7 mars 2009

LÖRDAG

Henry och Lasse försökte sig på dart och tydligen vann Henry!
Goda förätten som bestod av skaldjursoppa med rökta räkor!


Middagen bestod av ankbröst med potatiskaka och sås.



På väg ner till vårt rum som låg i den andra byggnaden. Utsikten var ju underbar!



Ett stort tack till våra fina vänner som tog med oss på detta sköna avbrott från vardagen!

Men vi börjar från början;

Åhh vilken dag! På morgonen kom kurator S hit och vi pratade i 3 timmar med ett avbrott för ASIH läkaren och sköterskan som kom hit. Vi gick igenom alla smärtlindringar och läkemedel jag stoppar i mig. Dom är helt underbara! Jag har så mycket på gång och får titta i kalendern för att hinna med allt. Jag har haft rejält ont idag och försöker smärtlindra mig hela tiden. Men man vet oxå att det går över och då är det lättare att stå ut. Klockan 13 var mamsen, Henry och jag med Julia hos psykologen och pratade. Det var ett väldigt bra samtal. Julia känner förtroende för S. Det känner vi allihopa. Sen tog mamsen med sig Julia hem till sig och jag och Henry åkte till vår bjudning på skeppsholmen. Våra goa vänner dossyster med man hade ju för ett par veckor sedan bjudit oss på detta spa! Då visste vi ju inte om operationen men jag körde på ändå!!
Jättefint ställe med rum över havet och finlands båtarna. Kunde inte bli bättre. Det ända jag missuppfattat var ju morfin pennan. När jag tar den så somnar jag. Så jag somnade 1 timme i relaxen, super skönt. Sen var det dax för middagen och då hade jag oxå tagit en morfin penna och kände mig trött. Så jag satt väl och halv sov igenom den super goda middagen. Förätten var en skaldjur soppa med rökta räkor och middagen bestod av ankbröst med potatiskaka och sås och efterätten en chokladkokoskaka med hallon. Mycket gott! Efter det gick vi och satte oss i salongen och drack te och diverse andra drycker. Då piggnade jag till. Sen hittade vi både dart och biljard som grabbarna genast kastade sig över. Jag och dosyster hittade sköna fåtöljer som vi sjönk ner i och samtalade om både svåra och roliga saker.
Vi bröt upp vid 00.30 och gick ner till våra rum, Henry somnade omgående medans jag sms och pratade lite i telefon. Men tillslut somnade även jag och vaknade 02.30 för påfyllning och sen vaknade jag 06.30 nästa gång. SKÖNT! Jag gick då upp och pysslade lite i rummet och gick sen upp till huvudbyggnaden och kikade runt. Kl 8.30 möttes vi upp för frukost. MUMS nu var jag rejält hungrig och både det ena och andra slank ner.
Vi satt länge och njöt och sen var det dax att ckecka ut. Vi åkte förbi sumpan och fixade med lite presenter och sen skickade jag in Henry på ikea för den sista byrån till Melli rum. Nu är et projektet klart, det blev super bra! Jag har haft rejält ont idag med nöjt mig med tabl för att slippa dåsigheten. Barnen kom till oss och Melli stack direkt iväg till kompis.
Fotografen U kom förbi och visade bilder på när operationen av draken varit, HÄFTIGT att se, hur gigantisk stor den var! Nu är även projektet igång, tydligen sattes tumörerna in direkt efter att dom plockats ut i torsdags, snabba ryck!
Ikväll blir det grönsaksdipp framför melodifestivalen för nu är SABINA slut som artist!
Tusen tack L.O.T.T.A för fin hjärtljuslyckta och godis!
Samt Melissa, Soile och Natascha för fint blombud!

39 kommentarer:

Unknown sa...

Så roligt att höra om dina underbara dagar - du är värd dem. Jag har saknat dig och undrat hur du mår - du får inte skrämmas så där. Kram

Anonym sa...

Det låter som att du mår bättre nu när "draken" är borta.
Kan förstå att det är skönt. Har själv haft blöder som gjort ont och varit på fel "ställe" har inte kunnat sova eller sitta.
Har läst din blogg under de senaste 2 veckorna och det har fått mig att uppskatta livet ännu mer.
En annan sak som jag verkligen ska börja med är solskydd som jag inte brukar använda.

Ha en skön helg

Mammatilltre sa...

Så härligt att få vara med och läsa hur du njuter av det goda som ändå finns varje dag - mitt i eländet. Känner den hoppfullhet, glädje och styrka som du förmedlar Sabina. Må krafterna vara med dig hela vägen i seger för livet!!

