9 mars 2009

MÅNDAG

Såren börjar läka och då kliar dom ju så fruktansvärt. Vaknade av smärta vid 03 och kunde inte somna om trots mycket morfin! Så jag satt och grät i soffan och försökte somna om. Pratade med Jennie från NY och mådde bättre. Natten gick fort och snart hörde jag lilla Julia komma upp och då var kl redan 06. Fötterna var rejält svullna och jag kunde inte gå till toa ens. Ringde ASIH och frågade om det skulle vara så här? Han skulle skicka en läkare och titta till mig. När alla åkt till sitt och jag fick lägga mig i soffan kom sköterskan och gav mig intravös furix. Och vi pratade smärtlindring och mina andra biverkningar.
Sen kom även golvkillen som skulle fixa golvet i köket. Tiden rann iväg och vid lunch kom K med lilla S 2 månader snart och hade med sig lunch. Men hon hade blivit lurad och maten var super stark. Jag har då aldrig skådat en sån snäll liten kille som S. Han låg och tittade i sin liggdel och var hur nöjd som helst. Hade köpt ett brunt sätt från POP vilket passade han i färgerna jättebra då han var så mörk! En riktig guldklimp. Vi fikade på Åsas citronmuffins oxå. Men dagen har varit tung med mycket smärtor pga att det håller på läka. Kramper har oxå kommit och gått. Nu känner jag mig som en riktigt gnäll "akka" men till all rätt.
Marit kom och löste av K när hon skulle hemåt, vill helst inte vara ensam med barnen nu. Vi snackade om ditan och datan. Henry hade BC-möte och var inte hemma förrens 18.30.
Tack ´Marit för all hjälp med barnen!
Nu har Julia somnat och Melinda badar och Henry spelar bandy! PUH min egen lilla tid!
Dom ringde från KS och jag ska dit på onsdag för att träffa narkosläkare för bedömning inför operation torsdag 12 mars av tengil. Inget jag ser fram emot, är skit rädd! Men men skiten måste ju bort! Sen får det fy fasiken vara bra med op för ett tag!
Sen blir det vila för min del i 48 timmar för på lördag har vi blivit bjudna på middag och melodifestivalenpå globen!!! Och jag ska gå dit....................

46 kommentarer:

Anonym sa...

beundrar dig du krigar sabina! har bara följt din blogg nån vecka, har fått både gråt o skratt! du berör, du får en o tänka.
Skickar alla styrkekramar jag har!

Anonym sa...

Kraaam till dig Sabina!!!!
Håll ut!!
Hugo, Oscar och Lottie

Anonym sa...

hej sabina!jag läser din blogg varje dag, såg i ett inlägg att du skulle åka till italien på healing!måste bara berätta om min chef linda som bodde i italien i 15 år. hon fick cancer först i livmodern som sedan spred sig i magen. när hon var som allra sämst blev hon körd till en "healer" (är tydlgen ganska vanligt i italien för att bota sjuka)i dag 5 år senare är hon frisk!var bara tvungen att berätta det!kanske finns lite hopp ändå....!!du är är riktig kämpe!kram helena

Gbgmamman sa...

Vila du så att du orkar med melodifestivalen och middag på lördag! Låter kul att komma iväg. Hoppas bara att det inte blir för jobbigt. Ska tänka på dig på lördag och skicka styrketankar hela kvällen! Kramiz Lotta (aka BigMama)

Anonym sa...

Hej! Tycker synd om dig som ska ha ont hela tiden... Önskar jag kunde ta lite smärta åt dig...Klart du ska till globen! Tyck inte att du gnäller...Du har all rätt!!! Kramiz Milla

Anonym sa...

Jag förstår att du inte vill vara själv med tanke på kramperna... Jonas har börjat sova ute ibland när han kör och ja e faktiskt skiträdd för att jag ska få ett anfall... Varje dag så går de tankar till dig och din familj och när ja ligger här hemma och har ont så tänker ja bara på dig. För mitt är bara en piss i havet!
Du har all rätt att klaga om nån!!!
Kramar

Anonym sa...

