17 juni 2009

Onsdag







Idag träffade jag Sabinas 2 bästa vänner L och J på kyrkogården vid hennes grav. Jag var där lite före så då passade jag på att rensa överblommade bort och tvätta stenen som var täckt av gräs efter klippning. Upptäckte att duvan fanns nu på plats, så fin stenen blev med den. Jag hade med mig en midsommar blomma, som passade fint med röda blommor bredvid.
Berättade för Sabina att jag skulle träffa hennes bästisar där nära henne. L,lilla M, J och jag satt på gräset och pratade länge, L hade med sig en fin hjärta av sten och J en sten där stod puss & kram, de blev så fina bland andra hjärtan.

Eftermiddag hämtade jag Julia från fritids och vi åkte hem till mig.
På hemvägen stannade vi och köpte jordgubbar som Julia älskar.
Hon ville leka taktil så vi blockade fram bord, pall, handukar och taktil olja.
Julia dukade medan jag grillade kycklingfile som vi åt med blandade grönsaker.
Efter middagen var hon trött så jag körde hem henne till sin pappa. Hon var på strålande humör och mormor fick en JÄTTEKRAM som tack. Nu hoppas jag få en lika mysig dag med Melinda innan ni åker på kollo. Melinda och Julia, ni får mig att se ljusare för framtiden, ni är min tröst i sorgen och saknaden av er fina mamma. Jag älskar er båda!

36 kommentarer:

L sa...

Nu gråter jag igen...
Så fint skrivet.
Vad härligt du har så nära till Julia & Melinda! En tröst i den stora sorgen. Likasom du säkerligen är en stor tröst för dem.

Ha en så bra midsommar du bara kan!

Kram & Styrka

Jessica sa...

Så fint skrivet. Det är så skönt att få en uppdatering på Sabinas blogg ibland. Det påminner oss alla om det som hänt och får oss att minnas att ingenting får tas för givet. Kramar Jessica

Anonym sa...

Du skriver så fint! Sabinas grav är så fin, men det känns ändå så overkligt.

Hoppas Ni får en jättebra midsommar nu <3
kramar
/ulrika

Helen sa...

Så härligt att du har barnen, dom har Sabina i sig, genom dem lever hon vidare...alltid hos dig... hos er
Ha en bra Midsommar och kram till er alla
Namaste Helen i Skåne

Anonym sa...

Jag saknar Sabina, men är glad att jag ändå kan gå in här ibland, och får höra att barnen har det bra.
Jag har precis läst boken, rekommenderas! Det var en mycket tänkvärd bok om detta svåra.

Hoppas ni får en fin midsommar.

jenny J sa...

Hej Sirpa

Ja..vi hade en mysig pratstund där brevid henne. Våra hjärtan/stenar fick många våta pussar av lilla Mille, det skulle hon tyckt om.
Vi ses där fler gånger hoppas jag.

Stenen,nu med duvan var så fin !

-----Vi saknar dig så vännen-----
kram Jenny

Anonym sa...

Vilken fin sten med duvan och andra fina saker. Tårarna kommer varje gång jag hälsar på här. Vilken tröst inte bara för dig mormor att barnen finns nära. Vilken tur barnen har som kan/får vara med sin mormor. Ha en så bra somma du/ni kan./Anette

Anonym sa...

Hej! Sabinas grav är jätte fin, och alla saker och blommor som finns runt om ser jätte fint ut. Tack Sirpa för att du delar med dig. Flickorna verkar ha roligt och trevligt med dig. Sabina lever ju vidare i sina barn, och finns säkert med er hela tiden. Många kramar rill er! Kram Milla

Malin sa...

Förstår att de båda är din glädje i all sorg... Jag är glad att du kan se det så också, det sista Sabina skulle vilja, är att ni nära och kära "gräver" ner er och slutar leva.... Nyfiken på ditt nästa barnbarn också, jag tror att det blir en liten tjej! Ska bli spännande att höra namnet Sabina har valt också! Varmaste kramarna till er! M

Anonym sa...

Glad midsommar! Kram Milla

Britt Heidi sa...

Åh så koselig med en oppdatering igjen! Gjennom dere og barna lever Sabina videre!

Masse varme hjerteklemmer fra meg til dere alle! Jeg tenker på dere hver eneste dag!

Anonym sa...

Hej! Va fint! Hoppas att ni fick en fin midsommarafton tillsammans också! Det är bra med traditioner! Vad kan va bättre än att få vara med mormor! Kram till er!

kjersti sa...

Så fint att du uppdaterar Sabinas blogg ibland. Jag tittar väldigt ofta in.

Anonym sa...