Massa kramar och segertankar från en för dig okänd som läser din blogg stundtals med kramp i magen och alltid med stor beundran och fascination av dig!!

Carin

Anonym sa...

men va härligt å mysigt du har haft det vilka underbara vänner,
nu ska jag kolla in Rallybrudar får se om det är nåt att ha,
kram

Anonym sa...

Låter som ett trevligt SPA. Kram. Hoppas du har mycket godis i kväll. Kram

Anonym sa...

Härligt positivt inlägg igen. Du verkar ha haft en alldeles underbar dag! Kram

Anonym sa...

Toppenbruden!!!!
Jättekul att läsa om din dag!
puss och kraam Lottie

Anonym sa...

Du fantastiska,inspirerande Sabina.
Har du en aning om hur mycke du ger alla oss, för dej okända o kända, som följer dej i din kamp!Du har lärt oss att inget är omöjligt och att leva medan man lever.Vi ska sluta gnälla för småsaker och glädjas åt det vi har och inte sörja det man saknar... du är värd allt gott!Kram från en av alla som beundrar dej på avstånd

Anonym sa...

Hej Sabina,
Jag fick din blogg av Terese Peltoff Viira, vi har lärt känna varandra här i Dubai. Din intervju var ett wake up call för mig, jag är en "det händer aldrig mig" tjej, solar mycket och utan solskydd. Tack för en bra blogg! Önskar dig all lycka!

Anonym sa...

DU ÄR SÅ FIN

Anonym sa...

Ät , ät , ät så du får näring. Bra att det presenteras mat som retar dina smaklökar!
Blev glad att höra av dig igen, men känn inget tvång.
Vi förstår att du har annat att göra!

Sabina sa...

Förutom smärtan så låter det ju toppen för er. Jätte skönt med Spa.
Hoppas er söndag blir minst lika bra. Kramkram

Anonym sa...

Vad skönt det lät, det var ni värda.

Sov gott!

Anonym sa...

Låter som en underbar dag! Gillar verkligen att du tar till vara på alla dina dagar och önskar nog att jag själv kunde vara lika positiv till livet och njuta av varje dag.

Anonym sa...

Vad skönt att du fått njuta lite idag, stackare, tycker synd om dig med all värk!
Vad menar du med att dom sätter in dom igen? Jag har inte förstått hur försöket i Uppsala går till.
Många kramar till dig! Jessica

Anonym sa...

Hej Sabina.

Jag är en alldeles ny läsare av din blogg. har tidigare bara varit inne några gånger emellanåt på din blogg och läst några inlägg. men från och med nu tänker jag börja den varje dag. Jag vet inte vad jag ska säga. tårarna rinner och tycker det är fruktansvärt hemskt och orättvist att just du måste vara så sjuk, önskar jag kunde ta någon del av din smärta. men tyvärr.
det enda jag kan göra är och tänka på dig och säga att du är en väldigt insprirerande och stark person fortsätt med det.
stor kram och all kärlek...//Amanda

Anonym sa...

Har följt din blogg till och från och du griper tag i mig! Det är så hemskt att du ska lida så! Varje god nyhet ler jag åt, varje beskrivning av smärta gråter jag med. Vi bodde i Sumpan i 5 år, och nu bor vi i Uppsala. Tänkte extra mycket på dig när du var uppe på Ackis häromdagen, jag var också där, fast på en annan avdelning och hälsade på min pappa.
Om du kan känna kramar genom cyberrymden så hoppas jag att du kan känna min HÄR, mitt första avtryck i din gästbok.
Hälsningar, en fd anonym läsare
Annica

Anonym sa...

Trevlig helg Sabina önskar Karin

Anonym sa...

Hej Sabina. Vad härligt att du kunde åka på spa. Melodifestivalen är avklarad här med. Nu önskar jag dej en god natt med bra sömn.
Kram mona

Anonym sa...

Kära söta du!

Det känns som en stor lättnad för dig att du har blivit av med draken och jag är så glad för din skull.

Ha en fortsatt härlig helg och njut så gott du kan.

Mina tankar finns hos dig.
Kram från Nettisens

Anonym sa...

Du är verkligen en helt fantastisk människa! Din styrka, ditt mod och din positiva framhållning i all din smärta är beundransvärd. Skickar dig all min styrka! Många kramar till dig och din familj.

Anonym sa...

God mat och lite soft, jag tycker ingen är värd det mer än du. Vilken slagkämpe,,, vi hejar som dårar här borta,,, kram i massor, heja heja heja....

Anonym sa...

Låter som en härlig dag, så stark du är som åkte med trots att du precis har opererats. Hoppas du får sova gott inatt och vaknar utvilad imorgon.

