10 mars 2009

TISDAG

Efter att ha pratat med Jennie i NY till 02 bestämde jag mig för att sussa. Otroligt nog somnade jag in och nästa gång jag tittade på kl var hon 06.45. WOW men oj vilken smärta då jag stod utan helt! Låg i sängen med Henry och grät en sväng när Båda tjejerna kom upp och undrade vad det var? Jag förklarade för båda att jag hade ont och att det snart skulle gå över. När morfinet börjat verka gick vi upp och lagade frukost. Härligt med ett alldeles vitt landskap utanför fönstret. När alla åkt till sitt plockade jag undan lite och sen kom sköterskan M och tog prover samt fyllde på med vätskedrivande. Jag har ju såna problem med svullna fötter och knän. Fick hjälp med omläggning och stöd strumpor m m . Kändes genast mycket bättre. Alla är verkligen så himla gulliga och kan så mycket bra knep.
Mamsen kom och hade med sig hembakade färska finska piroger med äggsmör som vi fikade på, ljuvligt gott tycker jag. Tiden rann på och vi begav oss till Uppsala Akademiska för att visa upp såren. Vad jag inte visste var att man skulle ta bort alla häftklamar man använt vid operationen idag. DET VAR DET VÄRSTA JAG NÅGONSIN GJORT!
Utan bedövning och med ett ca 30 på alla tre ställen; nacken, ryggen och rumpan. Jag skrek av smärta och grät och stackars mamsen fick tåla mycket. Visste ju att det skulle kännas bättre så fort dom var borta men vad gör det när det gör sååå ont. Läkaren kunde bara konstatera att det såg bra ut och att jag skulle tillbaka om en vecka. För säkerthets skull togs odlingar i såren.
Fick ringa Henry som slängde sig i bilen för att hämta Julia då kl var närmare 17 och fritids stänger. Helt röd gråten satte jag mig i bilen och vi åkte hemåt. Som tur är hade Henry gjort en super god lasange med grönsallad. Det smakade så gott då vi inte ätit lunch. Nu kliar det inte längre och allt känns bättre. Så nu ska jag sussa..................
En ny dag väntar imorn och det får bli den sista förberdelse och operation på länge......

51 kommentarer:

Anonym sa...

Å, lilla gumman vad du får stå ut vad gäller smärta. För att inte tala om svullen kropp och svullna leder. Men snart blir det bättre får vi hoppas! Snart snart snart snart!!

Få inte dåligt samvete för att du ibland gråter så tjejerna ser, det gör inget för dom att se att mammor också kan gråta och vara ledsna ibland. Du är ingen övermänniska, även om det känns som det för många av oss som läser din blogg och följer ditt liv.

Gott med lasagne och finska piroger!
Sov gott nu gumsigums och lycka till med operationen och förberedelserna.

Kram kram kram!!

Anonym sa...

Vad bra att du fick sova länge efter våran pratstund..men inte kul med all smärta du fick genomlida. Hoppas det blir bättre nu!!
Vad gott med finska piroger..mums!!!
Kramis

carina sa...

Har inte skrivit förut,men sällar mig till alla andra.
Känns som man känner dig,följer din blogg varje dag,och blir orolig om du inte skrivit.
Är verkligen med i din kamp
kramar från carina i sorunda

Anonym sa...

Din blogg är den mest jordnära som jag läst.Det är därför jag återkommer.
Nu ska jag försöka sova.Det gör övriga i huset, men jag är ju ej i deras värld. Jag har ingen normal sömn längre, sen jag blev så här sjuk.Har alltid kunnat sova hur länge som helst,men när sömnen är störd blir det alldeles galet. Var glad om du får behålla normal sömn,även om du vaknar av smärta.
Natti!

Anonym sa...

Men hur i all sin dar tänker dom??! Ta bort stygnen på det viset utan bedövning!! Skrämmande!
Jag brukar inte kommentera, tyvärr, men jag är här inne och läser varje dag, ibland flera ggr.
Har även kollat upp mina födelsemärken, en del av dom i af, efter att ha börjat läsa om din kamp. Jag har fått en annan inställning till livet nu, försöker att få ut mer av livet nu och inte klaga på små bagateller som jag gjorde innan.

