31 mars 2013

"Vi fick låna en ängel" 4 år av saknad.


31 MARS 2009
TISDAG (06.00)

Kampen är över...

Krigarprinsessan har somnat in med sina närmsta vid sin sida. 

Älskade kulta, älskade dotter, älskade mamma, älskade syster, du kämpade in i det sista. 
Du fattas oss - nu och för alltid.

Vila i frid nu där inga smärtor kan nå dig, där ingen ångest finns som river i din själ och där du vilar tryggt omfamnad av änglar.

Tack till alla bloggare för er värme, ert stöd och ert oerhörda engagemang.

Med kärlek från Sabinas familj
Upplagd av Sabina kl. 11:34 1666 kommentarer
Etiketter: Sorgen dag http://www.blogger.com/img/icon18_email.gif
Sabina, 4 år har gått sen den natten vi satt hos dig på Stockholms sjukhem….den svåraste och tyngsta natten i din mors liv. Jag satt och höll din hand de sista timmarna och lyssnade på din andning som gav tecken på att du var på väg att lämna oss. Jag ville inte tro att det var slut samtidigt som jag unnade dig vila och frid från dina fruktansvärda smärtor som gav dig ingen ro varken dag eller natt och ingenting kunde jag göra för att hjälpa dig. Inte kunde jag lindra dina smärtor, men jag försökte se till att du fick  bra vård och smärtlindring ändå till slutet. Vi satt där alla dina närmaste, Henry, jag , min man, dina systrar, din pappa och pastor Pär och min man åkte hem nån timme, men kom tillbaka på morgonen efter du hade somnat in. Vi andra var kvar hela natten, Johanna som väntade Melvin sov utanför rummet du låg men kom in precis när du tog sista andetag klockan 6 på morgonen.
Jag har gått genom den natten många ggr under de 4 åren och det är lika smärtsamt att minnas varje gång….år efter år.
Hoppas att du mår bra nu.. och det gör du säkert…det  inget som heter cancer i himlen…men det har vi här på jorden.  Häromdagen varnade din syster en ung tjej som solade solarium, genom att berätta om ditt öde.  Nu är det upp till henne om hon tog till sig varningen och slutar använda solarium.
Melinda och Julia mår bra men saknar sin mamma så klart. Nästa vecka är det påsklov och då tänkte jag höra om jag kan träffa de nån dag. Julia tycker om att titta på bilder om dig varje gång vi ses.
När hon fyllde år fick hon en film om minnen med mamma som Håkan redigerade från videoinspelningar som Sabina gjort. Mycket omtyckt film av både Julia och Melinda, men säkert även smärtsam att se och minnas.
Din blogg har snart 1 miljon besökare, kanske de närmaste dagarna fler besöker din välbesökta dagbok/blogg.  Vi träffades hos din lillasyster idag för påskfirande och din stora syster var och hälsade på dig. Johanna och jag ska åka till dig imorgon på årsdagen.
Sabina min älskade dotter, du finns för alltid i mitt hjärta ….du finns i våra tankar för alltid.
” Jag fick låna en ängel”
 JAG ÄLSKAR DIG NU OCH FÖR ALLTID .// Din mor

4 år... Livet fortsätter ändå... Ibland tycker jag att jag känner din närvaro, ibland tycker jag mig höra dig eller se en skymt av dig. Det är säkert ditt sätt att hälsa på oss. Jag och familjen var och hälsade på hos dig igår. Solen sken men det blåste iskallt så vi stannade inte så länge. Du finns med i tankarna nu och för alltid. Hoppas att du har det fint där du är. Glad påsk älskade ängla syster Tjockt svart hjärtaÖnskar syster Rosa

Fyra år har gått och det har hänt mycket i mitt liv som jag inte har kunnat dela med dig. Jag har fått två fina söner, flyttat till hus och gift mig. Det känns jätte sorgligt att du inte har varit med mig i de stora stunderna i mitt liv. Och ju mer tiden går känns det så orättvist att du inte fick fylla 35 år ens, ditt liv var alldeles för kort även om du hann med en hel del.
 
