13 mars 2009

FREDAG

Det var inte lätt att somna om i natt men jag lyckades slut, satt och sov pga av smärtor i nacken. Vid 06 gav jag upp och kände att nu är det morgon. Grät en skvätt av trycket jag har i nacken och kände för att bjuda över barnen och Teppo på frukost. Laddade upp med en massa gott och dom kom över och allt kändes bättre. Vi åt en mys frukost och sen förvann alla till sitt. Henry sov så gott och jag plockade lite. Sen kom sköterskan M och gav mig vätskedrivande. Maarit kom och Henry åkte iväg och fixade lite saker. Även golvkillen kom och fixade iordning sista biten på golvet så det nu är snyggt. Sjukgymnasten kom och gav mig flera strumpor att hålla lymfödem borta så gott det går. Även Eric kom på fika, så vi satt länge och snackade.
Sen kom Henry hem med färsk rödspätta och gjorde en dunder god middag på fisken med färska championer, pressad potatis, örtagårdssås och kokta morötter.
Min smärta håller i sig och jag tar morfin regelbundet. Men att det kliar är ju ett gott tecken på läkning.

Solsken är härligt,
regn uppfriskande,
vind får dig att vakna,
snö gör dig glad.
Det finns inget dåligt väder,
bara olika slags bra väder.
Njut av dom även du-varje dag,det är du värd
Kramar från mig / Häxstickande mamman i Jämtland



Tack till Jonas och Linda för fint blombud
Tack till Bibbi ( Jennie NYs mamma ) för tekorg med massa smått och gott!


29 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, jag är inne för första gången och läser din blogg efter tips från tidsoptimisten.
Måste säga att du är en enastående stark kvinna och oerhört ärligt och öppet skrivet för oss andra att läsa om dina med och motgångar.
Jag önskar dig allt det bästa livet kan erbjuda.
Ha en bra helg.
Kram

Kasima sa...

Hoppas såren läker fort! Och sedan att behandlingen kommer få tengil att bli svagare och försvinna!
Massor av kramar!!

Anonym sa...

Om ändå min karl kunde vara så duktig på att göra mat. =0) Hahaha! Men han vet iaf hur man gör makaroner och köttbullar. =0)
Ta hand om dig och hoppas att du får en mysig och bra helg!
Kramar

Anonym sa...

Hej Sabina. Jag önskar att du ska få en så bra helg som bara möjligt.
Kram Mona

Anonym sa...

Kikar in och säger hej ikväll, har tänkt på dig och det är skönt att se att du är på benen igen.
Ta hand om Dig, Kramiz

Anonym sa...

Önskar dig en helt underbar helg med dem du älskar, du är en stor inspiration!
Varma cyber kramar från oss

Anonym sa...

Hej Sabina!
Läser din blogg varje dag, som så många andra skriver så känner vi inte varandra, men trots det så känns det som om jag känner dig.
Du är en modig, stark och fantastisk kvinna som jag.... ja, beundrar!!!
Du verkar ha en härlig familj och många goda vänner och bekanta omkring dig.
Tänker på dig ofta, (konstigt egentligen när man liksom inte känner dig) och önskar att allt ska gå din väg, det är du så värd!!!

Superstyrka till dig (sonen hade dille på alla superhjälptar när han var mindre och brukade skicka superstyrka när det behövdes) och en trevlig helg.

Hälsningar
Caroline

Anonym sa...

Läser din blogg varje dag och jag tänker mycket på dig. Du kämpar och du ger inte upp. Du är stark och jag hoppas att du kommer vinna över sjukdomen. Själv har jag mist min man för 8 månader sedan i cancer och vet hur det är att vara närstående till en cancerdrabbad anhörig.Håller tummarna för dig, du är en beundradsvärd människa som orkar dela med dig så mycket av dig själv

Anonym sa...

Men jävlar vad ont såret i nacken måste göra!! Såg precis bilden på det. Ojoj, mem det ser ju ut att vara fina sårkanter.
Måste dessutom bara få säga att; vilka fina barn du har! Kram

Anonym sa...

Vill bara säga att du är en enastående stark och modig tjej! Det enda jag vill är att skicka dig styrka, kärlek och omtanke... Min mamma gick själv bort i malignt melanom - gick väldigt fort och ingen i familjen förstod vad som var på väg att hända...

Men din sjukdom är din och hur det går kan ingen säga. Jag vill bara ge av min styrka, jag tycker du är helt fantastisk och jag beundrar dig!

Ha en underbar helg, varma kramar Annika

Anonym sa...

Hej Sabina!
Sänder över massor av styrkekramar, tänker mycket på dig o hållar alla tummar o tår.
Kramar från Åsa i Katrineholm

Anonym sa...

Hej Sabina,
Det ser verkligen otäckt ut i din nacke men något hål kommer det ej bli. Kroppen har en fantastisk förmåga att växa igen/ihop. Är det nu 5 veckor som de kan sätta in mördarcellerna som ska käka upp tumörerna? Hoppas de 5 veckorna går snabbt. Har förresten din strålning hjälp mot metastaserna i hjärnan? Det vore ju bra om de kunde hållas i schack till dess att de blir uppätna! Du har mycket fysiskt ont nu men vännen hur känns det i själen? Kramar från Karin i M

love sa...

Du är verkligen grym!!!
Jag gråter när jag läser din historia!! Ursäkta frågan men är du aldrig rädd? Hur känner du dig, vad tänker du??
Du tar ju verkligen hand om allt och alla. Familj, barn, man,hushåll, vänner, ja allt. Du är verkligen beundradsvärd och jag önskar dig all lycka.

