30 november 2008

SÖNDAG


Sköna söndag!
Idag har jag haft besök av mina goa vänner. Vi har fikat och softat. Julia har ögoninflammation, förkyld och feber. Märktes redan igår då hon var lite gnällig! Jag får bara hoppas att hon inte smittar mig! Jag har fått må bra idag oxå, magen håller sig lugn.
Jag undrar om detta är min sista jul??!! Man kan ju inte låta bli att fundera!? För i så fall skulle jag vilja ge mina barn 100 julklappar var så dom alltid kommer minnas denna jul. Men så funkar det inte ju, man måste leva som vanligt. Vi lever faktiskt väldigt vanligt här trots att vi inte vet hur länge vi kommer få göra de! Jag har oxå slutat tänka så mycket. Det är ganska skönt att slippa få sån ångest hela tiden. Jag tror att det är för att jag fortfarande inte förstår ........ det har ju gått 1 år sen jag fick mitt återfall nu!
Nu ska vi kika på film här...................och hoppas lill skruttan inte håller mig vaken inatt!

29 november 2008

LÖRDAG
















Hade tur imorse när Julia kom upp 05.30 och ville sova med oss, vi vaknade 08. Vilket lyx! Jag låg tom kvar i sängen till 09.30 innan tjejerna ville ha frukost. Blir så arg att snön är borta, hade ju velat skutta ut i vit snö och lekt. Men istället blev det en grå promenad...............
Sen kom syster med sambo och lilla Ludvig 2.5år. Vi bakade pepparkakor och lussebullar. Lyssnade på en massa julmusik och drack glögg. Henry satte ihop pepparkakshuset för första ggr i sitt liv, måste ju säga att jag e impad av hans lugn trots att flera delar gick sönder. Melinda var i skolan och julpysslade inför julmarknaden. Julia var på lite små gnälligt humör idag och ville helst leka med dockorna på rummet.
Syster gjorde middagen som bestod av kycklingfaijtas och sallad, mycket gött!!
Jag har varit trött idag men magen har varit hyfsad ok så jag ska inte klaga! Nu har man i allafall fått lite julstämning i huset och lukten av nybakat är ju bara för härligt! Tänk om det alltid kunde lukta så gott. Nu är vi fyra slagna hjältar i soffan ( och Julia i sängen ) och det blir slapp framför TV.

28 november 2008

FREDAG





Kortison piggheten höll i sig även inatt och det blev inte många timmars sömn. Men när man blir väckt av en pigg och glad liten tjej kan man inte bli annat än glad! När Melinda och Henry åkt tog Julia och jag en lång frukost och satt med ljus och njöt. Sen kom mamsen och hämtade oss för vidare färd till Astrid Lindgrens sj. Tack för att du ställer upp och kör mig hit och dit, det uppskattas verkligen! Möte upp barnens pappa och gick på kontroll med Julia på Endokrin mottagningen. Fick rejäla lovord som att hon utvecklas så bra. Hon hade vuxit 2cm och inte gått upp nått vilket är super bra för henne! Vi fick lite nya intyg och en tid för Melinda på onsdag nästa vecka. Bra då får vi kolla upp henne med och lite rådgivning.

Lämnade Julia på skolan och åkte sen och handlade det sista för julbaket imorn, är livrädd för baciller så munskyddet sitter på och jag är snabb in och ut! Hann bara reda ut lite missförstånd med vissa innan Julia kom hem. Jag känner att jag är oerhört känslig nu och vill bara att alla ska vara sams nu! Men jag måste säga som jag känner och håller inget inne även om det kanske sårar vissa!!! Men det här ska nog ordna sig till de bästa.....

Fredags middagen försöker vi alltid lyxa till lite med godare mat och lite gött till Idol. Julia hinner knappt få i sig middagen innan hon sover, så morgonen blir tidig även imorn.

Idag fick jag även möjlighet att prata med S fru A som oxå går igenom samma sak som oss ( S har oxå malignt melanom ) och det var skönt att få ventilera med henne. Jag hoppas att han ska svara på sin behandling nu!

Idag är jag trött och hoppas natten ska bli lång och utvilande.....

27 november 2008

TORSDAG




Det märks att man är tbax igen! Natten var allt annat än bra, började med att glömma ta mina betapred kortison tabl kl 15 så de blev 21 istället så jag kunde ju inte somna! Jag svettades som en gris och vaknade 2 ggr och fick byta sängkläder! Konstigt har ju inte svettas nått i NY???!!
Mamsen hämtade mig för vidare färd till KS och behandling! Den gick bra och mamsen och jag pratade jul! Sen åkte vi och inhandlade veckans mat och bak grejer! Här ska ju bakas pepparkakor och lussekatter! Magen gjorde sig genast tillkänna och gjorde rejält ont och det blev flera besök på toan under em, men jag hoppas det ger med sig!! Flickorna kom sen hem och nu är det ett sånt härligt ljud av dom, jag älskar när dom är här och sprider glädje och får mig att känna mig som världens lyckligaste! Jag har pysslat med lite jul stämning iform av julgardiner, julkruka och julbelysning. Henry har ju sin special kväll och kommer sent, men det är faktiskt lite skönt att ha både tv och datorn ifred * ler *.
Har känt mig lite si så där idag, det är alltid jobbigt när Melli frågar om jag kommer leva nästa jul och att det är tur att vi ska fira jul hos mormor i år. Sen gav hon mig lite julklappar hon gjort på träslöjden men inte kunde hålla sig till julafton! Jag försöker visa henne att det är ok att fråga och undra vad som helst men måste ju erkänna att det gör rejält ont i hjärtat! Vi är väldigt öppna här hemma och jag vill ha det så! Även om det är en helt absurd värld vi lever i med detta dödshot som hänger över oss! När jag nu ser på "Himlen kan vänta" ( svt 2 21.30 ) så känner jag att allt stämmer; tankar, sorgen, glädjen, viljan att vilja leva m m. Här följer man ju unga människor precis som mig själv och hur dom blir sämre och sämre......när är det min tur undrar jag då??? Jag har ju ändå turen att få må hyfsat bra idag!
Jag vet oxå att jag inte så ofta tillåter mig att tänka på framtiden och hur det kommer kännas och bli när jag blir sämre. Jag ser ökningen av tumörerna varje dag på min kropp och det ger ju mig en oro. Idag pratade jag även med "familjen" och vi diskuterade önskemål och så. De känns svårt men jag är ändå glad för att de känns så rätt och bra att det blev dom!
Nej nu får jag rycka upp mig! Imorn ska vi på läkarbesök för Julia och tillskillnad från mig får vi nog positiva besked! Hon gör ju enorma framsteg! Idag sa hon som alltid " jag älskar dig mamma" , jag är glad att komma till mamma och Henry..............de värmer en så! Dax för min egen lilla fika stund med lussebulle!

