29 januari 2010

Melvins dop

Hej, idag är det lillasyster Johanna som skriver några rader.

23 januari döptes Sabinas systerson Melvin - ett namn som Sabina själv fick välja i Sofia kyrka på söder. Så nu heter han Melvin Tobias Oliver Lilja.

Henry är Melvins gudfar och det känns som Sabina också är med då.
Melinda fick tända ljuset i kyrkan och det var Pastor Pär som begravde Sabina som döpte Melvin, han är så bra och gjorde dopet väldigt familjärt och personligt.

Jag har även träffat Kurator Sara och fått läsa igenom manus till nästa bok, så nu är den på gång!

Det är svårt att förstå att så lång tid har gått sen Sabina lämnade oss. Snart ett år? Tänk att jag inte har pratat eller träffat henne på snart ett år... känns så konstigt.

Ikväll kommer Melinda hit och vi ska ha fredagsmys och hon sover kvar, både hon och Julia är så lika Sabina!

Kramar Johanna




12 januari 2010

Julafton






Så kom då äntligen den dagen som de flesta barnen längtat efter. Dagen när den där rödklädda, skäggiga gubben äntligen kommer med julklapparna. Det var en ytterst kall julafton och hela Sverige var inbäddad i snö och kyla. Vi hade bestämt oss för att fira julafonen i Trosa. Först åkte allihopa till Sabina och tände ljus och önskade henne god jul. Men det var den enda "sorgsna" stunden på dagen. Resten av dagen kändes varm, glad och stämningsfull. Vi i familjen har haft lite blandade känslor inför hur det skulle kännas att fira jul utan Sabina. MEN eftersom vi var tillsammans allihopa så blev dagen underbar. Barnen hade en kanondag tillsammans med sina kusiner och sina närmsta.

Kalle Anka och hans gäng fanns med på TV:n men det var mest nostalgi för de lite äldre, de yngre barnen var måttligt roade av detta. Vi hade bestämt att tomten skulle titta in vid halv 4 tiden. Av bilderna kan ni själva dömma hur glada alla barnen blev när han dök upp. Melvin var nog den ende som var totalt missnöjd med att behöva bli fotograferad tillsammans med tomten. När tomten delat ut de klappar som fanns i säcken så hjälpte de stora tjejerna till med att dela ut resten.

Efter julklappar så var det dags för julmiddagen. Det härliga bordet med alla goda rätter mättade alla magar. Efter ytterligare några timmar så tog vi på oss varma kläder och gick ut för att skicka upp två stycken rislampor till Sabina.
Vi stod länge och tittade på när de lyfte och flög stilla iväg i den kyliga svarta natten men all vår kärlek och värme upp i himlen till Sabina, vår mamma, vår älskade, vår syster, vår dotter, vår vän.....

Nu är det ett nytt år med nya förväntningar, förhoppningar, saknad och längtan. Vi i familjen vill önska alla trogna läsare en riktigt god fortsättning på 2010.