2 mars 2009

MÅNDAG

Måste ändå få känns mig nöjd med att med intravöst morfin lyckats sova ett tag! Men värken från alla håll och kanter kan jag snart bara skratta åt för tårarna är slut. Marie Ps mysiga nalle jag fick har agerat som huvudkudde och är super skön. TACK!
Jag som alltid sagt att jag har en låg smärttröskel måste vid detta lagret jobbat upp den. Denna vecka var verkligen full proppad och jag vet inte riktigt vad jag ska kunna plocka bort för att hinna med och ta bort nästa tengil. Men om jag så ska sitta på gyn akut hela dan så ska denna bort idag.

Tänkta svara på lite frågor jag fått;


* Blir det inte tungt i nacken med "draken" där?
- Inte tungt men smärtsamt och klumpigt.

* Döljer du den med förband eller håret på dagarna eller går det kanske inte?
- Jag har först emla, sen acvacel och sen en binda och sist en gasbinda lindad runt halsen.

* Säkert svårt att säga men vad är nästa steg för dig när draken försvinner? Blir det mer behandlingar?

- Det ända jag vet är att nu ska jag göra detta "projekt" och se vad det ger, men inga flera cellgifter kommer jag få.

* När är det sagt att den nya behandlingen börjar?
- Jag opereras 5 mars och sen ska jag tillbaka den 13 april.

* Hur tar din äldsts dotter alltihop med sjukdomen?
- Hon träffar en underbar barnpsykolog 1ggr/v på BUP för funktionshindrade barn ( pga sin lillasyster ) och det funkar jättebra. Den bästa egenskapen ja tror Melinda har ärvt av mig är just styrka. Hon säger ofta men mamma du är ju här nu och vi njuter av det. Så klok! För att i nästa skede säga inför hela sin klass att min mamma kan dö när som helst. Som mamma känner jag att jag har gjort och gör allt för att mina prinsessor ska ha de bra. Vi pratar mycket om det hemma men på hennes villkor, jag döljer inget för henne. Resan gjorde oss alla så gott och nu sportlovet i Karslstad. Vi hade ju gort iordning hennes rum när hon var borta, det uppskattades.

Jag läser din blogg varje dag och tårarna rinner.
kämpar med det onda och du ÄR så stark. Var får du din kraft ifrån? En annan har ibland känslan av att "jag vill bara dö" och det för att allt är bara så jobbigt. Mina problem är som en fis i universum jämfört med det du lever med nu. Jag önskar att jag kunde hjälpa dig på nått sätt.....
Den här lilla "versen" har jag hängandes på väggen:
" Det blåser en stormsom fyller min själ,med kärlek, kraft och mod.
Den ger mig styrkaatt fortsätta framåtden är som en frihetens flod.
Men utsträckta händer jag möter min morgon,tar ödmjukt emot Moder Jord.
Och den blir av naturen,av alla små underen människa, tacksam och god."
Med detta så avslutar jag mitt mail.
Jag ber för dig/familjen om styrka!
Sköt om dig, allas vår "krigarprinsessa" Sabina! *värmande kram* Irre...


52 kommentarer:

Anonym sa...

Godmorgon Sabina!

Hoppas du fått en sovstund nu på dtidiga morgon så du får kraft att ta tag i ditt senaste sällskap.

Måste verkligen du sitta på gynakut för att få hjälp??? Du måste kunna få hjälpa på andra sätt! Det tar ju enormt på krafterna att ha ont och du skall ju samla krafter får att ta död på alla elakingarna i dig!

Önskar dig en dag utan smärta och med mycket kärlek.

Kram Mimmi

L sa...

Instämmer med föregående kommentator, det kan inte vara möjligt att du skall behöva sitta på gynakuten för att få detta gjort, då är det ngt som är galet i vår sjukvårdssystem, för det blir väl ingen jätteop? Det kanske krävs förberedelser? Hoppas du fått sova ngra tim nu på morronen och det gläder mig att du verkar ha sluppit kramperna nu iaf.
Lycka till idag!
Kram&STYRKA

Anonym sa...

Hej Sabina.

Varje dag i flera veckor så har jag följt din blogg. Jag har visat den för flera kompisar och arbetskamrater också. Alla följer vi din kamp. Alla har vi fått oss tankeställare. Du är beundransvärd och din styrka och din lycka riktigt lyser även fastän du är svårt sjuk. En mer karismatisk och ödmjuk och fångande blogg som din, det får man leta efter.