26 november 2008

ONSDAG KVÄLL


































Ville bara säga TACK till min underbara syster som följde med på resan och höll i reseledar biten! Så vi även prövade på att åka tunnelbana. Jag har skrattat så mycket och haft det så roligt med dig! Härligt att vi fick den här tiden tillsammans, det betyder mycket för mig! Som vi sa hela tiden " good for you " och det stämmer verkligen, detta var en " good for me" tripp!

Sen till min älskling! TACK för att du stod ut med två fnittriga systrar! Och för detta år som har varit oerhört tufft för oss men som vi klarat! Nu går vi in på andra året, hoppas det blir lättare. Har haft en super resa! Jag älskar dig!


Har ju alltid varit svag för brandmän så självklart åkte kameran fram när den bilen kom laddad med män!!

GLÖM NU INTE ÅKA OCH FYNDA JULKLAPPAR PÅ EXPERT I ARNINGE IMORN MELLAN 20-22!!

ONSDAG








Hemma igen!
Tänkte börja med dom goda nyheterna!
Fick just ett samtal från läkaren G att min röntgen visade oförändrat!!
Inget nytt och dom jag har är samma storlek på.
Vilken lättnad, nu kan jag andas ut i jul!
Man är så otroligt beroende av såna här svar, allt liksom hänger på hur det ser ut inuti kroppen. Jag har fortfarande en spridning utanpå och den i nacken är större än någonsin men dom känns inte livshotande som levern och lungorna gör. Har ju läkarbesök på tisdag nästa v och får väl fråga om nacken då! Nu vågar jag släppa fram jul stämningen och har bestämt att december månad ska bli en mys månad......
Tyvärr så påverkas man av mycket i sin omgivning och min dossyster står mig nära och hon har ju fått sluta med en medicin och det oroar även mig. Vi kör ju liksom våra kamper ihop och jag hoppas så innerligt att hon får må bra och svarar på sina mediciner.
Nu till resan!
Jag känner en sån otrolig lycka och har haft de super bra! Jag lämnade min cancer och all oro hemma, och det funkade! Jag har skrattat och fått mått så bra på resan. Glömde ta mina mag tabletter och kände inte av magkatarren nått ( de tyder ju på att mycket är psykiskt ) och magen har skött sig. Däremot har jag varit trött och orken varit lite si så där men även de har man ju glömt bort på dagarna när vi haft fullt upp. Vi har tagit vara på dagarna och sett de man ville se typ Empire state building ( häftigt att se utöver hela NY från ovan ), frihetsgudinnan, central park m m. Men framför allt alla butiker!! Vi har gått från första avenyn till sista och kollat in allt. Även om jag inte shoppar allt jag ser är de så kul att gå och titta på allt. Hittade faktiskt inte så mycket till barnen som jag önskat men men. Till mig själv är jag nöjd blev lite av allt och trots att det inte är så billigt så lyckades jag göra kap! Maten lyckades vi så där med, fanns liksom bara snabb-skräp mat och dessutom svin dyrt! Träffade ju Jennie och A en del men det var svårt att få ihop de när alla ville olika saker. Men på lördagen var vi ute och käkade middag ihop, men klubben senare fick ja skippa för jag var sååååå slut! Hotellet var kanon, låg på 49st och mitt i smeten, nära till allt.
Vi landade 07 imorse och jag åkte raka vägen till VC och tog mina prover sen hem och sov en stund. Snart ska jag till Pernilla på glögg-mys! Trevligt och träffa tjejerna och snacka lite, imorn kommer ju mina älsklingar och det är behandling!
Vet inte riktigt vad jag gör för fel men jag försöker lämna lite plats mellan raderna men de funkar inte, därav att allt ser så hoptryckt ut......sorry!



23 november 2008

SONDAG

Nu ar vi har i NY och det ar helt underbart! Men kallt ca 5-6 minus och blast men sol! Vi har hunnit med mycket har da vi varit uppe med tuppen! Jag har fatt ma hyfsat bra och magen har skott sig tack vare all skrapmat! Hotellet ligger pa 49 avenyn och alltsa jatte centralt till all shopping. Har shoppat mest till barnen men aven lite smatt och gott till mig sjalv! Ikvall ska vi ata gott och sen aka skridskor vid rockefeller center.......mysfaktor 10! Men dollarna gar fort har och man tanka sig far lite. Har fotograferat mycket och satter upp bilder sen. Tjingeling!!