Kram kram

Anonym sa...

HÅLL UT.

eldene sa...

Du är en fantastisk kvinna! Vill bara säga det. En makalös, stark, beundransvärd kvinna! En massa kramar till dig!

Anonym sa...

åååh sabina låter som om du haft en bra dag trots allt. hoppas verkligen inte att du har för ont, jag menar så ont att du inte vet vart du ska ta vägen. önskar dig en trevlig helg och kväll. kram Amanda

Anonym sa...

Försöker skriva ngt annorlunda varje gång jag är här inne.

Hur i fridens namn kan du sova överhuvudtaget? Du kan ej ligga på nacken, ej på rumpan eller låret? I vilken ställning får du lite sömn?Kan du vila bekvämt i soffan och bulla upp dig med kuddar eller hur får du det att fungera?Själv kan jag ej ligga på mage eller rygg och tycker det är besvärligt. Men du har det ju mkt värre!

Vill ej sätta press på dig,men jag blir så glad,när du orkat blogga.Du finns i mångas tankar dygnet runt!
Du har ingen reklam på din blogg.Tjänar du inga pengar på den alls genom att få alla dessa besök? Det vore du ju värd. Har sett på bloggar att de är värda så och så många kronor. Är helt rudis och fattar inget sånt här.

Anonym sa...

Hej Sabina. Lycko din familj och dina vänner som har dig, du verkar vara en sådan underbar person. Hoppas du får en lugn och skön helg med mindre smärta så att du kan vila ut. Hälsningar Karin

Anonym sa...

Hej gums..

Kände mig så ledsen igår.. Det är tufft att se någon man tycker om så mycket ha ont & må dåligt..
Fy, att du ska behöva genomgå så mycket vännen min.. Skönt att operationen nu är gjord.. Och även operationen på Akademiskasjukhuset. Hoppas att såret i nacken ska läka fint så att du slipper ha så ont..

Tänker på dig & prinsessorna & Henry & din familj & alla andra som älskar dig.. Är ju så overkligt allting som händer just nu.. Önskar så att jag kunde göra så mycket mer för dig..

Finns här för dig/er dag som natt..

Styrkekramar från mig..

ullis

Anonym sa...

Läser mellan raderna på din blogg. Du tar vara på viktiga stunder. Verkligen. Barnen och din man och vänner och släkt.
Jag kommer att tänka på er alla ikväll när jog tittar på melodifestivalen och tänka att ni sitter också och tittar. Ha det gott och vila när du är trött!!
Kramar från Elli i Kukkola (Haparanda)

Anonym sa...

Hej
Kolla in pitea-tidningen.se
Ett jättefint reportage om dig!
Lycka till, jag håller tummarna för dig.

Anonym sa...

Du underbara vackra kvinna..jag är så imponerad av din livskraft och den smittar av sig även om draken är borta så gråter jag när jag ser dej, jag ser ju vilken smärta du bär på. Av dej har jag lärt mej att inget ska tas för givet, att ta vara på min Älskade (särbo för att jag är för feg för att flytta ihop) och barn för man vet inte vad morgondagen har i sitt sköte. Mina tvilling pojkar fick diagnos fshd-en Ms-liknade muskelsjukdom vi har lärt oss att leva med det samt att min syster dotter lever med mej sedan 10 år tillbaka, hon har 3 diagnoser och går på särskola. För mig har livet varit krokigt men när jag läser hur du tänker, dina relationer mm så har jag lärt mej jätte mycket. Du vet inte vem jag är men du betyder något i mitt liv och har hjälpt mej till en förändring som jag är så lycklig över. Massor med Ljus och kärlek till dej. Kramisar Från Cina Segemar i Östersund

Unknown sa...

Hej Sabina! Jag har länkat till dig från min blogg. Jag har även länkat till en otroligt fin artikel som jag läste i PT (vår nationaltidning...)

Hoppas att du känner dig bättre idag.

Kramen

Anonym sa...

Önskar så innerligt att det fanns nåt man kunde göra, mer än att hoppas på de bästa! Finns ingen som ska behöva genomlida det du gör. Kämpa på, jag tänker på dig varje dag!
Mängder av kramar

Unknown sa...

Närjag ser ditt sår tänker jag
smärtstillande salva/creme,det
måste finnas eller?
Lilla Gumman tänker på Dig varje dag.

Anonym sa...

http://www.pitea-tidningen.se/nyheter/ARTIKEL.ASPX?ArticleId=4499935

Det var svårt hitta artikeln om dig. Har letat och letat. Hittade på denna länken,om den nu fungerar.Har ej läst hela än.

Anonym sa...

Jag hoppas att du inte har allt för ont i nacken idag.

Kram till dig!

Anonym sa...

Vill bara sända en stor kram till dig för att du orkar ta dig igenom detta svåra, hoppas du får en trevlig schlagerkväll!! Kramar i massor till dig!!

Helena sa...

Hej Sabina! Det är först nu när jag ser såret efter tumören i nacken som jag egentligen, litegrann, kan ta in vilka smärtor du måste leva med. Tar du bara morfin eller får du annat smärlindrande oxå? Tycker att det verkar så hemskt för dig med detta konstant onda....
Och ändå så orkar du mitt i all smärta ta vara på guldkornen i vardagen. Beundransvärt! Måste även säga att du verkar ha en fantastiskt go och omtänksam sambo...
Allt gott till dig!
Kram