StyrkeKramizar
Lena, i Malmö, tonårsmamman

Anonym sa...

Lycka till med operationen nu!
(har inte riktigt fattat vad det är om skall op denna gång?..) Men hoppas det går bra och så rinner ju veckorna på och snart är du där, då behandlingen kan börja. Är du svullen i benen pga kortisonet?
Vila & Ta d lugnt & samla krafter!

Kram & Styrka

Anonym sa...

Du ska väl inte behöva utstå smärta mer än nödvändigt. Vilken blunder.Någon lösning hade väl funnits på den biten.
Ditt sätt att skriva om mat och måltider är oemotståndligt.Man känner atmosfären,vackra flicka.
Tänker hela tiden på dej älskade du. Varsamma kramar /vally

Anonym sa...

stackare. du hade en tuff dag!
hoppas du sover gott i natt.
kram

Anonym sa...

Hej Mitt hjärta....

Du är en kämpe. Puss

...a

Anonym sa...

Tycker så synd om dig för det du fick uppleva idag. Hoppas att det nu bara blir bättre när du fått bort dem.
Kram till min hjältinna!

Anonym sa...

Precis som varje dag måste jag starta den med att kika in i din blogg......
Igentligen så skall du ju inte kännan tvång att skriva utan göra det du känner för men jag måste erkänna att de gånger det inte finns något nytt inlägg blir jag orolig i magen.

Visst är det spännande att få uppleva det vackra vinterlandskapet igen.häromdagen tittade jag på de första snödropparna som kikade fram vid huset men det är det svårt att tro idag.

Hoppas du fått en bra vila i natt och får en bra dag idag.

Styrkekramar till dig och din familj
Mimmi
(som är en av alla okända medsystrar)

Anonym sa...

Vi är med dig idag och alla andra dagar. Tänker på dig och de dina med mycket värme. Här och nu.

Kram

Anonym sa...

Så idiotiskt att dom tog klämmorna utan bedövning *häpnar*.

Anonym sa...

Ett läkande ljus
- av Siv Andersson

Jag önskar jag hade
en sådan förmåga
att tända en hälsans
läkande låga.

Då skulle den särskilt
för dig få brinna
- få allt det onda
att helt försvinna.

Den skulle se till
att kurvan vänder
och att du får omsorg
av goda händer.

Dag och natt
hos dig den skulle vaka
och ge dig all kraft
att få hälsan tillbaka.

Anonym sa...

Sabina du är en kämpe !!! När min son opererade bort sin stora tumör i sommras så fick han stygn som gick bort av sej själv...å tur var väl det då han öppnades i hela bröstkorgen runt på sidan och ända upp på skulderbladet på baksidan...vågar inte ens tänka på hur många stygn det hade blivit...halva hans ena sida va ju uppskuren...din operation kommer att gå bra LOVAR att tänka på dej

Anonym sa...

Men hjälp, vad konstigt att du inte fick nåt mot smärtan! Det där lät ju fruktansvärt. Inte ens nåt lugnande?

Skönt med din underbara familj och dina vänner omkring dig. Det gläder mig också att sköterskorna som kommer hem till dig är så bra.

Hoppas du får en lugn dag och at du fick sova i natt.

Kram!

Linda sa...

Stackare som får stå ut med så mycket smärta! :-( Att du inte fick nån smärtlindring när de tog bort häftklammarna och särskilt när de märkte hur ont du hade.

*kram*

Herr o fru Lundin sa...

Hugaligen! Hoppas det läker fort nu och allt går vägen. Stora varma kramar till dig - tänker på dig!!!

Anonym sa...

Men stackare, vilken smärta du måste igenom!!! Ändå är du så positiv! Du gläds liksom jag över det otroligt vackra landskapet. Kollegorna surar över att våren dröjer, men inte rår snön över att det är mars och inte julafton, den är ju lika vacker ändå!

Många styrkekramar!

Anonym sa...