20 november 2008

Unik Inbjudan!

Expert Stormarknad Arninge i Täby

Detta är en inbjudan till alla som följer Sabinas blogg.

Tordagen den 27 november öppnar vi butiken klockan 20.00 exklusivt för ett antal speciellt inbjudna för att handla till överranskande låga priser. Och då menar jag exceptionellt låga priser!
Detta erbjudande kommer sent att återkomma, om det överhuvudtaget gör det....

Passa på att göra er julhandel överraskande billig i år!

Välkommen till en speciell kväll hos oss på Expert Stormarknad i Arninge.

Vi öppnar dörrarna klockan 20.00 och håller öppet så länge som det behövs.

Varmt välkomna!

Önskar Henry med personal

PS. lösenordet är: "överraskande låga priser". DS

TORSDAG







Bytes dagen här igen! Julia packade med sig halva rummet till pappa och var allmänt nöjd! Jag plockade ihop lite saker Melli ville ha med. När Julia åkt städade hennes och Mellis rum fint!
Kl 10 plockade jag upp P och två lussekatter som skulle med på behandlingen. Tycker det är mysigt med sällskap då tiden går mycket fortare. När hon gått åt jag lite medtagen lunch och strax efter kom dossyster. Vi hamnade i samma rum ( efter lite övertalning ) och tog glatt emot våra gifter. Fick kika hur de går till när dom sätter nålen och det var lite otäckt. Mycket skratt och tankar delades innan det var dax att gå hem. På väg hem mötte jag mottagnings sköterskan som gav mig en remiss samt talade om att röntgen svaren kommit. Hmm ingen läkare fanns tillgänglig men hon lovade att nån skulle ringa mig ikväll eller imorn innan flyget går ( 09.00 ). Än så länge har ingen ringt så jag får väl se imorgon bitti men tycker det är dåligt att man inte förstår hur jobbigt de är med denna väntan......... Jag tror iofs att det inte kan ha hänt så himla mycket på denna korta tid och att dom i lungorna inte växt mera! Hoppas och ber för det!
Förresten så har jag fått kontakt med Fadde igen som jag jobbade ihop med för ca 15 år sedan. Vi skulle ta en fika när jag kom hem och jag skulle få hans bok! Han blev berörd och tyckte det var jobbigt att höra att jag blivit sjuk. Han minns ju den livsglada Sabina från förr. Jag har alltid gillat den mannen, så skön på nått sätt.
Nu är väskan packad och dollarna växlade, längtar sååååå mycket!
Men magen är KATASTROF!! Jag har såååå ont i den och den är svullen ( gasig ) så det ser ut som det ligger en Benjamin i den! Brukar säga de till Henry att så här skulle jag se ut med bebis i magen. Men de får gå helt enkelt för nu drar vi om mindre än 12 timmar!
Får se om det blir nått bloggande därifrån annars blir de uppdatering hemma sen.

19 november 2008

ONSDAG





Som varje Onsdag var det dax för provtagning och omläggning ( den på rumpan samt en på ryggen ) på VC. Jag är så glad för min port så jag slipper bli stucken, emla på den och det känns inget! Och eftersom jag inte fick nått samtal från mottagningen blir det full dos behandling imorn.

Min goa vän från Kalmar var på besök och fick hänga med på lite olika besök bla laga en nagel ( haha vilket problem ) sen tog vi en lunch / fika i sumpan ( fanns inga lussekatter ) och sist men inte minst hämtade vi Julia och åkte till Toys. A ville köpa en tidig julklapp och Julia valde med omsorg ( laban tallrikset samt Teletubbies docka ) Melli fick pengar till sin förtjusning! Vi åt middag hos mamsen och Melli blev kvar där! En mycket trevlig dag då jag fått må helt oki, magen hållt sig lugn, ingen huvudvärk och 16st betapred intagna! Nu börjar ner räkningen........fredag morgon drar vi!

Jag ska titta på Himlen kan vänta själv ikväll, Henry är på skoj med jobbet, få se hur de känns! Har inte tänkt så mycket på sistone om vad skitsjukdomen kan göra med mig utan levt i nuet, vilket känns skönt! Har en man från Göteborg som jag mailar och msn med som oxå har malignt melanom och som jag pratar ofta med samt boksyster, vi alla lever i en oviss värld och försöker alla hitta sätt att klara vardagen.

Ha ha inser att de bara är onsdag och Greys ikväll, himlen får vänta tills imorn ju! Ja man e inte helt med!

18 november 2008

TISDAG

JAG ÄR TRÖTT!
Julia och jag är oftast uppe med tuppen, nånstans mellan 05-06. Sover dåligt nu med mycket svettningar!

Idag var det dax för healing och fick även lite råd och tips från en kvinna som nu mera är frisk från cancer! Man ska tydligen äta en del mineraler och dricka ett speciellt te samt hålla sig ifrån socker och kolhydrater! Vi får väl ta och fundera på hur jag ska lägga upp kosten men de får bli efter resan!!!

Sen träffade jag upp boksyster på lunch/fika i stan, åt en hälsotallrik för att sen kunna unna mig en lussebulle......är ju helt såld på den bullen!

Hann precis hem till Julia kom och sen även Melli. Även Henry kom tidigt idag och det blev middag, hårtvätt och kortspel! Soffan mesta dels för mig för jag är trött, super trött! Magen sisådär och huvudvärk bjöd kvällen oxå på!

17 november 2008

MÅNDAG

Här är min mail adress för er som önskat maila ; anna.n74@hotmail.com

Nu när alla har åkt till sitt ska jag bara vila idag, huvudet känns tungt och jag känner mig seg. Så soffan och jag får hänga ihop idag!

