18 augusti 2009

Julia på besök hos mormor

Sista sommarlovsdagen för Julia och Melinda hade de varit och badat med pappa, innan Julia kom hem till mormor. Hon var så glad för besöket och att träffa A som var också på besök från Kalmar. Han hade teletabbie leksaker med sig och det gillar ju Julia enormt.
Hon var mycket kramig tjej och vi båda fick väldigt många "jätte kramar" av henne.
Eftersom hon hade varit till badhus var hon lite hungrig, så hon fick en smörgås medan vi drack kaffe.
Sen drog hon fram sina favorit leksaker, dockan, blöjor, nappflaska, tallrikar och skedar som hon har alltid med sig när hon kommer på besök och det kokades gröt och välling. Hon kommer ta varje tillfälle i akt när lilla kusinen föds att få sköta om, hennes leende var så stort när jag sa snart kommer moster Johannas bebis.
Hon tittade på bilder med A och de delade många fina
minnen, Julia sa flera gången "kommer du ihåg" när de bläddrade i album.
Vi hann även ett kort besök till mamma Sabinas grav, hon stod där och tittade på bilden av mamma och sa att nu har mamma inte ont längre och att mamma var glad.
Jag bekräftade och sa att så är det, mamma är glad och har inte ont.
Vi kom tillbaka och lagade middag, sen var Julia trött och snälla A körde hem henne till pappa och Melinda.
Tack för en mysig dag Julia, vi ses snart igen!

18 kommentarer:

Malin sa...

Fint att hon kan se det så... för visst har hon det bra nu, inga smärtor, ingen ångest, bara smyga omkring och vaka över sina nära och kära,,, kramiz M

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=2lHDfZwvsgQ

Anonym sa...

Sorgligt att se Julia besöka sin mammas grav, tänk om hade fått ha henne kvar i stället. Ja nu har hon inte ont mer och har det bra där hon är.
Ni i Sabinas familj verkar göra ett fantastiskt jobb med hennes döttrar så att de ska må bra trots deras mammas bortgång.
Hälsn Jessica i Skåne

mammaester sa...

Håller med Malin, underbart att hon ser det så.
Mia, underbar dans.

Isabelle sa...

Vad mysigt det låter. :)
Skönt att Julia förstår att hennes mamma har det bra nu.

Anonym sa...

Hoppas att ni alla får en lugn höst med många fina minnen och att ni får vara tillsammans så mycket som möjligt. Jag tror att Sabina finns nära er och följer era steg.

Anonym sa...

Vilken klok liten tjej. Hon har rätt, nu har inte mamma ont längre.Nu är det vardag igen med skola, jobb mm. Önskar er lycka till med mosters bebis och att allt kommer gå bra./Anette

Sara sa...

Tack för att Ni fortfarande låter oss ta del av tjejerna och Erat liv.
Ha en skön höst och låt oss få många fina höstdagar tillsammans innan snön kommer.
Kramar Sara

Marie Munther sa...

Hej

Förlåt att jag inte hört av mig. Har varit så mycket efter min mammas bortgång. Min älskade mamma dog den 20 maj i lungsjukdomen KOL och det har varit tung. Jag saknar mamma så otroligt mycket och jag har ett stort hål i mitt hjärta. Men livet går ju vidare. Följde Sambinas blogg medan hon levde och läste om hennes stora kamp. Jag erbjöd mig min hjälp med den äldsta av Sabinas barn. Tänkte om hon hade behövt någon att prata med och umgås med och göra sådant som hennes mamma inte orkade göra med henne på slutet. Hon är ju ändå snart en tonåring och då behöver man sin mamma väldigt mycket. Men Sabina hann aldrig svara på det. Erbjöd mig min hjälp också för att jag förstod så väl vad hon gick igenom eftersom min egen mamma just då låg och var dödsjuk. Nu är mamma borta och jag förstår så väl vad ni går igenom allihopa och hur ont det gör. Min mamma ligger på Skogskyrkogården och jag besöker graven en gång i veckan. Var ligger Sabina? Vill i alla fall att ni ska veta att jag har inte glöm varken er ahöriga eller sabina, har bara haft fullt upp med min egen sorg och saknad efter mamma.

Jag tänker på er. Skriver blogg om min sorg och saknad efter mamma varje dag på http://marisans.blogg.se Läs där om ni vill. Har även gjort en hemsida till minne avm in mamma. http://marithamunther.webs.com Kolla in den om ni vill.

Var rädda om er.

Stor kram Marie

Ännelaij sa...

Lilla gumman.
Vad bra hon har kvar sin mormor i alla fall.
Näe, nu har mamma inte ont längre. Det är den enda trösten.

/A

kjersti sa...

En mycket gripande bild av Julia vid sin mammas grav men vilken tur att vi har dessa kloka barn.
Tack så mycket Sabinas mamma för du delar med dig. Sabinas död blev något som vi många blev delaktiga av fast vi inte kände Sabina. Åter tack. Hoppas ni fortsätter att blogga.

Anonym sa...

Sååå svårt för en liten tjej, att förstå att mamma är borta...men hon förstod att mamma inte längre hade ont!
Starkt av er att orka uppdatera ibland...TACK!
Tänker på er alla....mamma, systrar och små prinsessor...även sambo och sessornas pappa...såååå
många som saknar Sabina.....
Kram Siss

Anonym sa...

Hejsan! Tack för uppdateringen! Barn förstår så mycket som man inte har en aning om, de är så kloka! Ta hand om er! Kramar Milla

Lena D sa...

Hej,
mitt namn är Lena Dimitriadou och av en slump så hittade jag hit via aftonbladet. Blev alldeles chockad när jag läst vad Sabina fått gå igenom. Jag beklagar verkligen. Jag träffade både Sabina och Johanna för många år sedan nere i Grekland (Halkidiki). Om jag inte missminner mig så lärde jag känna er via min kusin Lena som då bodde i Upplands-väsby Vi umgicks och partade en del där nere och träffades även vid ett par tillfällen här hemma i Sverige. Jag har bilder kvar från den semestern på både Sabina och Johanna så vill ni så hör av er till mig så skickar jag dem gärna till er. Jag nås på sylverflikkan@hotmail.com

yoursooofine sa...

Hejsan, hur är läget hemma hos dig då? =)

Anonym sa...

Hej! Har via Ulricas blogg sett att en liten babis dykt upp hos er...underbart för er, Johanna och mamma Sirpa och alla andra som är berörda...!! Grattis till lille krabaten...bara synd att inte Sabina hann se det lilla livet...kram till er alla från en skånsk bloggläsare som inte kan sluta kolla Sabinas blogg

Anonym sa...

Tänkte också kika in för att gratta till lilla bebipojken.
Kram till tjejerna

Britt Heidi sa...

Gratulerer så mye som tante, Sabina! Gratulerer også til resten av familien med en liten herlig gutt!