Ajjjjj - vad hemska dem var mot dig när de tog bort klamren. De kunde väl gett dig bedövning. Jag liiider när jag läser detta. Varma, STORA kramar till dig Sabina. Tänker på dig hela tiden...

Anonym sa...

Fy, så jobbig för dig! Kunde de inte sprayat på bedövningsspray? Men nu är den saken avklarad. Ett steg på vägen... Hoppas du fått en god natts sömn / kram

Anonym sa...

jag håller med övriga, fattar inte hur dom kan ta bort dom utan bedövning? dom kanske trodde du var "van" vid smärta, eller nåt. Sa dom inte varför du inte fick bedövning?
du kanske är för snäll och inget säger, du har ju rättigheter som patient, så du ska inte genomgå något lidande i onödan, när det FINNS bedövningsalvor och sprayer.
kram på dej!

Anonym sa...

Usch, det där lät som rena tortyren, undrar också varför du inte kunde få bedövning.....
Mycket smärta du får uthärda nu, men du är stark och fixar detta. Hoppas det kommer bättre tider snart, jag håller alla tummar för det. Kram på dig!
Jessica i Malmö

Anonym sa...

Stackars dig Sabina! Tror dock att det är väldigt individuellt om det gör ont eller ej, när häftklamrarna tas bort. Vid mina 2 kejsarsnitt har jag fått klamrar båda gångerna och borttagande har skett utan bedövning och jag har inte ens känt något! De använde bara en liten aparat som ser ut exakt som den man tar bort häftklamrar i papper med. Kanske gör det ont när man har haft en elak drake som suttit där och gjort ont så länge...Önskar dig ALL LYCKA med kommande operation - Det kommer gå sååååååååååå bra!!!!!!! KRAMAR

Anonym sa...

Ja, du kämpar och jag beundrar dig bara mer och mer för varje timme, för varje dag. Du är en fantastisk människa, glöm aldrig bort de!
Kramar

Anonym sa...

Hej
Sänder över tröstande kramar.
Tänker jätte mycket på dig, håller alla tummar o tår för att allt ska gå bra. Du är så stakt, vilken kvinna.
Kramar från Åsa i Katrineholm

Anonym sa...

Kämpa på älskade människa, du är såå stark. Kram

Anonym sa...

Hjälp va du skrämmer mig! Fick du canser av solarium? Hur märkte du symptom? / Emelie

Anonym sa...

Stackars dig Sabina som fick lida så!! Men du är så duktig och det är bara förnamnet! Kämpa på! Varma kramar!!!!

Anonym sa...

Hej Sabina! Fan vad jobbigt du har det, blir så ledsen för din skull. Hoppas det vänder snart och att allt blir till det bättre. Och vilken tur att du verkar ha ett sådant fint stöd från många vänner och familj. Kram/Martina

Anonym sa...

Hej Sabina, jag lyssnade på sitt inlägg i Aftonbladet och jag beundrar din styrka och orkar visa oss andra hur farligt det kan vara med sol...

Jag har en fråga till dig om det går bra, jag har leverfläckar och en har blivit större, det är ett bra tag sedan den blev större men nu har den ändrat färg...

Vad som är problemet för mig är att den sitter på ett sådant ställe som jag har problem att visa upp och låta någon röra mig där efter de övergrepp jag varit med om...

Jag har funderat länge på att gå och undersöka men jag törs inte, hur gör dom när de kollar och hur lång tid är det till att man får besked?

Hur såg din leverfläck ut först osv...


Solsken är härligt,
regn uppfriskande,
vind får deig att vakna,
snö gör dig glad.
Det finns inget dåligt väder,
bara olika slags bra väder.
Njut av dom även du
-varje dag,
det är du värd

Kramar från mig

Anonym sa...

Tänker och läser om dig varje dag.

Sköt om dig och ha det bra.

Kram från läsaren Nettisens

Gbgmamman sa...

Stackar dig, det gjorde ont bara att läsa ditt inlägg idag. Massor av kramizar Lotta/BigMama

Anonym sa...