16 november 2008

SÖNDAG

Helgen har gått fort!
Igår var vi och handlade mat och annat gott, det var vi som skulle stå för maten på kvällen. Henry gjorde en fläskfilegryta med grönpepparsås som vi tog med oss till M & A.
Under middagen satt Matilda och Melinda med och vi kunde prata om olika saker med dom, mycket lättare att prata med Melli då! Sen försvann tjejerna upp och vi tittade stjärnor på is och åt en massa go saker. Jag så trött på kvällarna så vi satt inte så länge då jag skulle orka köra hem oxå. Men mycket trevligt hade vi och vi ska försöka hitta på lite skoj med tjejerna snart igen!

Sov dåligt och tumören i nacken känns spänd och svullen, samt en tumör på rumpan har gått sönder på ytan och gör skit ont på ren svenska. Så imorse låg jag länge kvar i sängen och kände mig seg och vek. Magen är under kontroll för tillfället, går upp och ner.

Runt lunch hämtade vi Julia och barnens pappa för vidare färd till Familjen i Bålsta. Kändes så avslappnat och bra. Melinda hittade killarna och dom spelade rock band. Vi fikade och pratade allvar. Vi är alla överens!! Jag känner lycka, lugn och ro i mig!

Snart kommer syster yster hit och vi ska fila på vår NY-resa...........

14 november 2008

FREDAG







Julias önskemål var ju att åka till Öppna Förskolan och hälsa på! Jag och Julia har ju gått här sen Julia var 2 månader och Agneta och Lynda har ju följt Julias resa. Varit ett enormt stöd för oss! Så det är med glädje att komma tillbaka hit och njuta av sångstunden och bara atmosfären. Julia stökade på och trivdes. Det var med små tårar i ögonen vi lämnade kyrkan och åkte till skolan. Det var jätte jobbigt att lämna en ledsen tjej men jag vet ju att hon har det bra. Dessutom är det kortis idag och sen hämtar vi henne vid lunch på söndag.
Jag har pratade med flera om min ångest att lämna bort Julia men alla säger att jag måste tänka på Melli, hon behöver oxå min tid. Så ikväll e vi bjudna på tjejmiddag hos P och My 12år, våra förra grannar som flyttat en bit bort. Och imorn kväll ska vi till M & A med Matilda 12år så de blir en riktig Melli helg!
Mamsen var just här med lussebullar och vi tog en fika och pratade jul och julklappar!!
Sen fastnade jag framför reprisen av " himlen kan vänta" fast jag hade bestämt mig för att inte titta. Men man hittar ändå bra meningar och de som sägs är ju sant. Det som känns lika är att alla vi lever livet nu och kan hitta glädje emellanåt.
Igår hade vi en snyft kväll och rensade lite tankar, Henry har ju fokuserat en del på framtiden men vi har nu stenhårt bestämt oss för att leva här och nu!! Jag finns här nu och jag mår bra! Så om 1 v drar vi och har en super resa. Min mage var katastrof inatt men känns faktiskt något bättre nu!! Skönt att man får lite break.
Man kan maila till mig genom att trycka på det lilla kuvert nere under kommentarer, då kommer de bara på mail och inte bland kommentarerna.

13 november 2008

TORSDAG



Välkomna hem älskade ungar!!

Julia och jag vaknade med tuppen imorse 06. I natt har jag svettats som en gris ( väckt henry å bytt lakan ) det är jobbigt! Sen när Julia och henry åkt så små skrotade jag hemma, ringde viktiga samtal m m. Och sen bar de av till P13 och behandling. Min gulliga sköterska C tar hand om mig så bra, hon är gravid så snart får jag en ny ( snyft )!!! Kuratorn kom dit och vi hade våran timme ( ar ) där. Vi hann igenom min ångest för barnen, henry och att jag ännu mera måste fokusera på att leva här och nu, inte tänka på när jag ska dö. Jag sa vid ett tillfälle att jag skulle vilja ha tiden så jag på bästa sätt kunde använda den, Ja menar visste jag att jag hade 3månader skulle jag nog lämna landet med barnen ( thailand ) och inte släppa dom en minut. Men jag vet ju inte och därför måste barnen få en vanlig vardag och att allt flyter på som vanligt. Men hur funkar det i pratiken??? Så himla svårt ju!!

Nåja, tiden gick fort idag och efteråt mötte jag upp U på Thulins cafe och där bjöd hon mig på en välförtjänt fika ( dock ingen lussebulle idag heller ) och vi hann prata om julmarknader och annat skoj! Tack U du är en underbar vän!!

Vidare till söder och träffade upp barnens pappa för ett möte på psykoterapimottagningen för barn med funktionshinder. Mycket glad över att fått en sån tid fort och vi fick träffa både en kvinna och en man ( sånt efterlyste jag redan för 5år sen när vi var på familjeterapi ). Det var en innehållsrik timme och vi fick lägga fram våra önskemål och förhoppningar som dom ska gå igenom och lägga ihop nått. Även Melli är inräknad vilket bara glädjer mig, det behöver hon! Så spännande att se vad vi får ut av det här!

Härligt med en ny barnvecka! Imorgon skulle Julia haft läkarbesök men läkaren var sjuk och vi har ju ändå tagit ledigt från skolan så jag frågade vad Julia ville göra ; - åka till öppna förskolan Lynda och Agneta! Oki så får de bli!

Har fått en explotion i huden av små, blåa tumörer, speciellt på benen, armarna och ryggen! Suck hoppas dom inte innebär nått och skräms iväg av dagens dos.