Vilken fin plats hon har Sabina. Vad söt Julia är, och vad härligt med en sådan underbar mormor som du. Trevlig midsommar, tänker på er och flickorna. <3 /karin

L.O.T.T.A sa...

Tusen tack för att ni tänkte på mej när ni hittade talet som Sabina skrev till mitt bröllop!!! Så kul att ha som minne..Sabina var ju med när jag träffade min man o sen va jag mad när hon träffade Henry!! Vi har haft en mysig helg o Henry var med på midsommarafton, vi hade trevligt men vart även lite lessna en stund på kvällen o lysnade på Sabinas musik o Henry som pratade fina minnen, då va inte ett öga tort..vi hade alla svårt att ta till att du inte fanns med oss, vi saknade dej den kvällen då vi kom på att sist vi satt här ute på altan(när alla var samlade) var när vi hade förlovningsfest för dej o Henry...det blev aldrig något bröllop för dej o det gör ont i mej att veta att det va något du velat uppleva!!! Du saknas i mitt liv o ingen fest blir densamma utan dej!!Vad är SingStar utan dej.. Tack Sirpa för en trevlig stund vid graven i solen,det får vi göra fler gånger,jag o Jenny älskar att gå dit o vill försöka göra det som våran lilla sermoni...Du finns hos mej L.O.T.T.A

Mette sa...

Hej!
Jag tillhör en av de många som går ut på Sabinas blogg trots att jag vet att hon inte kan skriva några mer inlägg.Men jag blir så glad över att du orkar fortsätta bloggen.Vi är ju många som undrar hur ni har det?
Det är så skönt att få uppdateringar från dig.Skönt att veta att barnen har det bra,att ni alla tar hand om Sabinas små prinsessor.Jag saknar Sabina trots jag bara mött henne via bloggen.
Kramar från Mette

Wendela sa...

Hej.
Gud vad skönt att barnen mår bra. Julia är ju verkligen söt :)
Och du är så stark som orkar, som orkar gå vidare. Men Sabina ler nog när hon kollar ner på er. Hon vill ju att du ska ha det bra.

Tänker på eran familj.
Wendela

Anonym sa...

Jättefint Sirpa att du skriver... om dina tankar, om barnen, om livet som går vidare även om det aldrig blir som förut.

Tänker ofta på er allihop.

Stor kram!
Elisabet i Sigtuna

Isabelle sa...

Lika härligt varje gång man går in och ser att Sabinas blogg lever vidare. Det är roligt, och nog lite tröstande, att läsa om hur ni har det.
Du skriver på samma mysiga sätt som Sabina Sirpa mamsen. Plz, keep it up! =)

Kärlek till er. Kram.

Helena sa...

Hei, vil dere fortelle litt mer om Sabinas røtter? Vet jo allerede at det er Finsk blod i henne og også pappan'n til barna......

Men forstår jo av etternavnet at det er noe annet også, og så vidt jeg kan se så er etternavnet forkortet i forhold til det som står på gravstenen bak...........

Sirpa sa...

Helena, som undrar om efternamnet på stenen bakom Sabinas är hennes farmor och farfar som kom från Armenien. De flydde inbördes kriget i Libanon till Sverige samma år som som Sabina föddes. Sabinas pappa är född och uppvuxen i Libanon och där förkortades efternamnet och mamma (jag) kommer från Finland precis som pappan till Sabinas barn.
Lite förklaring hoppas jag.

j sa...

Gillar inte gravar, så jobbigt att det är de ända stället man kan träffa dem .. söt unge också.. vill härma mamma ?;)

Helen sa...

Tjejer! Ha en skön sommar
kram helen i Skåne

Anonym sa...

Hej! Hoppas ni har det bra i sommar värmen. Tänker på er! Kramar Milla

Anonym sa...

Sirpa, en fråga till dig. Jag har en syster som nyligen opererats för binjurebarkscancer. För tillfället finns ingen övrig spridning men hon ska äta cellgifter och gå på kontrollröntgen var tredje månad. Hur framtiden kommer att se ut vet vi ju inte men vi alla försöker tänka positivt. Min fråga är hur kan jag som den andra dottern stötta min mamma. Hon lider av att ej kunna släppa otäcka tankar och ältar fram och tillbaka. Jag försöker stötta men känner att jag inte riktigt räcker till, det finns ju inga garantier när det gäller denna sjukdom och vi vet ju inte om det räcker så här eller om det kommer igen. Hur har du som mamma gjort för att uthärda och stå ut med allt det jobbiga. Har du några tips. Jag förstår ju att det måste vara det värsta som kan hända en när ens barn blir drabbat. Men hur lever man vidare. Vad fokuserar man på. Kram till dig.