Gnäll "akka" du? Nej du. Skulle inte tro det. Önskar dig många timmars sömn i natt. Kram

Anonym sa...

Hej Sabina!
Vilken insperationskälla Du är!! Följer din blogg. Tittar in varje dag. Du ska inte på någotvis känna att du är "gnäller". Du är toppen:)

Tipsat om Er bok, i min blogg. Även om Era bloggar. Ni är alla tre enastående tjejer, på alla sätt och vis. Som verkligen delar med Er av allt!

Ha så kul på lördag!

Varma hälsnigar Nicke

Anonym sa...

Hej Sabina!

Måste bara säga att jag tycker INTE att du gnäller. Jag är övertygad om att det du nu går igenom ÄR mer än vad någon borde få genomlida. Det ÄR orättvist och du HAR ju faktiskt ont....Ändå är du så full av liv och livslust. Du lever livet fullt ut. Det är en spark i baken på oss som har mycket mindre att klaga på. Det behöver vi!!!

Du är stark och jag är full av beundran. De gånger som ditt blogginlägg dröjer sitter jag och oroar mig för dig. Jag vet att jag inte är ensam om det. Vi är MÅNGA som vill skicka lite tur, kärlek och värme till dig och din härliga familj. Vi är många som också önskar att vi kunde ta en liten del var av dina smäärtor. Tänk vad mycket lättare allt skulle bli då.

Jag hoppas att du verkligen förstår hur många som berörs av dig och din styrka, glädje och livserfarenhet(som du säkert gladeligen skulle byta bums mot en hel kropp). Bu berör så många på djupet.

Sträck på dig i soffan och var stolt över dig själv. Nu vänder det snart mot bättre tider.Ha nu så riktigt kul på melodifetivalen på globen...

Kramar till dig från en trogen läsare Mia-Maria

Anonym sa...

Du gnäller definitivt inte o skulle du göra det så får du gärna göra det. Jag beundrar dig o mina tankar finns hos dig...kram!

Anonym sa...

Vackra, härliga, starka, fina Sabina! Snart är smärtan mindre, härda ut lite till bara. Och Tengil har jag ju nästan glömt bort! Har den vuxit något? Det måste verkligen bli skönt att bli av med den rackaren. Fy bubblan!

Säg till om du vill ha sällskap ngn gång den här veckan! Om du inte vill vara ensam med barnen eller bara vill mysa lite. När som helst. Jag kommer som en skottspole.

All min kärlek till dig min älskade vän!
Isnabel

Anonym sa...

Hej Sabina

Du är verkligen en fantastisk person som kämpar på, jag ber varje dag för dig.

Själv sitter jag här och gnäller över gravidillamående och migrän. Det går så klart inte att jämföra våra liv men jag får definitivt perspektiv på saker efter att du kommit in i mitt liv. Jag tänker ofta på dig när jag går runt med mína egna krämpor att jag ska vara jäkligt glad som inte har det värre. Min önskan är att du en dag också endast ska behöva bekymra dig över vardagliga krämpor.

Åh, va roligt att du ska till Globen på lördag:o)

Sänder extra mycket positiv energi till dig inför torsdagen.

Hoppas du får sova gott inatt.

KRAM!

Anonym sa...

Hoppas att du får en helt underbar kväll på lördag.
Jag är faktiskt avis, har gärna gått på melodifestivalen men jag får istället se den hemma i soffan.

Sabina sa...

Skickar dig massor med bort med smärta kramar OCH massor med Energi kramar. Så en del låt Sabina få sova kramar oxå.
Förstår att tankarna går upp å ner & för någon som lever med ständig smärta så klagar du väldans lite. Så klaga på du, allt vad du kan det är ju det bloggen är till för, att få skriva det man känner just NU.
Kramar igen...