Min mage är katastrof, gör såå ont hela tiden trots dubbla doser mot magen. Nu är jag dessutom såå slut och ska gå sova för fredagar brukar ju innebära att jag vaknar 05.............natti natti!

12 november 2008

ONSDAG




Magen blir bättre å bättre, lagom tills nästa beh. Men nu fungerar jag åtminstone igen, orkar göra saker!
Imorse kom Julia till mig och vi åkte vidare till logopeden. Julia var på bra humör och samarbetade med god vilja. Vi gick igenom olika övningar vi kan jobba med hemma och lite hjälp verktyg. Hon visade en björnflaska med sugrör som Julia skulle använda till vardags som gick loss för endast 275 kr, som hittat!? Jag avvaktar och ser vad NY har att erbjuda. Men vi satt där i 2 timmar och fick lära oss en del nya saker. När vi skulle gå pratade vi om återbesök till våren och då kände jag att jag måste berätta att de kanske inte är jag som kan komma, hon sa då - vi ses i februari!!
Sen tog jag med Julia till Radiumhemmet för blodprov ( hon höll mamma i handen som stöd ) det gjorde super ont, tur att de bara var för en gång ( jag tar ju ur porten annars ) och ett blodtryck 105/80.
Meningen var att jag nu skulle lämna Julia till skolan och hon skulle ju sen till sin pappa för sista kvällen. Men i bilen blev hon så ledsen och sa färdig med pappa, redan varit där, jag vill stanna hos mamma och henry. Vem kan säga nej till det??? Så hon fick ledigt resten av dagen och följa med mig hem. Jag klagar då inte att få extra tid med barnen, speciellt inte om jag mår hyvens.

11 november 2008

TISDAG



Det blir bättre! Magen kändes bättre imorse och tur var väl det med tanke på röntgen. Jag emlade min "port" och åkte till DT. När jag anmälde mig fick jag veta att det var "övningsdag" och jag skulle få röntgas på akutröntgen. Jag gick dit och satte mig och drack min liter vatten. Brevid mig hade jag en kvinna i 60års åldern som var där för första ggr, vi småpratade lite och hon var nervös för allt som väntade henne. Vare sig man vill eller inte så har man ju kommit en bit och jag kunde lugna henne. Vilket oxå känns helt absurt egentligen! Jag hann oxå tänka att jag e sjukare än dom som kommer hit och akut opereras och sen blir friska, mig kan man liksom inte ens operera?! Efter 1 timme var det min tur. När jag kommer in får jag veta att dom inte sätter nål i portar på akutröntgen?! Va? Men jag är ju rädd och har ju emlat klart allt. Jag blev lite arg för ibland har man inget att säga till om och jag hade inte räknat med att bli stucken. Men de gick väl bra, killen brevid skulle va lite rolig och sa ; -Oj vad många blåmärken du har! Sur så svarar jag;- Det är tumörer! Då vart han tyst! Hihi.... Själva undersökningen gick fort men man vänjer sig inte vid kontrasten. URK!

Jag åkte vidare till boksyster med min proviva soppa. Vi satt i soffan med ljusen tända och regnet som öste ner och pratade. Under tiden får hon sitt samtal och jag förstår att de är beskeden från hennes DT. Hon kommer skrattandes tillbaka och kramar mig = ett bra besked! Det känns så skönt, och jag är sååå glad för hennes skull! Vi åkte upp och mötte Pastor P för samtal. Han frågar en hel del och man får tänka efter och sen pratar vi om det, känns bra. Jag och boksyster lever ju i samma värld och stöttar ju varandra. Vi blev kvar väldigt länge.

Min mage gör fortfarande ont men sakta men säkert känns de lite bättre, måste tänka på kosten nu och vara snäll mot magen!!!

Imorgon kommer Julia, jag ska följa med henne till logopeden. Sen får hon följa med mig till KS för provtagning inför torsdagens behandling! Längtar längtar!!!

10 november 2008

MÅNDAG

Saknar mina prinsessor...........



Måndagen blev inte bättre den! Magkatarren håller i sig och det är svårt att orka med något då. Så jag avbokade kuratorn ( vi hade telefonterapi ) och allt annat som stod på schemat idag. Legat i soffan och faktiskt sovit större delen av dagen. Älskade Mamsen kom förbi med nybakat bröd och vi pratade om fonus, vi bestämde oss för att gå dit tillsammans. Känns bra! Sen åkte vi till Mille för att lämna lite kläder inför resan, han har växt så mycket och nu kommer det dröja 2 v till......

Imorgon är det dax för DT igen, jag hoppas magen känns bättre, jobbigt annars!

Tack till alla kommentarer, känns skönt att få råd och tips om hur man ska hantera saker & ting! Ni värmer verkligen i mitt mörker!

9 november 2008

SÖNDAG

Det känns att Tengil härskar i min kropp! Som idag när den snor all min ork & kraft. Tur e sov jag iallafall länge men långt ifrån bra. Den stora i nacken har en tendens att svullna upp och då gör de rejält ont. Magen e katastrof, uppsvälld och magkatarren härjar för fullt. Så idag har jag bara legat i soffan ( förrutom mamsens soffa när Henry bytte däck ) och det suger på ren svenska. Hade velat gjort en del andra saker men men kroppen orkar inte! Som tur e har dessa dagar varit färre och dom bättre fler. Och så hoppas jag i fortsättningen att de ska vara, men de skrämmer en, varje gång tänker jag "tänk om jag aldrig mer få må bra". Nu när resan är så otroligt nära oxå ( 21/11 ). Lilla syster ska följa med, grymt roligt då hon är bra på att styra upp saker, man vill ju hinna se lite oxå. Jag har liksom inte orkat ( vågat?? ) kolla upp för rädslan att den inte blir av e stor. Men nu närmare NY sig med snabba steg.....