Kämpa, kämpa, Sabina!

Med värme och kärlek, A-M

Lena sa...

Vill bara sända en styrke kram till dig, vet tyvärr allt för väl hur det är när livet jävlas.....Hälsn. Lena

Anonym sa...

Din stackare!
Jag har ej hunnit kolla på din blog i helgen och höll på att få en chock nu imorse. Varför ska du få en tumör DÄR av alla ställen. Nej, bort med den innan den växer till sig. Varför tar de ej bort alla dina tumörer som är "generande " eller besvärande. Om du får en mitt på näsan måste den ju också bort tex.

Lilla gumman - kraft på dig!!!
Karmar Karin i Malmö

bloggberta.blogg.se sa...

Som alla andra är jag naturligtvis en stor beundrare av dig och din styrka men jag fascineras av också av ditt sätt att skriva. Även om du genomgår ett riktigt helvete kan du ändå skriva om trevliga besök ni har fått, god mat och till och med lite bilder då och då. Du skriver i en otrolig positiv anda. Du är en stor förebild för mig ock säkerligen många andra. Hoppas du får hjälp under dagen. Någon slags förtur är du väl ändå berättigad? Kram till dig från mig.

Marie Munther sa...

Hej Sabina. Läser din blogg varje dag. Vilken kämpe du är. Jag är en kvinna på 35 år och jag har ADD, autismliknande tillstånd och Dyslexi och är arbetslös. Min mamma är också obotligt sjuk men hon har lungsjukdomen KOL och var på väg att dö precis innan jul av en kraftig förkylning. Mamma har bara 16 % lungkapacitet kvar att andas med. Men som ett mirakel så överlevde hon och fick komma hem 5 dagar innan jul från sjukhuset. Nu lever hon i alla fall men en ny infektion är mer eller mindre lika med döden för henne. Mamma sondmatar sig för hon har alltid haft svårt att gå upp i vikt och nu gör hon av med fler kalorier än hon hinner få i sig bara genom att andas varje dag. Så hon kör i sig två påsar sondkäk varje dag + att hon äter normalt och har ökat i vikt. Ju mer hon går upp ju mer motståndskraft får hon. Inte lätt att vara sjuk och jag känner med dina flickor och förstår hur det kommer vara att förlora sin mamma. Nu har jag ju haft min mamma längre än de kommer ha men min mamma är bara 53 år. Min mormor dog i samma sjukdom för drygt tre år sedan för att hon inte slutade röka. Mamma slutade innan jul med rökningen genom att hon hamnade på sjukhuset efter 45 års rökning. Hoppas du får vara med dina flickor så länge som möjligt och ta vara på varenda sekund tillsammans. Håller tummarna för att operationen med att ta bort draken går bra och att det kommer kännas mycket bättre efteråt. Hoppas verkligen du slipper ha så ont. Tänker ofta på dig och se till att du hinner förbereda barnen så mycket som möjligt den tid du har kvar på det som ska komma. Skriv en bok till dem och ta mycket bilder på dig som de kan ha som minne, gör allt för att de ska få ha kvar så mycket som möjligt av dig när du inte finns längre. Har du sett filmen "Vid din sida" Om inte gör det för där kan du få ett bra exempel på hur du kan förbereda barnen. Ta hand om dig vännen. Stor kram Marie

messan sa...

Hoppas att du kan få lite vila idag efter din natt. Har läst din blogg för första gången och måste säga att du verkar vara en helt otrolig person så mycket positivt och så mycket kraft och mod att gå igenom det här. Tack för att jag får läsa det här!

Var rädd om dig! Jag tänker på dig!
Kram

Anonym sa...

Kram på dig, vi är med dig, här och nu.

Gittan sa...

Hej Sabina!

Jag har fått se den - boken!! Hysch hysch, Susanne lär höra av sig inom kort så jag vill inte föregå henne. Men den är fin! Är så glad att du får uppleva den, hålla i boken som du har medverkat i.

Många kramar
Gittan

Irre sa...

Tryckfelsnisse, dvs jag, har skrivit dikten väldigt slarvigt...så jag rättar till alla fel:

Det blåser en storm,
som fyller min själv,
med kärlek, kraft och mod.
Den ger mig styrka
att fortsätta framåt
den är som en frihetens flod.
Med utsträckta händer
jag möter min morgon,
tar ödmjukt emot Moder Jord.
Och blir av naturen,
av alla små under
en människa tacksam och god.