Anonym sa...

Klart du ska gå på melodifestivalen! Nåt annat finns inte.

Kram!

Anonym sa...

Kära Sabina. Du är helt otrolig. Du är den jag beundrar mest i hela världen; du har t.o.m. gått förbi min mamma!;) Kram från Lill

Anonym sa...

åååh sabina önskar jag kunde göra något så du slapp ha så ont. önskar jag kunde trolla bort all din smärta om inte bättre trolla dig frisk, men tyvärr är verkligheten en annan :(
men hoppas du har det så bra som det bara går.
vad kul att du ska på melodifestivalen. hoppas du får en lyckad kväll då med massa skratt, och mysiga stunder.
all styrka och energi kramar Amanda

Jessica75 sa...

Hej Sabina!
Råkade komma in på din blogg av en slump och blev fast. Jag följer dig nu varje dag och jag beundrar dig att du orkar skriva om din sjukdom. Jag har fällt många tårar när jag har läst din blogg. Jag har själv migrän, men det är inget jämfört med de smärtor som du går runt med - du får gnälla, det är därför man har sin blogg så man kan skriva av sig. Hoppas du får en trevlig kväll på lördag utan smärta.
Kramar till dig och din familj -mina tankar är hos Er.

Anonym sa...

Ta vara på det friska så mycket du bara kan och orkar. Ju positivare du är desto bättre chanser har du!
Apropå melodifestivalen, vilken låt vill du ska vinna?

Herr o fru Lundin sa...

Klart Sabina ska vara i Globen! Snart är allt utläkt, då blir det bättre!

Stor kram tjejen!

Anonym sa...

Det är tillåtet att klaga i vår sits, men jag tycker du e jättetapper. En operation till inplannerad!? Det är bara att köra. Ha så trevligt på lördag. GO GIRL!

Cicci sa...

Klart att du har rätt att klaga. Ingen mår bra av att bära dessa tankar och känslor inom sig. Ut med allt och finn ro i de dina.
Sänder dig massor av styrkekramar via cyberspace.

Anonym sa...

Hej Sabina!Var bara tvungen att lämna ett avtryck här efter att ha följt din sida ett litet tag.Du är så beundradsvärd och skriver så man inte kan låta bli att följa din blogg.Man får perspektiv på livet av att läsa om din smärta och allt du går igenom både med sjukdomen och livet i övrigt,både jobbiga och roliga saker!

En stor kram från mej!

tina

Lenox sa...

Det ska du verkligen, jag håller med dig, till Globen alltså.

Du skriver så fint och kärleksfullt om dina barn, vänner och om din familj. Och jag läser och förstår vilken fin vän DU måste vara när du får så mycket fint tillbaka av dina vänner.

Sabina, du är en mycket modig och mycket fin människa tror jag.

Anonym sa...

Tassar in för att önska dej god natt.
Kram Mona

Anonym sa...

GODNATT VÄNNEN.

Hoppas verkligen ni kom fram till något bra ang smärtan...en pump kanske?du kan inte fortsätta ha så ont gumman,din kropp behöver vila/sömn.Många kramar till dig & Henry(& tjejerna förstås)
Vi ses/hörs snart.(du vet att jag är vaken...ett tag till)
KRAM Jenny J

Anonym sa...

Fy vad jobbigt du har det, kan inte ens tänka mig vad du går igenom varje dag. Tänker på dig och din familj. Kämpa på, klart du ska till globen på Lördag. Kram på dig och hoppas du får sova gott inatt :))

Anonym sa...

Hej Sabina. Du har en sån otroligt stark energi och utstrålning som man känner när man läser din blogg - "du går igenom rutan" Du kämpar med allt hela tiden med en otrolig styrka. Hoppas du får sova gott i natt, och att smärtan avtar. Miljoner styrkekramar från Karin

Anonym sa...

Måste du sövas? Går det ej med lokalbedövning eller epidural, som när man kejsarsnittas?