Nu befinner jag mig i ett läge där jag inte riktigt vet om jag ska gå vidare just nu eller vänta!? Det handlar om små saker som ens begravning, saker man äger osv. Kontrollfreak som jag är vill jag inte fixa allt sånt klart oxå som med barnen? Å sen lägga det åt sidan!? Svårt bara för alla jag tar upp det med tar illa vid sig och vill helst inte prata ( tänka ) på det. En sån här dag känns den dagen närmare men jag kämpar verkligen och är mestadels positiv tycker jag.
Som tur e har jag en go sambo här hemma som gör allt för att jag ska må bättre!
Och jag hoppas imorgon blir en bättre dag.

Farsdag! Hm! Jag har inte så bra kontakt med min pappa men så klart får han ett samtal av mig idag! När jag var barn var jag pappas lilla tjej men när jag ( å syrrorna ) växte upp blev det tuffare. Då han är från Libanon och har växt upp på ett sätt och sen kom hit till Sverige och uppfostra 3 tjejer var ju inte lätt. Ett tag hade vi ingen kontakt och det spelade ingen större roll då men när man blir sjuk och inser att man ska dö då vill man bara ha hela sin familj hos sig. Idag hörs vi & ses lite då och då känns helt ok, mitt stora stöd i livet har ändå varit mina systrar och min MOR.

8 november 2008

LÖRDAG



Snart ska Mille med familj till Thailand, hur ska jag klara mig utan lill prinsen i 2v. Ska dit imorgon och tanka upp mig.

Somnade 21 igår ( sorry darling men du fick zappa ifred ) och vaknade inte förrän 08.30 imorse. OTROLIGT! Men tror både jag & kroppen behövde de. Efter en lång, god mys frulle åkte vi till gymmet. Jag pumpade med P,C och M. Henry ville köra eget race men lovade att pröva nästa gång. Men idag var det tungt, kanske för att jag inte körde förra lördagen eller för att jag fick full dos?? Jag vet, jag e lite galen, men tror ändå på nått sätt det är bra att vara igång lite och vill ju inte att skitsjukdomen ska få ta över helt!

Sen åkte vi och inhandlade nya julgardiner och lite annat till första advent, då allt ska upp. Vi åker ju iväg innan precis så då känns de bäst att vänta men lite ivrig e jag nog allt!

När vi kom hem och ätit lunch kände jag mig helt slut, har ju bara mig själv att skylla på men de fick bli soffan. Och jag ligger kvar ännu.................

Henry gjorde en super god och enkel fiskgryta som han bjöd på till en sliten tjej.

Har fått ca 5 nya tumörer vid ljumskarna, antar att det finns lymfar där med. Känns lite jobbigt att man endast ska göra DT på thorax och buk men det var ju lungorna som var det intressanta nu. Samt att de ända som saknas på mig är äpplet i munnen så e jag färdig för julbordet!!! Skämt å sido men jag e så j-la kortison svullen nu, inget kul! Och rödblommig i ansiktet.................

Nåja färdig gnällt! Här blir en lugn & skön lördag kväll.......................Tjingeling!

7 november 2008

FREDAG


Visst blev dom fina naglarna med lite glitter, stället jag gör dom på heter Coctail Nails i Sundbyberg ( 293948 ) och tjejen heter Diana. ( http://www.coctailnails.se/ )

Var inte förvånad när jag vaknade 05 imorse, har ju börjat lära mig hur man mår och sover efter behandling. Så jag gick upp och hade min egen stund framför datorn, följer ju en del bloggar och det tar ju sin lilla tid att gå igenom dom! Vid 06.15 kom lillskrutt upp och började direkt leka. Hon ska ju till sin pappa idag & var glad för det! Henry var hurtig och stack iväg till gymmet vid 06.45. Sen käkade vi frulle allihopa innan alla åkte till sitt. Jag hade en tidig morgon tid för lite nagel pyssling och blev super nöjd!
Eftersom träffen med Lotta blev inställd träffade jag upp vännen E. Vi promenerade till gröna stugan och där blev jag bjuden på både lunch och fika, vi fastnade där i 3 timmar. Sen tog vi en promenad runt sjöarna och sen gick vi hela vägen hem, rått & kallt men ändå skönt med frisk luft!
Ikväll ska Henry laga god mat till mig sen blir det mysfredag med Idol.
Jag mår helt oki trots en tuff beh. igår och det är tacksamt......

6 november 2008

TORSDAGKVÄLL

Måste bara nämna för er som är intresserade så startar ikväll på svt 2 kl. 21.30
Himlen kan vänta
Dokumentärserie. Säsong 1. Del 1 av 8. Serie om och med fem personer som mitt i livet drabbats av en livshotande sjukdom. I veckans program hör vi deras berättelser om när de fick veta att de blivit allvarligt sjuka. Hur de tacklar man ett sådant besked?
Jag ska defenitivt se den!!

Ja himlen kan vänta även fär min del, bra namn. Våran bok heter ju Livet kan inte vänta vilket oxå är ett bra namn för mitt liv kan verkligen inte vänta utan LEV lev nu!!

