30 augusti 2009

Sabinas födelsedag






Söndag
Den första födelsedagen du inte är med oss, så ofattbart......
Enligt Melindas önskemål firade vi mamma Sabina en dag tidigare så att hon kunde också vara med. Melinda skulle på klassresa på måndag och därför tog vi det en dag tidigare.
Solen sken när vi träffades vid graven, den smyckades med en ny bild av Sabina, grattiskort så klart, fina röda rosor från Lilla syster,Tobias och Melvin och en vit lyckta med ljus som vi tände. Det blev så fint där.

Sen åkte vi hem till oss där det bjöds på champanje för att fira Sabinas 35-årsdag samt lilla prinsens ankomst. Han var på sitt första besök hos mormor och bonus morfar Håkan och var så nöjd med att träffa kusinerna Melinda och Julia första gången...ja allt som hände idag var första gången för lillprinsen.
Gemensam middag smakade bra och därefter var det kaffe med tårta.
Vi saknade Sabina så mycket, hon skulle fått var med oss...på riktigt.

Imorgon fyller du år, hoppas du får en fin fest med dina ängla kompisar, vi kommer fira dig här imorgon också men det känns så fruktansvärt tomt utan dig.

28 augusti 2009

Nu är väntan slut, lilla prinsen har hittat ut




Hej!

Mormor fick äran att skriva och berätta det till er alla som följer bloggen.
Jag kan gissa att många bloggläsare har varit lika förväntansfulla och nyfikna som
vi i familjen inför babyns ankomst, men nu är han här, världens sötaste prins.
Jag har redan fått träffa honom och hålla honom i famnen, mitt 5:e barnbarn.
Han föddes den 26/8-09 kl 12:25, vägde 3430 g och var 50 cm lång. Ängla moster
Sabina var säkert med där och hjälpte lilla systeryster under förlossningen som var jobbig och tog sin tid, hon tog nog emot lilla prinsen med öppna armar. Sabina visste ju om att det skulle komma en pojke och ville att han skulle heta Melvin.
Vi tycker att det namnet passar honom mycket bra, för han är så snäll, sover för det mesta och mamma Johanna får väcka honom när det är dags för amning.
Nu lämnar jag till Johanna också att skriva och berätta när de har hittat rutinerna efter hemkomsten idag och vilat upp sig.

18 augusti 2009

Julia på besök hos mormor





Sista sommarlovsdagen för Julia och Melinda hade de varit och badat med pappa, innan Julia kom hem till mormor. Hon var så glad för besöket och att träffa A som var också på besök från Kalmar. Han hade teletabbie leksaker med sig och det gillar ju Julia enormt.
Hon var mycket kramig tjej och vi båda fick väldigt många "jätte kramar" av henne.
Eftersom hon hade varit till badhus var hon lite hungrig, så hon fick en smörgås medan vi drack kaffe.
Sen drog hon fram sina favorit leksaker, dockan, blöjor, nappflaska, tallrikar och skedar som hon har alltid med sig när hon kommer på besök och det kokades gröt och välling. Hon kommer ta varje tillfälle i akt när lilla kusinen föds att få sköta om, hennes leende var så stort när jag sa snart kommer moster Johannas bebis.
Hon tittade på bilder med A och de delade många fina
minnen, Julia sa flera gången "kommer du ihåg" när de bläddrade i album.
Vi hann även ett kort besök till mamma Sabinas grav, hon stod där och tittade på bilden av mamma och sa att nu har mamma inte ont längre och att mamma var glad.
Jag bekräftade och sa att så är det, mamma är glad och har inte ont.
Vi kom tillbaka och lagade middag, sen var Julia trött och snälla A körde hem henne till pappa och Melinda.
Tack för en mysig dag Julia, vi ses snart igen!