8 mars 2009

SÖNDAG

Melodifestivalen var väl inte den bästa omgången och vi tittade med halvt öga. Sen somnade jag och sov en stund. Vaknade upp vid 00.30 och fick morfin spruta, för då gjorde det rejält ont. Svårt att hitta en skön ställning så man liksom sitter och sover. Somnade om en stund till sen vaknade jag vid 01.30 och då var jag vaken till 03. Fick en kommentar från Jenny som var vaken och vi ringde upp varandra och pratade ett tag. Sen låg jag och halvsov till 06 när Julia vaknade. Då gick vi upp och myste lite. Melinda vaknade 07.30 men vi låg i soffan till 09.30 när vi åt frukost. Henry sov till 10. Syster Yster kom och fick sin fina present vi köpt till henne, en mamma-baby-boll halsband som babyn ska lyssna på och få ro. Vi gick upp till centrum en snabbis och lämnade igen en del kläder Melinda inte ville ha. Johanna skulle vidare till stöten med jobbet och jag väntade sällskap. Henry fick fri tid och åkte och träna. Min gamla kollega Åsa kom förbi med lunch; Fisk-skaldjurssoppa med färskt rågbröd samt nybakade citron muffins. Mums! Vi pratade så gott vi kunde med en väldigt sällskaplig Julia som oxå pratade oavbrutet. Idag har det kliat i nacken och svidit i rumpan, men det tyder ju på läkning vilket är bra! Har oxå fått svamp i munnen och fick penicilin mot det som ska intas ett par ggr / dag. Kramper har jag oxå haft ett par stycken.
Men nu TAPPAR jag allt hår, fick stora tussar i handen och när jag borstade det så var hela borsten full av hår. Vilken tur att drake är borta och jag fick hem min peruk! Så det gör faktiskt inget!!
Ikväll blir det lugnt och jag har ju spelat in både cityakuten och desperate h. som jag har att titta på.

40 kommentarer:

gissan sa...

Skönt o höra att du kämpar på.
Så himla glad för din skull att du fick bli av med draken.
Synd att du inte kan sova mer ändå.
Håller tummarna för dig!
KRAMAR till dig härliga människa!
Gissan

Pebbles95 sa...

Starka duktiga Sabina, håret har ju faktiskt noll i betydelse, det viktiga är att du blir frisk! kramar Annette

Anonym sa...

Åhhh, Sabina jag tänker på dig hela tiden. Jag är helt beroende av att läsa om hur du har det. Det händer så mycket hos dig nu - en dag o det händer massor av nyheter. Jag vill följa din utveckling. Skönt att draken är väck, hoppas att det kommer att kännas lite bättre. Kan du inte raka bort allt håret så slipper du se o känna att det trillar bort lite i taget. Du har ju ändå en peruk nu - sen växer ditt hår ut igen. Kram på dig söta Sabina - fortsätt din fight - Kramizzzzz Annfossil

Anonym sa...

Hej Sabina!!
Din energi bränner skärmen! Du är Krigar Sabina på väg att ge Tengil på nöten!
kraam o puss Lottie

Helena sa...

Skickar en stooooooor kram till dig!

Anonym sa...

Hej Sabina! SÅ bra att det kliar och läker! Skönt att draken är väck! Hoppas att min "dagens sol" värmde dig en stund. Du fick den två dagar i rad, då metrobloggen låg nere den ena dagen. Ha det så gott. Kramar Kristina

Anonym sa...

hej sabina.

tänkte bara titta in och skicka miljoner med styrkekramar. du är en riktig fighter. jag vet att du kommer o klara detta. tusen kramaar Amanda

Lena sa...

Du är så beundransvärd Sabina!
Följer din kamp genom bloggen som så många andra.
Mest av allt beundrar jag ditt sätt att möta dina döttrar, avdramatiseringen och låta dem vara så delaktiga som de vill och orkar.

Även jag hoppas innerligt att du ska gå som vinnare ur kampen.

Styrka till dig!

/Lena

Anonym sa...

Jag är så impad av dig, ditt sätt att tänka och alltid se allt från en så positiv och fin sida fast ditt liv ser ut som det gör. Förstår att det finns stunder som är jobbiga oxå.
Tänker ofta på dig,fast jag inte känner dig, och håller tummarna sten hårt för att allt ska bli bättre och bättre för dig.
Massor med KÄMPAR KRAMAR

Anonym sa...

Ett litet tips bara prova Mycostantin mot svampen i munnen eller Fungizone tabletter som ska smälta i munnen.Det är recept belagt men funkar bra. Eller skölj munnen med Vishy vatten.
Kram jessica

Tant Janet sa...

