27 mars 2009

FREDAG

Gästbloggare: storasyter Rosa

Tänkte bara börja med att å Sabinas vägnar tacka så jätte mycket för alla varma hälsningar hon har fått. Vi i familjen försöker uppdatera och peppa henne med de fina ord som ni kända och okända bloggare lämnar.

Sabina har haft en ganska bra natt trots smärtorna. Vid hennes sida under natten fanns mamma och hennes älskade vän A. De har tillsammans försökt göra det bästa för henne. Förmiddagen gick tyvärr i smärtans tecken men så fick hon sig en dos Stesolid och efter det en välbehövlig vila. Som sällskap till en djupt sovande Sabina fanns dossyster och grannen H.

Hon kvicknade till efter vilan så pass att hon kände för att få sig en härlig dusch och lite nya fräscha kläder, om man nu kan kalla landstingets "trosor" för fräscha men iallafall rymliga och sköna. Hon var även uppe och rörde sig lite, tog en liten tur i korridoren. Bra för kroppen att komma igång. Hon är fortfarande mycket svullen av medicinerna och det känns i hennes knän och i fötterna - men trots detta var hon uppe flera gånger på e.m. Bara det bevisar att kampen är långt ifrån över för hennes del....

Henry hade fått en välbehövlig sovmorgon och hade sedan varit iväg på lite shopping. Han kom med nya kläder till Sabina. Kul att få något nytt att ta på sig till helgen..
Vår pappa kom förbi och idag gick det riktigt bra då Sabina satt upp i sängen och sörplade på en iskall Piggelin. Även barnens pappa kom på eftermiddagen. Han frågade om det var okej för Sabina att Melli fick komma och hälsa på vilket hon gärna ville. I och med att hon kände sig lite piggare så var det ett perfekt tillfälle.

Några nyheter om behandligen av Sabina har jag inte då det råder lite delade meningar om detta. I nuläget så avvaktar man för att se om hon fortsätter återhämta sig. Hon fick en ny säng på eftermiddagen som gör att hon ligger på en "luftmadrass". Hon kände skillnad direkt och fick en mycket behagligare ställning för kroppen. Så inatt kommer hon förhoppningsvis att sova som en prinsessa, gott och länge.

Återkommer med mer info under helgen.
Önskar er alla en riktigt god natt
storasyster Rosa

145 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt!!!!
"suger på en piggelin"!!! Hoppas det ger styrka och hopp och god bättring!!
kraaam lottie

Anonym sa...

TACK rara du för info!

Katja sa...

TACK Rosa för att du uppdaterar! Tänker på er konstant o undrar hur allt går. Hälsa o krama Sabina så mycket från oss. Kram Katja Eric Victoria Alexandra o även Sabinas lilla guddotter Nova som ligger i magen hälsar med en kickspark

Anonym sa...

Tänker HELA tiden på dej Sabina! Du kommer att klara detta, det vet jag gumman! imorgon e en annan dag! Puss / Mari

Johanna sa...

Tack snälla för uppdatering. Sitter varje dag och oroar mig för Sabina, men blir så glad när jag ser att det finns bättre dagar :-)

Njut av varandra och ha en fin helg

KRAM KRAM

ANGELICA sa...

tack för uppdateringen. Tänker fortfarande på Sabina! Vilken kämpe du är! Du kommer klara det. Tänker på hela familjen. Ni är bäst som stöttar henne i denna svåra tid. Vinn över Tengil Sabina! Kramar Angelica

Anonym sa...

Härligt att läsa om framstegen! Kram på er alla!
Anki

Anonym sa...

stor kram från anna

Anonym sa...

Vad tacksam jag är att ni-familj och vänner uppdaterar oss hela tiden.
Tack för det :)

Härligt att du har kämparglöden kvar vännen!!!

Stor styrkekram Gabriella från Skåne

Kim sa...

Skönt att höra att du ger tengil en ordentlig match...we won't let him win!

Kramar
/Kim

Anonym sa...

Åh va glad jag blir av allt positivt! Dusch, piggelin och ork för Melli-besök, helt underbart!
Kramar från Malin

Anonym sa...

♥/mona

Inna sa...

Ohhh vad jag hoppas att det går åt rätt håll!

Styrkekramar till dig fina Sabina

Kram från en trogen bloggläsare
Inna

Anette sa...

Hej.
Brukar läsa din blogg..känns skönt att höra att du mår lite bättre nu,blev orolig för några dar sen(mot en människa som man aldrig känner,men så är det).
Tack för uppdateringar!!
Krya på Dig!
/Anette

Lisa M sa...

Alla mina tankar och mitt hjärta går till er och Sabina. Har svårt att hitta orden..
Kärlek

marika sa...

Sabina tænker på dig så mycket...hoppas du mår bættre snart och ge inte upp!!!!Læst eran bok...du er en fantastisk mænniska...du drar till dig mænniskor...skickar varma hælsningar och håller tummarna..kramar

HELEN sa...

kram till er alla och tack för inf, hälsa henne så gott
Namaste Helen i Skåne

Irene Ek sa...

skönt att höra att vårdapparaten fungerar som den skall när det verkligen gäller.
Smärtlindring och god omvårdnad är ett måste och en rättighet.
Kan bara säga som jag sagt så många gånger tidigare:
JÄVLA SKITSJUKDOM !!!
tycker så mycket om er alla och den kärlek ni visar Sabina, stora kramen toill er alla från Irene Ek

Pernilla sa...