Hang in there och forsätt kämpa på. Massor av kramar :)))

Anonym sa...

Du är så otrolig som orkar med allt.
Hur ser det ut när de tagit bort draken? Vill du visa?

/Monica

Anonym sa...

Så härligt ni har haft det och så underbart att du orkar efter operation och allt ! Mera sån´t ! Det är du värd !
På sextiotalet var Skepparholmen en kursgård och jag var där vid flera tillfällen för att göra slutprov för kurser som jag var tvungen att klara för att få fortsatt anställning på sparbanken där jag arbetade på den tiden ! Jisses, man blir ju nästan nostalgisk !Vacker plats och roligt hade vi !

Anonym sa...

Det finns ingen människa som är så kämpe stark som dig!!! Vi är många som kämpar med dig! Vi är många som bryr oss om dig...och många som "är" med dig varje dag och tror på dig!
Du fixar det här Gumman! Du har allt för att detta ska gå bra!
Du får aldrig ge upp!
*Största kämpe kramen*

Anonym sa...

GODNATT vännen

Har inte pratats på några dagar & saknar de redan. Så glad gumman att de vart glada överraskningar i uppsala & jag förstår att ert spa mys har varit lyckat.Härligt! Vi ses i veckan så vi kan kramas lite.
PUSS & KRAM Jenny J

Anonym sa...

Fina tjej..jätteroligt att läsa hur bra du har haft det.
Du är så positiv trots din svåra sjukdom.
Kan du inte visa bild på draken??
Hur ser det ut nu när dom tagit bort den??
Hoppas du fått sova bra i natt.

KRAM

Anonym sa...

Jag har följt din blogg i ca en månad. Och det som slår mej är att du verkligen fångar dagen. Carpe diem.
Kan ju tillägga att jag kollar ju din blogg ibland flera ggr om dan så nu när du vart på spa blev jag så orolig att nåt hänt. Men blev så glad då jag nu ser att du haft en bra och skön upplevelse på spa. Det är sånt man ska unna sej. Kram Elli

Anonym sa...

Vilken fin dag/kväll och natt ni fick. Både god mat, sömn och dessutom spa! Det var ni värda allihopa! Kramiz M

Anonym sa...

Härligt att läsa om din Spa-helg! Jag funderade så över hur det var med dig efter operationen...
Från en främlings perspektiv känns du ändå bekant genom att jag läser dina personliga texter.

Jag önskar Dig allt gott, Sabina!

Anonym sa...

Vad härligt att du fick komma bort så här. Och att det fixade sig trots att var nära inpå operationen! Måste vara underbart att slippa draken. Hopppas nu du får sova bättre och bättre och att de andra smärtorna ger med sig.

Att projektet är i gång är kanon! All lycka önskar jag dig, och jag fortsätter att kika in här varje dag.

Du är fantastisk!

Kramar!

Anonym sa...

Kul att höra att du har sjukhusfria dagar som är bra,förutom denna smärta som du jämt måste dras med.Mkt bra innehåll och goda vänner.Sabina
kan du inte informera oss mer om hur projektet skall gå till.Vad menar du med,sattes tumörerna in direkt?
Brukar läsa din blogg kontinuerligt kan ha missat detta ändå.
Hur går det med tumören mellan benen?
Är det på platsen "Draken"satt som smärtar värst?
Kramar från Mette

Anonym sa...

Har du fått mitt mail? Osäker om det var rätt adress =)

Anonym sa...

Sabina! Du blir ALDRIG slut som artist. Du är VÅR stjärna och lyser så starkt dygnet runt! Du är en ledstjärna för mig, du visar mig hur man ser sitt livs alla ögonblick och lever det med njutning. Hur man väljer att hantera livet! Du är bäst! Kram

Gbgmamman sa...

Du verkar ha världens bästa vänner, och verkar vara en supervän själv! Verkar som att du haft det trevligt. Det glädjer mig verkligen! Kramar!

Anonym sa...

Låter som du har superbra vänner, skönt att höra att du haft det bra

Kram Emma

Anonym sa...

...Så här på internationella kvinnodagen vill jag framhålla dig som en sann otrolig och fantastisk kvinna! Vet ingen som är så positiv och uthållig som du, Sabina! Att du bara orkar!! Skönt att läsa om eran spa-dag...Du är värd varenda minut av njutning... Underbart att du är befriad från draken! Nu ska du se till att vila, äta gott och njuta av din fina familj och dina härliga vänner så du orkar med alla steg i projektet! Vi håller alla tummar och tår, alla tankar går till dej Stora stora kramar
/Kerstin

Anonym sa...

all kärlek o kramar till dej du härliga inspirerande tjej!//jenny