Du är så stark och jag tänker på dig, en av mina närmaste vänner avslutade precis sin sista cellgiftsbehandling och vi pratade hår idag... hon får snart tillbaka sitt...hoppas vi. Men vi sa just att håret inte spelar så stor roll. Det klart att det kan vara lätt att säga när man själv HAR hår. Men det är vackert på en fin tjej utan hår tycker jag. Vilka underbara vänner du verkar ha. Det måste kännas skönt att ha så stort stöd från nära och kära. Ha en bra dag trots att du sovit dåligt inatt. Kram

Anonym sa...

Hej! Vill bara önska en trevlig kväll! Hoppas smärtan går över snart! Du är en riktig super fighter tjej! kramizz

Anonym sa...

Kikar förbi här och får min dagliga dos av din kämparvilja och glöd. Du har lixom blivit min 'drog'. Jag behöver hit en sväng varje dag dels för att följa dig såklart men som sagt oxå för att få stjäla ett litet uns av den kämparvilja du sprider omkring dig. Gläds just idag åt ditt senaste framsteg! Du är enastående

Kramar till dig!

syster A sa...

Hej Sabina

Har läst din blogg ett par veckor. Jag slås av din STYRKA och är så imponerad av att du ser sanningen i vitögat. Det är det inte så många som gör...på rikigt.

Önskar dig en skön söndag och hoppas du får sova så gott det går i natt.

Stor KRAM Andrea

Anonym sa...

Vilken tapper tjej du är. Jessica skrev så finns Mycostatin mot din svamp, har faktiskt smakat den själv(när Moa använde det) och den är helt okej.
Håller med dig att Melodifestivalen inte var så bra igår, men nästa vecka kommer det nog att bli bättre... Här har det varit en slapp dag, med regn regn regn, man blir bara på dåligt humör.
Jaha nu tapper du håret också, men det känns som om du är nöjd med din peruk, och att du har den tillgänglig nu när håret faller.

Ha en bra kväll, tänker alltid på dig, det vet du.
Kram Jenny

Anonym sa...

Vad skönt att operationen gick bra och att draken försvann. Kämpa på!

Anonym sa...

Härligt att höra att du är så positivt trots allt! Hoppas veckan som kommer blir en bra vecka:) Många kramar

Anonym sa...

Tänker på dig gums & skickar massor av kramar till dig =)!! Låter som om du har haft en mysig helg!! Om du har ork & lust kommer jag (mer än gärna!) förbi med lite lunch någon dag i veckan.. Vore mysigt att ses!!

Kram ullis

Anonym sa...

Bry dig ej om håret, se det bara som en vinst, då slipper du ha bekymmer med ditt sår efter draken, som väl måste plåstras om vid hårtvätt.

Jag tål inget hårschampoo och har funderat på att raka av mig allt håret, men då kliar det väl som sjutton, när det börjar växa ut igen.

Får låta det gå mer än en vecka innan jag tvättar det, och efteråt sitter allergin i halsen, som ett brev på posten.Snor ihop det i en stram hästsvans,så jag ej märker hur fett eller smutsigt det är.

Annah sa...

Ha en härlig söndagkväll Sabina. Bamsekram till dig från lilla mig.

Grodmamman sa...

Vilka goá vänner du har! Verkar som om du har många runtomkring dig som finns där och bryr sig om och stöttar dig och din familj.
Tycker att du har en cool inställning till håret också. Och som andra sagt, håret betyder ju inget i den situation som du befinner dig i. Hoppas nu att draken ger dig det du behöver för att få leva länge till!
Kramar

Linda sa...

Vill bara skicka över en kram till dig! Tänker på dig varje dag!

kram Linda

Anonym sa...

Är en ganska ny läsare av Din fantastiska blogg. Vi är lika gamla, har båda 2 barn så det blir att man kan känna hårt, med många saker du skriver om.

Du ger mig styrka, har själv genomgått en lång resa det senaste året från en kvinna i karriären till en "vanlig" kontorissa som älskar livet, både på jobbet och hemma, att kombinera ett chefsjobba med två barn och man var inget för mig, det var inte värt det, jag hade ångrat mig.

Min Mamma gick hastigt bort jan-08 och det fick mig att vakna upp och det är jag tacksam för, det var hennes sista budskap till mig och det har varit ett av det bästa.

Nu lever jag verkligen för dagen, tar till mig alla goda råd och tankar och försöker leva efter det, lever sunt, gör det jag vill göra, det kan handla om att bara gå ut i skogen och plocka pinnar med barnen, drar in med stor glädje, luft i lungorna varje dag.

Det andra prata om att man borde göra, det gör jag om jag vill det och har möjlighet, beklagar mig sällan längre för imorgon kan det vara försent att leva!!!

Sabina, tack för att vi får vara delaktiga i din kamp och sjukdom.

Stora varma kramar till Dig och din familj.

