17 januari 2016

Dotter Melinda skriver


Hej!

Jag tänkte passa på att skriva ett inlägg på mammas blogg för att jag har blivit äldre och detta kommer direkt från mitt hjärta.

Jag tycker att tiden bara flyter på och åren har gått alldeles för fort, snart har jag gått ut gymnasiet vilket känns skönt men ändå tomt utan Sabina. I juni tar jag studenten och önskar att du fick dela den dagen med mig mamma.  Det har varit tufft i min vardag i skolan och hemma för att jag har fortfarande så mycket saknad efter henne och det var ett tufft år när jag fick leva de första åren utan Sabina och jag minns verkligen henne som en krigar drottning som kämpade allt för sina prinsessor.

Jag har tittat tillbaka på bloggen och läst gamla inlägg som mamma gjorde medans hon var sjuk och jag har fortfarande en stor saknad efter henne. Det känns verkligen som om hon sitter här bredvid mig medans jag kollar igenom bloggen. 
Sedan 3 år tillbaka har jag hittat en bra utbildning som jag trivs med och som jag vill jobba med i framtiden.
Allt känns fortfarande svårt eftersom det har hänt mycket saker som Sabina missade. 
Moster Johanna har 3 underbara killar som hon skulle älska, alla födelsedagar och hon skulle se mig och Julia växa upp och bli stora tjejer... Jag brukar också känna hennes närhet på kvällarna när jag ska sova och även drömma fina minnen på nätterna.

Jag har alltid haft 3 foton vid fönstret och ett ljus som jag tänder varje kväll när det börjar bli mörkt ute för då vet jag att Sabina sitter vid fönstret och tittar in. Jag har besökt Sabinas grav när det har varit traditioner som till exempel årsdagar, födelsedagar och julafton, och när jag står där framför stenen och tänt ett ljus så känner jag hennes närhet och ibland så brukar jag höra hennes röst.

Om jag fick önska nåt så skulle det vara att du skulle komma hem till oss med ett friskt liv och ha ett stort leende som du alltid hade. Det har hänt några gånger att Julia har frågat efter dig och det har varit svårt att förklara för henne men nu när hon är äldre så förstår hon lite mera och vi brukar kolla på foton tillsammans, då brukar Julia säga "Mamma är i himlen".

Mamma, saknaden efter dig är enorm och jag kan inte sluta tänka på alla fina minnen som jag hade med dig. Alla gånger du läste en godnatt saga för mig innan jag skulle sova, alla gånger du berättade hur duktig jag var i skolan och det jag minns mest är när du berättade att du fått cancer och att du inte hade många år kvar. 

Du ska veta att du kommer alltid att finnas i mitt och Julias hjärta, vi älskar dig! 

/ Din äldsta dotter <3 i="">

13 kommentarer:

Fotograferande fembarnsmamma sa...

Så starkt skrivet. Lycka till! Kram / Maria

Johanna sa...

Så fint skrivet Melinda. Det är svårt att föreställa sig hur livet utan mamma är :( Men som du skriver så tror jag också att hon finns med er <3 Det är konstigt att tiden bara går och så fort dessutom! Men vi glömmer aldrig, slutar aldrig sakna och minns de härliga och glada stunderna tillsammans!!

Puss o kram från moster

Anonym sa...

Melinda <3 Jag har inga ord, bara tårar som rinner ner för kinderna, när jag läser det du skrivit! <3 Fina tjejen!

Anonym sa...

Förstår att saknaden är stor, övertygad om att hon alltid vakar över er ❤️

Anonym sa...

Fint skrivet//Thomas

Sam J. sa...

Kram

Anonym sa...

Jättefint skrivet! Tårarna rinner.
Önskar dig och din syster allt gott!

Malin sa...

Melinda.. Så fint du skriver! Och du har rätt, din mamma var en krigardrottning, och de hon krigade som est för, var just dig och din syster. Hon har för alltid en plats i mitt hjärta, trots att vi adrig träffat varandra och bara kände varann genom våra bloggar,, Jag tappade lite av lusten att skriva där efter att din mamma lämnade jordelivet...

Jag är glad över att du känner hennes närvaro, för det är för mig självklart att hon finns vid er sida, och fortsätter kriga för de hon älskar mest, nämligen dig och Julia!!

Jag önskar av hela mitt hjärta er allt gott i livet!
Kram Malin

Anonym sa...

Hejsan Melinda, jag jobbar med morgonprogrammet på P5 STHLM, Sveriges Radio. Jag skulle gärna vilja komma i kontakt med dig och du får gärna maila mig till eva.ericsson@sr.se om du vill. Varma hälsningar Eva

Anonym sa...

Vad fint du skriver om din mamma.
Vad fint att hon är med dig och att du känner det.
Jag läste hennes blogg när hon krigade mot sjukdomen.
Hon verkade vara en sådan underbar mamma.
Lycka till i livet<3 /Karin

Anonym sa...

Din mamma gav även oss , oss andra som bara följde hennes blogg, så mycket. Jag minns , minns hur jag läste, hoppades, log, gladdes åt det bra, stunder av lycka mitt i allt det fruktansvärda .
hon finns
I orden, i era, dina minnen
I våra, i mina
❤️ Till er alla

Anonym sa...

Va fint skrivet Melinda!
Önskar dig och Julia allt gott och jag är övertygad om att Sabina vakar över er!
<3 /Karin

Caroline Ahmed sa...

Jag heter Caroline Ahmed från New York. Efter 6 års äktenskap utan barn har jag äntligen blivit gravid. Älskling till Gud Allsmäktig min Kära syster skriver till dig att dela med dig vad Mallam Abudu har gjort. Jag sa till mig själv att jag Kommer att vittna om Mallam Abudu gör detta med örtmedicin, jag mailade dig för en begäran av ditt graviditetsmedicin förra året efter att ha sett andra kvinnors vittnesmål på en hemsida online bestämde jag mig för att uttrycka min tro och komma överens med dig. Din graviditet Medicin och du bad för mig att vi kom överens om att jag skulle bli gravid, Hallelujah !! Ja, jag blev gravid två månader efter och jag är nu 4 månader gravid ära till den allsmäktige guden. Jag vet att jag kommer ha en smidig och enkel leverans snart. Kontakta honom. mallamabuduspiritualhome@gmail.com