29 mars 2009

Lördag

Gästbloggare:
Sabinas kurator Sara Natt och Dag och författare till Sabinas, Hannes och Ulricas bok Livet kan inte vänta.

2-årsdag!
Idag är det exakt två år sedan jag träffade Sabina första gången, då på Radiumhemmet. I min journalanteckning skrev jag under rubriken Staus/Allmäntillstånd: Mycket Gott. Tränar mycket. Är instruktör i såväl boxning som yoga. Tränar flera gånger om dagen. Åtgärd: Vill gärna träffas igen. Vi bokar tid för nytt samtal till 24 april 12.00

Vi har träffats många, många gånger. Jag har träffat Sabinas barn, barnens pappa, pojkvän och mamma. Arbetet med boken har av naturliga skäl gjort att jag kommit Sabina närmre än vad en kurator vanligtvis gör. Vi har lyckats hålla ett bra avstånd. Inte blivit för privata. Men som i alla riktigt bra förhållande ska det uppstå en konflikt, så också i vårt. Vi tog oss igenom den, båda övertygade om att det här går att lösa, lade konflikten bakom oss och gick framåt, än mer övertygade om att Sabinas kamp är viktigare än något annat. Och att det skulle gå, hur mycket än döden stod och lurade runt hörnet.

Idag står Sabina mig så nära att det gör ont att se vad som händer. Barn, pojkvän, föräldrar, syskon och vänner finns kring henne varenda minut. Jag håller mig på ett professionellt avstånd men Sabina vill att jag kommer. Hon skulle vilja att alla kom. Sabina är så. Och det är just det som är Sabina. Hon vill finnas för alla. Kära bloggläsare: Hon vet att ni finns där ute och ni betyder oerhört mycket för såväl henne som hennes familj.

- Du fortsätter väl med boken viskade Sabina från sjukhussängen i onsdags. ”Med boken” tänkte jag. Nu yrar hon. - Det var release i måndags och boken finns ute nu, svarade jag. - Inte den boken. Nästa. Den om mig, min blogg och min kamp. Om Uppsalaprojektet.

Fullmatad med morfin och Stesolid, i det närmaste orörlig, oförmögen att äta och dricka tänker hon på den bok som finns i mina tankar om Sabinas kamp. Den bok som skulle följa hennes fantastiska ”Uppsalaprojekt” som skulle göra henne frisk. Det tänker hon på. Det är så Sabina fungerar. Framåt.

Jag har lovat henne att skriva boken och jag ska göra det. Jag har också lovat henne att finnas till för hennes barn och barnens pappa. Jag kommer att göra det med.

För mig kommer Sabinas alltid att finnas.

Tack Sabina.

(Jag är kurator, skribent och antagligen en av världens sämsta säljare men läs gärna boken Livet kan inte vänta. Den berör och den behövs. Och den kommer att finnas på biblioteket!)

Dagsfärsk rapport från sjukhussalen är att läget i stort är oförändrat MEN Sabina svalde två klunkar vatten när jag var där och jag kan lova, hon är medveten om allt som händer!

Kramar till er alla!
Sara

36 kommentarer:

Cissi sa...

Vilket fint inlägg. Jag ska läsa boken. All kärlek till Sabina.

Anonym sa...

hej sänder mina tankar till Sabina och hennes familj.Har köpt och läst boken .Vill tacka för att ni skrev den

Anonym sa...

kärlek till dig Sara och till Sabina!!
många många kraaamar från ett underbart vackert vårrusigt Skåneland.
lottie

Anonym sa...

Hej hopp
Jag är in nästan varje dag för att se hur det är med Sabina. Jag har aldrig träffat henne, men jag anser ändå att Sabina är en riktig kämpe som ALDRIG ger upp.
Tycker det är helt underbart att läsa om alla som finns där för henne. Alla ni som är förbi och visar att ni finns där och bryr er om. Tycker att ni oxå är helt underbara människor och jag hoppas att ni fortsätter att visa att ni finns där.
Ta hand om er och ha en bra dag
Kram
//Viktoria

Anonym sa...

Kram till Sabina, Och till alla som finns där runt henne.
Hälsningar Ulrica

Anonym sa...

Tack Sara för ditt fina inlägg och för allt du gör för Sabina. Har beställt "Livet kan inte vänta" som jag ska läsa så fort jag får den.

En varm kram till er alla! Hälsa Sabina från en trogen bloggläsare i Finland. Hon finns i mina tankar varje dag...

Anonym sa...

Tack för allt du gör som kurator, vän och medmänniska för Sabina och hennes familj och tack för lägesrapporten.. Det har varit en helg med mycket oro och tankar...
Önskar och ber för min fina vän...

Sabina, sessorna och resten av familjen finns ständigt i mina tankar..

Kram ullis

Johanna R sa...

Mina tankar går till Sabina och hennes familj och vänner!Kram Johanna
Din kämpe!!

Linda sa...