Vilken kämparglöd din syster har, helt otroligt! Så skönt att höra att hon är uppe och håller igång kroppen trots smärtor. Det är sån vilja som gör att hon kommer igen.
Tack för att ni hjälps åt att uppdatera hur Sanbina mår. Känner henne inte men tankarna finns där hela tiden hur hon mår och har det. Det är en otroligt stark känsla och man bryr sig otroligt om henne. Krama henne massor och säg att vi är så många som tänker på henne.Nu får vi hoppas hon stärker sig och kan fortsätta behandlingen. Hoppas blodvärdet har blivit bättre. Tusen kramar och tankar från Pernilla i Täby

Anonym sa...

Varma tankar!

Gun sa...

Jag har följt din blogg länge men aldrig kommenterat förut och känner att det är på tiden nu.
Jag är djupt imponerad av din kämpaglöd och du hjälper mig att få perspektiv på mina egna problem som verkligen inte är någonting jämfört med vad du, din familj och dina vänner går igenom nu.
Önskar dig all styrka. Kram /Gun

Bolli sa...

Stort tack för att ni, Sabinas närmaste, är så duktiga på att uppdatera Sabinas blogg; vi är många här ute i bloggvärlden som följer Sabinas kamp (vilken kämpe!!!). Till Sabina: från djupet av mitt hjärta önskar jag dig all styrka jag kan frambringa (jobbar i gymbranschen, så det finns en hel del i den här kroppen :-)) - du kan, du vill och det räcker LÅNGT! Du berör väldigt många och du är en tuff kämpe som orkar och vill dela med dig av ditt liv, din kamp. Jag vill tacka dig för att du så här långt har orkat och haft viljan att dela med dig så mycket av det som sker. Jag ber främst Sabinas närmaste att ge henne en stor och varm styrkekram från mig. /Bolli

Anonym sa...

hej hej storasyster Rosa

tack för att du bloggar om vad som händer Sabina

här e jättemånga bloggläsare som e lika oroliga över sabinas situation.

härligt med piggelin,,
det e gott
ge nu sabina o alla er andra en varm kram fr sköna östelen

Birgitta sa...

All värme, kraft och ljus till dig Sabina och din familj.

Och stort tack Rosa för att du ger dig tid att tala om för oss alla oroliga hur det är med Sabina.

Kram och styrka från Birgitta

Fresia sa...

Underbart att få höra.
Och bra att hon träffar barnen. Mkt viktigt tror jag, både för barnen och Sabina.

Vi väntar kvar här tills hon kommer åter...

A-K sa...

Vill bara skicka en styrkekram! A-K

Åse R G:sson sa...

Skickar en piggelin!!! Kanske en Twister kan vara godare?

KRAM

Pia sa...

Stor kram!

Eva sa...

Heja Sabina!
Fortsätt kämpa på som du gör!! Du fixar det.. Tänker på dig och din fina familj.. Många styrkekramar från Eva i Skellefteå

Anna-Lena sa...

Kämpa på Sabina!

Anonym sa...

Kära lilla Sabina tänker på dig hela tiden, varje sekund. Hoppas allt skall gå åt rätt håll och att du snart skuttar ur sjuksängen, du verkar vara så in i helsike stark så det skulle inte förvåna mig det minsta.
Henry du är ju bara så underbar, en riktigt toppen kille. Sköter om Sabina så bra, det är pricis vad hon behöver just nu.
Lillasyster, storasyster, mamma och pappa känner verkligen med er just nu det är verkligen inte lätt att sitta bredvid och känna sig hjälplös i denna svåra situation.
Teppo och barnen känner även med er. Kramar till er.
Jag vill inte att Sabinas kompis Lotta, min dotter, skall mista en av sina bästa vänner, så kämpa på Sabina du är en riktig faghter. Du klarar det här det är jag övertygad om.
Och vet du Sabina du har fått mej och så många andra att värdera våra liv på ett positivt sätt och inte klaga för det aldra minsta.
Kramar till dig och hela din underbara familj som stöttar dig i detta helvete.
Känner med er.
Ann-Britt (Lottas mamma, Robin,Kalle och Milles mormor.)

Anonym sa...

Varma stärkande kramar!

// Kamilla

Veronica sa...

Vilken fighter du är Sabina! Härligt och höra att du varit uppe på benen, suttit upp och dessutom käkat piggelin!

Önskar dig och din familj allt gott och hoppas o tror att det vänder.....

kram v

Anonym sa...

Tusen tack Rosa och ni som skriver här för uppdateringen, ..eller vad använder man för ord, men skönt att kunna följa Sabinas blogg och hennes kamp. Ta hand om er!
Kram Lena

Anonym sa...

Kämpa på tjejen!!

Kajsa sa...

Tack snälla Rosa som låter oss veta! Så skönt att hon fått en ny säng med en skönare madrass! Nu när hon får sova gott kommer det säkert att vända!Stor varm kram till er alla som finns där omkring Sabina!

Anonym sa...

Det är så skönt att höra att hon har det bra under omständigheterna! Vilken familj hon har som stöttar henne i hennes fruktansvärda kamp!
Det är så fantastiskt att kunna läsa om dessa enormt starka band. Kramar till Sabina, Henry, barnen, Teppo, Systrar, mamma och pappa! Tack för uppdateringen! Vilken insats ni gör allihop! Från Lotta

Anonym sa...

Vad varm i hjärtat jag blir att det finns så fina människor runt Sabina! Ta hand om henne och berätta att hon ska kämpa! för det sista som lämnar er och Sabina ska vara hoppet! Massor med kramar till er!
Hälsningar Sofia

Marie sa...

Skönt att få en uppdatering & att få veta att Sabina mår bättre, hoppas nu att hon får sova ordentligt och samla krafter så att hon får komma hem till sin familj, för det är nog där hon får mest styrka.....Mvh.Marie

Sanna sa...

tar ett djupt andetag när jag läser och andas ut en stund..känns
skönt att läsa att du verkar lite piggare och vad bra att du nu kan få bättre sömn om natten med luftmadrassen...kram på dig och dina kära omkring dig/Sanna

Lotta M sa...

