visa mer respekt och förståelse.

Skönt att du fick bli ompysslad sen med god mat och vänner.

Tänker på dig varje dag.

Kram Jenny

Anonym sa...

Men vad vinner de på att inte ge dig tillräcklig smärtlindring? Det är ju helt otroligt att de låter dig plågas på det där viset. Ta hand om dig! Kramar!

Anonym sa...

Trillade in på din blogg av en slump. Vilken kämpe du är tjejen!!! Jag blir verkligen rörd över din historia och allt du får vara med om. Många kramar och massor med positiv energi från mig till dig och din familj!

Anonym sa...

Hej Sabina.
Blir så frustrerad över din smärtproblematik! Det finns en särskild smärtgrupp på Akademiska, borde finnas på KS oxå. de hjälper svårsmärtlindrade patienter. Finns ju bättre saker än morfin, Oxynorm å oxycontin exempelvis...Morfin har ju lite kortare verkan...Hoppas du får hjälp med din smärtlindring.
Kram Syster S UAS

Anonym sa...

Gums då...

Fy, vad jobbigt.. Förstår inte varför det inte är en självklarhet att de ger tillräckligt med smärtlindring när de ser hur ont du har & när du själv ber om det... Ibland står man som ett frågetecken!??

Förstår att det känns tråkigt med Italienresan... Men det är nog klokt att samla krafter & ta det lugnt här hemma tills du känner dig starkare.. Hemma har du också tryggheten att ha ASIH som finns där för dig dygnet runt..

Härligt att du blev ompysslad av dina goa vänner & fick gosa med de små sötnosarna igår kväll..

En stooor kram..

ullis

Anonym sa...

En dag i taget och sedan är den 13 april här. Många varma kramar

Anonym sa...

Men herregud har dom ingen inlevelseförmåga alls på sjukhuset.Man blir så trött.....
Tycker så synd om dig som måste genomlida allt detta.Skönt att höra att dina vänner tar hand om dig.Förstår att du är spänd på ultraljudet.
Kram från Mette
ps Om dina vårdgivare läser din blogg,vilket jag tror de gör,så skulle de förstå vilken hög smärttröskel du har. ds

Anonym sa...

Instämmer i att det är ett oacceptabelt bemötande du fått på sjukhuset. Etik är väldigt viktigt i vården. En patient ska inte behöva ha smärta, särskilt inte en patient med en svår sjukdom. ASIH är jätte bra och vet hur dom ska bemöta, dom har den kompetensen. DET BORDE ALLA HA som jobbar i vården. Tänket på dig och skickar tusen styrkekramar och värmande ljus kram Karin

Annica sa...

Hur mycket ska en människa behöva stå ut med?? Det är ju helt obegripligt att de inte ger all smärtlindring man kan få vid sånna där tillfällen. Man kan ju för sjutton få emla om man e rädd för nålstick!!! Du är helt fantastisk!!! Kramar Annica.

Anonym sa...

Vilken otrolig jobbig situation du befinner dig i.
Måste vara svårt att vara mor nu.
Tänker ofta på Er alla.
Lisa

Anonym sa...

Din blogg kan jag ej undvara,även om det är samma trams jag skriver i kommentarerna. Men du behöver ej läsa mitt fjant, bara jag får läsa om dig!
Du som är sjuk håller mig vid liv,tack för det!
Ät allt gott du blir sugen på.Ska be gubben baka "Majs vårbitar" (braspannekaka med chokladglasyr och kokosflingor)tål ej mjöl i luften själv och ej få på händerna heller.Tål äta dem eller inte?

Anonym sa...

Åååh, visst är det ju så att man inte ska BEHÖVA ha ont i vår svenska vård. Hoppas du fått lite ny energi nu och att det blir en härlig upplevelse att få se lilla systerbarnet!
Kramar, Pia i Landskrona

Anonym sa...

Sabina, berätta om dina planer nu. Vad säger din vanliga läkare och din Uppsala läkare. Du gavs 2- 6 månader kvar att leva i februari? Är det samma sak nu. Om dina värden är så bra borde du kunna - även Uppsala projektet-hålla skansen. Jag tycker du är så fantastisk och att din kropp orkar med trots allt!!! Du är en mycket beundransvärd kvinna Sabina. Jag hoppas du är medveten om det. Jag hoppas din omgivning är det också. Du lever till fullo varje dag med vänner, aktiviteter, barn och bus. Vi andra har så mkt att lära av dig underbara Sabina. Berätta gärna om den närmaste framtiden och hur den ter sig, vad läkarna i Sthlm har för behandlingsplaner och åtgärder. Vi vill alla veta för vi bryr oss mycket om dig trots att vi aldrig mötts! Kramar från Karin i Malmö

Helena sa...

Alltså jag förstår bara inte det där?!?!?! Ingen smärtlindring? Av vilken i hela friden orsak ska du inte få det, helt otroligt!

Vad tråkigt med resan, men du får ta igen det senare istället såklart :)

Det är jag, barnen, mamma, pappa, min syster och hennes sambo som åker på söndag. Ska bli jätteskönt.

Ta hand om dig!!

Massor av kramar från mig

Anonym sa...

Finns inget att säga om det mer än att vissa inte skall jobba inom sjukvården (även om det inte är de som bestämmer). Glad för din skull att ASiH funkar så bra.

Anonym sa...

Vad arg jag blir när jag hör att de bråkar med dig om smärtlindring. Och tråkigt att höra att du har så ont.
Kram

Anonym sa...

Vad arg jag blir när jag hör att de bråkar med dig om smärtlindring. Och tråkigt att höra att du har så ont.
Kram

Anonym sa...

Tack för igår vännen!