Anonym sa...

Jösses! Du måste ha en otroligt bra kontakt med dina barnbarn! Härligt att höra! Tänk va härligt för deras far också och få lite avlastning! Du är bäst!

Anonym sa...

Tänk så tiden rinner iväg - det har gått 3 månader sen Sabina lämnade jordelivet.
Så tragiskt att Sabina inte fick leva kvar och att det gick så snabbt.
Tänker på hur hon kämpade in i det sista. Hon var tom med på bokrelisen.
Och orkade att resa i vintras.
Kram till er nära o kära.
/Ida

Anonym sa...

Hej! Kan inte låta bli att undra hur ni har det? Hoppas ni har en bra sommar (trots regnet), tänker på er kramar Milla

Eva sa...

Fin gravsten, Funderar på den lilla bebisen som skulle komma. Ni får uppdatera när ni känner att ni kan och har lust. kram

Linda sa...

Jag har precis läst klart Livet kan inte vänta och jag måste få tacka för boken. Jag blev själv drabbad av malignt melanom för ett år sedan och har haft många tankar i mitt huvud. Mycket har rasslat på plats iom boken så återigen, tack! //Linda

Anonym sa...

Hej. är inne och kollar med jämna mellanrum det är uppdaterat något nytt.
Förstår att ni nära och kära har annat att tänka på. men hoppas ändå på något nytt om er, för man har ju fått följa era liv lite också. tänker ofta på er och sabina (fast jag inte känner er). Många kramar :):)

Ulrica sa...

Dossyster!
Det går inte en dag utan att jag tänker på dig. På saker vi gjorde och pratade om. På vad du gick igenom och hur du hade det din sista tid i livet. Jag hoppas du kände mitt stöd. Vi pratade ofta om hur vi trodde det var när man dött, nu vet du. Jag vet också. Hur det är att bli kvar. Det är väldigt tomt och tyst. Det är så mycket jag vill prata med dig om.
Ibland tittar jag på Aftonbladets WebTV-klipp om dig bara för att få höra din röst.
Jag har fortfarande på mig mitt Miracles armband,som vi köpte tillsammans, och jag hoppas att det åtminstone ska göra en av oss frisk. Ha det så bra där du är.
Stor kram. / Ulrica

sussie sa...

Vad fint du skriver och vilken tur att flickorna har en så fin mormor.
Jag följer denna blogg och hoppas du skriver igen. Det är ett minna av din fina dotter och det kommer leva kvar här.
Kram och jag vill bara ta er i min famn och tänker på den stora sorg ni bär.

ullis sa...

Älskade vännen..

Jag saknar dig så mycket.. Det går inte en dag utan att jag tänker på dig.. Önskar så att livet vore annorlunda och att du inte hade behövt lämna oss.. Du hade så mycket kvar att leva för.. Dina flickor, din familj, din kärlek Henry, alla vänner runt omkring och alla drömmar..

Varenda gång vi träffades minns jag att du tog upp din almenacka och ville planera in nästa träff, fika, lunch eller spelkväll.. Tom sista gången vi träffades, bara ett par dagar innan du slutligen somnade in. Du sa:"när jag känner mig lite piggare måste vi träffas allihop". Tyvärr kom inte den dagen..

Fina vännen.. Saknar så våra stunder tillsammans.. Jag saknar så ditt glada skratt, ditt sätt att vara...

De sista månaderna i livet sa du ofta att det kändes som om du stod brevid.. Du såg vänner bli gravida, gifta sig och planera livet..ja,göra sånt som det är tänkt att man ska göra när man är 34-år gammal. Du sa ofta att du önskade att du och Henry hade träffats i ett annat skeende och att ni hade fått uppleva allt det där..

Tack Sirpa för att du är du.. Du är en fantastisk person och du var Sabinas stora stöd. Du är en underbar mormor för Melli och Julia så som du finns där nu och som du funnits där hela tiden sedan flickorna föddes..

Kramar till alla Sabinas nära & kära..

Tänker på dig Johanna som snart ska bli mamma för första gången..

Tänker på dig fina dossyster Ulrica.. Vilket stöd du var för Sabina.. Kämpa på...

Kramar Ullis..

aspergersmamma sa...

Tänker mycket på Sabina.

Elena sa...

Sirpa,
Vad fint att läsa om dina omtankar och din kärlek till barnen. När min pappa dog var jag bara ett fem år, min morfar steg fram och fanns där, närvarande, resten av sitt liv. Han blev min stora trygghet och bättre pappa kunde jag inte fått. Du gör verkligen skillnad för dem, det är jag övertygad om!

// E