Vi alla saknar dig så mycket och livet är inte detsamma utan dig. Idag åker jag och mamma och tänder ljus på din grav, du finns för alltid i våra hjärtan. Glad Påsk vår fina ängel, din lillasyster Johanna.

11 kommentarer:

Malin sa...

Vill bara kika in och säga att jag också tänker på dig Sabina.. Du dyker upp lite då och då i min tanke, vilket kanske är märkligt då jag aldrig fick träffa dig på 2riktigt".. Men du har en så stark aura, tror ingen som träffat, känt dig, eller som jag bara följt dig genom bloggen, kan säga annat än att du lämnat spår efter dig, du gjorde sånt starkt intryck på mig och jag glömmer dig aldrig! I min tanke kan jag nu se dig framför mig, hur du vakar över de dina, och speciellt över dina älskade barn.. Kramar till dig och de dina /Malin

Anonym sa...

Herregud herregud alla änlar som lämnar..sabina jag hoppas du har det bra nu där du är.kanske träffar du en ängel till där..en som jag saknar fruktansvärt myvket.jag hoppas ni ses,ni kommer komma så bra överäns!ta hand om er.mitt hjärta sxx

Anonym sa...

Kram / Lotta

Anonym sa...

Så fint av er att hålla hennes blogg levande <3
En kärleksmarkering stark och trygg.

När min bästa väninna dog för sex månader sen valde familjen att stänga ner både blogg och Fb-konto och det känns extra tomt att inte kunna kika in hos henne på nätet.

Ljus och kärlek till er alla
/maria

Hanna sa...

Av en slump hamnade jag i denna blogg. Läser varje inlägg med en klump i magen.

För 3 månader sedan dog min mamma i cancer, där malignt melanom var början av det hela...

Nu kämpar jag för att få upp motivationen till livet igen. Men hur ska det funka när den största tryggheten inte finns längre?

Alla tankar till er!!!

Anonym sa...

Hanna,
mammor ska inte få dö, inte döttrar heller. Tänker på dig och din stora förlust. All kärlek till dig från Sabinas mamma

Malin sa...

Kikar in, tänker på er... Ser att NÅGON, någon av er som har tillgång till Sabinas bloggkonto tittar till mig. Det gör mig glad! Vore bara skoj att veta vem av er det är? Lämna gärna ett spår efter dig i form av en liten kommentar nästa gång.. Skulle betyda massor för mig.. Kram på er alla! <3

Lars Ålander sa...

Tack för de två tänkvärda, starka och ändå livsglädjesspridande böcker du lämnat efter dig.

Sträckläste i princip båda två. Minns dig från de riktiga "ungdomsåren", med fotbollsspelande på den lokala "Hollywood-fotbollsplanen", sommarcykelturer till någon av badplatserna och kvällssnack som en i gänget.

Att läsa böckerna är direkt som en resa tillbaka till förr, samma gnista och glädje. Det känns som om jag förstår dina kämpainsatser ända ut i fingerspetsarna. Tror du får många att kämpa i framtiden och göra goda val.

Tack för en mycket bra bloggtid... och tack för alla som låter minnet vara levande...

Malin sa...

<3

Anonym sa...

Idag är det 5 års sen du somnade in:( Du finns i mina tankar!

jane pedersen sa...

Hej hej! Ville bara hoppa in och lämna några ord! Har precis läst klart Sabina och Draken, och vill bara säga WOW, vilken kvinna! Jag börja faktiskt läsa boken pga skolan (då jag utbildar mig till uska). Denna bok va en av de vi fick välja mellan, och denna blev det för mig. Jag hatar att läsa böcker och ska erkänna att det va inget jag såg fram emot. Men nu så är detta en bok jag vill prega på alla jag känner. Jag log, kände sorg och grät igenom denna boken. Jag kände hopp med Sabina. Gud vilken tur ni alla har, som fått ha denna tjejen i era liv, och tvärt om. Men det visste ni ju redan ;) nu ska jag läsa här på bloggen oxå, tänkte jag! Massa kärlek till er alla 💖