Anonym sa...

Aldrig fel att mysa lite... =)
Hoppas att du får en bra dag imon med mindre kramper och mindre smärta... Vet hur trött man blir efter kramper... Man får liksom träningsvärk i hela kroppen....
Mängder av kramar

Anonym sa...

Är precis som Annfossil skrev ovan, beroende av att läsa din blogg! Vill hela tiden veta hur du mår och hur du har det. Du skriver så gripande och fängslande och delar med dig av allt, så man bara baxnar över vilken tapper, underbar människa du är! Underbart att läkningen är i gång, och hoppas du snart får sova bättre.

Som de andra skrev också, vad bra ett nätverk omkring dig som fixar mat etc och hittar på roliga saker.
Di är värd allt gott som finns i världen!

Varmaste kramarna!

Anonym sa...

Jag är nu på min 9e cellgiftsbehandling och tappade håret efter den 3e, men nu har det faktiskt börjat växa trots att jag går på cellgifter. Har en jättefin peruk men känner mig faktiskt bätter till mods utan. NU är mitt hår ca 5 mm så jag klarar mig utan mössa inne i alla fall. Lite större örhängen och någon sjal. Så länge jag får leva så I do not care!

Anonym sa...

"Det sitter inte i håret" som man brukar säja. Din styrka kommer ju inifrån så det spelar ingen som helst roll att håret ramlar av då.
Kram Jessica

Anonym sa...

Jag beundrar dig så Sabina, om jag bara hälften av din styrka så skulle jag vara glad.

Du är stark och du är min "idol".

Varma kramar till dig!

Anonym sa...

Du är så härlig. Din optimism är så smittande. Och oj, vad jag ofta blir hungrig när jag läser din blogg. Du är en livsnjutare och det lyser verkligen igenom i dina texter. Oavsett hur du än mår får du det mesta att låta rätt mysigt.

Kram.

Anonym sa...

Kikar in för att se hur det är med dig, blir glad varje gång jag ser att du har tagit dig tid och ork för att skriva här så vi kan följa din kamp. Kämpa på och sköt om dig :))

Anonym sa...

morning,
skönt att det börjat att läka men usch va trist med svampen å håret,
du får utstå så mycket men ändå är du glädjen själv,
en måndagskram till dej,
jag kollar med på city å ds visst är det bra:O)

Anonym sa...

hej sabina

jag är en stor beundrare av ditt mod o styrka.
tappade själv håret av cellgifter o visst var det tungt men vad e hår när dt gäller livet?
dt växer ut.....jag fick lockigt o jättetjockt hår tillbaka.
tänker på dig ofta-du e min vardagshjälte!!!!
kram A

Anonym sa...

Att det börjar läka vid dina bortupererade tumörer är ett bra tecken du är stark och du orkar läka din kropp! Ta det som ett teckan på att du orkar läka hela dig!

Önskar dig ännu en underbar dag och massor av styrkekramar

Mimmi

Anonym sa...

Wow, du är sååå beundransvärd! Din inställning till allt du drabbas av. Att du orkar! Men, vad har du för val? Jag hejar på dej via sajberspejs, kram!

Anonym sa...

Min tonåring som oxå har cancer började redan tappa allt hår vid första cellgiftskuren...sen lossnade även ögonbryn o fransar...han hade sen pruk i början...men du vet tonåringar...senare blev d ju mössa i stället...mera inne med det o sen ser d konstigt ut om man har peruk och inte ögonbryn!!!
Värst av allt va o tappa håret tyckte han...själv så tyckte jag som mamma att det var värst att han fick elakartad cancer

kram på dej o forstsätt kämpa

Herr o fru Lundin sa...

Stora varma kramar till dig! *KRAMAROM*

Anonym sa...

Tack för dina kommentarer som du ger mig.

Jag läser ofta din blogg och berörs ofta av dina texter,men är så dålig på att kommentera. Så nu lämnar jag mitt avtryck och jag önskar dig en underbar star på denna vecka.
Kramar Theodora

Anonym sa...

hej du starka kvinna. jag följer din blogg sedan en tid tillbaka.tycker du är otrolig.
jag vill efterlysa lite fler bilder på dej,i det dagliga du gör, det är lättare att ha ett ansikte på den man läser om. jag förstår om du inte vill då du skrivit att du inte tycker om hur du är svullen osv, men visa dej som du är, du är vacker i vilket fall som helst.
fortsätt kämpa på, du är otrolig..
kram kram

Anonym sa...

varit inne o läst din blogg många gånger men inte skrivit något till dig...
men jag tycker du är fantastisk!
önskar dig all lycka i framtiden!

Anonym sa...

Du är så stark så stark modiga kvinna!
Tänker på dig varje dag!
Önskar dig ALL lycka!