Jag bestälde boken i Onsdags och nu väntar jag bara på att få hem den o få läsa den. O jag skulle defenitift läsa nästa bok om den kom ut. Mina tankar är ständigt med dig Sabina och de runt dig.
Kram/Linda i örebro

Anonym sa...

Styrkekramar till dig Sabina och alla finns runt dig!

Mimmi

Mette sa...

Nu finns inga ord.
Gråter.
Du kämparnas drottning.
Hur bär du dig åt?
Du förgyller min värld.
Gråter.
Gråter.
Cybervärlden gråter med mig.
Alla våra tankar finns hos dig.
Kempeklem fra Mette
Tack ni gästbloggare.

Vally sa...

Tack du fina.

Sabina som vill leva och betyder så mycket för så många.
Hennes underbara beskrivningar av måltider och smittande energi på alla områden.
Saknar.

Herrens vägar är outgrundliga. Det är det enda man kan konstatera.

Tankar till pojkvännen,som verkar vara enastående och de små flickorna,som jag tror har det fint med sin pappa.
Sabinas mams,måtte hon få styrka.
/Vy

Gabriella sa...

Så fint skrivet!

Ja, Sabina är någonting alldeles extra.

En fråga, som kanske inte går att svara på, men vet någon (anhörig, kommetator?) hur det går med Uppsalaprojektet nu när Sabina är så dålig? Var det två veckor kvar till injektionerna?

Tittar in här hela tiden och håller alla mina tummar och tår.

Kramar!

Anonym sa...

TACK FÖR INFO

tänker på er alla hela tiden

världens varmaste kramar till sabina som verkligen kämpar

fr soliga österlen

Nike sa...

Så oerhört sorgligt att läsa dina rader, Sara! Men en stor tröst att alla finns hos henne, att du finns, bloggvänner... Sabina och hennes kamp har påverkat mig starkt sen jag hittade hit och det finns inte en dag som jag inte kikar un! Jag skickar de allra varmaste cyberkramar till Sabina och hennes familj!

Petra Ungar sa...

Finaste Sabina.

Har aldrig sett maken till skönhet, hela vägen inifrån och ut. Har följt Din blogg ett bra tag nu, och när jag snabbläser Dina inlägg så slås jag av att de ord som kryper fram är "mums", "härligt", "skoj" och "tack". Och såna positiva utrop... Trots att allt ter sig så tungt! Jag tror att Du är av ett helt speciellt virke som gör attjag känner mig hedrad av att få följa och "lära känna" Dig.

I all Din smärta, och alla Ni i familjen...KÄNN att vi alla finns bakom Er! Och alla har vi lärt oss att aldrig aldrig ge upp. Tack söta Du. Kramar Petra

Johanna sa...

Boken kommer köpas, det är min hyllning och mitt bidrag till Sabina!!!

Tack för dina kloka och fina ord

Birgitta sa...

Gråter när jag läser det du skrev, Sara. Skönt att veta att ni är många som finns där för Sabina. Och vi får aldrig ge upp hoppet.

Styrkekramar från Umeå

Amanda sa...

åååh tack kurator sara för att du skrivit i sabinas blogg o låtit vi läsare ta del av ditt möte med sabina. jag har beställt boken och kommer givetvis att läsa den. sänder mina varmaste och starkaste kramar till sabina o hennes familj just nu...//All kärlek i oändlighet..://Amanda

Linda sa...

Jag gråter... I mitt hjärta finns det ett stort hopp om att Sbina ska få vara med i detta projektet så att hon kan få bli frisk. Bara hon orkar kämpa lite till. änker på henne och hennes familj flera gånger om dagen. Tach för att ni dom allra närmsta orkar skriva och uppdatera oss på vad som händer med Sabina.... STORA STORA varma styrkekramar från Linda i Skåne

Helen sa...

Sabina, ångesten kan vara förfärlig... skulle vilja skriva kämpa på, och det gör du ju redan hela, hela tiden. All kärlek till dig och dina...
Namaste Helen i skåne

Anonym sa...

Otroligt fint inlägg. tårarna rinner när jag läser..Ja, sabina är speciell och berör. Hon berör alla som kommer i hennes väg, även fast man inte känner henne personligen. Vilken underbar person hon verkar vara. Tack för den fina uppdateringen <3 varma hälsningar Karin

litentanta/Efwa sa...

Fick hem boken i fredags, sträckläste den i går ute i en stuga i vildmarken,,.. fick några ensamma timmar med dig Sabina, Hanna som jag aldrig hann "lära känna" och Ulrica vars blogg jag också följer. Är väldigt imponerad av dig, Sara, har under tiden jag följt Sabina även haft svärfar nära, han avled i december efter cancer och månader på Iva.

Det blev många tankar och tårar i går, vilken bok och så värdefull både som berättelsen om tre härliga kvinnor och en stärkande berättelse för oss andra som anhöriga.