Skickar en varm godnatt kram och hoppas som Rosa skriver att du får sova som en prinsessa inatt på din nya madrass. Jag tänker på dig, massor. KRAM KRAM Lotta M

Anonym sa...

Tack snälla Rosa för uppdateringen!
Jag förstår er sorg och era förhoppningar om Sabinas återhämtning, jag delar den!
Krama Sabina som är duktigast i världen, m

Anonym sa...

Kramar till dig härliga Sabina!

Ni är en fantastisk familj och vänkrets runt Sabina. Det måste var väldigt tufft även för er. Här kommer KRAMAR till er också.

Kämpa på du starka, tuffa tjej.

Kramarna kommer från Mia-Maria

bloggberta.blogg.se sa...

Du är bäst Sabina. Tack för att du finns.

Anonym sa...

Sabina!! Jag tänker på dig hela tiden, trots att jag inte känner dig. Jag har följt din blogg ett tag nu. Förlorade själv min pappa i Augusti-08 som också var en rejäl kämpe. Och trots 2 hjärtinfarkter kämpade så tappert!! Till er anhöriga...jag tror jag vet till en liten del vad ni även går igenom. Se det positiva!..kämpa på...ta vila när ni kan (lättare sagt än gjort)..Sabina till dig! Vilken kvinna!! dig kommer jag ha i mina tankar vid mina yttepyttesmå vardagsproblem! All kärlek till dig och din familj!!

Anonym sa...

Hej storasyster!
Vad gulliga ni är som uppdaterar oss alla bloggläsare!
Vi håller alla tummar och tår, men vet ju att sjukdomen är stark och obeveklig.....hon måste ändå kämpa på, det är inte avgjort än!
Om goda tankar och energivibbar skulle fälla avgörandet, ja då vore Sabina frisk nu...men vi tror ändå på ett positivt resultat och ber för henne varja dag.
Kramar Siss

isabelle sa...

Underbart med piggelin, systerbesök, mellibesök, nya kläder, härliga "A", hallpromenader, mindre smärta, mer energi, ny madrass och så vidare. Härligt att höra att det ändå verkar vara rätt stabilt för nu. Jag tycker det känns bra att hon är på sjukhuset för tillfället så hon får vara under observation. Även om det säkert är lite halvbedrövligt och trist också. Jag hoppas att du är i de allra bästa händer Sabina!

Säg till om du får långtråkigt och vill ha besök Sabina. Då kommer jag med en gång. Nu verkar du ha fullt upp i och för sig.

Tack så uppdateringen Rosa. Jag hoppas you sisters will keep them coming.

Många stora kramar från Isabelle

Anonym sa...

hej, tack för alla uppdateringar som ni mitt i er svåra stund tar er tid för! Som så många innan mig har sagt så är jag ännu en "anonym" bloggläsare, känner inte Sabina men känner så med henne och er i familjen. Fortsätt kämpa och jag tänker på er alla! K

Anonym sa...

Tänder ett ljus för dig!

karo sa...

Jag trodde jag var duktig på att uttrycka mig kärleksfullt, men ni, alla personer runt Sabina, ni tar verkligen priset. Så mycket kärlek!!!

Anonym sa...

Styrkekeramar fån mig i Solna....

Gullan sa...

Tack för att du uppdaterar för oss Rosa.

Fastnar så just i meningen sörplar på en piggelin, hoppas så att det blir en riktig piggelin-effekt av det .

Styrkekramar till Sabina och alla er runt omkring! / Gullan

Anonym sa...

Fortsätter att tänka varma tankar och ber och håller alla tummar och tår... Tycker att Lottas mamma Ann-Britt skrev så fint... Precis det jag också känner... Tårarna rinner- ni finns i mina tankar hela tiden, allihopa... Må allt vända till det bästa - allt annat är otänkbart! Melinda, Julia, Henry,Mamma S, Pappa G, Rosa, Johanna, Teppo... Ni är alla, tillsammans med Sabina, de jag tänker på och vill ge styrkekramar till... Vilka underbara människor ni är... Vi som läser vill hjälpa till med styrkekraft här på bloggen... Sabina, Alla Piggelinkrafter I Världen Till Dig... Du är, som jag tidigare sagt, kvinnan med stort K. K som i Kraft, Kärlek och Kämparglöd... Stora varma kramar - igen o igen
/Kerstin J

Lotta A sa...

Det låter helt fantastiskt att du ,Sabina knallar om kring och äter lite Piggelin.
Hoppas att allt snart är mycket bättre igen och framförallt att du får sova gott med ny härlig säng.
Tänker på dej!
Kram

L sa...

Tack så mkt Storasyster Rosa för din information & ditt inlägg om hur Sabina har det!!
Jag hoppas det blir bättre nu med madrass, välbehövlig vila och mediciner som kan hjälpa till.
Sabina, du fixar detta tills behandlingen startar i Uppsala!!

KRAM & STYRKA

Malin A sa...

Älskade vän! Jag har vart så orolig för din del men inlägget här idag gjorde mig lugnare. Det finns ingen jag känner som är så stark som du och vem om inte du skulle klara även denna kamp. Jag slutar då aldrig hoppas och jag slutar aldrig be för under kommer ske!!!!

pöösss min ängel!

Anonym sa...

Hej Sabina vad roligt att du varit piggare idag.Sänder varma KRAMAR till dig och dina nära och kära.Frid och kärlek.Marie

Petra sa...