Har tagit bort polyp inuti mig utan bedövning, skulle gjort lika ont få en spruta,sa de.
Hoppas den(Tengil) sitter till ,så det snabbt blir gjort bara.

En dag som varit svår även här, men läser om andras värk och plågor,som gör att jag pressar mig lite till.
Du hjälper fler än du tror och vet,genom att berätta så rakt. Tack för att jag får skriva av mig ,skulle aldrig själv orka ha en blogg. Du får representera alla oss, som ej kan eller har förmågan.

Dottern ska till Globen,för mig vore det omöjligt,nöjd om jag kan följa TV:n.Njut om du kan,så roligt för dig komma dit.

En häxa på Vift sa...

Hej Sabina. Vad bra att du ska få ta bort tengil, men vet vad du menar med operationer, man blir rätt less på dem tillslut. Men jag hoppas du får slippa fler op ett tag framåt sen.
Melodifestival live, hmm.... ja, det är nog bra mycket roligare än att kolla på TV:n kan jag tänka mig.

Anonym sa...

Styrkekramar till dig!

Som många andra skriver det är inte gnäll att du skriver att du har ont.

Jag tror inte att vi icke sjuka kan förstå vad du går igenom. Och tar du inte om hur ont du har så får du ju ingen hjälp mot det. Och det tar på krafterna att ha smärta. Krafter som då går åt till annat än att läka dig. Krafter du behöver inför kommande utmaningar.


Vi är så många, för dig okända, som tänker på dig för att ge dig kraft och styrka.

Njut av dagen och vila..

Anonym sa...

I går satt jag och läste ifatt från din bloggs allra första början. Jag blev fast. Har sagt det förr och säger det igen: Du berör mig så oerhört och jag har här precis varje dag.

Så bra att Tengil nu ska bort också, men jobbigt med operation igen. Jag säger som ngn annan: Kanske behöver du inte sövas? Ryggbedövn kanske? Det tog de på mig när jag gjorde kejsarsnitt.

Hoppas du får en bra tisdag med mindre smärta.

Varmaste kramarna!

Anonym sa...

Hej min söta vän..

Hoppas att du ska slippa vänta på operation & att ha ont.. Det finns både morfinpump & morfinplåster.. Kanske värt att prata med ASIH om.. Att ständigt ha svåra smärtor tar ju så på krafterna både psykiskt & fysiskt..

Jag tycker absolut inte att du klagar.. Du är fantastiskt stark vännen.. Du behöver gråta, vara arg & få berätta hur du känner det..

Du frågade mig igår om "någon husmorskur" för svamp i munnen.. Mycostantin brukar ge resultat även om det kan ta ett par dagar.. Även sugtabletter som tex Salivin ökar saliven kan kännas skönt.. Vet att det finns de som tycker att avslagen Ramlösa att gurgla med kan kännas behagligt. Hoppas det ger med sig..

Finns här för dig & prinsessorna min goa vän!!

Puss & kram ullis

Anonym sa...

hej igen...åhh va kul att du ska till Globen på melodifestivalen...D ska ju jag med...lovar o ovar att titta efter dej...o lovar lovar att komma fram o säga hej om jag ser dej...Min Alex mår just nu ganska BRA...håret börjar komma tillbaka sakta men säkert...han ska på MTR nu var 5 te vecka...o attans kommer den där förb...tengil tillbaka...kämpa på du...tänker på dej kram kram

Anonym sa...

jag tycker du är jätte stark, tänker på dig, kram

Anonym sa...

Mot svamp i munnen:
1.Ramlösa o liknande med högt natriumbikarbonat innehåll, kolla vilket vtn som har högst vichy,ramlösa,loka o.s.v.
2.cironsaft
3.lingon utan socker,kolla i djupfrystdiskarna,vi kokar alltid sylt utan socker håller sig pga innnehåller konservering självt.
4.dra ner på mat med socker,jäst

Anonym sa...