TORSDAG







2 års dagen!
Kan inte låta bli att känns mig lite ledsen idag! För 2år sedan ( bilderna ) hade jag livet. Jag var i otroligt bra form ( ca 12kilo lättare än idag )och hade ett jobb jag trivdes med så bra! Livet lekte med andra ord...... .
Den dan förändrade hela MIG och hela livet. Jag minns när jag satt hos läkaren en kvinna och hon berättade och sa att jag redan nästa morgon ska få komma till plastik och en op kommer ske snarast. Jag blev helt paff, minns att jag gick därifrån, skickade några sms och sen vidare till jobbet och körde en klass sen på kvällen var jag och fixade naglarna. Minns att jag sa till Diana ; jag har fått hudcancer!
Nöjd med att hela familjen inkl Kalle sov till 06.30. Jag kände mig utsövd då jag somnat 20 i soffan & missat Greys 21. Efter alla åkt fick jag lite ego tid innan det var dags för beh. Mamsen körde mig och på vägen lämnade vi tillbax Kalle. Med blandande känslor! Han blev glad i allafall. Fick dela rum med ett äldre par som gnällde över att jag & J pratade. Suck! Men jag & J pratade ändå sen gick vi iväg ( med ställningen ) och käkade lunch. Sen när hon gått vilade jag och läste " snabba cash " börjar komma in i den nu, riktigt bra! Fick ju full dos idag!
Hem efteråt och vila, kände mig överkörd av ett tåg och magkatarr som sjutton! Julia kom hem och har nu både hennes och Mellis rum att röja i. Hon drar fram flera lakan och handdukar. Man hör att hon leker de som händer i skolan med sina dockor och hon är en liten fröken. Hon frågade var Kalle var och verkar sakna honom trots att hon inte ville ha honom i sitt rum! Vid frukost imorse kunde Melli konstatera att de är för mycket jobb med en hund, bättre att låna en ibland. Tack för det nu slipper vi de tjatet.
Nu är allt pappers arbete klart och Familjen ska bli utvärderade den 14 och vi ska besöka dom den 16 hela familjen. Känns otroligt skönt! När läkaren frågade igår om allt de praktiska kring barnen var klart svarade jag JA. Han sa att de e bra kan du koncentrera dig på dig själv. Jag är ju en kontroll människa som älskar mina barn över allt annat och vill ju vara med och se till att allt fortsätter vara bra när jag inte kan vara med längre. Har även försökt / vart tvungen till att släppa flera läkarbesök med Julia till hennes pappa. Så att han lär sig, jag har ju tagit hand om det mesta tills nu. Försöker även se till att förnya alla tillstånd som går inför nästa år. Fick svar idag att de räcker om du ringer i Feb, hmm jag vet ju inte om jag kan de?? Kan jag få fixa detta nu? OK svarade hon! Busigt! Vilket kontroll freak man är!
Helg igen.....ska ha en ego dag imorn, fixa förstärkning och glitter på naglarna sen tänkte Lotta, mille och jag käka lunch på nått mysigt ställe kanske fullerö! Helgen bjuder oxå på lite mysigheter!
vc rekommendationer bär jag munskydd större delen av tiden utanför hemmet, ser lite lustigt ut och folk glor en del men jag är livrädd för att bli sjuk, få influensa. Jag har ju lite dåliga värden och vet att jag skulle bli kanon dålig!
Nu ropar Henry att dagens middag är klar! Tjingeling!

5 november 2008

ONSDAG




Idag är det 2år sedan jag fick ett samtal från VC om att jag var tvungen att komma på besök dit direkt morgonen efter. Skumt att ringa & säga så. Gissa om mina tankar den kvällen snurrade men då kunde jag ju aldrig ana att mitt liv skulle ta en sån vändning???? SKITSJUKDOM!!!!
Imorse var jag & tog mina prover och lämnade Kalle ensam, men han hade skött sig. Vi gick ut på en promenad sen men vädret lockade inte!
Libanesiska maten var nog en aning stark för magen fick ordentlig fart. PUH.
Henry hämtade mig vid 14 och vi åkte för ett besök hos Läkare G. Han var på ett strålande humör, skämtade & allt. Vi gick igenom kroppen och han konstaterade att ryggen såg bättre ut, att jag får nya hela tiden trodde han berodde på att jag ej har full dos. Men imorn ska jag få full dos 120 g JIPPIE! Mina cancergena nivåer hade sjunkit från 7.8 till 3.3, mycket bra, betyder att jag inte har så stor aggr i kroppen just nu. Jag har något lågt blodvärde men inte så jag behöver blod. Ang den i nacken vill han avvakta, det finns ej så mycket att göra. Han konstarerade oxå att jag var kortison-svullen-fet. Och sa att jag kommer vara det under hela beh tiden, suck men de är bara att acc att man e pluffsig! Röntgen nästa vecka står på schemat och tyvärr får jag vänta på svaret tills den 6 dec pga att han e bortrest. Men har bestämt mig för att det inte spelar nån roll, jag ska till New York och mysa sen tar jag nya tag. Jag frågade honom om han var nöjd?? Han svarade att jag e nöjd med dig och du e så stark & tapper som kämpar sååå. Kul å höra.
Henry & jag hade ett långt samtal igår för jag vill att vi ska försöka leva mera här & nu inte tänka på framtiden så mycket, och han har ju faktiskt mig här & nu och jag mår ju rätt ok. Så vi ska försöka glädjas och vara lyckliga nu ett tag! Känner att vi måste för jag vill känna lycka & glädje här & nu!!!
Ikväll kommer Brandchrille hem och Kalles ska hem igen! Har varit jätte kul att ha honom här, det blir nog tomt men samtidigt är det skönt att få vara själv lite!
Min vän Jie har ju flyttat nu och det känns tomt att inte ha det dagliga samtalet men vi träffas ju snart i NY.
Och jag har såå många fina vänner som bryr sig och erbjuder sig att hjälpa till på ett eller annat sätt, utan ert stöd och support hade jag inte klarat mig! De kändes dock lite tufft att min goa vän blev ledsen idag då hon var här men vi styrde upp de med att boka in rolig träning och en mys kväll!
Även ni goa som lämnar kommentarer är uppmuntrande för mig!
Gårdagens middag var ett kärt återseende och vi ska genast återuppta kontakten, en ny träff är redan inbokad om två v då tjejer och barn ska träffas!!! Men jag ska fortsätta med healingen minst 2dgr / v.
Nu håller jag tummarna & tårna att min kropp orkar ta emot full dos imorn och att jag får må bra!
Melinda ska till sin pappa imorn men Julia stannar hos oss en dag extra, inget jag klagar på, älskar att ha barnen här och undrar varför det alltid går så fort när dom e här???