Tack Rosa för att du uppdaterar oss.
Även om jag inte känner Sabina personligen, så tänkte jag när jag läste om att hon surplade på en iskall Piggelin och att hon varit uppe och gått trots en djävulsk smärta att det är Sabina i ett nötskal. En riktig fighter och kämpe!!
Kämpa Kämpa Sabina, du grejar den här fighten, annat finns inte.
Styrkekramar i massor till dig fantastiska, starka kvinna.

Helene sa...

Ni är så otroligt starka som orkar tänka på oss ute i cyber fastän ni har så mycket viktigare att tänka på.

Vilken underbar familj hon har runt omkring sig Sabina.

Tack Rosa för uppdateringen.

Varma kramar till er alla.
//Helene

Anonym sa...

Kämpa på hela familjen! Skönt att höra att det går framåt. Stor styrkekram från en bloggläsare.

Anonym sa...

Sabina,
Du är en riktig fighter. Låt aldrig någon eller något får ta över din kämpar anda. Du med hjälp av dina nära och kära kommer att stå som segrare. Det kommer säkert att ta tid det kommer vara tufft. Men ge dig inte !!!!! Allt är till för att övervinnas.
Kram

Sabina sa...

ÅååååååLoveli, surplar på en piggelin, så ska det låta.
Nä tackolov, ännu är inte kämparglöden över.
Tack Rosa för uppdatering.
Kramar Sabina

Amanda sa...

tusen tack rosa för att du håller oss uppdaterade om hur sabina mår. sabina älskade lilla vän, kämpa på för jag vet efter att ha läst dina inlägg att du är en riktig fighter. kämparnas drottning är du.
tusen miljoner styrkekramar Amanda

Helen sa...

Tack för uppdateringen. Skönt att läsa att Sabina är lite piggare trots allt. Jag råkade förresten få syn på besöksräknaren här på bloggen. Hur många bloggar har otroliga NIO TUSEN besök på en dag....?! Det säger ju allt om hur stort engagemanget är för Sabinas kamp. Hoppas hon kan känna i alla fall något av tankens kraft från alla oss som önskar vi kunde göra nåt mer...

Anonym sa...

Många kramar från mig.............
Hälsningar ulricq

Anonym sa...

***Kramar***

Anonym sa...

Du är alltid i mina tankar Sabine ,jag önskar dig allt gott och gläds åt att du har en underbar familj,tack till dna systrar som håller oss uppdaterade ,Stor Kram från Skåne

Anna sa...

Sabina är en så inspirerande männsika!

cia sa...

Tack för uppdateringen Rosa!
Jag har följt din systers blogg ett bra tag och vill skicka lite uppmuntran till er alla,ni är fantastiska allihop! Jag känner igen mig i sabinas och dossysters chargong..detta har jag och min syster haft mycket hjälp av själv,det är bara nyttigt i mitt tycke att använda sig av humor i all utstäckning det bara går när man har det jobbigt(har själv fått erfara att det ibland varit för magstarkt för vissa..men så är det ;) ..Skickar många varma styrkekramar till er alla i denna jobbiga stund, och till dig allra mest Sabina..du är en stark lysande stjärna som genom ditt öppna sätt nått ut till många många människor och satt frön på vad som är viktigt här i livet..detta är stort!Hoppas du nu får sova gott inatt utan smärta.
Kram Carina

Anonym sa...

9253 besökare minst idag ,förstår du Sabina hur mkt du berör andra människor?
Jag tänker på dig när jag är vaken, jag tänker på dig när jag vaknar på natten och ej kan sova.Jag undrar hur du ligger,hur du vänder dig ,om du sitter just då och kanske oxå är vaken.
Om du har nån sekund utan smärta,om du kan svälja din saliv utan att det gör ont,om du måste hosta gör det ont,när du ska prata orkar du?
Längtar du efter ngt speciellt,har du smaken av kemikalier fortfarande,kan du njuta av ngt och tycka det smakar gott?
Alla dessa små detaljer som är självklara för friska.
Håll hoppet levande Sabina så mkt du orkar i dina tankar,liksom alla ni runt Sabina.
Tack för vi får veta!

Rubin sa...

Skönt att läsa lite om läget!
Sabina, tänker på dig - ständigt - och jag hoppas att du får vila och sova ut inatt.
Kom på att vi har samma smeknamn på våra döttrar, Melli.

BAMSEKRAM, förmodligen lite för hård (typiskt mig)
//Eve (evelyn från Rotan)

Anneli sa...

Hej Sabina. Jag har ett bra tag läst din blogg, men inte riktigt "vågat" skriva till dig. Varför, de vet jag inte ?
Nu skrev jag i min egna blogg att jag ska skärpa till mig o lämna några rader hos dig.
Du skriver så bra så man får känslan att man har börjat känna dig o komma dig nära.
Usch jag vet inte vad jag ska skriva, lite fick jag väl sagt hos mig själv.
Cancer är en fruktansvärd sjukdom o den har tagit några av mina vänners liv o de gör fruktansvärt ont.
Du ska veta att du berör med din blogg ända in i mitt hjärta.
Jag vet att det inte går att göra något för dig så du blev bra, men min önskan om de finns i alla fall.
Hoppas så innerligt att du inte har alltför ont. Att du får sova så mycket du bara kan.
Jag har tänt ett ljus till Dig på min blogg, jag tänker på dig o din familj.
Sabina, va rädd om dig o må så gott du kan.
Många styrkande kramar till dig.
Anneli

Anonym sa...

Stora styrke kramar till dig lilla Sabina. Tänker på dig varje dag. Kramar till din underbara familj också. Så skönt att höra att du är piggare/Milli

peter pc carlsson sa...

Livet kan inte vänta. det är just nu det levs och just nu är det enda liv vi har. Jag hoppas verkligen att den kamp du nu för Sabina är en kamp som ger styrka att brotta ner och förgöra cancern "Den jävla idioten".

sofie sa...