Jaa vila en massa nu! Såklart ska du på melodifestivalen på Globen:) Fan va kul! Här får man själv se den i soffan;) Tänker på dig och din familj och skickar en massa styrkekramar!! Katja

Anonym sa...

Förstår att det är jobbigt, men Tengil ska ju utrotas, och någonstans måste man börja... hejar på dig som vanligt! Varmaste kramarna..M

Anonym sa...

Du får klaga hur mycket som helst (tycker du klagar väldigt lite jämfört med om det varit jag...)
Jag hejar på dig varje dag!!
Kramar hårt.

Anonym sa...

Gumz!! Du är så otrolig!!! Trots allt svårt o jobbigt ser du till att få in alla roliga aktiviteter mellan det jobbiga :) Vi ska t globen på genrepet på lördag men inte "riktiga" som du ska på gu va roligt för dig!! Ring mig för vi ska oxå t KS imorg o träffa narkosläkaren då Alex ska op örat på måndag KRAM

Unknown sa...

Gnäller gör människor oftast väldigt obefogat. Du berättar fakta! Punkt slut (och om det nu vore gnäll så gnäll för sjutton)

Det som är bra med sin egen blogg är att man får skriva det man vill.

Så himla roligt med mellisfestival på plats. Ta med en skön kudde som du kan sitta på. Stolarna kanske är osköna.

Kramen

Anonym sa...

goa sabina. Inte är du någon gnäll-tant, herregud, hur kan du ens tänka så??
vad i all världen kan du skriva annat än när det är jävligt så ÄR det jävligt...
Jag är så förvånad ( vet inte om det är rätt ord precis)
över att du håller den positiva andan uppe hela tiden, i inlägg efter inlägg. Det är alltid någon ljusglimt, alltid nån god mat du ätit eller något bra program du ska se, nån som varit snäll eller bara en bra dag....det är ju en oerhörd bedrift att behålla ljuset i livet, hur svagt det än brinner, du ser det, fokuserar hela tiden åt rätt håll, och är det NÅGON jag hade velat vara instängd i en mörk tunnel med, så är det dej, du hade GARANTERAT sett ljuset och vägen ut!!
var stolt. våga inte tro att någon tycker du "gnäller". Din styrka är din enorma kämparglöd och livsglädje och du visar oss hur VI ska se på livet...
kram kram kram på dej!

Anonym sa...

goa sabina. Inte är du någon gnäll-tant, herregud, hur kan du ens tänka så??
vad i all världen kan du skriva annat än när det är jävligt så ÄR det jävligt...
Jag är så förvånad ( vet inte om det är rätt ord precis)
över att du håller den positiva andan uppe hela tiden, i inlägg efter inlägg. Det är alltid någon ljusglimt, alltid nån god mat du ätit eller något bra program du ska se, nån som varit snäll eller bara en bra dag....det är ju en oerhörd bedrift att behålla ljuset i livet, hur svagt det än brinner, du ser det, fokuserar hela tiden åt rätt håll, och är det NÅGON jag hade velat vara instängd i en mörk tunnel med, så är det dej, du hade GARANTERAT sett ljuset och vägen ut!!
var stolt. våga inte tro att någon tycker du "gnäller". Din styrka är din enorma kämparglöd och livsglädje och du visar oss hur VI ska se på livet...
kram kram kram på dej!

Anonym sa...

Vad skoj att åka till Globen och kolla på Melodifestivalen. Du fångar verkligen dagen!/elli

Anonym sa...

Oj, vad kul! Älskar schlager, men
snälla, snällla, inte af
Ugglas som vinnare av alltihopa :-D!
Stora kramar från skitkallt och tråkigt Visby!

Anonym sa...

Nu är det dags att lämna ett litet spår efter mig i din ärliga blogg.

Vill tacka för allt du har delat med dig av och hur många människor du har påverkat på ett positivt sätt.

Många lyckönskningar inför morgondagens prövning!!