4 november 2008

TISDAG














Jag är LYCKLIG!
Familjen har tackat JA! Och en stor sten föll från mitt bröst och nu kan jag andas ut.
Vi träffades på fika idag och hade ett tårfullt snack. Både jag & barnens pappa tycker att de känns så rätt. Så nu ska allt pappers arbete bara fixas och sen är de klart! Vi ska åka dit och hälsa på snart! Men jag känner LYCKA......
Kalle har varit så snäll men jag märker att jag tar ut honom hela tiden för att jag e rädd att han ska vara kiss eller bajs nödig. Vi var ute en lång sväng med Lotta & Mille på fm, kändes kallt & rått ute!
Nu ska jag iväg till Sahara och äta Libanesiskt mums med mamma, healing- kvinnan och hennes dotter som är jämnårig med mig och som jag ej träffat på 11år. Ska bli jätte trevligt och hoppas jag orkar hålla mig vaken. Jag & Julia vaknade 05.40 imorse och kvällarna är inte min melodi längre, är sååå trött!

3 november 2008

MÅNDAG

Kalle 18 v en dvärgschnauser

Igår somnade jag typ 20 för jag hade ingen ork kvar. Drömde marddrömmar om att det var jag som låg på kyrkogården och barnen var där för att tända ljus! Urch inge roligt, får försöka och tänka på annat. Men svårt då tumörerna gör sig tillkänna speciellt den i nacken ( som är stor & svullen ). Färdig gnällt för idag!

Kalle hittade sin plats i natt i vårt sovrum och är så snäll. Melli var ute med han igår och imorse, hon har ju längtat så! Men de e ju helt klart mera jobb haha. Julia ville inte att han ska röra hennes saker ( hon va nog besviken att de inte va kalle-kompisen som skulle komma ). Jag vaknade 06 och gick ut med Kalle, de va riktigt skönt ute inte alls kallt. Vi tog en lång runda i skogen sen, riktigt skönt och kul med sällis.

En annan rolig sak är att jag satt här framför datorn och plötsligt kom det ett mail på facebook. Det var från en kille jag var tillsammans med för 17år sedan!!! Han undrade om det var den Sabina och om jag minns honom. Vi chattade på facebook och det känns alltid lite jobbigt att säga hur man mår så jag hänvisade till bloggen. Han själv skulle bli pappa i april och verkade må bra! Just i lördags när Lotta & jag var på promenad pratade vi om honom och skrattade då jag va helt galen på den tiden ( liftade till Uppsala för att träffa honom ) så hör man av han, ganska komiskt! Nåja min fm gick och sen har jag förrutom några rundor med Kalle legat i soffan och vilat, tror att biverkningarna är just trötthet.

2 november 2008

SÖNDAG





Idag känns kroppen tung och huvudet segt. Man känner liksom att inte allt står rätt till! Julia vaknade tidigt 05.30 men lekte själv fint tills 07 då ville hon ha frukost. Henry gick upp och gjorde frulle. Sen kröp vi ner i sängen igen och gosade. Julia somnade om och sov 2 timmar till så jag hann läsa lite till.

Kan bara konstatera att man är kortison-fet nu även i ansiktet, och över hela kroppen. Suck!! Så jobbigt att känna sig så svullen och dessutom sååå sugen på allt möjligt. Men men bara att acceptera att de är så här nu!

Efter lunch tog vi oss ut på en långpromenad hela familjen, solen sken och himlen var blå. Men även här känns det oerhört tungt. Idag är ingen bra dag för mig känns att kroppen inte hänger med och piggheten e som bortblåst.

Snart kommer Kalle ( brandchrilles hund ) och ska bo här i 4 dar och Melli som så länge tjatat om hund ska få visa vad hon går för! Intressant!

Jag & boksyster ska även besöka "lilla boksysters" grav och tända ljus senare i em!

1 november 2008

LÖRDAG













Sov jättebra i natt och när Julia väckte oss vid 07 imorse var vi alla pigga. Melli lyckades sova till 08.30 trots Julias skramlande.
Jag älskar helgerna med barnen och man kan sitta länge vid frukostbordet och mysa. Ingen hets eller stress!
Lotta kom med Kalle & Mille och vi gick en lång promenad samt lekte vid en lekpark, jätte skönt med sol. Henry & Melli åkte och gjorde dagens inköp för kvällens middag!
Barnen lekte fint hemma och vi fick chans att prata ostört, samtidigt som jag passade på att krama Mille så mycket de gick!
Julia tycker så mycket om Mille, byta på honom och hålla honom. Funkade även att lägga honom i hennes dockvagn ett tag.
Ikväll kommer goda vänner med barn över på middag och Henrys gryta står redan på spisen och puttrar!
Nu ska jag lägga mig och läsa "snabba cash" som jag lånat av syster yster.........