Tack snälla för att ni uppdaterar jag har följt bloggen länge men skriver inte så ofta:jag fick äben boken igår som jag sträckläste Skickar många kramar till er

Malin sa...

Tack så jättemycket för infon! Sabina har påverkat mig och så många andra, tankarna går till både henne oh er i familjen flera gånger om dagen! Härligt att hon går upp och rör sig, tror det är bra, trots att det säkert känns mer än väl! Kramizar till er alla!

Johanna sa...

Åh, tack för uppdatering, var inne flera gånger igår och kom in det första jag gjorde när jag vaknade.

Skönt med luftmadrassen.

Många varma kramar till hela familjen och vännerna runtomkring.

/Johanna

lotta sa...

HEJ ROSA!Vad det är skönt att du har kommit hem..så bra att någon av er orkar skriva för jag känner mej så ego över att JAG SITTER O MÅR DÅLIGT över att inte veta hur Sabina har det!!! SÅ JOBBIG KÄNSLA!!! Jag vet att hon inte vill ha besök nu så då måste jag respektera det,såklart, men att bara vara är såå jobbigt!! Dagarna är fyllda med oro o tankar, nätterna har konstiga drömmar..man kan inte fungera normalt när man vet att SABINA LIGGER O KÄMPAR NÅGONANNANSTANS.,.Jag är glad över att du ANDERS har kommit hit vet att du betyder mycket för Sabina, har tänkt så på dej liksom Jennie som oxå bor så långt bort, så jag ska inte känna sån frustration att inte vara hos Sabina, vi finns ju nära om det skulle vara så!!Hon vet att vi är många som håller av henne o mår piss nu men vi kan kanske hjälpa till med barnen istället eller något annat som oxå betyder mycke när man är sjuk..ett bidrag till fonden är inte heller fel.Behöva tänka på det praktiska är ju något man inte orkar som anhörig!!Stötta HENRY är ju jätte viktigt,samt Teppo som har Barnen.Vi andra får luta oss till varandra o älta,o älta o stötta, för man behöver prata med varandra så ikväll ska tjejligan träffas o bara vara o skicka heelande tankar till Sabina min älskade vän som jag vet älskar oss alla!!! UTAN DEJ ÄR DET SÅ FÖRBANNAT TOMT SÅ KÄMPA PÅ!!!!!PUSS O KRAM TILL ER PÅ KS L.O.T.T.A (Kalle längtar efter Julia,såå gulligt,han vill att hon ska komma o bada..lite kallt nu men snart..hihi)

Petra sa...

Hoppas att hon sov skönt på nya madrassen.
Tänker på er.
Ta till vara på varje minut.
<3 Styrkekramar

Pebbles95 sa...

Hoppas att du sovit gott och får en ok dag idag. Kram Annette

Mette sa...

Kämparnas drottning!
Kära Sabina!
Det är gjort mig ont att läsa om hur jävligt du haft det de senaste dagarna,så det var ändå en liten tröst i allt elände,att du kunde suga på en piggelin.
Du har en lika underbar familj som en så underbar tjej som du är.Alla ni i familjen och umgänget verkar vara så goa.Fina människor helt enkelt.Mer sådana skulle moder jord behöva.
Tack dina gästbloggare från mig oxå,men det är allra allra bäst när du skriver själv.Klart jag förstår att du inte ville sova bara med dessa underbara människor runt dig.Det skulle jag inte gjort heller.
Visst märker vi att du KÄMPAR.
Kämpa vidare.Världen behöver dig.
Styrkekramar från Mette

Anonym sa...

TACK för infot!

Hälsa Sabina att jag fick min bok (Livet kan inte vänta) med posten igår och har sträckläst den!
UNDERBAR bok med massa saker som förklarar mycket av det som inte framgått på tjejernas bloggar.
ALLA som följer bloggen borde läsa även boken.
Fina bilder och otroligt starkt av tjejerna att ställa upp och så öppenhjärtigt berätta om sina mest privata delar av livet.

En stor kram till hela er familj!
// Titti

Anonym sa...

De varmaste tankar av energi till Sabina och alla i hennes underbara familj.
Som så många andra så är jag en okänd som tycker att jag "känner" Dig Sabina genom alla fina ord i bloggen.
Håll ut tills Du får komma till Uppsala igen!
Tusenfalt med varm energi! Kram Lillan

Anonym sa...

Hej!
Här kommmer några rader från en ny läsare.
Har flera vänner som följer din blogg Sabina.
Skickar varma hälsningar till dig och hela din familj.
/Camilla från Uppsala

Marie sa...

Läste en text i en dödsanons. Kanske en del tycker att det är makabert men. Sabina verkar ju se på detta med nyktra ögon ävon om hon aldrig ger upp och det är helt rätt. Men jag tycker att texten är så fin och tröstande att jag vill återge den här:
När jag dör är jag alls inte borta
Fast min kropp blivit aska, min vän.
Ty med alltig som susar och sjunger skall jag komma tillbaka.
Genom fåglarnas kvitter i träden genom fjärilars fladdrande slag.
Genom flingornas dans på din ruta skall jag ge dig en hälsning var dag.
Och när björklöven spricker om våren och du känner en värmande vind, skall du ana min själs odödlighet när jag dunlätt kysser din kind. Och då vet du att jag inte är borta nej, mer nära än du kan förstå genom allt som susar och sjunger skall min hälsning med kärlek dig nå.
Källa: Ystad allahands 2009 03 28 Tina Jönsson 22/3 1979 - 18/3 2009

Jag hoppas verkligen att denna vers kan ge tröst. Det är i alla fall det som är meningen. Ha de bra och ge inte upp
Marie

Anonym sa...