Håller med övriga! Vilken tortyr! Lycka till idag med op. Kramiz

Anonym sa...

huvvaligen, gör ont mig, kan bara tänka hur ont du hade. skrämmer mig väldigt att du inte fick något slag av smärtlindrande under tiden då dom tog bort häft klamrarna. tråkigt. hoppas det gick bra ialla fall.
stor kram o allt lycka till idag nu...//Amanda

Anonym sa...

Kära Sabina!

Jag önskar dej all lycka till i morgon tänker på dej, många styrke kramar Karina

Anonym sa...

Hej vännen.

Jag tänker på dig flera gånger varje dag men klarar inte alltid läsa eller kommentera.
Många många kramar

Anonym sa...

Tänker på dig...
Endast den som själv har haft smärta kan förstå hur jävligt det kan vara
Kämpa på Sabina, fina fina du.
Namaste Helen i Skåne

Anonym sa...

Hej Sabina!
Det är första gången jag läser din blogg. Du är en stark tjej och du skriver en underbar och gripande blogg. Du och jag har träffats när vi var unga :)Jag var väl då i 20-årsåldern (nu 41 år). Jag umgicks med Marika (då Karkianen).Världen är liten har jag just blivit påmind om igen. Igår var jag på "skönhetsparty" för Mary Kay och tjejen som demade (Maria Kindströmer)känner din syster.
Kommer nu att läsa din blogg så ofta jag kan! Kämpa på Sabina och jag håller tummarna för att op ska gå bra. Känner igen mig i din oro över op (själv fd cancersjuk).
Många kramar, Maria

Anonym sa...

Att få smärtlindring med sprutor gör ju oxå ont .Jag har blivit sydd utan smärtlindring, när ett drän skulle fästas i ett öppet operationssår .Skulle jag fått smärtlindring hade det blivit dubbelt så många stick.

Det gör ont att va sjuk. Men man läser om, att ingen ska behöva ha ont längre.Det verkar ej va sant.

Det kanske finns spray eller plåster som bedövar,men de ska kunna fästas oxå.
Nej, smärta får vi uthärda mer eller mindre.Det är jobbigt att uthärda!

Anonym sa...

Lycka till med operationen och god bättring, tänker på dig, kramar...

Anonym sa...

Ja gud va du får utstå.När du nu står ut med all smärta i samband med sjukdomen skall du se att det ger resultat,positivt sådant alltså.
Du är en verklig kämpe.
Kram

Anonym sa...

men fy tusan vad du får stå ut med mycket skit,
idag ska jag skrika mej hes till hockyn om Färjestad vinner så går de till Semi ikväll tjohoo,
jag har bokat en resa nu,.
kram

Anonym sa...

men fy tusan vad du får stå ut med mycket skit,
idag ska jag skrika mej hes till hockyn om Färjestad vinner så går de till Semi ikväll tjohoo,
jag har bokat en resa nu,.
kram

Helena sa...

Håller tummarna för att allt gått bra idag och att du snart ska få lite smärtfri tid!!

Kram

Anonym sa...

Åh, stackare! Jag hoppas att du efter denna operationen nu får en tid av mindre smärta..

Har läst här rätt länge men aldrig kommenterat.. Men nu ville jag bara säga att jag tänker på dig och din familj. Håller tummarna och skickar massor av energi!!
kram!

Sabina sa...

Men herregud vad du ska behöva stå ut med. Stackars stackars dig. Ja jag finner inga ord, det är ju helt fruktansvärt. Varför kunde du inte få bedövning??
Din mamma får verkligen stå ut med en hel del hon oxå, fy.
Känner så med er...
Kramar om.

Anonym sa...

Hej Sabina.Vilken kämpe du är.Vi sågs på ks i November när våra flickor var på läkarbesök.Sköt om dig.Jag tänker på dig.Frid och kärlek,kramar Marie.

Anonym sa...

Såklart jag gör!!! Tänker alltid på dig vet du väl!! Kramiz M

gissan sa...

Lycka till med nästa operation.
Håll ut Sabina!
Styrkekramar till dig.
Hoppas du får sova gott i natt.
Kramar från Gissan

Anonym sa...

Var är du? Vad gör du? Operation redan igen, eller?? Saknar dina varma, tänkvärda tankar innan jag ska somna..nattnatt..//