12 januari 2010

Julafton


Så kom då äntligen den dagen som de flesta barnen längtat efter. Dagen när den där rödklädda, skäggiga gubben äntligen kommer med julklapparna. Det var en ytterst kall julafton och hela Sverige var inbäddad i snö och kyla. Vi hade bestämt oss för att fira julafonen i Trosa. Först åkte allihopa till Sabina och tände ljus och önskade henne god jul. Men det var den enda "sorgsna" stunden på dagen. Resten av dagen kändes varm, glad och stämningsfull. Vi i familjen har haft lite blandade känslor inför hur det skulle kännas att fira jul utan Sabina. MEN eftersom vi var tillsammans allihopa så blev dagen underbar. Barnen hade en kanondag tillsammans med sina kusiner och sina närmsta.

Kalle Anka och hans gäng fanns med på TV:n men det var mest nostalgi för de lite äldre, de yngre barnen var måttligt roade av detta. Vi hade bestämt att tomten skulle titta in vid halv 4 tiden. Av bilderna kan ni själva dömma hur glada alla barnen blev när han dök upp. Melvin var nog den ende som var totalt missnöjd med att behöva bli fotograferad tillsammans med tomten. När tomten delat ut de klappar som fanns i säcken så hjälpte de stora tjejerna till med att dela ut resten.

Efter julklappar så var det dags för julmiddagen. Det härliga bordet med alla goda rätter mättade alla magar. Efter ytterligare några timmar så tog vi på oss varma kläder och gick ut för att skicka upp två stycken rislampor till Sabina.
Vi stod länge och tittade på när de lyfte och flög stilla iväg i den kyliga svarta natten men all vår kärlek och värme upp i himlen till Sabina, vår mamma, vår älskade, vår syster, vår dotter, vår vän.....

Nu är det ett nytt år med nya förväntningar, förhoppningar, saknad och längtan. Vi i familjen vill önska alla trogna läsare en riktigt god fortsättning på 2010.

25 kommentarer:

Malin sa...

Ni är SÅÅÅÅ starka!!! Har följt Sabinas kamp ganska mycket här på nätet.. Men har aldrig förut kommenterat.. Har kännts för jobbigt.. Har inte vetat vad jag ska skriva.. INGA ord kan någonsig göra sig rätt i en sån här situation.. Hoppas i alla fall att ni hade en HÄRLIG JUL o ett mysigt Nyår!! GOD FORTSÄTTNING!!!!
KRAMAR!!
// Malin Kungshammar (Norrköping)
www.nogg.se/MalinKungshammar

Anonym sa...

Tack!! :-)

Ann Jolby- Solander sa...

Önskar er alla en god fortsättning på 2010.

Tack för uppdateringarna, så fint att läsa om hur ni har det.


Mvh och kram Ann

Helen sa...

GOTT NYTT ÅR till er alla och kraft och styrka
kram Helen i Skåne

Smulan sa...

Önskar er en god fortsättning på det nya året. Kram.

♥ Sanna ♥ sa...

Önskar er desamma , tack för att vi får läsa om er och att livet faktiskt går vidare trots saknad och sorg!!!
KRAM

Anonym sa...

Hej!

Blev så glad när jag läste att ni haft en bra jul (trots allt) framfötallt för tjejernas skull. Jag är själv mamma, så självklart vill man att barnen ska forsätta att leva och må bra.

Tänker ofta på er och Sabina som inte fick vara med. När mina vänner gnäller om rynker osv.. så säger jag att alternativet till att bli gammal och få lite skavanker inte är bättre...

Ha `det så gott Annika

petra sa...

önskar er detsamma.
stor varm kram till er alla

litentanta sa...

Mitt i allt är det bara underbart
att vi har barnen, livet bara måste
fortsätta och man får kliva ett steg
vidare i sorgen.

Jag har följt Sabina, jag hänger kvar
för jag vill så gärna få ta del av
era uppdateringar. Härligt att se hur
tjejerna har vuxit och liten Melvin,
snart "stora" Melvin :-)

Ta hand om er och jag skickar
ännu en tanke på Sabina.

Anonym sa...

Tack för att ni skriver. Är inne många ggr/vecka och kollar, och blev så glad att ni uppdaterat nu. En helt anonym läsare (jag) fattar inte att inte Sabina finns längre... och hur ska då ni känna de ???? Gläder mej verkligen att julen blev bra :).
Många många styrkekramar !