Ni som inte har läst den, LÄS, och alla mina tankar har varit hos dig hela tiden Sabina!

Stoooooooraste kramen från lappmarken

stora lilla j sa...

Vi tackar för uppdateringen!

Sabina finns i våra tankar hela tiden, hennes liv berör hela familjen och vi ber alla för henne, för att hon ska må bättre, slippa smärta och finna (ännu)mera styrka.

Boken är underbar! Sällan har jag stött på ett så kärleksfullt porträtt av tre så starka kvinnor, och bilderna är helt otroliga, så starka... Den rekomenderas varmt!

Anonym sa...

Tack Sara för de fina orden!
Kram till er alla!!!

Gabriella i Skåne

Anonym sa...

Tårarna rinner.....har inte funnit ord att skriva förut. Men nu flyger mina fingrar över tangenterna. Sommaren 2008 förlorade min kusins fru sin kamp emot cancern. En underbar, stark kvinna precis som Sabina.... förutom min kusins fru var hon dels en älskad svärdotter och enormt stöd till min älskade faster Anna. Hon var mitt stora stöd som barnmorska när jag väntade mitt andra barn 1999. Nästan 10 år emellan storasyster och lilla livet som fanns i min kropp, nästan 37 år gammal var jag. MEN Monika var helt underbar. Nu vilar hon i frid, kommer aldrig att glömma henne, hennes skratt, lugn och underbara humor. Min stora förhoppning är att Sabina klarar detta!!!!!!! GE INTE UPP!!!!!!! hon är en fighter!!! Vad som än händer, är mina tankar främst hos hennes små underbara döttrar....dom ska VI här finnas till och ge stöd till, VAD som än händer.....Med all kärlek och respekt, vi kan ta på oss en stund var av Sabinas smärta vi som är här och ger vårt stöd, så att hon kan vara smärtfri och lycklig!!!!

Isa sa...

Så fantastiskt fint av dig Sara att finnas där hela vägen för Sabina och hela hennes familj, vara både professionell och samtidigt medmänsklig. Det är inte alla som klarar både och! Det värmer mig att det finns sådana som du. Har förlorat ett barn i cancer och vet hur viktigt det är med värme och medmäsklighet i en skör situation!
Tack för att du finns!
En bloggläsare som följer Sabinas kamp och ber för ett mirakel

Anonym sa...

Sabina - Gumman. Hoppas du slipper att vara på sjukhuset utan får spendera din sista värdefulla tid i hemmijö med nära och kära!
karin i Malmö

Anonym sa...

Sara, vilket vackert efernamn du har/ karin

Anonym sa...

Sabina, ömsinta kramar till Dej från Dossyster föräldrar, blev trots allt lite glad idag när U hade hälsat på Dej och hörde att ni hade skrattat tillsammans mellan tårarna, VÅRA TANKAR ÄR HOS DEJ, Dossysters föräldrar.

Malin sa...

Förstår att det är svårt att vara
professionell i alla lägen, när man kommit en människa, med en hel familj och många vänner så nära... Förstår också hur svårt det måste vara att se henne bli sämre, men så länge Sabina ser framåt måste vi ju göra det också. Sabina har berört mig så djupt, finns inte en dag utan att hopn är i mina tankar, och jag minns inte när jag satt och bölat så mycket framför några inlägg förut, om jag någonsin gjort det! Jag har skänkt pengar till cancerfonden många gånger, men från och med nu ska jag göra det med en tanke på Sabina och den fantastiska människa jag vet att hon är! Hälsa henne! Värme och kramar// MAlin

Soffie sa...

Guuu va fint du skriver jag sitter å grater jag med,för jag tycker livet är så orättvist,
jag ska beställa den boken som finns och jag hoppas du kommer orka skriva den boken som Sabina vill,
å jag beundrar dej som gör detta för Sabina,tänk vilken människo Sabina är och alla runt henne,

julia sa...

Underbart inlägg. Kämpa på allihopa...! Kramar

Rumpflugan sa...

Jag sträckläste boken Livet kan inte vänta i lördags kväll och kan varmt rekommendera den. Otroligt välskriven och berörande. Vilket stort mod, stor envishet och otrolig kämparglöd men framförallt en otrolig kärlek till sina nära och till livet ni har!

Isabelle sa...

Tack för ett fint inlägg!

peter pc carlsson sa...

Till Sara. Jag vet att inte om du läser detta. Vet bara att Sabina inte längre kan läsa. Jag vill bara säga att jag hoppas så innerligt att den kontakt ni fick, det du kunde ge, det Sabina kunde ge kommer att vara en hjälp för andra som kämpar.

För ett halvår sedan dog Madeleine. Hon blev 22 år. Till barncancerfonden samlade jag och andra bloggare in närmare 120.000 kr. Det är inte mycket för ett liv, men det är en god bit för att vara till stöd för andra. Jag hoppas så att er kommande bok kommer och att den blir till hjälp för andra som kommer att drabbas.