1 mars 2009

SÖNDAG

Jag ska då ha maximal otur! Vaknade i natt och hade ont mellan benen. Hmm, ringde ASIH och bad dom komma. Jag har fått en tumör på det värsta tänkbara stället. Jag fick intravös morfin för att kunna somna om och sen skulle dom komma tillbaka på morgonen. Jag somnade om och vaknade 07.30. Grejen är att nu kan jag inte sitta på toa eller på en stol. Puh den här smärtan är ännu värre pga alla nerver och känsel man har där. Henry fick sova ut och sen åt vi en liten frukost då vi skulle på brunch senare. Vi var bjudna till healing Gun - Marie och hennes familj. Mamsen och Håkan hämtade upp oss och jag fick hitta nått sätt att klara bilvägen dit. Anders och Henry njuter av all god mat vi fick!
Min present var tre söta dekorationsägg i en liten hjärtskål.


Min barndoms kompis Nadja med hennes goa Anders.

Värdparet Gun-Marie och Stefan med hans barn.

Min älskade mamma och hennes man Håkan som varit gifta i ett år på söndag 8 mars. Tänk vad tiden går fort. Redan mars idag! Vi hade en jättetrevlig brunch och alla fick tillfällen och berätta hur dom träffats.
När vi kom hem skulle läkaren komma och hjälpa mig med smärtlindring till natten. Det fick bli en rejäl dos morfingele och intravös morfin. Sen skulle hon kontakta melanom mott för rådfrågning. För imorn måste den ju opereras bort. Funkar inte att ha den där!
Vi fick även ta barnen ikväll, men det gick smidigt för dom gick och sov direkt.
25 kommentarer:

Gissan sa...

Men goa Sabina.
Varför...
Hoppas det går bra med den otäckingen.
Tänker på dig.
Kram Gissan

Johanna sa...

Uschiamej..låter inte alls bra, kan det verkligen komma så fort på ett nytt ställe?
Följer din blogg varje dag, trots allt det tunga ger den mycket glädje.

Carin sa...

Hej, jag är en rätt ny läsare, har kanske läst en vecka eller så (men en del bakåt). Jag ville bara säga hej och berätta hur tagen och imponerad jag är över hur du orkar kämpa på trots allt det svåra. Du måste vara stark som en oxe.
Allt Gott!

Sabina sa...

Men jösses Sabina. Vad ska man säga, sjutton oxå. Förstår att det måste smärta nå grönjävligt.
Håller mina tummar för att dom tar bort den i morgon å att du får sova i natt.
Kramisar

elmida.se sa...

Men usch å fy! Inte en till...
Tänker på dig!
KRAMAR!!!

Anonym sa...

Hoppas att du fått en god natts sömn så du har krafter när du skall ta bort otäckingen.....som det inte var nog med draken och andra.

Styrkekramar flera ggr om
Mimmi

strandskatan sa...

Och mitt i allt elände orkar du skriva och berätta ! Du är verkligen beundransvärd på alla sätt !
Förhoppningsvis får du en lugn natt och all den hjälp som finns att tillgå i morgon !

Anonym sa...

Vad fruktansvärt! Så trots att du får strålning och cellgifter så kommer det nya metastaser?
Hoppas att dom får bukt med "allt", m den nya behandl du ska på i Uppsala!! (Min svärmor har haft cancer sedan 1988. Då i bröstet, som de tog bort.. 5år senare kom det tillb i lymfan. Så de tog bort alla lymfkörtlar under hennes ena arm.. Och båda ggrna fick hon cytostatika och strålning. Men det har under åren kommit fler metastaser.. Men hon LEVER fortf! =D Trots att hon är 82 år.. och haft cancer i 21år)
Kram

jenny j sa...

GODNATT VÄNNEN.
Ville bara säga det & att jag tänker på dig. Tack för i går gumman,hälsa Henry oxå.
KRAM FRÅN MIG & Jonas

Karina sa...

Men Kära Sabina!

Varför varför skulle den just komma..
Jag önskar dej verkligen all styrka i morgon o att de lyckas operera bort den, allt går som det ska.. Är så inponerad av dej hur du orkar skriva om all din fruktansvärda verkan stackare. Hoppas du får en riktig god natt många kramar Karina med familj

Anna sa...

Men fy! Som om du inte hade det nog stökigt innan... Hoppas de kan ta bort fulingen så fort som möjligt!
Hur konstigt det än må låta så blir man, samtidigt som man blir ledsen, så glad av att du skriver om allt som händer dig nu. Du berör så många och man får chans att ompröva lite olika värderingar som man har... Tack Sabina.