Åsa sa...

Fint

Anonym sa...

Hej!
Jag vill bara skriva att jag tänker jätteofta på er och på Sabina. Ni är verkligen starka..
All lycka nu till er i framtiden. Sabina finns hos er även om hon inte syns..... Var rädda om hennes barn, hon är ju endel av dem och hon älskade ju verkligen sina prinsessor.
Det känns fint att ha kontakt med er (att ni skriver ibland, hur det är med er alla,kul att se att livet går vidare).

KRAMAR Catarina

Anonym sa...

Vad skönt att höra att ni hade en underbar jul, det är då man kommer till insikt att livet faktiskt går vidare trots allt och att man fortfarande har kvar önskan att leva och glädjas. Och visst finns ju alla minnen kvar både de glada och varma och även de tunga och jobbiga men så är det med livet och alla minnen är ändå mycket värda.

Ingela sa...

Jag önskar av hela mitt hjärta att ni, Sabinas underbara och fina familj ska få ett fantastiskt år. Det förtjänar ni och tack ännu en gång att ni delar med er av ert liv till oss.
Många kramar till er alla!

Helen sa...

Va skönt att höra att det trots allt blev en trevlig julafton för hela familjen och framförallt barnen...jag tänker ofta på Sabina och Er...med en önskan om ett gott nytt år...värre än 2009 kan det väl knappast bli..varma kramar till er alla från Helen i M

Julia - Älska utmaningen! sa...

Jag blir alldeles rörd av hur fint ni får med Sabina på denna dag. Att ni låter er minnas den fina människa hon var men ändå njuter av julafton och låter glädjen finnas med. Det är så fint!
massa kramar till er alla!

Maria sa...

Tack för att ni tar er tid att fortfarande skriva här!

Önskar er alla en god fortsättning på 2010!!

Anonym sa...

Vill tacka för uppdateringen, god fortsättning till er alla. Jag som många andra tittar till er då och då och vi blir glada för era uppdateringar, så orkar ni, vore vi så glada

Chili

Anonym sa...

VI SAKNAR VÅR ÄNGEL, TÄNKER PÅ DIG VARJE DAG VÄNNEN

Malin sa...

God fortsättning till hela familjen! Är så himla glad att ni skriver om hur det är med er lite då och då. Ni känns som vänner men som man ju inte kan ringa och fråga hur det är. Är så tacksam att jag fick ta del av Sabinas liv. Många kramar.

Anonym sa...

Ni verkar vara en sån fin familj alla kan önska sig.
Gott nytt år till er med och fortsätt att ta hand om varandra.
Storkram tiller alla

Anonym sa...

Tack för att ni orkar uppdatera! Var rädda om er!

Anonym sa...

Hej Sabinas familj och vänner! Tänkte kika in för att se om det fanns några uppdateringar. Jag följde Sabina varje dag under hennes sista månader i livet. Nu blev det så att jag började backa tillbaka här på sidan, läser om inlägg, speciellt dem hon skrivit själv och två timmar har passerat obemärkt förbi. Samma tankar och känslor som jag hade då kommer tillbaka nu. Det är så fruktansvärt sorgligt och orättvist det som drabbade Sabina och Er, hennes nära och kära. Jag tänker fortfarande på henne ibland, faktiskt rätt ofta, även fast jag aldrig kände henne. Hon skakakde verkligen om mig och förändrade min inställning till många saker vid den här tiden förra året. Jag önskar Er alla och hennes barn allt gott och hoppas att Ni får vara friska och njuta av tillvaron tillsammans under många många år framöver. Det märks att Sabinas minne lever starkt kvar, och hur fantastiskt positiv och stark var hon inte under sjukdomens gång dessutom? Hon såg fler glädjeämnen och njöt mer av tillvaron än vad många av dagens friska gör. Hon är en sann inspirationskälla och det lever också kvar!

Många kramar till Er alla önskar Linn, en gammal bloggläsare.

Jenny (Moas mamma) sa...

Tänker så mycket på er Sabina, och hur starka nu är..


Kram Jenny Moas mamma

Anonym sa...

Hej..Hittade hit idag.. började läsa .Så ledsen för eran skull o hennes.
Har själv haft malingt melanom o opererats flera gånger.Jag känner med Sabina o er.Önskar er all lycka i framtiden.
Många tröstande kramar
Mariana.