Du var inte alls tråkig....du får vara hur trött du vill, vi vill bara mysa & ta hand om dig gumman.
Vi ses snart kram Jenny J

Godnatt & hoppas natten blir bättre, att den nya dosen på smärtisen snart börjar ge sig till känna

En häxa på Vift sa...

Usch vad arg jag blir då jag hör hur en del inom sjukvården behandlar dig! Lite empati och flexibilitet skulle inte skada.
Hoppas kvällen blir hyfsat smärtfri ialla fall. Och vilka goa småpluttar! Tänk vad fort man glömmer hur små barnen har varit, va? :)

*kram*

Anonym sa...

men jag fattar ej att de kan låta dej lida så,
men vilka godingar du hade på besök va roligt å mysigt,
sov så gott

Anonym sa...

Ibland finns de ingen fingertoppskänsla alls på sjukan. Varför ska man låta dig lida mer än vad du redan gör, patetsikt!
Tänker på dig.
kramar

Anonym sa...

Åh, vad ditt liv har gripit tag i mig! Läser din blogg dagligen och idag kom jag på mig med att jag sakteligen börjat se på saker på ett annat sätt tack vare din blogg, Allt kan hända vem som helst, när som helst, jag måste leva i nuet, njuta här och nu. Tack för att du delar med dig av ditt liv. Tack. Du berör.

http://www.youtube.com/watch?v=eJhp6hhyQUg
(fin version av Måns Hope and Glory) Många kramar Alexandra från högt upp i norr. PS Skickar tillbaka lite av den styrka du har smittat ned mig med :) DS

Anonym sa...

Kämpa på vännen, det kan bara bli bättre:) *kram*

Anonym sa...

Det är viljan och hoppet man lever på,kroppen kan ej lägga av så länge de finns!
Ute luktar det svinpiss ngt otroligt. Man kan ej öppna ett fönster!Bönderna kör för fullt på sina åkrar och potatisen är redan i jorden.
Tankarna går till dig ständigt!

maria skiddi sa...

En kram bland alla andra....men en varm kram, en vårvinterkram från Norrland! Sabina.

Anonym sa...

Du har förmodligen din värsta värsta tid hittills med värk och annat. Men håll ut nu så att det kommer till vecka 6! Massor av Kramar!!!!!

Anonym sa...

Saknar dig, hoppas du inte har allt för ont. Mina tankar är hos dig. KRAM KRAM.

Anonym sa...

Sabina, din blogg är hjärtskärande, utlämnande, fin och viktig. Vilket är mer än man kan säga om 99% av alla andra bloggar. Sm mest är enmassa tramsande. Jag önskar att jag kunde göra något mer än att bara lämna en kommentar. Verkligen. Jag tror att allt är möjligt, så kämpa på.

En stor kram till modiga dig. Och din familj.

Anonym sa...

Tänker på dig och önskar så att din värk släppt lite. Det är du om någon värd!

Anonym sa...

Sabina -blir alltid orolig när jag ej ser ditt dagliga inslag. Såg på Ulrikas box of chocholate att du absolut inte var bra nu med smärta och försämring. Hoppas vi får läsa ett inlägg ikväll så vi vet att du lever. Supermånga kraar från orolig blogläsare i Malmö//K

Anonym sa...

Sabina,

Where HOPE grows,MIRACLES blossom.

Styrkekramar,G/London

Anonym sa...

ÄLSKADE VÄN JAG BLIR SÅ LESSEN NÄR JAG SER DEJ SÅ DROGAD O NERE AV ALL SMÄRTA ,MEN FAN NU MÅSTE DU HÅLLA UT.. INTE LÅNGT KVAR!!!! VET DU KÄMPAR ALLT VAD DU KAN!! VET DU INTE VILL FALLA PÅ MÅLLINJEN,ÖNSKAR BARA DU KUNDE FÅ SLIPPA SMÄRTAN NÅGONSTANS IALLA FALL!!MEN VA INTE RÄDD FÖR ATT TA ALL SMÄRTLINDRING DU KAN FÅ,MAN KAN JU TA BORT DEN SEN..DU BEHÖVER JU FÅ VILA SÅ DU ORKAR ME DESSA TUFFA VECKOR...KOM IGEN NU SABINA DU E JU SNART DÄR!!!VILL HÅLLA DIN HAND HÅRT HELA TIDEN NU,VILL INTE LÄMNA DEJ,MEN VI ÄR MÅNGA SOM VILL FINNS HOS DEJ NU SÅ VI FÅR TURAS OM!!! VILL HA TILLBAKA DEJ GLAD O SPRALLIG SOM DU ALLTID ANNARS ÄR,HATAR DENNA JÄVLA SJUKDOM DEN GÖR DEJ INTE RÄTTVIS!!FY VAD DU FÅR LIDA, SÅ JÄVLA OMÄNSKLIGT,VILL INTE ATT FLICKORNA SKA BEHÖVA SE SIN MAMMA SÅ HÄR,DET ÄR INTE VÄRDIGT FÖR NÅGON!! PÅ MÅNDAG HOPPAS JAG ATT GUD ÄR MED DEJ SÅ DU KAN FÅ NJUTA AV BOKEN O ALLA DINA VÄNNER,VILL SÅ GÄRNA SE DEJ LYCKLIG!! DET ÄR DU VÄRLD..SAKNAR DEJ SÅÅÅ.. PUSS O KRAM L.O.T.T.A

Anonym sa...

Sabina

glad när jag får läsa att du är på G inför kvällens äventyr. Helt nyligt började jag följa din blogg och dagarna går åt att tänka på dig och be för att du inte ska ha så ont "värsta stalkern" haha.. utan denna bloggupptäckt så hade jag inte tänkt på att beställa läkartid för en konstig fläck i armhålan som jag fått.
varma tankar, kärlek och massor av ljus till dig och de dina!