Kämpa på Krigarprinsessan!

*kram*

Anonym sa...

Hur fort "blommar" tumörerna upp?? Blommar känns inte riktigt som rätt ord men jag kommer inte på ngt annat :(

Malin.E sa...

Nää... var det tvungen att sätta sig där oxå? hoppas du slipper sitta o vänta det ska du verkligen inte behöva. Hoppas de får bort den snabbt och smidigt.
Styrkekramar i massor.

Anonym sa...

Läser och beundrar din styrka. Massa Styrkekramar

Anonym sa...

Jag ska be för dig Sabina!

Anonym sa...

Miljoner styrkekramar skickar jag till dig. Hälsn. Karin

Anna sa...

Massor av energi, lugn, hopp och glädje skickar jag till dig.

Och om du tvingas sitta på gynakuten för att få hjälp idag så säg till så ska alla dina bloggvänner ringa/mejla och allmänt terra svenska sjukvården :-)

KRAM från en Anna

nasse sa...

Ja du borde verkligen gå före nu blir jag sur på sjukvårdssystemet. Tänker på dig Sabina du är otroligt stark...kramar till dig

Visby-Christine sa...

Du har så många fina och tänkvärda citat och dikter här på bloggen!!
Minns det som hängde ovanför min farmors säng, har du hört det?

"Sluta aldrig hoppas
Sluta aldrig be
Sluta aldrig önska
Under kan ju ske" ...

Vilket gav hopp i många svåra stunder för oss då farmor var en riktig kruttant som levde till nästan 100.
De sista åren var hon dålig och bodde på ett hem, och försvann ofta bort i något som läkarna inte kunde förklara orsaken till utan kallade "medvetandesänkningar", vi satt vak i flera dagar, sköterskorna sa att nu är det inte långt kvar, och plötsligt vaknade hon till och var hungrig, för att sedan vara på benen igen! Hände flera gånger.
Så under kan minsann ske!! Oavsett diagnoser och ålder ;-).
Skickar en måndagskram!

CA sa...

Många kramar till dig du beundransvärda Sabina. Jag tänker på dig!

Anonym sa...

Tänker på dig! Hoppas allt går bra idag och att du får bort den nya elakingen.

Kram!

Jenny (Moas mamma) sa...

Tänker på dig och din familj

Kram Jenny

Anonym sa...

Hoppas verkligen att de kan ta bort den senaste av tumörerna - måste ju göra fruktansvärt ont! Håller med alla tidigare talare, det kan inte vara rimligt att du måste sitta på en akutmottagning och vänta hela dagen.

Håller tummarna att de tar bort den idag och att du får sova ordentligt efteråt.

Stor kram!
/Locotown

Suss sa...

Som om det inte var nog med Tengilen du har.. Hur mycket ska en människa prövas kan man undra? Galenskaper!

Ville skicka en sång till dej Sabina kika här:
http://www.youtube.com/watch?v=rqbcV39Sq1o
och njut en liten stund av lite god musik =)

Kram!

Anonym sa...

tänker på dig sabina, du är en riktig kämpe...kram

Borthy sa...

Vad hemskt med den senaste tumören. Kommer de så snabbt?
Hoppas jättemycket på din operation den 5:e.
Om man bara kunde göra något för dig...
Hoppas att du känner att vi är många som mentalt finns med dig.
Kram

Anonym sa...

Har sett på TV och operationer nere i underlivet, där kvinnor vill försköna sig. Bort skärs en bit med lokalbedövning. Hoppas den sitter så väl till, så det är möjligt.Tänk så fåfänga en del människor är.
Vet ej hur jag ska skriva namn, så jag får fortsätta va anonym.

Förresten var är nr man kan sätta in pengar till dig på? Kan du ej sätta ut det nånstans plus vem det ska intill.Det måste ju finnas massor kvar att önska och som du ej har råd med tex till dina flickor eller lite god lyxmat till dig själv.Dina flickor kanske önskar en Disneyfilm( Robin Hood tex som tar från de som ej behöver och ger till behövande eller den underbara filmen med hundarna,själv vill jag se dem iaf,gammal som jag är), nåt spel, nya kläder m.m. m.m.Önska på!!Det är ju många som vill hjälpa dig här på bloggen!