Kämpa på tjejen-du är en fighter!!!! Boken var fantastiskt bra, vill rekommendera den till alla. Kram Anna

Annika sa...

Lyssnar på "not ready to make nice" och tänker på Sabina. INTE GE UPP! Många kramar!

Miriam sa...

Tack för uppdateringen! Hälsa Sabina så jättemycket från en som tänker på och ber för henne dagligen.
Ge inte upp, Sabina!

Anonym sa...

snacka om "girlpower"!
kram
/ulrika

Ulrika sa...

Jag sänder kramar och tankar till dig och din familj. Jag känner inte dig personligen, men har läst din blogg på två dagar, och känner starkt för dig och din situation.

Livet kan inte vänta, som din bok heter, borde finnas i var människas tankar varje dag, istället för att fokusera på alla problem som dyker upp i vardagen.

Kram Ulrika

En häxa på Vift sa...

Tack snälla för att ni tar er tid att uppdatera!
Det är ju ingen lätt sits för nån av er det här... :(

Jag känner inte Sabina egentligen annat än som bloggkompis men hon har gjort intryck och lämnat avtryck och jag tänker på henne ofta ofta och blir så arg på att livet ska vara så jäkla orättvist!
Skönt att höra dock att hon är uppe och rör på sig och ja, att hon är en kämpe förstod jag redan förra året, snacka om sisu! :)

Många varma kramar till Sabina och till alla er som finns vid hennes sida

Malin.E sa...

Detta kan drabba alla jag tycker att sabina gett denna kamp ett ansikte,Om jag skulle få denna skitsjukdom eller någon annan i min omgivning skulle jag absolut tänka på sabina och då skulle det kännas tryggt och ge styrka på något vis, kan inte förklara, kanske låter jag flummig. Hmmm....massa styrkekramar och tankar till Sabina

Anonym sa...

Tack för att ni orkar uppdatera oss bloggläsare, förstår att det måste slita i er att vara borta från Sabina om än bara en minut...

Har själv mist min mamma i denna sjukdom och kan ana vad ni just nu går igenom - men kom ihåg att Sabina är stark och KÄMPAR!!!Hoppet kan göra underverk - vilket jag ber kommer hända för Sabina.

Förstår att det kändes bra för Sabina att få träffa Melli igår, att vara ifrån flickorna måste vara en av de saker som tynger henne mest just nu...

Ta hand om varandra.

Stor styrkekram till er alla!
/Locotown

Anonym sa...

Ett fång med styrkekramar sänder jag dig och din familj!

Anonym sa...

du ger oss såå mkt styrka genom din styrka!!.sabina.. du är fantastisk!!!! min man mitt uppe i kariärren med alldeles för lite tid med våra barn läste om dig och avbokade helgens jobb...nu sitter han och bygger klossar med barnen..underbart..tack starka du..du har genom din otroliga blogg fått mig att förstå..vi lever här och nu så stanna upp,och ta inget förgivet.LIVET KAN INTE VÄNTA...en jätte styrke kram till dig..hoppas du får en bra och smärtfri lördag..en stor kram till din fantastiska familj och fina barn..från ia..

Busen sa...

Vad skönt att höra positiva nyheter. Vi fortsätter att skicka styrkande tankar till dig.
Varma stärkande kramar!

Milla sa...

Hej! Hoppas natten varit bra. Skickar som vanligt kramar till er som finns runt Sabina nu, och en extra kram full med styrka som bara är till Sabina! Tack för uppdateringen! Milla

Siw sa...

Fantastiska Sabina! Skönt att höra att du orkar vara på benen.
Kramar om

vee sa...

Du är så modig, även om du inte har något val egentligen. Du verkar ha fantastiska människor omkring dig. Massor av kärlek. Tanka i dig av den. Piggelin är jättebra medicin mot precis allt, speciellt halsen:) Massor av värme till dig som delar med dig och ger malignt melanom ett ansikte. Många exponerar sig alltför häftigt för UV-strålar som om de vore totalt ovetande om att de faktiskt kan vara skadliga på ett allvarligt plan. Att vara brun är lika attraktivt som att vara smal. Jag står tjurigt emot den (milda dock) mobbing jag får utstå för att jag alltid vill sitta i skuggan. En ljus hy med fräknar. När jag säger att jag inte vill få hudcancer fnyser de. När jag säger att jag inte vill få läderhud i förtid så accepterar de. Skönhet före hälsa...
Hoppas din helg blir ok.
Varma kramar

*jeanette* sa...

Gripande läsning med så mycket värme och kärlek från dig och alla de som finns i din närhet... Keep up the fight!!

Anonym sa...

Hoppas att du har fått sova gott i natt med den nya madrassen. Man lär sig så mycket av dig Sabina och din kämparglöd. Man förstår verkligen hur viktigt det är att leva i nuet och ta vara på allt man har. Hoppas att du nu kan samla kraft och orka kämpa vidare. varma kramar till dig och hela din familj. / Karin

Cecilia sa...

Hittade in här för nån dag sen och vill skänka massa positiv energi till dig Sabina!

Du grejjar detta!

Många kramar

Visby-Christine sa...

Goeftermiddag Sabina med familj!
Önskar er en härlig dag tillsammans oavsett hälsostatus.
Sabina, du är ju en kämpe, man baxnar! Helt otrolig!
Stora kramar från mulet Visby.

Anonym sa...

Mina tankar finns hos er alla.. Vad fint av dig Rosa att "uppdatera" oss om hur Sabina mår.. Vi är många som tänker på er hela familjen..

Underbart att höra att Sabina känner sig lite piggare och är uppe och går... Vad glad jag blir! Önskar och ber att vår fina Sabina ska få krafter att komma hem snart..Samtidigt är det skönt att veta att Sabina är på sjukhuset och får den hjälp hon behöver..