Anonym sa...

Håler tummarna att det går bra att ta bort den imorgon. Fast vi aldrig träffats så känns du som en god vän,någon man bryr sej om och vill väl. Tänker på dej och är tacksam för att du orkar dela med dej av ditt liv till oss andra! Hoppas du orkar fortsätta med det. Du får mej att tänka till och försöka ta till vara på alla dagar.
Kramar från en vän, Maria

Anonym sa...

Hej Sabina, detta är första gången jag skriver i din blogg. Du har berört mig. Jag jobbar som psykiatrisjuksköterska och har aldrig upplevt ngn med ditt mod, du är en stark kvinna som vågar vara levande. Jag hoppas av hela mitt hjärta att du besegrar Draken. Massor av varma försiktiga kraamar från Skåneland, Lottie (c:

Anonym sa...

Innan jag läst ditt nya inlägg vill jag bara skriva om det jag nyss läst på www.scandlab.com (om melatonin). Jag har svårt att sova därför läste jag detta.
Står så här:Melatonin ökade överlevnadstiden och gav bättre livskvalitet hos personer med hjärnmetastaser.
Har fått det utskrivet på licens av min tidigare läkare, en kapsel utan en massa tillsatser som jag ej tål.
Nu ska jag läsa vad du skrivit idag.

Anonym sa...

Du är en väldigt stark människa! Tänker på dig. Kram Emelie.

karin sa...

Hej Sabina. Hoppas att du kan få bort tumören i så fort som möjligt. Du kämpar på så otroligt mycket, varför ska du drabbas av detta nu också. Dagarna går och du kommer närmare projektet. Tänker på dig, och du har ett otroligt mod och styrka. kram karin

Lovisa sa...

Nä! Fy vad hemskt och orättvist. Räcker det inte med draken liksom.... Stor kraaam!

Anonym sa...

Hej Sabina,

Det var inte kul läsning. Jag tycker att du skall be om att få en morfinpump, så att du själv kan ge dig bolusdoser vid behov

Carina sa...

Hejsan gumman

Tråkigt att höra att det kommit en på helt fel ställe :(
Jag ögnade igenom alla dina kommentarer och hittade ingen som kom med något förslag till hjälp.
Det som slog mig direkt var en sittring el. badring (som många får använda på BB när dom är rätt så sydda på ett visst ställe)

Men mest hoppas jag på att dom opererar bort just den på dig.

Ta nu hand om dig så gott det går...och du vet att du alltid har styrkekramar ifrån mig
Finns för dig

Många kramar den nu inte helt okända bloggläsaren Carina ifrån Akalla

Isan sa...

Gumman! Du får allt få igenom en hel del du...

Hoppas det går bra i morgon och att du blir av med den. På torsdag smäller det!

Jag tänker på dig mycket.

L sa...

Fy Sjutton vad jag avskyr Tengil, kan den inte ge sig nån gång!!! Bara för orättvist, du kämpar så och så skall den bara komma & slå undan benen sådär. Hoppas de kan ta bort eländet imorgon för dig, nåt måste ju göras! Bra att du kan få sån snabb hjälp från ASIH.
Hoppas du kan sova inatt!

KRAM & STYRKA ALLTID

Helen sa...

Hej! Ett tips som jag fick efter barnafödande (klippt och sydd) var att sitta mellan två stolar. Dvs en skinka på varje stol, och stolarna en bit ifrån varandra, så att det onda partiet i mitten hängde fritt i luften. En enkel uppfinning, men jag lyckades då inte komma på den själv i alla fall. Ingen aning om det skulle underlätta för dig med din nya tumör?

Jag följer din blogg dagligen sedan ett par veckor och lider med dig och din familj. Håller tummarna för att projektet du ska vara med i kommer att göra underverk.

malin sa...

Men lilla vän! Jag hoppas projektet kommer hjälpa dig och din familj! Usch, det är hemskt vad en sjukdom kan göra, och så fort. Du kan ju inte hänga med i svängarna, eller gör man det? Man måste väl, antar jag. Kramar!

miahmariah sa...

Usch. Jag hoppas att operationen blir en lätt match för dig. Du behöver lite lugn nu gumman. Skänker styrka och ljus till dig.
kram

Lotta/vimmelmamman sa...

Hej Sabina. Du är så duktig och kämpar på även om det är kaos. Undrar bara över en sak. Jag läste lite i daniel edmans blogg som du har som favoriter. Vilken typ av cancer hade han vet du det?

Kämpa, kämpa vännen
Kram Vimmelmamman