Pebbles95 sa...

Kramar t dig hoppas att du fått hjälp idag!

Annette

anna sa...

ja herre min je, det är ju över-jävligt för dej måste jag säga...innan dej visste man inte mkt om malignt melanom, eller att det "verkligen var så farligt", och man trodde inte att tumörer kunde se ut så där.
Nu när jag själv sett dina bilder, och visat för mina vänner, är INGEN särskilt intresserad av solning längre....
jag känner inte dej, men jag är orolig ändå, känns så länge du ska vara utan något ALLS...5 mars till 13 april är lång tid. blir du isolerad då, vad jag förstår ska ditt immunförsvar ner på noll eller?
får du åtminstone ta något för smärtan under den tiden? tänker på dej jätte mkt kram anna

Anonym sa...

Nu har jag väl hittat det,som jag sökte, och du behöver ej sätta ut uppgifterna jag bad om.
Det är väl så här? Sätt in pengar på SEB på
nr 5690 -356 2516 ,
kontohavare Sabina Najjer.

Det ska vi göra imorn troligtvis,då vi bor ute på landet och har ett stycke till en bank och ej internetbank.
Nu uppmanar jag alla er andra,som ej redan gjort det, att göra som jag.
Kanske har de flesta redan gjort så, det är bara jag som är ny läsare av bloggen.
Talongen är skriven, vad mer kan jag göra? Jag är sjuk själv och behöver hjälp med det mesta.Nu är det snart mörkt och då kan jag va ute en stund,tål ej ljuset.Ser TV med solglasögon!!

Anonym sa...

Jag har halkat in här ibland via Borthys blogg och jag blir alltid lika berörd då jag läser om ditt liv.
Styrkekram från Camilla

Marie sa...

Orden från din dotter träffade mig. "mamma du är här nu och vi njuter av det" Ord som vi alla borde leva efter - vi har nuet. Ska ta med just dessa ord till min mamma som just nu återhämtar sig efter cellgiftsbehandling nr 3. En stor kram till dig, och din styrka är helt fantastisk. Och hoppas du har fått hjälp idag, utan allt för lång väntan.

Tussegumman sa...

Sabina jag önskar dig all kraft i världen och lite till för det behöver du nu. Hoppas det ordnar sig med tumören och att du får den hjälp du behöver på gyn. Visst är det befriande att ta bort draken denna attans värk som du har av den. Det går inte en dag utan att jag tänker på dig och din familj. Du är en fighter och du kommer att klara detta. Du finns i mina böner och under har hänt förr. Många styrkekramar från Tussegumman

Anonym sa...

Sabina, Sabina, nu har jag följt dig ett bra tag utan att skicka en hälsning. Jag vet inte hur många gånger som jag har fått tårar i ögonen när jag har läst din blogg. Du lever min mardröm och därför är mina tankar helt inställda på att det här kan bara bli bättre. Nu är det nära en vändning, jag förutsätter det. Det är alldeles för tidigt att lämna in och lämna tjejerna. Jag säger som min storasyster, dö ska jag göra men inte av någon jävla cancer. Nu kör du/vi järnet, så att du kan ta till dig den här nya övningen som kommer. Kram från Åsa

Anna-Lena sa...

Du fantastiska kvinna!

Om jag bara för en liten stund kunde få ta din smärta åt dig så du kunde få vila skulle jag göra det! Du är en fantastisk människa med en otrolig styrka och jag läser din blogg varje dag.. Jag har visat den för alla jag känner och lagt din länk på facebook med. Du är så underbart inspirerande och jag beundrar dig som kan skriva så vackert trots det du går igenom!
All styrka till dig och din familj.
Kram Anna-Lena

Lena sa...

Hittade din blogg hos Bloggerinan, vad kan jag säga, Jag kommer att följa din blogg och sänder dig och familjen mina varmaste kramar såklart, Ha en riktigt go kväll
Kram Lena

Anonym sa...

Hej igen.. Jag känner att jag måste förtydliga vad jag menade igår, när jag skrev om min svärmor som har haft cancer i 21år (m både cellgifts och strålnings behandl) men att hon trots det fortf LEVER! Jag ville förmedla till dig.. att det omöjliga kan vara möjligt! Även för dig! Läkarna har flera ggr sagt till min svärmor, att det är ett UNDER att hon levt så länge, trots att hon har haft cancer i både lymfsystemet (sedan -93) och i skelettet (sedan 2000). Och du verkar vara en kämpe precis som hon! KRAM

Fresia sa...