Sabina jag har sagt det förrut och med risk för att vara tjatig säger jag det igen: -Du är helt fantastisk vännen..som människa, som vän och som mamma...

Vi är många som kämpar med dig och följer din kamp..

Puss & kram ullis med familj..

Mia sa...

Tack snälla storasystern för att du uppdaterar bloggen. Skickar en massa krya på dig kramar till din syster ;)))

Lotta/vimmelmamman sa...

Sabina.
Lotta/vimmelmamman här. Jag har nu läst din bok. Allt på en gång och jag både gråter och blir så rädd eftersom vi delar denna sjukdom gemensamt! Jag tänker på dig hela dagarna. Kollar bloggen flera gånger per dag och ber gud om mirakel!!
Kram Lotta/vimmelmamman

Anonym sa...

Ska strax börja läsa "Livet kan inte vänta". Min syster har köpt den och nu är det min tur att läsa den. Hoppas du mår så bra som du kan må och att du kan känna lugnet!
Vi är många här i datans värld som hejar på dej!!!/elli

Anonym sa...

Det låter åtminstone som om hon mår lite bättre - skönt! B

Anki sa...

Gott att läsa om lite mer positiva nyheter. :-)
Vill sända styrkekramar även idag, samt tacka syskonen som så omtänksamt uppdaterar bloggen.

Du, Sabina- men också familjen såklart- finns fortsatt i mina tankar.

Med kärlek.

vilse sa...

Tänker mycket på dig Sabina och din familj!
Håller tummar och tår för att du snart är bättre!
*kram*

Anki sa...

Åh vad jag hoppas att du mår bättre i dag, att du fått träffa Melli. Jag hoppas att luftmadrassen lindrat din smärta, att du har det skönt i landstingets trosor, de är fula men grymt sköna.

Tänker på er alla.

Kram

miahmariah sa...

Jag tänker på dig ständigt Sabina. Det är en mycket svår sjukdom som du är drabbad av. Men med ditt mod och styrka så klarar du detta.
Håll ut!!
kram

Monica sa...

Sabina du är i mina tankar.

Jag önskar innerligt att du vaknar en dag och att smärtorna har minskat så pass att du kan vara vaken en hel dag och kan återkomma till livet igen.
Kämpa kämpa!

Lotta sa...

Hej Sabina!
Fick boken igår. Har läst den och gråtit. Förbannat denna sjukdom som är så grym. Jag har skrivit ett inlägg på min blogg om boken idag. Hoppas många köper och läser den. Jag miste min 16 åriga son Charlie i en mopedolycka för två år sedan. Idag vill jag stötta och hjälpa andra som har det svårt på olika sätt. Det är vad jag vill nu. Jag önskar dig all kärlek och värme. Kämpa på nu tjejen! Kram från Lotta

Soffie sa...

Å tack för att ni alla orkar ge oss okända och kända läsare som följer Sabinas kamp info hur läget är,
Kan man skicka blommor till Sabina eller Sabina kanske hellre vill att pengarna går till att stödja cancerforskningen men vart ska man skicka det isånnafall ?
Jag har varit Sabinas bloggvän ett tag nu och det går inte en dag då jag inte tänker på henne.
Hälsa Sabina så mycket och hoppas nu att smärtlindringen hjälper och att madrassen gör att hon kan sova got tinatt.
Styrkekramar till Sabina och er som finns hos henn.

Anonym sa...

Har du fått helt nya landstings-trosor?
Det får vi nog här i Skåne. Det var billigare än att tvätta dem!!
Hur galet kan det bli i samhället. Slänga använda trosor efter en gång!
Jag måste tvätta allting, innan jag kan använda några plagg, så jag får väl gå troslös,om jag skulle hamna här på sjukhus,där jag egentligen ej kan va ändå.
Lite tramsigt prat bara i allt elände ,Sabina.
Jag hoppas på mirakel,men ber ej till nån gud, som jag inte tror på i alla fall.

Anneli sa...

Hejsan Rosa!

Så skönt att Sabina känner sig lite bättre.

Tittar till er varje dag, och blir orolig om det inte står något nytt.

Styrkekramar till er alla:)

Anneli

Caroline sa...

Oh det glädjer mig så att Sabina kämpar på så starkt. Tänker på er alla och hoppas att luftmadrassnatten blir vilsam!
Tack för att ni håller oss uppdaterade!
Kramar

Anonym sa...

Skönt att se att Sabina har fått en liten (eller jäkligt stor) gen av finskt SISU från mamma! Kämpa på, vännen! Stora kramar till hela familjen! Jag tänker på er hela tiden!!! //Lena Elverskog

Hannele sa...

Första gången jag läser i din blogg... Är helt ordlös, vad ska man skriva...
Men sänder över en massa internetstyrka och fortsätt att kämpa...

/ Hannele

Gissan sa...

Så jävla mycket kram.
Gissan

Anonym sa...

Tänker på dig! Det är en orättvis kamp du för...fy tusan! All styrka till dig och dina nära och kära.

Mamma Melissa sa...

Tänker på dig hela tiden även om jag inte skriver här... du kan ringa mig när som helst!:.))

Anonym sa...

Hur är det Sabina???
Varit inne tusen gånger idag...
Tänker på dig hela tiden och hur du kanske ligger och kämpar.
Kram

Anonym sa...

Sabina! Jag har läst din blogg ett tag och är så tagen så jag har inte ord nog...jag är så berörd av ditt öde...men också av alla dina kära och nära, föräldrar, systrar, Teppo, Henry, barnen såklart och dina kära vänner...vilka underbara manniskor du har nära dej...du måste vara speciell...jag tänker mycket på dej och ofta..jag håller tummarna för att du ska slippa ha ont i varje fall...kram från en bloggläsare i södra Skåne

Anonym sa...

Varma kramar från en bloggläsare i Jakobstad, Finland. Jag tänker på dig. Kram Ulrika

Tussegumman sa...

Det går inte en dag utan att jag tänker på dig Sabina. Ber för dig undrens tid är inte förbi sa alltid min mormor/ Många styrkekramar från Tussegumman

Anonym sa...

Hej Sabina. Jag har med dej i mina tankar, undrar hur du mår. Om din smärta är lindrigare.
Styrkekramar Mona

Anonym sa...

Tänker på dej varje dag. Önskar, hoppas och ber av hela mitt hjärta att du ska fixa det här.

En stor styrkekram till dej!

Tanja sa...

Tack storasyster för dina fina ord och beskrivning om hur söta Sabina har det. Det gör så gott att höra om hennes sörplande och dusch. Mina tankar är hos henne och er alla som är vid hennes sida. Ni alla är fantasiska!!!

Stor kram och tack igen för omtanken att ni oxå uppdaterar oss!

Anonym sa...

Jag tänker mycket på dig Sabina. Min pappa har drabbats av cancer så jag hämtar styrka från din styrka. Jag vill få min pappa att bli lika mentalt stark som du är... Skönt att höra att du känner dig bättre idag. Tack Rosa för uppdateringen.

KRAM

Jenny (Moas mamma) sa...

Du finns i mina tankar hela tiden, härligt att läsa att du blivit lite piggare.
Tänker mycket o ofta på dig, det hoppas ja att du vet.

Supermånga styrkekramar till dig Sabina, du är en kämpartjej utan dess like....

Kram Jenny

Anonym sa...

Hej min älskade vän. Saknar dig jätte mycket, kämpa kämpa så vi kan umgås igen. Ta hand om er.

Älskar dig!

Kramar i kubik

Maarit

Anonym sa...

Hej min älskade vän. Saknar dig jätte mycket, kämpa kämpa så vi kan umgås igen. Ta hand om er.

Älskar dig!

Kramar i kubik

Maarit

Anonym sa...

Det har blivit så att om jag inte ser en uppdatering en dag blir jag orolig för dig..förstår att ni inte har tid varje dag..men så är det.
Man blir så"involverad"som bloggläsare också.
Hoppas att det är stabilt idag med!
Tänker på dig Sabina och sänder en massa värme o styrka!!
Kramar från Gabriella från skåne

guzmania sa...

Känns som att det på sista tiden bara blivit värre,kommer du bli bättre? och jag hoppas och ber för att du ska bli bättre, du e en kämpe!

Anonym sa...

Det sista jag gör är din blogg Sabina.Du finns med hela natten. När du ligger vaken på natten, ska du veta att många tänker på dig just då.
Du är inte ensam i tankevärlden.
Natti!
jag är så trött, så jag vet ej, vad jag skriver för dålig svenska.ser knappt heller!

Kim sa...

håller med den anonyma som skrev här ovan, du finns alltid i mina tankar. Önskar av hela mitt hjärta att du skall bli bättre. Även om jag inte känner dig personligen, så känns du verkligen som den där vännen man aldrig träffat.

Heja Sabina, har sagt det förut, men säger det igen, du är en sann fighter.

/Kim

Anonym sa...

Skickar en hälsning till dig Sabina. Miljoner styrkekramar från Karin

Anneli sa...

Sabina, det är mitt i natten o jag kan inte sova. Jag har inte somnat alls än. Men jag hoppas verkligen att du sover gott o drömmer söta drömmar.
Innan i kväll när jag släckte ner allt i lgh o tände upp massvis med ljus så sa jag att jag tände dom även för dig. O min önskan va att du inte har alltför ont, o att du får sova så du piggnar till fort.
Du är i mina tankar. Många goa kramar till dig från mig.
Va rädd om dig.

Anonym sa...

Tänker på dig sabina..klickar in på din blogg varje dag för att se om du skrivit nått..kämpa på du är en stark kvinna..

Kram Mia

Anki sa...

Jag hoppas att helgen för er alla har varit bra. Tänker på dig flera gånger per dag. <3 kram

Borthy sa...

Tack Rosa för att du skriver!
Jag var här och läste även igår men jag var på jobbet och det var stressigt så jag hann inte skicka dig någon hälsning Sabina.

Nu är det Söndagmorgon och det har blivit sommartid.
Hoppas att du har fått komma hem igen och att det svällt av i matstrupen. Din syster skriver att då du inte själv har möjlighet att läsa våra hälsningar till dig så läser de dem för dig.
Jag vill bara att du hela tiden ska veta att du är i mina tankar (även om jag är en okänd människa här ute i cyberspace är jag också på riktigt en helt vanlig kvinna på andra sidan stan :-) som tänker så mycket på dig) och jag önskar dig massor av kraft och mod så att du besegrar sjukdomen. Jag önskar dig smärtfrihet och bra stunder hela tiden...för jag antar att du just nu tar livet i små stunder framåt.
Kämpa gumman. Hoppas att dagen idag blir riktigt bra och fin! Kram

Jenny J sa...

GODMORGON VÄNNEN!

Vi hade våran tjej träff i går som L.O.T.T.A skrev, fast det gjorde ont att DU INTE VA MED OSS som planerat. Vi vet att de tar hand om dig på absolut bästa sett på KS men finner inga ord i hur mycket vi SAKNAR DIG ÄLSKADE VÄN

PUSS & KRAM Jenny J (tjejmaffian som du brukar säga, fast det fattas EN)

Marie J sa...

Instämmer med jenny. Tänker på dig hela tiden.

Stor kram Marie J.