Krigarprinsessan Sabina
tycker jag var ett passande namn till dig Sabina. Ngn större kämpa har jag aldrig träffat på.

Så fortsätt, häng kvar, du bara måste få denna möjlighet som nu hägrar.

skickar varma kramar till dig
(Den andra Sabinas mamma)

Jessica sa...

Men vad elakt att sätta sig där av alla ställen. Undrar så hur det har gått för dig idag på gyn. Jag håller tummarna för att den tumören är borta nu! Jag har tänkt på dig idag.
Kramar om dig du starka kvinna!

Helen sa...

Ja du är visst en krigare du, fina fina du...
All kraft och styrka och kärlek till dig

Namaste Helen i Skåne

Åsa sa...

Sabina, ditt modiga raka bloggande går rakt in i hjärtat. Jag tänker på dig varje dag och önskar dig och dina kära allt gott. Din styrka och öppenhet gör mig starkare och ödmjukare på samma gång. Du peppar och lyfter mig i min vardag. Tack.Kämpa vidare, du är oförglömlig.

Anonym sa...

Oj! Vad ska jag skriva, ord känns överflödiga.

Kämpa på du starka kvinna.

*KRAM*

Maria sa...

Vilken kämpe du är. Jag läser din blogg varje dag, men skriver inte kommentarer så ofta.
Hoppas att det blev en lyckad operation idag. Lycka till också på torsdag, jag håller alla tummar att projektet faller väl ut, både för din skull men också för andra drabbade. Vilket genombrott det skulle vara för behandling av cancer.
Ta vara på dagen. Kramar från Maria

malla sa...

Håller både tummar å tår för att projektet ska lyckas din små troll behöver sin mamma så kämpa på.
kramis malin

Eva sa...

Tänker på dig Sabina, hoppas
innerligt att Du får den hjälpen Du
behöver idag ,,,,

Lisbeth sa...

Jag håller med, vad ska man skriva...?! Alla ord känns så futtiga... Jag tänker ofta på dig, ber för dig då o då. Min bästa väninna stred en liknande kamp, så jag tror jag anar din situation.
Lycka till, Sabina!

Ett skönare liv sa...

vet inte vad ja ska säga.. önskar dej all kärlek i världen!!! å så lite smärta som möjlig..

önskar att jag hade något mer värdefullt att säga..

tänker på dej
/nadja

embla sa...

Hejhej, ville bara säga att jag länkar till din sida från min blogg!!
Du är självklart välkommen att läsa varför!
http://theembla.blogg.se

Marie PIcasso sa...

Jag tänker på dig och håller koll på vad som händer.

Du är fantastisk !

All värme till dig och din familj / Marie Picasso

Anonym sa...

Hur gör man när man vill skicka en present till dej men inte vet hur och vart? :)
Hälsn. Madde

ullis sa...

Massor av kramar till dig vännen.. Du finns ständigt i mina tankar.. Kunde det inte få räcka nu med allt elände gums...man undrar ju ibland. Hoppas att du ska få den hjälp du behöver & att du ska slippa ha ont..

Hoppas & ber att projektet/operationen i Uppsala ska gå bra & att du ska få må bra efteråt och mellan operationerna..

Jag håller med alla andra om att du är en stor kämpe.. Du har verkligen något att kämpa för också.. Dina prinsessor där hemma, Henry, familjen & alla andra nära & kära..

Många människor som blir alvarligt sjuka brukar berätta hur ensamna de känner sig i sin sjukdom & att vännerna inte alltid vågar höra av sig eller finnas där.. Det är underbart att se att så många människor bryr sig & stöttar dig.. Vilka fina kommentarer & dikter du får.. Vet du varför du engagerar så många människor? Svaret är enkelt: För att du är du & för att du är helt fantastisk... Glöm aldrig det!

Puss & kram ullis

Anonym sa...

Hej.

Jag undrar om du har fått något svar på varför just du har drabbats av denna sjukdom? Ärftligt? Har du ljust pigment? Har du solat mycket?

Hur farligt är det att sola egentligen?

Jag lider oerhört när jag läser din blogg. Jag kommer hålla alla tummar när du "isoleras".. och jag hoppas att någon i din närhet kan hålla oss uppdaterade..

/En i din fan-skara..